Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(silsta @ 2009 09 24, 10:18)
g.gif Nesupratau... Kodėl tiek ilgai prie viryklės?  g.gif Juk kai nuvirinėja sultys, tai nereikia stovėti prie puodo, tik tai supili skilteles, tada prasideda maišymas ir tai tik apie 40 min?

Pirmą kartą gaminant, viskas neaišku, reikia atidžiai žiūrėti ax.gif
Kai supyliau obuolių skilteles, viriau 1,5 valandos unsure.gif Mano viryklė elektrinė, niekaip negaliu priprasti ir nustatyti reikiamą karštį doh.gif
Atsakyti
Auska, tu nepergyvenk taip dėl to ilgo virimo. Neimk į galvą, kitas kartas tikrai bus greitesnis .. Juk mes visos pradėjom nuo kankinančio ilgo maišymo. Tikriausia gerai nenupylei sultis. Ten anksčiau mes daug diskutavom apie tą virimą - svarbiausia - gerai nupilti sultis nuo skiltelių. O jei sulčių daug liko, tai ir virimas ilgas kol jos išsigarina. Reikia, kad jos būtų be sulčių visiškai. O kai suverti į puodą, o ten likęs tik tirštas cukraus sirupas, tai jau neilgai reikia virti iki reikiamo tirštumo.
Atsakyti
silsta
dekoju uz ishsamu obuoliu surio virimo procesa . As vakar pirma karta isviriau obuolini suri . Virt tereikejo 35 min . Ne trupucio mase nesitaske . I virimo pabaiga idejau pakepintu saulegrazu , lazdyno riesutu ir razinu . Mase sudejau i marles maisiukus ir paslegiau . Gal uzteks paros suriu paslegimui ? Tada planuoju orkaitej padziovinti .
Atsakyti
anemone, tik dabar užsukau čia, neatsiliepiau anksčiau. Tai tavo sūriukai jau džiūsta, ar ne? kaip gavosi?
O aš vakar pripjausčiau vėl kibirą antaninių, vėl bus sūriukai, ir jau paskutiniai. Balkone vėsu, iš ryto pamaišiau kad cukrus greičiau tirptų... O antradienį grįžusi iš darbo jau virsiu.
Atsakyti
Gal kas verda is grabstaininiu obuoliu?
pas mane dziusta jau 16 suriuku ir dar didelis kibiras pripjaustytu laukia. tik det neber kur. doh.gif
Atsakyti
Mano sūriai kybo sūrmaišiuose, bet jie tokie limpantys, minkšti....
Kiba būsiu sugadinus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 28, 18:35)
Mano sūriai kybo sūrmaišiuose, bet jie tokie limpantys, minkšti....
Kiba būsiu sugadinus  verysad.gif

tikrai ne. pas mama pakabintas prie peciaus. jisai darir varva. pas mane ant palanges esantys irgi tokie pat.laukt ir vartyt reik ax.gif
Atsakyti
bumbasi, nebandžiau iš graibštaininių virti ir ko gero nebandyčiau. Tai minkšti obuoliai, ir jie sūriams netinka. Nu galima ir iš jų išvirti, bet jie bus minkšti, nuo ilgo virimo pasidarys rudi-juodi, na ir skonis nukentės... Geriau jau iš kokių kietų rudeninių, jei nėra antaninių...

Vaidullka, jei sūriai minkšti, varva (?), tai jie tikrų tikriausiai nedavirti. Nu bet gal viskas baigsis gerai ir jie kaip nors sudžius? Palauk, juk dabar vistiek tik laiko reikia...
Atsakyti
Oi ne, nevarva jie pas mane schmoll.gif Bet yra lankstūs ir sūrmaišiai pasidarę labai lipnūs, persigėrė lipnumas per juos biggrin.gif Jau perviriau vieną kartą, nėjo net maišyt, guzą pi puodą stumdžiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 09 29, 08:03)
bumbasi, nebandžiau iš graibštaininių virti ir ko gero nebandyčiau. Tai minkšti obuoliai, ir jie sūriams netinka. Nu galima ir iš jų išvirti, bet jie bus minkšti, nuo ilgo virimo pasidarys rudi-juodi, na ir skonis nukentės... Geriau jau iš kokių kietų rudeninių, jei nėra antaninių...



Bet jie kieti ax.gif Ir net labai. beto neturi daug sulciu. Bet...suriai ne tokie gaunas.nors isvaizda net labai puiki. ax.gif
Tik jie sunkiai suverda. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbasi: 29 rugsėjo 2009 - 08:50
silsta
Dziovinau dvi dienas orkaitej . Dabar virtuvej laikau skardose . Jie padeti ant kepimo popieriaus . Ir daznai vartau . Beveik nebelimpa . Manau , jog pavyko padaryti obuolini suri . Aciu Jums dar syki .
Atsakyti
anemone, viskas gerai, kitą kartą geriau gausis. Svarbu, kad džiūsta, kad tvirtėja sūriukas thumbup.gif
Atsakyti