Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(Natalja200710 @ 2010 01 21, 21:58)
Sveiki.
Žinau, kad galima ir iš obuolių košės gaminti (net receptą turiu), bet į tokią košę reikia dėti daugiau cukraus, kad masė galėtų sustingti. Kadangi per saldžių sūrių nenorėjau, nusprendžiau išvirti  obuolienę, į kurią daug cukraus nededu, todėl išvirtą laikau šaldytuve. Sūriukus gaminu tik iš bogatyr rūšies, nes darže turiu tik tokius obuolius, tačiau mano sūrių virimo praktika rodo, jog iš šios rūšies irgi gerai gaminti, tik reikia griežtai laikytis  gaminimo taisyklių.

Ir aš nededu daug cukraus: į 3,5 kg obuolių 0,5 kg cukraus, o kartais ir mažiau. Jeigu turit noro, tai pabandykit vieną stiklainiuką užvirti ir sukrėskit į kelis medžiaginius sūrmaišiukus, (kuo mažesni, tuo greičiau išdžiūsta) ir pakabinkit šiltai. Šilumoje turi sudžiūti.Yra buvę, kad dėl laiko stokos, kai supyliau dar gausokai varvėjo, vet šilumoje vistiek džiūsta-tik ilgokai . Man kuo ilgiau džiūsta, tuo skanesni.
Atsakyti
QUOTE(vikuliote @ 2010 01 22, 10:02)
Ir aš nededu daug cukraus: į 3,5 kg obuolių 0,5 kg cukraus, o kartais ir mažiau. Jeigu turit noro, tai pabandykit vieną stiklainiuką užvirti ir sukrėskit į kelis medžiaginius sūrmaišiukus, (kuo mažesni, tuo greičiau išdžiūsta) ir pakabinkit šiltai. Šilumoje turi sudžiūti.Yra buvę, kad dėl laiko stokos, kai supyliau dar gausokai varvėjo, vet šilumoje vistiek džiūsta-tik ilgokai .  Man kuo ilgiau džiūsta, tuo skanesni.


Tikrai, cukraus nedaug. Ačiū už patarima. Jei turėsiu laiko, būtinai iš vieno stiklainiuko pabandysiu kažką ,,sulipdyti". Tik, greičiausia, mano obuolienę reikės virti žymiai ilgiau, nei ,,truputį", o tol, kol masė sunkiai maišysis, nes pas mane masė virta trumpai ir yra šiek tiek skystoka sūrio džiovinimui. O tu sūrių masės neslėgi prieš džiovinimą?
Atsakyti
sveiki. vakar apsiziurejau ir pamaciau kad pasalo obuoliukia musu tai kad nereiktu mesti lauk kaip manote ar iseitu man pasidaryti suriu is ju. g.gif ar netures itakos tas susalimas nes gaila butu laiko ir darbo ideto jei reiktu viska mesti lauk. aciu uz patarymus ax.gif
Atsakyti
Sveikos, darbštuolytės-virėjėlės, vis nerimstat su sūriukais... Ot šaunuolės... Jau senokai bebuvau užėjusi čia, tai tiek prirašėt 4u.gif
Aš tai nesiryžčiau virti iš obuolienės: per daug darbo, neaišku kas gausis, ir tas sulčių iš sūrmaišio bėgimas, varvėjimas. Neeee, čia ne man.
Aš rudenį pasiaukoju ir priverdu pakankamai, išvirei, sukratei į maišiukus, paslėgei, išėmus jei gerai pavyko jau gali už kelių dienų ir pjauti... Vsio.
Sėkmės jums, merginos, lauksiu aš geriau rudenėlio ax.gif , nes patarti jums nieko negaliu.
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2010 01 22, 13:57)
sveiki. vakar apsiziurejau ir pamaciau kad pasalo obuoliukia musu tai kad nereiktu mesti lauk kaip manote ar iseitu man pasidaryti suriu is ju.  g.gif  ar netures itakos tas susalimas nes gaila butu laiko ir darbo ideto jei reiktu viska mesti lauk. aciu uz patarymus  ax.gif


