drugeli, tikrai gali be baimės palikti porai dienų, juk dabar šalta, aš balkone visad laikau porą dienų, tada obuoliai geriau prisigeria cukraus ir neištyžta visi, lieka dar sveikų skiltelių ir labai gražiai atrodo sūriukas prapjautas. O jei dar riešutų įdedi, ar kitų priedų, tai išvis.... Sėkmės.
Dar galiu patarti, kad bent porą karų per dieną reikia juos pamaišyti mediniu ar kitokiu šaukštu, kad vienodai cukrus ištirptų...
Sveikos mielosios sūrių gamintojos!
Vakar gaminau irgi, bet kai po 5 val. virimo gavau ,,uogienę", puoliau ieškoti atsakymo ir labai apsidžiaugiau, kad radau čia tokią temą. Kiekvienais metais gaminu, bet tokio ,,stebuklo" dar nesu pagaminusi. Visą laiką gaminau iš obuolių ,,Bogatyr" rūšies, o šiais metais šios rūšies obuolių pas mus buvo mažai, taigi gaminau iš man nežinomos rūšies obuolių (raudoni), kuriuos man davė draugė.
Man liko supilti į formas, nesilaikant tolimesnio sūrio gaminimo proceso, nes pamačiau atvirą beviltiškumą, o sudėjau į formas tam, kad galbūt šaldytuve ši masė įgaus bent tirštesnę formą. Po paros situacija nepasikeitė, todėl ištirpinau pagamintų žiemai obuolių sultyse želatiną ir sumaišiau su savo ,,šedevru". Tačiau ir čia laukiamo rezultato negavau, vistiek masė netinkamai sustingusi, nors pagal skonį ir nėra bloga.
O atsakymai buvo šioje temoje:
-obuoliai turėjo mažai pektino, todėl masė įgijo tamsią spalvą ir nesustingo iki reikiamos konsistencijos.
Galutinai įsitikinau, kad sūrį reikia gaminti tik iš antaninių ar bogatyr obuolių (nors apie bogatyr čia mačiau negerų atsiliepimų, bet man ši rūšis visada labai tiko).
Į masę obuolių sūriams virimo pabaigoje įdedu ne tik malto cinamono, bet ir šviežių pjaustytų mėtų lapelių.
Dar truputį liko bogatyr obuolių, todėl pabandysiu pagaminti ,,žmoniškiau", juk buvo pažadėti sūriai, o ne uogienė. Orkaitėje džiovinu tik grybus, bet sūrio džiovinimui čia irgi gera idėja.
Ačiū už patarimus, geras idėjas obuolių sūriui bei už man nežinomus iki šiol receptus:
-obuolienės su kondensuotų pienų (silstos), slyvų sūrio su aguonomis (regnos), na ir morkų sūrio (atsiprašau, neatsimenu autorės).
Dar, atsiprašau, klausimas ne į temą Drugeliui:
Jei Drugelis, kuris dalyvauja diskusijose šioje temoje, ir Drugelis iš mama.lt forumo tas pats, labai prašyčiau parašyti man į až, nes turiu klausimą dėl vieno recepto, iškelto mama.lt forume.
Vakar gaminau irgi, bet kai po 5 val. virimo gavau ,,uogienę", puoliau ieškoti atsakymo ir labai apsidžiaugiau, kad radau čia tokią temą. Kiekvienais metais gaminu, bet tokio ,,stebuklo" dar nesu pagaminusi. Visą laiką gaminau iš obuolių ,,Bogatyr" rūšies, o šiais metais šios rūšies obuolių pas mus buvo mažai, taigi gaminau iš man nežinomos rūšies obuolių (raudoni), kuriuos man davė draugė.
Man liko supilti į formas, nesilaikant tolimesnio sūrio gaminimo proceso, nes pamačiau atvirą beviltiškumą, o sudėjau į formas tam, kad galbūt šaldytuve ši masė įgaus bent tirštesnę formą. Po paros situacija nepasikeitė, todėl ištirpinau pagamintų žiemai obuolių sultyse želatiną ir sumaišiau su savo ,,šedevru". Tačiau ir čia laukiamo rezultato negavau, vistiek masė netinkamai sustingusi, nors pagal skonį ir nėra bloga.
O atsakymai buvo šioje temoje:
-obuoliai turėjo mažai pektino, todėl masė įgijo tamsią spalvą ir nesustingo iki reikiamos konsistencijos.
Galutinai įsitikinau, kad sūrį reikia gaminti tik iš antaninių ar bogatyr obuolių (nors apie bogatyr čia mačiau negerų atsiliepimų, bet man ši rūšis visada labai tiko).
