QUOTE(Natalja200710 @ 2010 01 21, 21:58)
Sveiki.
Žinau, kad galima ir iš obuolių košės gaminti (net receptą turiu), bet į tokią košę reikia dėti daugiau cukraus, kad masė galėtų sustingti. Kadangi per saldžių sūrių nenorėjau, nusprendžiau išvirti obuolienę, į kurią daug cukraus nededu, todėl išvirtą laikau šaldytuve. Sūriukus gaminu tik iš bogatyr rūšies, nes darže turiu tik tokius obuolius, tačiau mano sūrių virimo praktika rodo, jog iš šios rūšies irgi gerai gaminti, tik reikia griežtai laikytis gaminimo taisyklių.
Žinau, kad galima ir iš obuolių košės gaminti (net receptą turiu), bet į tokią košę reikia dėti daugiau cukraus, kad masė galėtų sustingti. Kadangi per saldžių sūrių nenorėjau, nusprendžiau išvirti obuolienę, į kurią daug cukraus nededu, todėl išvirtą laikau šaldytuve. Sūriukus gaminu tik iš bogatyr rūšies, nes darže turiu tik tokius obuolius, tačiau mano sūrių virimo praktika rodo, jog iš šios rūšies irgi gerai gaminti, tik reikia griežtai laikytis gaminimo taisyklių.
Ir aš nededu daug cukraus: į 3,5 kg obuolių 0,5 kg cukraus, o kartais ir mažiau. Jeigu turit noro, tai pabandykit vieną stiklainiuką užvirti ir sukrėskit į kelis medžiaginius sūrmaišiukus, (kuo mažesni, tuo greičiau išdžiūsta) ir pakabinkit šiltai. Šilumoje turi sudžiūti.Yra buvę, kad dėl laiko stokos, kai supyliau dar gausokai varvėjo, vet šilumoje vistiek džiūsta-tik ilgokai . Man kuo ilgiau džiūsta, tuo skanesni.