Jau pradeda kristi antaniniai obuoliai, jau imsim virt surius... Merginos, jau labai seniai verdu as juos, kaip sakoma "atmusta ranka".
Tai vat, imu obuoliu antaniniu (butinai antaniniu) tiek, kad jau supjaustytu butu 7 kg. Uzpilu 1,5 kg. cukraus, isnesu i balkona, ir palaikau ten 1-2 paras uzdengtus. Jei silta balkone, tai uzteks ir vienos paros. Vis pamaisau mediniu saukstu, kad vienodai cukrus tirptu. Kai jau susiruosiu virti, nuo supjaustytu obuoliu nupilu i dideli puoda (aliumini, prie emaliuoto puodo dugno svils) visas sultis, turi visiskai sulciu nelikt obuoliu skiltelese.
Verdu sultis tol, kol ju praktiskai nelieka, tik sirupas putoja.kuo labiau isgarinsit sultis, tuo suris bus geresnis. Kai jau jums atrodo, kad sultys pakankamai isvire, i puoda suverciat skilteles obuoliu. Ir pradedat virti suri. Jokiu budu nepalikite puodo be prieziuros. Na ir mediniu saukstu maisau. Jei sultis gerai nuvirete, tai uzteks 30-40 minuciu virimo, o jei ne - virsit valanda arba pusantros. Suris isvires, kai mase pradeda maisant atsokti nuo puodo krastu.
Kai atvesta mase, imu celofaninius maiselius nuo cukraus, po puse prikratau, gerai pritrambuoju, uzlenkiu maiseli ir kuom nors paslegiu balkone. Joks skystis ar sirupas ten nebega. Palaikau paslegtus para, tada isimu is celofano, nes negauna oro, prade rugti (zirklem perkerpu maiseli), suvynioju i medvinini skuduriuka svaru, ir padedu bet kur dziuti. Jau isimtas is maiselio suris turi blizgeti ir buti kietokas. Po triju dienu jau galima paciai valgyti ir draugus pavaisinti...
Daug prirasiau, bet atrodo, turetu buti aisku mano atidirbta ilgamete suriu virimo praktika....
Sveikos, vakar viriau eilinę porciją obuolinio sūrio. Šiandien neiškentusi nuėjau į balkoną pažiūrėt kaip laikosi mano sūriukai paslėgti, tai paėmus į rankas jau galima jį vartyt kaip nori. Ryt išimsiu iš celofano, pora dienų praeis - ir ragausim, nes šį kartą viriau su cinamonu...
Labas vakaras susidomejau. Rytoj ketinu pradeti daryti obuoliu suri tai bus pirmas kartas Taciau man iskilo klausimu. Skaiciau keleta skirtingu ir kartu sauniu patarimu, dziovinimo, darymo principus... Na as manau darysiu pagal Gandi receptuka. Taigi... Isvirta mase, kaip geriau, galvoju, sudeciau jeigu i paprastus maisiukus, (tuos kur kiekvienoje parduotuveje perkant kazka isisdedame, arba nuo cukraus - net nezinau kuris geriau )ir tada ta maisiuka su suriu i marle deti? (Net nezinau, surmaisis, - tai paprasciausia marle pirkta, pvz vaistineje, ar as visai nebenutuokiu?) Tai kaip suprantu, ideciau i maisiuka suri , paslegciau ji pvz balkone (kuriam laikui?) ir tada is to maisiuko i surmaisi, t.y. marle?? Bet jei man bus skystis, tai kaip su juo tada, kaip jis isbegs is to maisiuko? prasau, patarkite man kaip geriau padaryti? Labai lauksiu atsakymo
Kadangi darysi pagal Gandi receptuką, tai turėtų ji smulkiau paaiškinti mano manymu
QUOTE(silsta @ 2008 09 19, 09:09)
Kadangi darysi pagal Gandi receptuką, tai turėtų ji smulkiau paaiškinti mano manymu
O aš vakar dariau pagal tavo, silista, receptą. Labai jau išsamiai ir gražiai viską paaiškinai, bet vistiek man kilo klausimų. Va, sakei, kad reikia labai gerai nuvirti sultis, aš tikrai taip ir padariau, jau buvo likę vos putos ant dugno, bet kai pradėjau virti visus obuolius, iš jų gi vėl krūva sulčių išsiskyrė, ar tai taip ir turi būti? Ir viriau tai aš geeeerą valandą, bet vis tiek man atrodo, kad per minkšta košė gavosi, nes dabar maišeliuose sūriai, parą pragulėję, dar visai minkšti. Gal reiktų dar kartą pavirti, kažkas lyg minėjo tai Aš jų tiesiog negalėčiau turbūt suformuoti į jokią formą, jei perdėčiau į merliuką, košė ir tiek. Beje, ir obuoliai mano ne antaniniai, ar labai blogai? Nes turime 7 obelis, lūžtančias nuo obuolių, bet neturime antaninių, negi eisiu dar pirkti antaninių
Gal gali greitai atsakyti, nes šiandien noriu virti dar vieną partiją, labai patiko virti, dabar darysiu su kokiom nors saulėgrąžomis. Ačiū labai labai visoms, kurios dalijatės savo patirtimi.