Į masę obuolių sūriams virimo pabaigoje įdedu ne tik malto cinamono, bet ir šviežių pjaustytų mėtų lapelių.
Dar truputį liko bogatyr obuolių, todėl pabandysiu pagaminti ,,žmoniškiau", juk buvo pažadėti sūriai, o ne uogienė. Orkaitėje džiovinu tik grybus, bet sūrio džiovinimui čia irgi gera idėja.
Ačiū už patarimus, geras idėjas obuolių sūriui bei už man nežinomus iki šiol receptus:
-obuolienės su kondensuotų pienų (silstos), slyvų sūrio su aguonomis (regnos), na ir morkų sūrio (atsiprašau, neatsimenu autorės).
Dar, atsiprašau, klausimas ne į temą Drugeliui:
Jei Drugelis, kuris dalyvauja diskusijose šioje temoje, ir Drugelis iš mama.lt forumo tas pats, labai prašyčiau parašyti man į až, nes turiu klausimą dėl vieno recepto, iškelto mama.lt forume.
QUOTE(ksena7 @ 2009 10 17, 16:15)
Siandien isragavome pries dvi savaites virta suri . Kartu su komplimentais gavau ir pasisiulyma padeti piaustyti obuolius, kad tik daugiau butu tokio skanesto musu namuose
Saunu
Mano vyrui tai nepatiko, jis saldumynu visai nemegejas Tai mes tik su vyresneliu saknavome
As ir dar turiu balkone antaniniu obuoliu, tai dar bus du kokie virimai Uzsikabliavau
QUOTE(silsta @ 2009 10 19, 08:01)
drugeli, tikrai gali be baimės palikti porai dienų, juk dabar šalta, aš balkone visad laikau porą dienų, tada obuoliai geriau prisigeria cukraus ir neištyžta visi, lieka dar sveikų skiltelių ir labai gražiai atrodo sūriukas prapjautas. O jei dar riešutų įdedi, ar kitų priedų, tai išvis.... Sėkmės.
Dar galiu patarti, kad bent porą karų per dieną reikia juos pamaišyti mediniu ar kitokiu šaukštu, kad vienodai cukrus ištirptų...
Dar galiu patarti, kad bent porą karų per dieną reikia juos pamaišyti mediniu ar kitokiu šaukštu, kad vienodai cukrus ištirptų...
Dėkui, jau sūriukai prislėgti balkone... Šįsyk viskas pavyko tobulai - vėl dariau iš krituolių ir tikrai ne antaninių.... Vienintelis minusas - kad sūriukai gal kiek saldoki gaunasi, nes krituoliai pas mane saldūs.
Viriau po sulčių nugarinimo apie 50min, gale įdėjau porą saujų nesuvirtų obuolių ir lazdyno riešutų. Jau kai masę dėjau į maišelius, ji buvo kibi, lipni ir net karšti išlaikė sūrio formą Jau matau, kad viskas gerai gavos, žymiai geriau nei pirmą sykį.
Dar žadu tikrai vieną virimą... savo šedevrus kalėdoms artimiesiems dovanosiu, tai dar trūksta... tik gaila, jog neturiu antaninių obuolių, sūriukai skanesni būtų manau, saldžiarūgščiai...
Jei kas kartais iš kauniečių turit šios rūšies obuolių ir nebūtų gaila pasidalinti, parašykit į až....
Drugeli, jei turėčiau sodą, pilną antaninių obuolių, tai mielai su tavim pasidalinčiau. Bet obuolius gaunu iš vyro sesers, jie netoli Kauno gyvena, turi šaunų sodą.
Kaip malonu girdėti, kad sūriukai puikiai gaunasi.... Pasidarysi tikras profas sūrių virime Tą idėją sūriukus dovanoti per Kalėdų šventes man pametė kažkuri forumietė, tai pernai jau apdalinau gimines, draugus. Buvo sužavėti... Prisidariau tokių mažučių, į polietileno maišiuko kampus įpyliau, užrišau, paslėgiau, žodžiu jų dydį galima reguliuoti. Sėkmės
Kaip malonu girdėti, kad sūriukai puikiai gaunasi.... Pasidarysi tikras profas sūrių virime Tą idėją sūriukus dovanoti per Kalėdų šventes man pametė kažkuri forumietė, tai pernai jau apdalinau gimines, draugus. Buvo sužavėti... Prisidariau tokių mažučių, į polietileno maišiuko kampus įpyliau, užrišau, paslėgiau, žodžiu jų dydį galima reguliuoti. Sėkmės
QUOTE(silsta @ 2009 10 21, 08:57)
... Prisidariau tokių mažučių, į polietileno maišiuko kampus įpyliau, užrišau, paslėgiau, žodžiu jų dydį galima reguliuoti. Sėkmės
Ir aš darysiu mažučius (papjaustyti obuoliukai jau laukia virimo), nes ir man ši idėja labai patiko, bus daugiau dovanėlių, be to bus lengviau ir greičiau išdžiovinti. O dar man patiko idėja su mažomis formelėmis slėgimui, tik, aišku, formelės turėtų būti kuo apvalesnių ar tiesesnių formų, t.y. be daugybės kampelių.
