[quote=inetum,2010 01 26, 10:10]
[quote=vikuliote,2010 01 26, 10:29]
Kabink prie radiatoriaus, arba vonioje prie boilerio-nuo šilumos pradės džiūti, aišku gali ir pavarvėti. Kai bus padžiūvęs, atsargiai išimk, įdėk į kojinę ir vėl pakabink tegu džiūsta.Esu pakabinus dar l. varvančius. Svarbu, kad būtų šilta ir nepradėtų rūgti.
tai cia patariate pilti i drobinius maiselius ar ne
[/quote]
taip. pirma į drobinius maišelius.Aš dar supylus į maišelius paslegiu, kad greičiau nusivarvėtų ir atsirastų forrma.
labai aciu uz atsakyma. na as taip ir maniau nes butu logiskiausia bet atsarga gedos nepadarys
QUOTE(inetum @ 2010 01 26, 12:22)
labai aciu uz atsakyma. na as taip ir maniau nes butu logiskiausia bet atsarga gedos nepadarys
Palaikyk paslėgus per naktį ir ryte jau gali kabinti, o po to vis pasižiūrėk, kai matysi, kad sutvirtėjo (apdžiūvo) išimk ir įdėk į kojinukę -greičiau džius. Galima laikyti ir drobiniam maišelyje, bet kai sudedi dar varvančią masę, ji prilimpa prie surmaišio ir nepatogu išimti. Sėkmės.
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Na, merginos, aš jau pradedu obuolinių sūrių virimo sezoną...
Atsivežiau iš kaimo antaninių obuolių, tokių gražių, didelių prikritę, kad nori nenori jau reikia juos tvarkyti. Išgeriu kavytę ir einu pjaustyti. Ar kas nors jau pradėjo sezoną, ar aš pirmoji?
Atsivežiau iš kaimo antaninių obuolių, tokių gražių, didelių prikritę, kad nori nenori jau reikia juos tvarkyti. Išgeriu kavytę ir einu pjaustyti. Ar kas nors jau pradėjo sezoną, ar aš pirmoji?
As irgi jau pradejau virimo sezona viena partija jau dziusta, kita partija laukia uzpilti cukrumi
beje, jus nulupat obuoliu skureles, ar verdat su ja?
beje, jus nulupat obuoliu skureles, ar verdat su ja?
Fregata, aš dabar kaiptik pjaustau antaninius obuolius. Antaninių obuolių nereikia lupti, jų odelės suverda. Žinoma, jei yra kokia dėmelė ar įgedęs, tai išpjaunu, nulupu. TIK LABAI ŠVARIUS IR NEDĖMĖTUS PJAUSTAU SU ODELE.
QUOTE(silsta @ 2010 09 09, 09:11)
Na, merginos, aš jau pradedu obuolinių sūrių virimo sezoną...
Atsivežiau iš kaimo antaninių obuolių, tokių gražių, didelių prikritę, kad nori nenori jau reikia juos tvarkyti. Išgeriu kavytę ir einu pjaustyti. Ar kas nors jau pradėjo sezoną, ar aš pirmoji?
Atsivežiau iš kaimo antaninių obuolių, tokių gražių, didelių prikritę, kad nori nenori jau reikia juos tvarkyti. Išgeriu kavytę ir einu pjaustyti. Ar kas nors jau pradėjo sezoną, ar aš pirmoji?
jau jau pas mane dziusta 9 suriukai. pirma partija pradejom valgyti labai dziaugiuosi, kad isejo is pirmo karto pasidaryt toki skanesta. anais metais vis skaiciau ir skaiciau si skyreli, mokinaus taip sakant, o siemet prie darbu puoliau
persikiuks, labai puiku, kad išėjo sūriukai iš pirmo karto. Labai jau nuoširdžiai ir atidžiai turbūt skaitei...
aš irgi pirmąkart darau
pjaustyti, panašu, padauginau buvo cukrum užpiltas didelis kibiras (gal 15 l, o gal visi 20 ) ir MANO DIDYSIS PUODAS (gal 7 l) tada sultis atrodo gerai nupyliau, nuviriau, kad jau tik putos liktų (bet tų putų pusė puodo buvo likę) tada obuolius visus sugrūdau per kelis kartus, paskui dar supyliau sultis, kurių ant dugno liko - vienžo varvėjo viskas per kraštus viriau gal 3-4 val. ir aš maišiau, ir MB (kol prisvilino) Biški apmažėjo, kaip ir apsivirė - tai sukrėčiau maišelius, kai niekas nekietėjo - permečiau į marlę ir pakabinau virš vonios varvėti o kai dar 2 dienas jokių vilčių apie kietėjimus/standėjimus nebuvo, vakar vėl atgal viską sukrėčiau, dar cukraus įmečiau gal puskilogramį ir vėl gal 3-4 val. su pertraukomis viriau "maišyklę įjungus" tada vėl viską į maišelius sudėjau, panašu, kad šįkart gausis prikroviau 6 maximinius maišelius po pusę - vakare jau tikriausiai valgysim
dabar jau ~žinau, kaip turi atrodyti, kad masė turi būti l.tamsi (įtariu, kuo tamsesnė, tuo geriau) ir jau tikrai nedėsiu tokiais kiekiais
šiandien vėl virsiu
pjaustyti, panašu, padauginau buvo cukrum užpiltas didelis kibiras (gal 15 l, o gal visi 20 ) ir MANO DIDYSIS PUODAS (gal 7 l) tada sultis atrodo gerai nupyliau, nuviriau, kad jau tik putos liktų (bet tų putų pusė puodo buvo likę) tada obuolius visus sugrūdau per kelis kartus, paskui dar supyliau sultis, kurių ant dugno liko - vienžo varvėjo viskas per kraštus viriau gal 3-4 val. ir aš maišiau, ir MB (kol prisvilino) Biški apmažėjo, kaip ir apsivirė - tai sukrėčiau maišelius, kai niekas nekietėjo - permečiau į marlę ir pakabinau virš vonios varvėti o kai dar 2 dienas jokių vilčių apie kietėjimus/standėjimus nebuvo, vakar vėl atgal viską sukrėčiau, dar cukraus įmečiau gal puskilogramį ir vėl gal 3-4 val. su pertraukomis viriau "maišyklę įjungus" tada vėl viską į maišelius sudėjau, panašu, kad šįkart gausis prikroviau 6 maximinius maišelius po pusę - vakare jau tikriausiai valgysim
dabar jau ~žinau, kaip turi atrodyti, kad masė turi būti l.tamsi (įtariu, kuo tamsesnė, tuo geriau) ir jau tikrai nedėsiu tokiais kiekiais
šiandien vėl virsiu
Vajetau, mondesar, perskaičiau viską ką parašei ir supratau, kad nieko nesupratau. Ar nors pervetei, nors visą šią temą? Juk praeitą rudenį labai smulkiai mes aptarinėjom šitą temą? Kodėl į 7 ltr. puodą stengeisi viską sukišti?
Savo pačios labui perskityk gerai temą prieš virdama ir reikėtų tokiam kiekiui obuoliukų gal dvigubai didesnio puodo.
Savo pačios labui perskityk gerai temą prieš virdama ir reikėtų tokiam kiekiui obuoliukų gal dvigubai didesnio puodo.