QUOTE(silsta @ 2008 09 19, 09:09)
Kadangi darysi pagal Gandi receptuką, tai turėtų ji smulkiau paaiškinti mano manymu
Na as tiesiog pamaciau jos parasyta, jog dejo ant 7kg obuoliu 1,5kg sukraus, tai net nezinau, turbut tiek ir desiu, ir apskritai, nezinau koks kieno geresnis, tiesiog is iskilusiu klausimu nerandu atsakymu
Zhuvycia, pagal tai ka parasei supratau, kad mazai virei. O jei obuoliai minkstesni, ne rudeniniai, tai nezinazu nezinau... As visa laika verdu is antaniniu, is jokiu kitu nesu bandzius ir nebandysiu.
O ka tau dabar patart? Reikia turbut vel kratyt i puoda ir dar pavargt verdant. Uzvakar isviriau viena partija su cinamonu, siandien jau galima is bedos ji valgyt.
Stenkis virimui imti tik kietus rudeninius obuolius, tada rezultatas bus geresnis. Sekmes tau, viskas bus gerai, tik dar pavirk gerokai, jauciasi maisant kada ta kose tokia risli gaunasi. apasrasyk, kaip sekesi...
O ka tau dabar patart? Reikia turbut vel kratyt i puoda ir dar pavargt verdant. Uzvakar isviriau viena partija su cinamonu, siandien jau galima is bedos ji valgyt.
Stenkis virimui imti tik kietus rudeninius obuolius, tada rezultatas bus geresnis. Sekmes tau, viskas bus gerai, tik dar pavirk gerokai, jauciasi maisant kada ta kose tokia risli gaunasi. apasrasyk, kaip sekesi...
QUOTE(silsta @ 2008 09 19, 13:23)
Zhuvycia, pagal tai ka parasei supratau, kad mazai virei. O jei obuoliai minkstesni, ne rudeniniai, tai nezinazu nezinau... As visa laika verdu is antaniniu, is jokiu kitu nesu bandzius ir nebandysiu.
O ka tau dabar patart? Reikia turbut vel kratyt i puoda ir dar pavargt verdant. Uzvakar isviriau viena partija su cinamonu, siandien jau galima is bedos ji valgyt.
Stenkis virimui imti tik kietus rudeninius obuolius, tada rezultatas bus geresnis. Sekmes tau, viskas bus gerai, tik dar pavirk gerokai, jauciasi maisant kada ta kose tokia risli gaunasi. apasrasyk, kaip sekesi...
O ka tau dabar patart? Reikia turbut vel kratyt i puoda ir dar pavargt verdant. Uzvakar isviriau viena partija su cinamonu, siandien jau galima is bedos ji valgyt.
Stenkis virimui imti tik kietus rudeninius obuolius, tada rezultatas bus geresnis. Sekmes tau, viskas bus gerai, tik dar pavirk gerokai, jauciasi maisant kada ta kose tokia risli gaunasi. apasrasyk, kaip sekesi...
Nu va, perviriau dar kartą visą košę, jau dabar maišyti reikėjo kaip reikiant, nes tuoj imdavo lipti prie dugno. Ir viriau tol, kol jau vos pamaišiau tą košę, jau buvo gerokai standesnė už vakarykščią. Tiesa, masės sumažėjo dar gal trečdaliu, o kai atsimenu, kad visam tam reikalui supjausčiau pusę didžiulio krepšio obuolių Tai va, dabar viską vėl sukrėčiau į maišiukus ir nunešiau į rūsį, rytoj trauksiu ir dėsiu į drobinius maišiukus, kaip sakei. Tada vėl pasipasakosiu
Zhuvycia, tik nepamirsk ju paslegti, reikia ka nors sunkaus uzdeti, kad jie susispaustu gerai. As uzdedu tokias lentutes arba dideles pjaustymo lentutes ir ant virsaus akmeni. Nenusimink, viskas bus OK
Papildyta:
Tiesa, del kiekio dar pamirsau. Taip, kai suverda lieka labai mazai. As pripjaustau dideli plastmasini kibira, ten turbut tikrai yra daugiau negu 7 kg, ir cukraus truputi daugiau dedu, o iseina TIK penki suriukai. Bet ko vertas rezultatas
Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2008 09 19, 15:38)
Zhuvycia, tik nepamirsk ju paslegti, reikia ka nors sunkaus uzdeti, kad jie susispaustu gerai. As uzdedu tokias lentutes arba dideles pjaustymo lentutes ir ant virsaus akmeni. Nenusimink, viskas bus OK
Tiesa, del kiekio dar pamirsau. Taip, kai suverda lieka labai mazai. As pripjaustau dideli plastmasini kibira, ten turbut tikrai yra daugiau negu 7 kg, ir cukraus truputi daugiau dedu, o iseina TIK penki suriukai. Bet ko vertas rezultatas
As siandien virsiu suri
Vakar pripjaustem su vyru obuoliu ir palikau nakciai Ziuresiu kas gausis
Tiesa antaniniu neturim, kokiu buvo, is tokiu ir dariau
Vakar pripjaustem su vyru obuoliu ir palikau nakciai Ziuresiu kas gausis
Tiesa antaniniu neturim, kokiu buvo, is tokiu ir dariau
Nonna.kaip pavyko obuolinis sūris? Labai įdomu, manau kad pavyko iš karto, ar ne?
kazkada seniai esu virusi obuoliu suri,man jis ,susiradau recepta senoj knygelej 'viskas is uoboliu'ritoj bandysiu virti.tikrai skanus dalykas. pasidalinkit savo recepteliais,merginos,kaip jus darot.