Sveikos.
Aš irgi pagal savo nedidelę patirtį galiu pasakyti, kad riešutukus visus reikia šiek tiek pakepinti ne tik dėl drėgmės panaikinimo iš riešutų, bet ir dėl skonio, nes pakepinti turi ryškesnį skonį. Be to, jei riešutai su lupenomis, tai po apkepimo geriau nuvalyti. O dėl virimo 5 val. (čia virk nevirk toliau, o vistiek tinkamo rezultato nebus), tai problemos (vėl gi iš savo patirties) gali būti kelios:
1. Ne iki galo išvirtos sultis, t.y. ne iki putų.
2. Nuo obuolių skiltelių ne iki galo nuvarvintos sultys.
3. Per mažas cukraus kiekis sultyje nesuteikia galimybės sultims susikaramelizuoti iki putų (tokiu atveju, jei matai, kad sultis jau beveik išgaravo, o putų nėra, dėk dar cukraus).
4. Netinkama obuolių rūšis, turinti per mažai pektino - natūralaus tirštiklio (čia geriau imti jau žinomos rūšies obuolius, iš kurių dauguma virėjų ir gamina - geriau antoniniai, aš imu Bogatyr).
O vyras, kuris padeda gaminti ir turi kantrybės - idealus, tikrai, mylintis savo žmoną vyras! Tokių šiais laikais, deja, yra reta.
labai ačiū už patarimus,mano sūriukų paskutinė partija jau suslėgta ir žiūrėsiu kas gavosi,jei juos iš maišelių išimsiu,tada jau galėsiu pasakyti kad išėjo ar teisingai galvoju ?
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 11 04, 12:53)
labai ačiū už patarimus,mano sūriukų paskutinė partija jau suslėgta ir žiūrėsiu kas gavosi,jei juos iš maišelių išimsiu,tada jau galėsiu pasakyti kad išėjo ar teisingai galvoju ?
Labai teisngai galvoji, Rasiuks30!
Tačiau, turbūt, pati jau gali numanyti, ar sustings, net neabejoju, kad taip ir bus, o jei nesustings taip, kaip turi būti, vistiek bus skanu valgyti. Tik tokiu atveju reikės laikyti šaldytuve, kiti iš tokios nesustingusios masės pagamina džemą ir laiko stiklainiuose.
Mano sūriukai puikiausiai džiusta, o kitų nevykusių sūriukų sustingusi masė-žėlė (laikau šaldytuve) emaliuotoje formoje puikiausiai valgoma.
begau paziureti savo suriu,o radau dzema ,ir su riesutais,na laikykis sakau savo dzemui,iskraciau viska i skarda ir idejau i orkaite,vistiek bandysiu paversti suriu ta dzema,veliau parasysiu ar as ji nugalejau
Oi tu vargeli, rasiuks30, kaip tu vargsti, pagailo man tavęs.....
Nesikankink tu taip, spjauk, nebevirk daugiau, kitą metą tikrai išeis geresni. Turėsi jau praktikos. Parašyk, kaip ten veiksmas vyksta.
Nesikankink tu taip, spjauk, nebevirk daugiau, kitą metą tikrai išeis geresni. Turėsi jau praktikos. Parašyk, kaip ten veiksmas vyksta.
,as ji nugalejau ir dabar jau kai sudejau i maisiukus jau stingo
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 11 04, 16:46)
begau paziureti savo suriu,o radau dzema ,ir su riesutais,na laikykis sakau savo dzemui,iskraciau viska i skarda ir idejau i orkaite,vistiek bandysiu paversti suriu ta dzema,veliau parasysiu ar as ji nugalejau
Rasiuks30, iš savo patirties galiu tau pasiūlyti nesivargti toliau, nes tinkamo sūrio jau nebus (man neseniai taip buvo, net 5 val bandžiau tą džemą virti ir ,,pšik" įšėjo, teko atgal į šaldytuvą dėti, o prieš tai dar obuolių sultyse žėlatiną tirpinti bei sumaišyti su šiuo džemu, kad sustingtų. Šį sūrį- tinginį jau suvalgėme su savo svečiais, visiems labai patiko. Tačiau net ir su želatina nenorėjo stingti, teko laukti apie savaitę, kol šiek tiek skysčio išgaruotų ir džemas sukietėtų).
Siulyčiau geriau pagalvoti, ką toliau darysi: ar paprastą džemą ar sūrį-tinginį.
Nors, skaičiau šioje temoje, kad kažkas bandė taisyti tokią padėtį orkaitėje, bet, kažkodėl abejoju, kad galutinis rezultatas buvo visiškai teigiamas.
Geriau paimk dar pusę porcijos obuolių ir pabandyk vėl, kaip aš neseniai pabandžiau, ir pavyko viską padaryti teisingai.
Būtinai parašyk, ką nusprendei daryti, kaip padarei ir koks buvo rezultatas. Labai įdomu!
P.S. Na va, parašiau, o kai paskelbiau šią žinutę, radau Rasiuks30 sūriukų virimo rezultatą. Dar labiau įdomu...
ta partija kur sakiau kepiau orkaiteje isvis ant durniaus dariau,bet pavyko,vos tik nuvaliusi obuolius sudejau i puoda ir ikisau i orkaite,vis atidengdavau pamaisydavau ir vel palieku,paskui kai obuoliai visai sukrito,viska perkraciau i skarda ir laiks nuo laiko pamaisydavau,o gavosi puikiai ir is maisiuku issieme po keliu valandu
nezinau,kad nebedeformuojasi manau kad neanksti ir tada suvinioju i madzegele ir padedu dziuti,niekas man nelasa ir jokiu oro tarpeliu nera
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 11 04, 18:30)
nezinau,kad nebedeformuojasi manau kad neanksti ir tada suvinioju i madzegele ir padedu dziuti,niekas man nelasa ir jokiu oro tarpeliu nera
Šiaip, Rasiuks30, kiek man žinoma, reikėtų bent 1 parą palaikyti, nes paskui džiovinimo metų gali deformuotis. Aš laikau prislėgtus 2 paras.
ok,tada ir as laikysiu tuos kur siandien paslegiau,kad nezinojau tai ir islukstenau