Natalja, dėl formelių džiovinimui sūriukų nieko negaliu patarti, nes niekad nebandžiau. Man kažkaip atrodo, kad į formeles merginos pila todėl, kad sūriukas tinkamai nesuvirė. Aš savo įprastu būdu juos džiovinu
QUOTE(silsta @ 2009 10 21, 15:15)
Natalja, dėl formelių džiovinimui sūriukų nieko negaliu patarti, nes niekad nebandžiau. Man kažkaip atrodo, kad į formeles merginos pila todėl, kad sūriukas tinkamai nesuvirė. Aš savo įprastu būdu juos džiovinu
Tu teisi, Silsta, man kai paskutinis virimo bandymas po 5 val pasirodė beviltiškas, tai sudėjau viską į dideles formas slėgtainiams. Bet dabar man reikia išdžiovinti greitai ir išsiųsti sūnui į užsienį, tai pagalvojau, kad tam, kad procesas įvyktų greičiau, įdėsiu masę į kokius nors apvalios formos mažus indelius (ir forma būtų gražesnė, ir džiutų greičiau), bet tokių formelių pas save nerandu. Todėl teks į cukraus maišelius dėti ir prislėgti tiesiog mažiau tos masės.
Perskaičiau šią temą nuo pat pradžios (kiekvieną laiškelį) iki galo, ir mačiau, kaip atrodo nuotraukose maži apvalūs sūriukai, kurių masė buvo prislėgta kavos puodeliuose, o paskui sūriukai džiovinami ant rankšlostukų pridengti irgi jais, bet tokios formos puodelių neturiu, nors ši idėja man labai patiko.
Radau ir tokį receptą (www.visireceptai.lt):
Aguonų (obuolių) sūris su razinomis
Ingredientai:
* Obuoliai, košė, 1 litras
* Cukrus, 1 litras
* Aguonos, 2 stiklinės
* Vanilinis cukrus, 50 gramų
* Lazdyno riešutai, 0.5 stiklinės
* Razinos, 2 stiklinės
* Citrinos rūgštis, truputį
* Obuoliai, džiovintos skiltelės, truputį
Gaminimas:
Į obuolių košę sudėti visus išvardintus produktus, truputį pavirinti kol masė sunkokai maišysis. Baigiant virti parūgštinti. Masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį, užrišti ir paslėgti. Išėmus sūrį padėti ant lentutės ir laikyti šiltoje vietoje, kad apdžiūtų.
Aguonų (obuolių) sūris su razinomis
Ingredientai:
* Obuoliai, košė, 1 litras
* Cukrus, 1 litras
* Aguonos, 2 stiklinės
* Vanilinis cukrus, 50 gramų
* Lazdyno riešutai, 0.5 stiklinės
* Razinos, 2 stiklinės
* Citrinos rūgštis, truputį
* Obuoliai, džiovintos skiltelės, truputį
Gaminimas:
Į obuolių košę sudėti visus išvardintus produktus, truputį pavirinti kol masė sunkokai maišysis. Baigiant virti parūgštinti. Masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį, užrišti ir paslėgti. Išėmus sūrį padėti ant lentutės ir laikyti šiltoje vietoje, kad apdžiūtų.
Natalja, įdomus receptukas sūriuko su aguonomis ir razinomis, bet aš tikriausia nesigundysiu virti. Su tom košėm skystom kažkaip nesinori vargti, o ir rezultatas kažin kažin... Geriau jau įprastus virti, bet man virimo sezonas jau baigėsi, nes nebeturiu kur džiovinti, pirmą partiją jau sukabinau džiūti vertikalioje padėtyje...
Mergaites, ar paslegti suriai po poros dienu turi buti jau kietoki???
Labukas tikiu,kad jau diskutavot ta klausima, bet kaip tuos surmaisius pasigamint ? apsvieskit ka?? norec kita savaite pabandyt suri