Pirmus sūriukus viriau tik antaniniams obuoliams pradėjus kristi ant žemės, tai pakankamai šilta dar buvo, laikydavau vieną parą paslėgtus, na o dabar, kai šalta balkone, tai laisvai galima laikyti dvi paras.
Pirmo sūriukų virimo jau ir nebėra. Patys valgėm, padovanojau porą sūriukų. Na, bet užteks... Tarp kitko, tie sūriukai dovanojimui labai paklausūs...
Labukas,pirmų sūriukų ir pas mane nebėra,labai greitai išsidovanojo,nors ir daug buvau išsivirus 16 tokiu kaip per delną,bet jau šitų sakiau niekam neduosiu,valgysiu viena pati na vyrui dar duosiu ,jis mane visapusiškai palaikė.Laikysiu ir aš savo sūriukus suslėgtus dvi paras,gal skanesni bus pažiūrėjau nubėgusi,laikosi puikia,jau sukietėję gerai ir tegu sau būna.
AČIŪ VISOM UŽ PATARIMUS IR PALAIKYMĄ,JEI NE JŪS TIKRAI JOKIŲ SŪRIŲ NEBŪČIAU VIRUSI,O DABAR TURIU
Sveikos.
Malonu, Rsiuks30, kad viskas klostosi puikiai!
Na o aš savo sūriukus šiais metais greituoju būdu džiovinu orkaitėje (niekada taip nebuvau dariusi ankščiau), puikiausiai džiusta, beveik jau ir išdžiuvo, tik po kiekvieno neilgo džiovinimo etapo (kai atvėsta) apverčiu juos į kitą pusę, o kad nepriliptų, truputį aptepiau skardą su pergamentiniu popieriumi aliejumi). Labai man patiko toks greitas džiovinimo būdas, dabar visą laiką taip džiovinsiu, ačių už tokią gerą idėją (tik, atsiprašau, neatsimenu, kieno iš jūsų).
Malonu, Rsiuks30, kad viskas klostosi puikiai!
Na o aš savo sūriukus šiais metais greituoju būdu džiovinu orkaitėje (niekada taip nebuvau dariusi ankščiau), puikiausiai džiusta, beveik jau ir išdžiuvo, tik po kiekvieno neilgo džiovinimo etapo (kai atvėsta) apverčiu juos į kitą pusę, o kad nepriliptų, truputį aptepiau skardą su pergamentiniu popieriumi aliejumi). Labai man patiko toks greitas džiovinimo būdas, dabar visą laiką taip džiovinsiu, ačių už tokią gerą idėją (tik, atsiprašau, neatsimenu, kieno iš jūsų).
Na stai baigem ir mes siu metu suriu virimo sezona Is viso vireme 3 porcijas po 7 kg.Antras ir trecias kartas pavyko geriau,dejau po 2 kg. cukraus,o i pirma 1.5 na ir geriau nuvirinau sultis,siuliukai tampesi kai ragavau ,jau tiek buvo susikaramelizaves.Visus tris kartus atmaise MB,nes tai toks sunkus darbas ,kad as neisivaizduoju,kaip jus moterytes ir iveikiat.Tai aciu uz pasidalinta patirti ir susitiksime ragaujant savo surius
QUOTE(Gandi @ 2006 04 29, 20:37)
Prasom - obuoliu surio receptas:
7 kg obuoliu
1.5 kg cukraus
puse saukstelio malto cinamono
Supjaustytus skiltelemis obuolius uzberti cukrumi, sumaisyti ir laikyti uzdengus kambario temperaturoje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti i emaliuota puoda ir virti, kol liks mazdaug puse. Tada ten supilti didesne dali obuoliu skilteliu, cinamona ir virti pamaisant ant labai stiprios ugnies , o veliau, obuoliams sukritus, virti intensyviai maisant, kol perbraukus mentele- mase greitai nesusilieja. Tada suberti likusias obuoliu skilteles ir dar virti 2-3 min. Karsta mase sukresti i surmaisius, isklotus celofanu( kad nepriliptu). Celofano galus gerai suspausti ir uzristi, gerai paslegti. Jei norit padziovinti, dar 5 dienas laikyti sausai pakabinus. Obuolius galima naudoti ir luptus ir ne. Nelupti graziau atrodys. Skanaus!
