Pandora, neskaitei šitos temos visos, oi neskaitei
Įvairiai čia merginos daro tuos sūrmaišius, o aš tai kraunu jau išvirtą masę į celofaninius maišiukus nuo cukraus...
Odrey, jei sūriukas gerai išvirtas, tai išėmus iš maišiuko jis jau susikaramelizavęs, blizga ir ganėtinai tvirtas.
Vadinasi, kazka padariau ne taip ir obuoliai antaniniai, ir viriau 4 val, vistiek obuoliu kose. Na tai suverciau viska i orkaite ant 50 C. Lauksim "plastelino"
QUOTE(silsta @ 2009 10 22, 18:40)
Pandora, neskaitei šitos temos visos, oi neskaitei
Įvairiai čia merginos daro tuos sūrmaišius, o aš tai kraunu jau išvirtą masę į celofaninius maišiukus nuo cukraus...
Odrey, jei sūriukas gerai išvirtas, tai išėmus iš maišiuko jis jau susikaramelizavęs, blizga ir ganėtinai tvirtas.
Įvairiai čia merginos daro tuos sūrmaišius, o aš tai kraunu jau išvirtą masę į celofaninius maišiukus nuo cukraus...
Odrey, jei sūriukas gerai išvirtas, tai išėmus iš maišiuko jis jau susikaramelizavęs, blizga ir ganėtinai tvirtas.
neskaiciau, geda perskaitysiu
o jei as i maistine plevele suvyniosiu ta mase?
Pandora2006, nu ką bepadarysi, vyniok į plėvelę, jei maisiuko nėra. Gal gausis, aš tai turbūt nesugebėčiau gražiai suvynioti...
QUOTE(silsta @ 2009 10 22, 20:41)
Pandora2006, nu ką bepadarysi, vyniok į plėvelę, jei maisiuko nėra. Gal gausis, aš tai turbūt nesugebėčiau gražiai suvynioti...
gyvenu tokioj saly,kad cukrus pakuojamas popieriuj ne maiseliuose bandysiu kazka daryt
QUOTE(pandora2006 @ 2009 10 22, 21:01)
gyvenu tokioj saly,kad cukrus pakuojamas popieriuj ne maiseliuose bandysiu kazka daryt
O paprastu maiseliu ir neturi?NEs as tai dedu i paprastus maiselius, paslegiu, ir kita diena i marle ivynioju, kampuka surisu ir pakabinu
QUOTE(Amil'a @ 2009 10 22, 21:09)
O paprastu maiseliu ir neturi?NEs as tai dedu i paprastus maiselius, paslegiu, ir kita diena i marle ivynioju, kampuka surisu ir pakabinu
turiu paprastu, aciukas taip ir darysiu tada kaip jus
QUOTE(silsta @ 2009 10 22, 10:13)
Natalja, įdomus receptukas sūriuko su aguonomis ir razinomis, bet aš tikriausia nesigundysiu virti. Su tom košėm skystom kažkaip nesinori vargti, o ir rezultatas kažin kažin...
Aš irgi apie košę įtartinai pagalvojau, bet kai vakar viriau pagal įprastą receptą, įdėjau citrinos rūgšties. Bet pagal idėją košės labai mažai, todėl turėtų neblogai sustingti, bet razinų nedėčiau. Kada nors pabandysiu pusę porcijos pagaminti.
O vakar su normaliais obuoliais viskas gavosi gerai, dar įdėjau truputį citrinos rūgšties ir apkepintų saulėgražų sėklų, prislėgti stovi balkone.
Vis pagalvoju apie morkų sūrį.
Natalja200710, nelabai supratau kam dėjai citrinos rūgšties į sūrį? Gal obuoliai buvo labai saldūs? Aš tai nededu citrinos rūgšties, nes obuoliai iš savęs juk turi rūgšties. Juk tokia skani antaninių obuolių rūgštelė. O saulėgrąžų tai ir aš esu praeitais metais dėjusi, o šįmet kažkaip pamiršau
Morkų sūris... Nu kažkaip jau turbūt šįmet aptingau ir nebandysiu virt. Jei virsi, parašyk kaip sekėsi, bus kitiems metams išsaugoti patarimai.
Morkų sūris... Nu kažkaip jau turbūt šįmet aptingau ir nebandysiu virt. Jei virsi, parašyk kaip sekėsi, bus kitiems metams išsaugoti patarimai.
Čia daug atsakymų buvo ne tik Silstos, bet ir kitų sūrio gamintojų apie tai, kada reikia dėti obuolius į susikarmelizavusią masę, todėl nekartosiu.
Mačiau ir klausimų apie tai, kada išvirta masė laikoma pagaminta, t.y., kaip ji atrodo, skystoka ar kietoka. Pagal savo trumpą patirtį galiu atsakyti taip: kai maišant masė neprilimpa prie puodo kraštų, t.y. atitraukus šaukštu masę arčiau puodo centro, masė negrįžta į pirminę padėti. Va tik tada reikia masę dėti į celofaninius maišelius slėgimui. Manyčiau, kad kitos kulinarės man pritartų.
Kai mano sūris po 5 val gaminimo buvo kaip košė, nors ankščiau man taip nebuvo, tai atsakymo ieškojau nuo pat pradžios šios temos tol, kol neradau atsakymo. Aišku, Silsta labai tolerantiška, ji atsako į bet kuriuos klausimus, bet geriau, kad ji atsakinėtų į naujus, o ne į pasikartojančius tuos pačius. Kai pirmą kartą pamačiau jos išsamius paaiškinimus, tai net nustebau gerąja prasme dėl jos geranoriškumo ir kantrybės. Iš jos ir aš pasimokiau gaminimo meno. Jei neklystu, tai ji jau 20 metų sūrius gamina, todėl grįžus į ankstesnius šios temos puslapius galima rasti auksinius patarimus.