Aš tai patarčiau greitai virti obuolienę, nes iš supuvusių, tikrai jau nieko nepagaminsi. Sėkmės!
Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2010 01 22, 15:35)
Sveikos, darbštuolytės-virėjėlės, vis nerimstat su sūriukais... Ot šaunuolės... Jau senokai bebuvau užėjusi čia, tai tiek prirašėt 4u.gif
Aš tai nesiryžčiau virti iš obuolienės: per daug darbo, neaišku kas gausis, ir tas sulčių iš sūrmaišio bėgimas, varvėjimas. Neeee, čia ne man.
Aš rudenį pasiaukoju ir priverdu pakankamai, išvirei, sukratei į maišiukus, paslėgei, išėmus jei gerai pavyko jau gali už kelių dienų ir pjauti... Vsio.
Sėkmės jums, merginos, lauksiu aš geriau rudenėlio ax.gif , nes patarti jums nieko negaliu.


Ačiū, Silsta už nuomonę dėl obuolienės. Ne, jokių būdu negaminčiau daug sūrių iš obuolienės (tuo labiau, kad nesėkmingą patirtį jau turėjau), nes labiau patinka gaminimas mano įprastu būdu su sulčiu karamelizavimu.
Pamasčius, pagalvojau, kad man dėl vieno stiklainio pabandymui neverta virti, nes mano obuolienė virta mažai, todėl nors gaminčiau tik iš vieno stiklainio, vistiek ilgai virti reikėtų, neapsimoka - daug laiko užimtų, ir dujos nepigios. Geriau valgysiu aš šią skanią obuolienę ir irgi lauksiu rudens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 22 sausio 2010 - 18:22
Visi mano suriai isdalyti , isdovanoti per Kaledas, suvalgyti ir suragauti... Apie toki pasisekima net svajot nesvajojau.
Labai aciu Silstai uz nuosirdzius ir dalykinius pamokymus, kurie man buvo tikrai reikalingi wub.gif wub.gif wub.gif
Vel laukiu naujo obuoliu derliaus, nes musu seimoje atsirado naujas skanumynas- obuoliu suris...
Sekmes jums ,Supermamytes...
Atsakyti
Sveika, ksena7, malonu, kad sūriukai geri išėjo ir turėjo toooooooooookį pasisekimą. Anksti juos užbaigei - iki kito derliaus dar toli. Reiškia, per mažai jų privirei, kitam metui reikės dvigubai triūsti, ar ne? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na, bet vargas atsiperka su kaupu ax.gif Aš irgi daug išdovanojau, o ir patys jau turbūt atsivalgėm, tik svečiai niekaip neatsivalgo g.gif Jei tik staigiai užbėga, o aš galvoju ką čia prie kavos - tuoj būna pasakoma, kad reikia tik SŪRIUKO OBUOLINIO, ir nieko kito. Va taip...
Sėkmės jums, merginos, lauksim šių metų derliaus, tai kad virsim sūrius, tai virsim...
Atsakyti
sveikos gal dar kuri patarsit man kadangi badnziau virti is susalusiu obuoliu tai po dveju paru laikymo teisikyre vos keleta saukstu sulciu kuriu pamaniau tirkai neapsimoka virti tai sudrebus visus obuolius ir pavyrus virs pusantros valandos gavosi tirsta obuoliene nuo kurios saudymo puse virtuves liko obuoliuota doh.gif kadangi mazoji pradejo miego laukti teko baigti virti ir sudrebus i maiselius dar pakankamai skysta mase bergdziai tikejausi kad ji bus pastingusi blush2.gif bet is ryto paziurejau ji toliau sau sekmingai buvo skysta doh.gif tai ka man patartumet daryti gryzus namo dar bandyti virti idejus daugiau cukraus nes dabar ant 5 kg obuoliu uzpylusi buvau 1 kg cukraus ar dar bandyti virti kokias 4 val kad tirstetu bet matyt jau vis tiek jis nesutirstes pakankamai. obuolienes nesame megejai nes ir valganciu dar mazai doh.gif
