Mielos sūriukų virėjėlės, su artėjančiais Naujaisiais metais, būkit laimingos...
Matyt, mano šeimyna sulauks kitokio nei tikėjo rezultato. Mano obuoliukai kibiriuke buvo nuvytę, todėl dabar vietoj sulčių kol kas obuolių tyrė yra, o aš pagalvoju, ką man vietoj sūriukų gaminti. Dar laukiu rytojaus, ir jei sulčių normalių nebus, teks gaminti kitką, pvz. uogienę, jei proto neužtenka....
Na va, iš savo naujos patirties galiu pasakyti, kad net jei keletą obuoliukų bendroje obuolių masėje bus nuvytę, obuolių sūriukų galite nepagaminti. Pas mane taip ir atsitiko (ne visi obuoliukai buvo nuvytę), todėl dabar gaminu obuolienę.
Gerai, kad kibiriukas buvo ne didelis ir sūriukų būtų tik pusė porcijos (3,5 kg valytų obuolių), tai ir uogienės nebus daug, tuo labiau, kad obuolių šiemet buvo mažai ir obuolienės negaminau, o mes visi obuolienę mėgstame.
Toks atvejis gali atsitikti net ir rudenį, jei obuoliai ilgiau pastovės ne tinkamose sąlygose, pvz., šiltoje patalpoje ir nuvys.
Kaip sakoma: iš klaidų mokaisi...
Gerai, kad kibiriukas buvo ne didelis ir sūriukų būtų tik pusė porcijos (3,5 kg valytų obuolių), tai ir uogienės nebus daug, tuo labiau, kad obuolių šiemet buvo mažai ir obuolienės negaminau, o mes visi obuolienę mėgstame.
Toks atvejis gali atsitikti net ir rudenį, jei obuoliai ilgiau pastovės ne tinkamose sąlygose, pvz., šiltoje patalpoje ir nuvys.
Kaip sakoma: iš klaidų mokaisi...
Sveika, Natalja200710, skaitau ir gaila man tavo darbelio, gaila, kad neišėjo sūriukai. Ką padarysi, gerai sakai, gyveni ir mokaisi, įgauni patirties. Neteko man gaminti iš pavytusių obuoliukų, bet tavo patirtį turėsiu omeny. Svarbiausia, nenusimink, juk nereikėjo išmesti, suvalgysit obuolienę...
Bus dar tų sūriukų, tik palaukim rudenėlio, palaukim šviežių obuoliukų
Sėkmės
Bus dar tų sūriukų, tik palaukim rudenėlio, palaukim šviežių obuoliukų
Sėkmės
QUOTE(silsta @ 2010 01 09, 17:21)
...Svarbiausia, nenusimink, juk nereikėjo išmesti, suvalgysit obuolienę...
Bus dar tų sūriukų, tik palaukim rudenėlio, palaukim šviežių obuoliukų
Sėkmės
Bus dar tų sūriukų, tik palaukim rudenėlio, palaukim šviežių obuoliukų
Sėkmės
Ačiū,Silsta, už paguodą!
Turbūt, aš viena tokia kvailelė, kuri žiemą sūriukus susiruošė gamnti.
Labai norėjome sūriukų, bet užtat labai skanią obuolienę išviriau ir ją valgydami lauksime rudenėlio! :
QUOTE(Natalja200710 @ 2010 01 09, 15:36)
Na va, iš savo naujos patirties galiu pasakyti, kad net jei keletą obuoliukų bendroje obuolių masėje bus nuvytę, obuolių sūriukų galite nepagaminti. Pas mane taip ir atsitiko (ne visi obuoliukai buvo nuvytę), todėl dabar gaminu obuolienę.
Gerai, kad kibiriukas buvo ne didelis ir sūriukų būtų tik pusė porcijos (3,5 kg valytų obuolių), tai ir uogienės nebus daug, tuo labiau, kad obuolių šiemet buvo mažai ir obuolienės negaminau, o mes visi obuolienę mėgstame.
Toks atvejis gali atsitikti net ir rudenį, jei obuoliai ilgiau pastovės ne tinkamose sąlygose, pvz., šiltoje patalpoje ir nuvys.
Kaip sakoma: iš klaidų mokaisi...
Gerai, kad kibiriukas buvo ne didelis ir sūriukų būtų tik pusė porcijos (3,5 kg valytų obuolių), tai ir uogienės nebus daug, tuo labiau, kad obuolių šiemet buvo mažai ir obuolienės negaminau, o mes visi obuolienę mėgstame.
Toks atvejis gali atsitikti net ir rudenį, jei obuoliai ilgiau pastovės ne tinkamose sąlygose, pvz., šiltoje patalpoje ir nuvys.
Kaip sakoma: iš klaidų mokaisi...
Labukas. O kas atsitiko su tais obuoliais-nesustingo ?
QUOTE(vikuliote @ 2010 01 12, 15:32)
Labukas. O kas atsitiko su tais obuoliais-nesustingo ?
Sveiki.
Bendroje obuolių masėje buvo nuvytusių obuolių, todėl vietoj sulčių (prieš virimą) pasdarė tyrė, t.y. nebuvo skysčių sūriams virti. Teko virti uogienę-obuolienė. Jaučiu, kad net jei ir nebūtų nuvytusiu obuolių, vistiek nesigautų, nes obuoliai jau 3 mėnesius pastovėjo,nebūtų pakankamai skysčio.
Va ir išvada: Reikia gaminti tik iš šviežių obuolių rudienį, o ne žiemą.