7 kg obuoliu
1.5 kg cukraus
puse saukstelio malto cinamono
Supjaustytus skiltelemis obuolius uzberti cukrumi, sumaisyti ir laikyti uzdengus kambario temperaturoje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti i emaliuota puoda ir virti, kol liks mazdaug puse. Tada ten supilti didesne dali obuoliu skilteliu, cinamona ir virti pamaisant ant labai stiprios ugnies , o veliau, obuoliams sukritus, virti intensyviai maisant, kol perbraukus mentele- mase greitai nesusilieja. Tada suberti likusias obuoliu skilteles ir dar virti 2-3 min. Karsta mase sukresti i surmaisius, isklotus celofanu( kad nepriliptu). Celofano galus gerai suspausti ir uzristi, gerai paslegti. Jei norit padziovinti, dar 5 dienas laikyti sausai pakabinus. Obuolius galima naudoti ir luptus ir ne. Nelupti graziau atrodys. Skanaus!
mergaites SOS padekit
gaminu obuoliiu suri
dabar jis puode verda
ir nesuprantu, jau kaip ir tos sultys sutirstejo labai, o obuoliu skiltelesnesuvire...
ar taip ir turi buti, ar obuoliu skilteles turi visai suvirti ir gautis kose?
aciu labai
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 06, 11:58)
mergaites SOS padekit
gaminu obuoliiu suri
dabar jis puode verda
ir nesuprantu, jau kaip ir tos sultys sutirstejo labai, o obuoliu skiltelesnesuvire...
ar taip ir turi buti, ar obuoliu skilteles turi visai suvirti ir gautis kose?
aciu labai
gaminu obuoliiu suri
dabar jis puode verda
ir nesuprantu, jau kaip ir tos sultys sutirstejo labai, o obuoliu skiltelesnesuvire...
ar taip ir turi buti, ar obuoliu skilteles turi visai suvirti ir gautis kose?
aciu labai
Saulyte, jei gamini pagal Gandi receptą, tai obuolių skyltelės ir turi likti beveik tokios, kokias dėjai, nes juk jos dedamos virimo gale. O išvirto sūrio požymis - atitraukus nuo puodo krašto, masė negrįžta į buvusią vietą (aišku, čia su sąlyga, kad sultis gerai prieš tai išvirei)
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 06, 10:58)
mergaites SOS padekit
gaminu obuoliiu suri
dabar jis puode verda
ir nesuprantu, jau kaip ir tos sultys sutirstejo labai, o obuoliu skiltelesnesuvire...
ar taip ir turi buti, ar obuoliu skilteles turi visai suvirti ir gautis kose?
aciu labai
gaminu obuoliiu suri
dabar jis puode verda
ir nesuprantu, jau kaip ir tos sultys sutirstejo labai, o obuoliu skiltelesnesuvire...
ar taip ir turi buti, ar obuoliu skilteles turi visai suvirti ir gautis kose?
aciu labai
Prieš kelis puslapius buvau įmetusi fotkes, kaip atrodo obuoliai po 40 min virimo ir galutinį rezultatą po beveik 2 val virimo . Nesukrito ir man tie obuoliai, sūris gavosi margutis norėjau aš to ar ne . Buvau jau puolusi į paniką, kad nieko man nesigaus, bet "greitasis reagavimo būrys" nuramino ir nukreipė teisinga linkme - liepė virti toliau .
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 11 06, 11:34)
Saulyte, jei gamini pagal Gandi receptą, tai obuolių skyltelės ir turi likti beveik tokios, kokias dėjai, nes juk jos dedamos virimo gale. O išvirto sūrio požymis - atitraukus nuo puodo krašto, masė negrįžta į buvusią vietą (aišku, čia su sąlyga, kad sultis gerai prieš tai išvirei)
aciu labai
Saulyte, jei gamini pirmą kartą, tai Gandi (receptas iš žinomo žurnalo) receptas gali suklaidinti (mane, pvz., pirmą kartą suklaidino) dėl įdėjimo į surmaišį, įšklotą celofanų, paskui galima suprasti, kad su celofanu kabinti ir džiovinti(kažkaip jau viskas nesuprantamai, bent man, parašyta).
Paprasčiau taip:
1. Sudedi į celofaninį maišą, geriau nuo cukraus (visai nebūtina surišti, o tik gerai suvynioti).
2. Prislėgti 2 paroms, laikant šaltoje vietoje (pvz., balkone).
3. Po 2 parų atsargiai žirklių pagalba išimti.
3.Padžiovinti kelias diena marlėje, o paskui džiovinti pakabinus marlinėse surmaišiuose (aš nekabinu, o džiovinu ant rankšloščio, apklojus irgi rankšloščiu, nuolat sūriukus vartydama. o pirmą sluoksnį rankšloščio dedu ant storesnio popieriaus, kurį nuolat keičiu).
