Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(Saulytė @ 2009 11 09, 15:48)
...
turiu dar kibira obuoliu, gal antra karta geriau pasiseks blush2.gif


Aišku, Saulyte, pabandyti verta. Mano obuolių sūriukai tuoj iškeliaus už vandenyno, jei, aišku, muitinnkai nesustabdys. Na o aš einu į parduotuvę morkų morkų sūriui gaminti, nes nuosavos mažos ir nelygios, būtų sunku po virimo valyti, bet ir kažkokios beskonės, labai jau prastos užaugo.
Atsakyti
Kas del suriu storumo, tai as specialiai darau ne storus. ..Juk kokio nori dydzio bei storio, tokius ir galima isformuot ax.gif

Vakar velai vakare taip norejos kazko skanaus, tai atsipjoviau suri su riesutais... Valgiau geredamasi koks skanus gavos blush2.gif Bert geriau jau prie koavos valgyt, labai saldu ax.gif
Atsakyti
Sveikos.
Na o aš pagaminau morkų surikus pagal aukščiau šioje temoje patalpintą receptą. Po paslėgimo džiūsta ant marlės marle pridengti, paskui džiovinsiu orkaitėje.
Į morkų masę dėjau ne apelsino, o citrinos apvirtą žievę, kurią išvirus sumaliau ir tik po to įdėjau į morkų masę virimo pabaigoje, kaip parašyta recepte. Buvo labai saldu, todėl ne pagal receptą įdėjau citrinos rūgšties. Pagaminau 4 nedidelius sūriukus (4 celofaniniai cukraus maišeliai).
Virti iš viso ne daugiau 1 val ant vidutinės ugnies, nuolat maišant. Porcija nedidelė, gaminimo laikas trumpesnis, nei obuolių sūrių. Pažiūrėsime, koks skonis bus kai išdžius. Bet akivaizdu, kad tokio aromato, kaip obuolių sūrio, čia nebus, bet užtat bus kažkoks naujas dar nežinomas skonis...
Atsakyti
Labas rytas,
šaunuolė Natalja200710, privirei morkų sūriukų. O aš niekaip neprisiruošiu, paliksiu kitiems metams šitą darbelį..

Tu teisi, bumbasi, prie kavos gabaliukas obuolinio pats tas, šiemet kažkaip jis turi paklausą pas mus. Praeitais metais dar liko pora sūriukų, šįmet kažin ar nepritruks? lotuliukas.gif
Atsakyti
siandien bandysim suriukus, oi idomu kokie gavosi smile.gif
Atsakyti
Sveikos.
Mano morkų sūriukai jau išdžiuvo. Receptą šiek tiek pakeičiau ir papildžiau: vietoj apelsinų odelių įdėjau apvirtą ir sumaltą 1 citrinos odelė, dar įpyliau citrinos sulčių, bet vistiek pasirodė pernelyg saldu, tada įdėjau ir citrinos rūgšties, bet galutiniame rezultate, t.y. dabar, kai sūriukai išdžiuvo, man vistiek per saldu. Šis receptas skirtas ypatingiems saldumynų mėgėjams.
Šio recepto privalumai: gaminimo laikas trumpesnis, greitai džiūsta (man net nereikėjo greitinti džiovinimo laiko orkaitėje, džiovinau natūraliai), o dėl ypatingo saldumo (cukrus-savotiškas konservantas) pratęsiamas ir tolimesns sūriukų saugojimo laikas.
Pasveiksiu nuo gripo ir vėl gaminsiu obuolių sūriukus, nes neseniai pagamintų jau seniai neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalja200710: 20 lapkričio 2009 - 14:44
Natalja200710, labas, tai tave gripas paguldė? Nu saugok save, kai pasiskaitau, tai net striokas suima kiek žmonių serga...
Sakai, jau sūriukų NĖR.... Kagi, reikės virti naujus, ar ne?
Sveikatytės tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 11 20, 22:35)
Natalja200710, labas, tai tave gripas paguldė? Nu saugok save, kai pasiskaitau, tai net striokas suima kiek žmonių serga...
Sakai, jau sūriukų NĖR.... Kagi, reikės virti naujus, ar ne?
Sveikatytės tau 4u.gif