Jei sūris gaminamas pirmą kartą, siūlyčiau gaminti bent pusę porcijos. Ir gaminimo laikas trumpesnis, ir maišyti lengviau, ir jei nepavyks, tai ne taip skaudu būtų už prarastą laiką ir t.t.
Mačiau ir klausimų apie tai, kada išvirta masė laikoma pagaminta, t.y., kaip ji atrodo, skystoka ar kietoka. Pagal savo trumpą patirtį galiu atsakyti taip: kai maišant masė neprilimpa prie puodo kraštų, t.y. atitraukus šaukštu masę arčiau puodo centro, masė negrįžta į pirminę padėti. Va tik tada reikia masę dėti į celofaninius maišelius slėgimui. Manyčiau, kad kitos kulinarės man pritartų.
Kai mano sūris po 5 val gaminimo buvo kaip košė, nors ankščiau man taip nebuvo, tai atsakymo ieškojau nuo pat pradžios šios temos tol, kol neradau atsakymo. Aišku, Silsta labai tolerantiška, ji atsako į bet kuriuos klausimus, bet geriau, kad ji atsakinėtų į naujus, o ne į pasikartojančius tuos pačius. Kai pirmą kartą pamačiau jos išsamius paaiškinimus, tai net nustebau gerąja prasme dėl jos geranoriškumo ir kantrybės. Iš jos ir aš pasimokiau gaminimo meno. Jei neklystu, tai ji jau 20 metų sūrius gamina, todėl grįžus į ankstesnius šios temos puslapius galima rasti auksinius patarimus.
Jei sūris gaminamas pirmą kartą, siūlyčiau gaminti bent pusę porcijos. Ir gaminimo laikas trumpesnis, ir maišyti lengviau, ir jei nepavyks, tai ne taip skaudu būtų už prarastą laiką ir t.t.
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 10 23, 20:49)
Aš irgi apie košę įtartinai pagalvojau, bet kai vakar viriau pagal įprastą receptą, įdėjau citrinos rūgšties. Bet pagal idėją košės labai mažai, todėl turėtų neblogai sustingti, bet razinų nedėčiau. Kada nors pabandysiu pusę porcijos pagaminti.
O vakar su normaliais obuoliais viskas gavosi gerai, dar įdėjau truputį citrinos rūgšties ir apkepintų saulėgražų sėklų, prislėgti stovi balkone.
Vis pagalvoju apie morkų sūrį.
O vakar su normaliais obuoliais viskas gavosi gerai, dar įdėjau truputį citrinos rūgšties ir apkepintų saulėgražų sėklų, prislėgti stovi balkone.
Vis pagalvoju apie morkų sūrį.
o kaip daryti morku suri? kaip tik turiu daug morku tai pameginciau! nes obuolius jau atsibodo virt
QUOTE(silsta @ 2009 10 23, 20:49)
Natalja200710, nelabai supratau kam dėjai citrinos rūgšties į sūrį? Gal obuoliai buvo labai saldūs? Aš tai nededu citrinos rūgšties, nes obuoliai iš savęs juk turi rūgšties. Juk tokia skani antaninių obuolių rūgštelė. O saulėgrąžų tai ir aš esu praeitais metais dėjusi, o šįmet kažkaip pamiršau
Morkų sūris... Nu kažkaip jau turbūt šįmet aptingau ir nebandysiu virt. Jei virsi, parašyk kaip sekėsi, bus kitiems metams išsaugoti patarimai.
Morkų sūris... Nu kažkaip jau turbūt šįmet aptingau ir nebandysiu virt. Jei virsi, parašyk kaip sekėsi, bus kitiems metams išsaugoti patarimai.
Citrinos rūgšties ankščiau niekada nedėjau, bet man šie sūriai buvo saldoki, nes mano obuoliai ,,Bogatyr" ir jie, palyginus su antoniniais, saldūs. Iš jų gaminu ir sultis žiemai, tai visi paskui klausia ar cukraus nedėjau į sultis. O šį kartą, kai viriau sultis obuolių sūriui, pastebėjau, kad kažkaip nesikaramėlizuoja, kilo įtarimas, kad per mažai cukraus dėjau (jei šioje temoje nepaskaityčiau prieš tai, kad cukraus reikia ne mažai, tai problemos nesuprasčiau), nes dėjau iš akies nesverdama. Mano abejonės pasitvirtino paragavus, buvo rūgštoka, įdėjau papildomai cukraus, susikaramėlizavo greitai, bet pasidarė per saldu, na aš ir įdėjau truputį citrinos rūgšties, obuolių virimo pabaigoje, nepakenčiamą saldumą ,,užmušė".
Jei iš morkų sūrį išdrįsiu pagaminti, tai patirtimi pasidalinsiu, bet kadangi man iš pirmo nesėkmingo pilnos porcijos (7 kg) virimo liko nemažai sūrio košės su želatina ir obuolių sultimis formose (stovi šaldytuve), kurį reikia kaip nors įveikti, tai morkų gaminsiu tada, kada šiuos šedevrus ,,sunaikinsime".
Papildyta:
QUOTE(zvible @ 2009 10 23, 21:17)
o kaip daryti morku suri? kaip tik turiu daug morku tai pameginciau! nes obuolius jau atsibodo virt
Paieškok šioje temoje kažkur aukščiau, neatsimenu, kur, nes skubėdama surašiau šį receptą ir apie šio sūrio gaminimo procesą savo sąsiuvinyje ir net autoriaus neįrašiau. Aukščiau rasi ir kitus, įdomius receptus, pvz., slyvų sūrio (įkėlė Regna).