Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

sveikutes smile.gif uzsikreciau ir as suriu gaminimo liga!va ka tik prislegiau savaji trejetuka:)vyriau ilgai, apie trys valandas:( bet gal todel, kad mano obuoliai buvo "visokie", ne antaniniai, ir laikiau tik viena para cukruje..na, bet svarbu, kad jie jau gatavi! dabar visiems liepiau laikyt kumscius, kad sustingu, nes niekaip ir nesupratau, kada jiems gana virt blush2.gif viriau, kol pasidare tokia ruda mase, tasi tokia, bet joje dar buvo gabaliuku nesuvyrusiu - tai gal per mazai dar,m?bet jau bemaisant atrode, kad ja stumdai, o ne maisai..tai va, ryt pjausiu maiselius ir ziuresiu - pranesiu kas kaip! smile.gif aciu labai silstai uz tokius issamius paaiskinimus ka ir kaip daryt 4u.gif
Atsakyti
zvible, malonu, kad pavyko išvirti sūriuką, nors ir ilgai kankinaisi. Gal ilgai virei todėl, kad įvairūs obuoliai, bet jei jie kieti rudeniniai, manau kad čia įtakos neturėjo. Svarbiausia, ar labai gerai nupylei nuo skiltelių sultis, kad jų visai neliktų; ar gerai išvirei-išgarinai sultis, kad liktų tik tirštokas sirupas?
Bet vistiek malonu, kad pirmas virimas yra, ar ne? thumbup.gif Nenusimink, kiti virimai bus sėkmingesni, įgausi patirties ir kitiems galėsi patarti. Lauksim rezultatų thumbup.gif
Atsakyti
unsure.gif obuoliai turbut nerudeniniai buvo..as nelabai nusimanau apie ju veisles, bet vieni tokie labai sultingi su ruzavais dryzeliais, o kai valgai ir viduj dar ruzava buna. O kiti tokie zalesni, dideli, miltingesni, bet tikrai ne antaniniai..bet ka daryt, mes sodo neturim, negalim gaut kitokiu, tai tenka suktis is to ka turim ax.gif
vis tik galvoju, kad blogai, jog tik viena para tepalaikiau obuoliukus cukrum uzpiltus, tai mazai tu sulciu nubego man..dabar bandysiu dvi paras laikyt! ax.gif :)bet kad ir ilgai uztrukau virdama, kad ir mazolius pritryniau bemaisydama vistiek taip gera dabar!va ziuriu i surius ant stalo paslegtus ir sypsausi sau, nes jie - mano pirmieji ir mieliausiesi;D
Papildyta:
ai,o dar norejau paklaust, o kokiose puoduose jus verdate obuoliu surius ir uogienes visokias? neturiu didelio puodo, nes dar niekad gyvenime neviriau nieko blush2.gif sakau jau laikas nusipirkt tik nezinau koks tam reikalui yra reikalingas - emaliuotas, aliuminis ar dar koks? ax.gif
Papildyta:
atsiprasau, kad cia tiek daug prirasiau, bet dar klausimelis - nepykit ant mane neismaneles 4u.gif bet galvoju kita reisa su gvazdikeliais ir cinamonu isvirt, tai kiek tikesliai ju reikia det ant 4kg pjaustytu obuoliu?o jei su riesutais - tai kiek tu riesutu pilt? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvible: 05 spalio 2009 - 09:13
zvible, obuoliniams sūriams virti aš turiu jau nuo labai seniai aliuminį didelį didelį puodą. Anksčiau aš tą puodą naudojau kompotams daryti, nes iš karto daug skystimo-sirupo galima užvirti. Dabar kompotų jau nebedarau, tai tą puodą naudoju sūriams virti.
Uogienes verdu dideliam emaliuotam "bliūde".
O priedus obuoliniams sūriams dedu įvairiausius, daugiausia riešutus (bet kokius, bet skaniausia mums su lazdyno riešutais), esu virusi su gvazdikėliais, cinamonu, be jokių priedų... Su cinamonu man labai labai skanu. O kiek dėti? "Iš akies" šaukštą įmetu prieš baigiant virti ir vsio... Paragauk, ar jaučiasi priedai.
Sėkmės darbuose, kantrybės...
Atsakyti
O man dar iskilo klausimukas, kur tuos surius laikyti? Saldytuve ar kokioj spintelej?
Atsakyti
QUOTE(Amil'a @ 2009 10 05, 13:43)
O man dar iskilo klausimukas, kur tuos surius laikyti? Saldytuve ar kokioj spintelej?

MAn taip pat idomu kur reikia laikyti surius, bei kokia jiems garantija galim pritaikyti??? Tai yra kiek laiko nuo isvirimo jis negenda?