Vienu žodžiu, kai sudėsi į celofaninius maišelius ir prislėgsi, galėsi paskaityti šioje temoje daug naudingų patarimų, kaip toliau elgtis, kad viskas būtų tvarkoje iki galo.
Paprasčiau taip:
1. Sudedi į celofaninį maišą, geriau nuo cukraus (visai nebūtina surišti, o tik gerai suvynioti).
2. Prislėgti 2 paroms, laikant šaltoje vietoje (pvz., balkone).
3. Po 2 parų atsargiai žirklių pagalba išimti.
3.Padžiovinti kelias diena marlėje, o paskui džiovinti pakabinus marlinėse surmaišiuose (aš nekabinu, o džiovinu ant rankšloščio, apklojus irgi rankšloščiu, nuolat sūriukus vartydama. o pirmą sluoksnį rankšloščio dedu ant storesnio popieriaus, kurį nuolat keičiu).
Vienu žodžiu, kai sudėsi į celofaninius maišelius ir prislėgsi, galėsi paskaityti šioje temoje daug naudingų patarimų, kaip toliau elgtis, kad viskas būtų tvarkoje iki galo.
Aš į forumą ateinu, kai sūriukas pas Saulytę jau turbūt išviręs... Darbe šiandien kažkaip susidėjo daug darbelių, kuriuos savaitgaly būtinai reikia užbaigti.
Tai va, Saulyte, parašysi, kaip išėjo sūriukas, gerai?
Dar vienas patarimas: prieš verdant sūriukus būtinai paskaitykit kas parašyta prieš tai... Juk tiek daug mes diskutavom, iki smulkmenų ir apie viską, nuo pradžios - obuolių supjaustymo iki paslėgimo ir išėmimo iš maišiukų džiovinimui.
Sėkmės, merginos
Tai va, Saulyte, parašysi, kaip išėjo sūriukas, gerai?
Dar vienas patarimas: prieš verdant sūriukus būtinai paskaitykit kas parašyta prieš tai... Juk tiek daug mes diskutavom, iki smulkmenų ir apie viską, nuo pradžios - obuolių supjaustymo iki paslėgimo ir išėmimo iš maišiukų džiovinimui.
Sėkmės, merginos
QUOTE(silsta @ 2009 11 06, 15:35)
Dar vienas patarimas: prieš verdant sūriukus būtinai paskaitykit kas parašyta prieš tai... Juk tiek daug mes diskutavom, iki smulkmenų ir apie viską, nuo pradžios - obuolių supjaustymo iki paslėgimo ir išėmimo iš maišiukų džiovinimui.
Sėkmės, merginos
Sveikos.
Silsta, kaip visada teisi. Ir aš norėjau tą patį patarti, bet susilaikiau, nes pati neseniai išviriau ,,uogienę" vietoj sūriukų, o jei būčiau radusi šią temą prieš gaminant, tai tokio neigiamo rezultato išvengčiau. Kai atsakymą dėl savo klaidos radau šioje temoje, perskaičius temą nuo pat pradžios iki galo, tai antras virimas ir tolesni jo procesai buvo puikūs. Sūriukus išdžiovinau orkaitėje, išdžiuvo idealiai (dariau mažus ir plonus), skonis rūgštokas (bent man. net mano mama, kuri nemėgsta saldaus maisto, pasakė, kad skonis geras). Dar buvau pridėjusi nemažai šiek tiek pakepintų saulėgražų,kurie irgi saldumą pamažino.
Gaminu iš obuolių Bogatyr rūšies, o antoniniai gi dar rūgštesni obuoliai), nesuprantu, kodėl kai kurie virėjai skundžiasi, kad per saldu. Juk į 7 kg jau supjaustytų obuolių 1,5 kg cukraus visai nedaug, palyginus su cukrumi, dedamu į uogienes. Manyčiau, kad padidinto saldumo priežastis galėtų būti tokia: iš akies dedama per daug cukraus ir per mažai obuolių. Saldumo pamažinimui galima būtų dar dėti riešutus, aguonas ir t.t. Na o jei dėti razinas, tai saldumas, aišku, dar padidės.
Kitą savaitę bandysiu gaminti morkų sūrį, kurio niekada dar negaminau. Paskui pasidalinsiu rezultatu.