Silsta, didziulis aciu Tau uz aiskius ir konkrecius nurodymus, kaip virti obuoliu suri
Labai megstu obuolini suri, bet paskaicius literatura ir prisiklausius apie svilesius, nutaskytas lubas, pusleta veida-maniau, kad man tai nepasiekiama svajone.
Nieko panasaus- mano suriai jau ant stalo paruosti dziovinti!
Tiksliai laikiausi Silstos nurodymu, cukrumi uzpiltus obuolius laikiau dvi paras, nupyliau ir nugarinau sultis, paviriau obuoliukus. Stoveti ir maisyti teko tik apie 40min. Jokio taskymosi, jokiu prisvilimu,gale virimo sudejau paliktu obuoliu sauja, riesutus ir cinamona ir sukreciau i polietileninius maiselius nuo cukraus bei paslegiau. Siandien virpancia sirdimi apziurejau- nuotabiausi suriai, grazuciai, karamelizavesi, laisvai issieme is maiseliu. Irgi is vaistines nusipirkau marles ir is dvigubo sluoksnio sudaigsciau maiselius, kur ir perkeliau savo sedevra.
Tikrai neuzilgo virsiu dar karta
Ksena7, kokios puikios iš pat ryto naujienos Smagu, kad gavosi iš karto sūriukai, sėkmės toliau verdant
Kaip smagu Tikra sūriukų obuolinių virimo epidemija
siandien pervyniojau suriukus ir pagrinda suriukam padet sausa paklojau. ziuriu kad jau ne viena ir valgyt galima
Sivakar dar viena partija suriuku virsiu. turbut reiks sikart su cinamonu.
I vesiu suriukus padziovint pas mama prie krosnies.Greiciau isdzius. Ant palanges taip nebedziuva kaip rudens pradzioj
Sivakar dar viena partija suriuku virsiu. turbut reiks sikart su cinamonu.
I vesiu suriukus padziovint pas mama prie krosnies.Greiciau isdzius. Ant palanges taip nebedziuva kaip rudens pradzioj
QUOTE(VILIMA @ 2009 10 05, 23:26)
Kaip issamiai ir sauniai papasakojot..ACIU. Siandien issiviriau viena virima, tai sudejau ant grindu (grindinis sildymas pas mane) tai sakau gal greiciau isdzius, o jau planuoju rytoj pjaustytis antram virimui..... Siaip ko labai bijojau, kad verdant saudys, bet saude labai minimaliai.....
O man nei kiek jie nesaude kol viriaus. Svariausia virtuve liko po virimo
QUOTE(bumbasi @ 2009 10 06, 13:43)
siandien pervyniojau suriukus ir pagrinda suriukam padet sausa paklojau. ziuriu kad jau ne viena ir valgyt galima
Sivakar dar viena partija suriuku virsiu. turbut reiks sikart su cinamonu.
I vesiu suriukus padziovint pas mama prie krosnies.Greiciau isdzius. Ant palanges taip nebedziuva kaip rudens pradzioj
Sivakar dar viena partija suriuku virsiu. turbut reiks sikart su cinamonu.
I vesiu suriukus padziovint pas mama prie krosnies.Greiciau isdzius. Ant palanges taip nebedziuva kaip rudens pradzioj
JO, su dziovinimu tai sunkoka, kabinau virs gartraukio
Sveikos, sūrininkės,
sakykit, ar verta bandyt daryt obuolių sūrį iš krituolių ir ne antaninių obuolių.... Tie krituoliai gražūs, nesutižę, gal verta pabandyti, nes kitokių neturiu. Labai noriu to sūrio
sakykit, ar verta bandyt daryt obuolių sūrį iš krituolių ir ne antaninių obuolių.... Tie krituoliai gražūs, nesutižę, gal verta pabandyti, nes kitokių neturiu. Labai noriu to sūrio
QUOTE(zvible @ 2009 10 10, 20:25)
as is tokiu ir darau - kitokiu neturiu - ir viskas gerai
O nieko kad kiekį iš akies matuoju.... neturiu svarstyklių, cukraus mažiau noriu dėt Žodžiu, mano kibiras 10l., jį beveik pilną pripjausčiau, jei cukraus dėsiu tik apie 1kg, gerai bus?
QUOTE(drugelis. @ 2009 10 10, 21:28)
O nieko kad kiekį iš akies matuoju.... neturiu svarstyklių, cukraus mažiau noriu dėt Žodžiu, mano kibiras 10l., jį beveik pilną pripjausčiau, jei cukraus dėsiu tik apie 1kg, gerai bus?
i desimties litu kibira ir as tik kilograma cukraus dedu.bet siaip gaunas viskas gerai.
Na dėkui už atsakymus, bandysiu, obuoliai nuo vakar vakaro stovi. Tik bėda ta, jog neturiu puodo aliuminio, bijau kad prie paprastų svils, nes pas mane puodai tai nekokie
Bandžiau ir aš sūriuką virti- iš pradžiū baisiai džiaugiausi savo rezultatais. Bet dabar kažko nebe taip . O problemėlė tokia- mano sūris gavosi toks neelastingas- pjaunanat suplyšta .
Ar taip gali būti dėl per stambiai supjaustytų obuolių ar dėl per trumpo virimo (nors viriau tol, kol pradėjo kibti į vieną gabalą).
Bandžiau džiovinti ir orkaitėje, ir paslėgusi laikiau jau kokias 4 dienas, bet kažkaip per minkštas jis man gavosi...
Ar taip gali būti dėl per stambiai supjaustytų obuolių ar dėl per trumpo virimo (nors viriau tol, kol pradėjo kibti į vieną gabalą).
Bandžiau džiovinti ir orkaitėje, ir paslėgusi laikiau jau kokias 4 dienas, bet kažkaip per minkštas jis man gavosi...