Sveikos.
Ačiū, Silsta.
Taip, ir mane gripas paguldė konkrečiai verysad.gif . Dar sergu.
Turiu gerą naujieną dėl obuolių sūriukų, kurie iškėliavo už vandenyno. Vietoj 3 dienų prioritetinis siuntinukas ,,kėliavo" apie 2 savaites dėl to, kad už vandenyno muitininkai organizavo šių sūriukų ilgą ekspertizę. Sūriukai visas ekspertizes išlaikė puikiai ir buvo grąžinti adresatui, t.y. mano sūnui. Ačiū, kad muitininkai bent juos nekonfiskavo, būtų gaila.
Neseniai pagamintų morkų sūriukų jau nebėra, ir nors man pasirodė saldoka, nors ir citrinos rūgšties, ir citrinų sulčių pridėjau, bet visiems ragavusiems labai patiko, kai kuriem net labiau patiko nei obuolių sūriukai, pageidauja dar, teks gaminti vėl kai pasveiksiu. Labai lengva juos gaminti.
Jei sūriukus iš obuolių galima pavadinti obuolių sūriais, tai morkų sūriukus ragavusieji pavadino skaniais cukatais, kuriuos prieš vaišindama supjausčiau nedideliais kubeliais, o obuolių sūriukus pjaustau siauromis juostelėmis.

Valgykite vitamininius sūriukus ir nesirkite!
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 11 23, 15:45)
Sveikos.
Ačiū, Silsta.
Taip, ir mane gripas paguldė konkrečiai verysad.gif . Dar sergu.
Turiu gerą naujieną dėl obuolių sūriukų, kurie iškėliavo už vandenyno. Vietoj 3 dienų prioritetinis siuntinukas ,,kėliavo" apie 2 savaites dėl to, kad už vandenyno muitininkai organizavo šių sūriukų ilgą ekspertizę. Sūriukai visas ekspertizes išlaikė puikiai ir buvo grąžinti adresatui, t.y. mano sūnui. Ačiū, kad muitininkai bent juos nekonfiskavo, būtų gaila.
Neseniai pagamintų morkų sūriukų jau nebėra, ir nors man pasirodė saldoka, nors ir citrinos rūgšties, ir citrinų sulčių pridėjau, bet visiems ragavusiems labai patiko, kai kuriem net labiau patiko nei obuolių sūriukai, pageidauja dar, teks gaminti vėl kai pasveiksiu. Labai lengva juos gaminti.
Jei sūriukus iš obuolių galima pavadinti obuolių sūriais, tai morkų sūriukus ragavusieji pavadino skaniais cukatais, kuriuos prieš vaišindama supjausčiau nedideliais kubeliais, o obuolių sūriukus pjaustau siauromis juostelėmis.

Valgykite vitamininius sūriukus ir nesirkite!

SAunios naujienos del suriuku, keliavusiu per vandenyna !!!! smile.gif Isivaizduoju, kaip muitininkai juos nagrinejo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Sveikatytes tau, bet kazkaip su morku suriu neuzsikabliavau dar g.gif Gal reiktu smile.gif)

O pas mane dar kabo keletas obuoliu suriuku biggrin.gif
Atsakyti
mano suriukai greiciausiai nesigavo, si karta per daug matyt pasidziau...
labai sunkiai pjaustosi ir tokie tampomi...

na bandysiu vis tiek kitamet smile.gif
Atsakyti
Ačiū, ačiū, Amil'a ir dėl sveikatytės, ir dėl sūriukų.
Sūriukus deklaravau kaip saldainius, nes jei pavadinčiau sūriais, tai jie, tikrai, nesuprastų tokio ,,bajerio", net sunku įsivaizduoti, kaip ten tyrė šiuos ,,saldainius" tie, pas kuriuos ir obuoliai net neauga, o jei kur nors ir auga, tai net obuolienės iš jų negamina, o valgo šviežius.

O morkų sūriukai-cukatai jau užsisakyti, kitą savaitę vėl gaminsiu (tiesa, aš į juos dar ir vanilinio cukraus buvau įdėjusi, atitinkamai sumažinus cukraus kiekį). Tik reikia apkepintus riešutukus labiau smulkinti, ar dėti apkepintas saulėgrąžas. Kepant riešutukus reikia nepersistengti (aš persistengiau, o paskui iš po paslėgimo ištrauktų sūriukų teko kai kuriuos riešutukus traukti, nes masė ryškios spalvos ir pajuodavę riešutukai atrodė grasinančiai. Obuolių sūriuose tokio smulkaus defekto net nesimatytų, o čia jau reikia ypatingo subtilumo.

Saulyte,
Juk jei sūriukai per kieti, juos galima papjaustyti mažais kubeliais, sudėti į didesnę lėkštutę ir valgyti kaip karamelinius saldainiukus. Svarbiausia, kad kabant nesupelytų, o jei kieti - man atrodo, kad visai normalu.
Atsakyti
Su artėjančiomis šv. kalėdomis ir Naujaisiais 2010 metais! 4u.gif
Ačiū už nuoširdžius kulinarinius pasiūlymus ir kantrius patarimus! thumbup.gif
Atsakyti