tai ka su ta kose patartumete man padaryti kad nors gautusi tas mermeladas pjaustomas.
aciu uz bet kokias mintis blush2.gif
Atsakyti
Sveika, inetum, tai sakai nepavyko su sūriukų virimu? doh.gif Galiu nuliūdinti, kad, ko gero, ir nepavyks. Jei atidžiai būtum perskaičiusi kelis lapus atgal, ten kažkas panašaus atsitiko ir Natalja200710, ji irgi dabar bandė išvirti sūriuką, irgi gavosi obuolienė. Sulčių jau tokiu laiku obuoliukai turi labai mažai, obuoliai tinka tik obuolienei.
Mano patarimas: sūriukus virti tik rudenį (galima iki vėlyvo rudens) iš gerų obuolių, geriausia Antaniniai ir visos kitos vėlyvos-žieminės rūšys. Paskaityk, jei turėsi laiko, labai daug mes praėjusiais metais rudenį pridiskutavom. ax.gif ax.gif
O tolimesnis virimas - nežinau, nežinau.... Kitos sukrato į sūrmaišius, pakabina kur nors kad nusivarvėtų sultys, po to džiovina. Nežinau, nebandžiau šitaip žaisti.
Gal kabinkit tą obuolienę ir vsio bigsmile.gif
Atsakyti
UZ TAI KAD PERSKAICIAU VISKA PO VISKO KAI JAU OBUOLIAI BUVO SUPJAUSTYTI IR UZPILTI CUKRUMI. PASIDARE GAILA IDETO DARBO IR LAIKO TODEL BANDZIAU VIRTI TOLIAU blush2.gif
NA NIEKO NEPADARYSI IS SAVO KLAIDU PASIMOKOM O NE IS KITU lotuliukas.gif NA BANDYSIU TADA IR AS SUPILTI I TA DROBINI MAISELI IR PAKABINTI KUR PREI RADIJATORIAUS GAL KAS GAUSIS ARBA NIEKO IS VIS NEBELIKS doh.gif
IR LAUKSIM RUDENIO NORS KAIPIR VASAROS LABIAU NORETUSI DABAR AR BENT PAVASARELIO SILTESNIO lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2010 01 25, 16:17)
UZ TAI KAD PERSKAICIAU VISKA PO VISKO KAI JAU OBUOLIAI BUVO SUPJAUSTYTI IR UZPILTI CUKRUMI. PASIDARE GAILA IDETO DARBO IR LAIKO TODEL BANDZIAU VIRTI TOLIAU  blush2.gif
NA NIEKO NEPADARYSI IS SAVO KLAIDU PASIMOKOM O NE IS KITU  lotuliukas.gif NA BANDYSIU TADA IR AS SUPILTI I TA DROBINI MAISELI IR PAKABINTI KUR PREI RADIJATORIAUS GAL KAS GAUSIS ARBA NIEKO IS VIS NEBELIKS  doh.gif
IR LAUKSIM RUDENIO NORS KAIPIR VASAROS LABIAU NORETUSI  DABAR AR BENT PAVASARELIO SILTESNIO  lotuliukas.gif

Kabink prie radiatoriaus, arba vonioje prie boilerio-nuo šilumos pradės džiūti, aišku gali ir pavarvėti. Kai bus padžiūvęs, atsargiai išimk, įdėk į kojinę ir vėl pakabink tegu džiūsta.Esu pakabinus dar l. varvančius. Svarbu, kad būtų šilta ir nepradėtų rūgti.
P.S. Supilk ne į vieną, o kelis maišelius-greičiau išdžius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikuliote: 26 sausio 2010 - 08:30
[quote=vikuliote,2010 01 26, 10:29]
Kabink prie radiatoriaus, arba vonioje prie boilerio-nuo šilumos pradės džiūti, aišku gali ir pavarvėti. Kai bus padžiūvęs, atsargiai išimk, įdėk į kojinę ir vėl pakabink tegu džiūsta.Esu pakabinus dar l. varvančius. Svarbu, kad būtų šilta ir nepradėtų rūgti.

tai cia patariate pilti i drobinius maiselius ar ne blush2.gif
Atsakyti