Cia naujoko siuriu virimo procese klausimai biggrin.gif
Atsakyti
Laikyti sūrius galima visur, kur tik jie telpa. Praeitais metais viriau penkis virimus, tai visos palangės buvo apkrautos. O šiemet tik pora virimų, tai pilnai telpa ant komodos ax.gif Patiesiu storai popieriaus ir sudedu juos jau suvyniotus į medžiagytę, laikas nuo laiko vis pavartau, kad geriau džiūtų, pakeičiu popierių, nes tas sudrėksta. Praeitais metais kai turėjau daug, tai kabinau prie radiatorių, kai pradėjo šildyti, labai gerai džiūvo. Jei turi vietos, galima šaldytuve laikyti, galima sukabintus ant kokių kabliukų spintelėje, tik reikia stebėti, kad nepradėtų pelyti. Jei bus skanu, tai turbūt nespės supelyti, ar ne?
Vilima, o jų galiojimo laikas neterminuotas. Du sūriukai pas mane dar nuo praeitų metų yra. Jie labai kieti, galima atsipjovus kaip saldainius valgyti.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 10 05, 16:07)
Laikyti sūrius galima visur, kur tik jie telpa. Praeitais metais viriau penkis virimus, tai visos palangės buvo apkrautos. O šiemet tik pora virimų, tai pilnai telpa ant komodos ax.gif Patiesiu storai popieriaus ir sudedu juos jau suvyniotus į medžiagytę, laikas nuo laiko vis pavartau, kad geriau džiūtų, pakeičiu popierių, nes tas sudrėksta. Praeitais metais kai turėjau daug, tai kabinau prie radiatorių, kai pradėjo šildyti, labai gerai džiūvo. Jei turi vietos, galima šaldytuve laikyti, galima sukabintus ant kokių kabliukų spintelėje, tik reikia stebėti, kad nepradėtų pelyti. Jei bus skanu, tai turbūt nespės supelyti, ar ne?
Vilima, o jų galiojimo laikas neterminuotas. Du sūriukai pas mane dar nuo praeitų metų yra. Jie labai kieti, galima atsipjovus kaip saldainius valgyti.

Aciukas, as dar planuoju pasigaminti kelis suriukus, tai uztat ir domiuosi kur juos laikyti mirksiukas.gif Nes labai jau valgancios saldumynus seimynos neturiu, tai gali jie pas mane uzsibuti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
silsta, aciu tau, tu tikra suriu meistre ir pradedanciuju surininkiu globeja! wub.gif o galiu dar viena klausima?gal nenusibosiu labai ax.gif siandien reik jau isimt tuos surius is maisiuku jei vakar isvyriau, teisingai?nusipirkau vaistinej merliuku, bet dabar galvoju, kaip man juos suvyniuot i juos?ar taip tik uzdet ir perlenkt ar apvyniuot daug kartu storai? unsure.gif
Atsakyti
Zvible, tik dabar priėjau prie kompo, tu jau turbut išėmei sūriukus iš maišiuku. Jei neskubu niekur, tai išimu sūriukus po dviejų parų, bet kartais ir po paros. Dabar šaltoka, tai gali balkone būti ir ilgiau.
Perkerpu su žirklėm tuos maišiukus, ant delno pasidedu sūriuką, tada gražiai dedu ant medžiagytės ar marlės, porą kartų apvynioju ir galus užsilenkiu. Va tokius kaip vokiukus ir dedu džiovinti. Kažin, ar pakankamai suprantamai paaiškinau, velnias, nemoku kitaip... tu jau man atleisk. Jei kas, klausk, nesikuklink, vistiek dar turbūt virsi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 05 spalio 2009 - 19:15

ne, dar neisemiau, laukiau kol atrasysit;)bet dabar, kai viska taip issamiai paaiskinot einu isiminet - nebegaliu laukt dar vienos paros - ir taip visa diena pirstu baksnoju, tikrinu kaip sustingo lotuliukas.gif po kito virimo palaikysiu ilgiau! ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvible: 05 spalio 2009 - 19:25
QUOTE(silsta @ 2009 10 05, 15:07)
Laikyti sūrius galima visur, kur tik jie telpa. Praeitais metais viriau penkis virimus, tai visos palangės buvo apkrautos. O šiemet tik pora virimų, tai pilnai telpa ant komodos ax.gif Patiesiu storai popieriaus ir sudedu juos jau suvyniotus į medžiagytę, laikas nuo laiko vis pavartau, kad geriau džiūtų, pakeičiu popierių, nes tas sudrėksta. Praeitais metais kai turėjau daug, tai kabinau prie radiatorių, kai pradėjo šildyti, labai gerai džiūvo. Jei turi vietos, galima šaldytuve laikyti, galima sukabintus ant kokių kabliukų spintelėje, tik reikia stebėti, kad nepradėtų pelyti. Jei bus skanu, tai turbūt nespės supelyti, ar ne?
Vilima, o jų galiojimo laikas neterminuotas. Du sūriukai pas mane dar nuo praeitų metų yra. Jie labai kieti, galima atsipjovus kaip saldainius valgyti.

Kaip issamiai ir sauniai papasakojot..ACIU. Siandien issiviriau viena virima, tai sudejau ant grindu (grindinis sildymas pas mane) tai sakau gal greiciau isdzius, o jau planuoju rytoj pjaustytis antram virimui..... Siaip ko labai bijojau, kad verdant saudys, bet saude labai minimaliai.....
Atsakyti