Aš paskutinius sūrius viriau sausio pradžioje- obuoliai tikrai buvo pavytę, o kai kurie ir pašalę, bet viskas išėjo gerai.Gal, kad aš darau truputėlį kitaip negu čia radau aprašyta. Nuo lapkričio pabaigos aš nenugarinu sulčių-verdu ir man išverda.Tiesa, aš verdu iš antaninių obuolių. Į kur Jūs dėjote masę , kai išvirė obuoliai?
QUOTE(vikuliote @ 2010 01 20, 10:29)
Aš paskutinius sūrius viriau sausio pradžioje- obuoliai tikrai buvo pavytę, o kai kurie ir pašalę, bet viskas išėjo gerai.Gal, kad aš darau truputėlį kitaip negu čia radau aprašyta. Nuo lapkričio pabaigos aš nenugarinu sulčių-verdu ir man išverda.Tiesa, aš verdu iš antaninių obuolių. Į kur Jūs dėjote masę , kai išvirė obuoliai?
Sveiki.
Vikuliote, jei gamini obuolių sūrius ne pagal aprašyta aukščiau receptą, tai tau, greičiausia, susidariusi problema neturėtų būti neaktuali.
Žiemą obuoliai jau pasidaro ne tokie sultingi (nebent kažkas moka gerai išsaugoti, kad dregmės obuoliuose liktų tiek pat, kiek ir rudenį, bet aš tokių sąlygų neturiu), todėl supjaustyti ir sumaišyti su cukrumi neišskiria pakankamai sulčių, kurias paskui reikia nugarinti. Pas mane buvo bogatyr rūšies obuoliai, kurie, kaip pasirodė gyvenimas, pasidarė ir šiek tiek ,,miltingi".
O kaip, Vykuliote, tu gamini? Žinau receptus, pagal kuriuos gaminama iš obuolių košės, tai tokių atveju, greičiausia, ir mano nekokybiški obuoliai tiktų.
[quote=Natalja200710,2010 01 20, 16:58]
Reikėjo pabandyti išvirtą obuolienę supilstyti į medžiaginius sūrmaišiukus ir pakabinti, kad nuvarvėtų, kai nieks nevarva paslėgti maždaug parą laiko (kad sūrio forma gautųsi). Ir tada kabinti prie šilumos šaltinio, kai apžiūva, aš išimu iš sūrmaišiuko,įdedu į paprastą mot. kojinytę, ir kabinti šiltai. Mano nuomone , svarbu, kad sūriukai džiūtų.Ir viskas. Pasikartosiu-visada verdu iš antaninių.
Reikėjo pabandyti išvirtą obuolienę supilstyti į medžiaginius sūrmaišiukus ir pakabinti, kad nuvarvėtų, kai nieks nevarva paslėgti maždaug parą laiko (kad sūrio forma gautųsi). Ir tada kabinti prie šilumos šaltinio, kai apžiūva, aš išimu iš sūrmaišiuko,įdedu į paprastą mot. kojinytę, ir kabinti šiltai. Mano nuomone , svarbu, kad sūriukai džiūtų.Ir viskas. Pasikartosiu-visada verdu iš antaninių.
[quote=vikuliote,2010 01 21, 17:05]
[quote=Natalja200710,2010 01 20, 16:58]
Reikėjo pabandyti išvirtą obuolienę supilstyti į medžiaginius sūrmaišiukus ir pakabinti, kad nuvarvėtų, kai nieks nevarva paslėgti maždaug parą laiko (kad sūrio forma gautųsi). Ir tada kabinti prie šilumos šaltinio, kai apžiūva, aš išimu iš sūrmaišiuko,įdedu į paprastą mot. kojinytę, ir kabinti šiltai. Mano nuomone , svarbu, kad sūriukai džiūtų.Ir viskas. Pasikartosiu-visada verdu iš antaninių.
[/quote]
Sveiki.
Žinau, kad galima ir iš obuolių košės gaminti (net receptą turiu), bet į tokią košę reikia dėti daugiau cukraus, kad masė galėtų sustingti. Kadangi per saldžių sūrių nenorėjau, nusprendžiau išvirti obuolienę, į kurią daug cukraus nededu, todėl išvirtą laikau šaldytuve. Sūriukus gaminu tik iš bogatyr rūšies, nes darže turiu tik tokius obuolius, tačiau mano sūrių virimo praktika rodo, jog iš šios rūšies irgi gerai gaminti, tik reikia griežtai laikytis gaminimo taisyklių.
[quote=Natalja200710,2010 01 20, 16:58]
Reikėjo pabandyti išvirtą obuolienę supilstyti į medžiaginius sūrmaišiukus ir pakabinti, kad nuvarvėtų, kai nieks nevarva paslėgti maždaug parą laiko (kad sūrio forma gautųsi). Ir tada kabinti prie šilumos šaltinio, kai apžiūva, aš išimu iš sūrmaišiuko,įdedu į paprastą mot. kojinytę, ir kabinti šiltai. Mano nuomone , svarbu, kad sūriukai džiūtų.Ir viskas. Pasikartosiu-visada verdu iš antaninių.
[/quote]
Sveiki.
Žinau, kad galima ir iš obuolių košės gaminti (net receptą turiu), bet į tokią košę reikia dėti daugiau cukraus, kad masė galėtų sustingti. Kadangi per saldžių sūrių nenorėjau, nusprendžiau išvirti obuolienę, į kurią daug cukraus nededu, todėl išvirtą laikau šaldytuve. Sūriukus gaminu tik iš bogatyr rūšies, nes darže turiu tik tokius obuolius, tačiau mano sūrių virimo praktika rodo, jog iš šios rūšies irgi gerai gaminti, tik reikia griežtai laikytis gaminimo taisyklių.