dėkoju už patarimus, trauksiu lauk. tikiuosi nesugadinau dar
QUOTE(Fregata @ 2009 09 17, 07:58)
neeee! politieleniniuose maisiukuose negerai as galvojau, kad tu juos sukisai i medziaginius, tada galima laikyti, o is politieleniniu butinai trauk lauk ir dek kur silta, kad ir i orkaite ant mazai laipsniu (kol radiatoriai dar nesyla)
Tinka ir ant palanges. Saulute pasviecia , tai dziuna gerai. i orkaite kolkas neteko kist
QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 16, 19:25)
Vakar išviriau obuolius sūriui, sudėjau į maišiukus. šiandien dar minkšti. ar jau kažkqą negerai padariau, ar dar laukt?
Vaidullka, kol laikas, versk atgal į puodą savo sūriuką ir iš naujo dar pavirk.... Jei jis minkštas, tai jau ir nesukietės, tik ilgai laikant polietileno maišely gali prarūgti.
Nedavirei tu jo, bent jau man taip atrodo. Tik nenusimink, per labai ilgą mano sūrių virimo praktiką ir man taip yra buvę...
Aš tik pirmą kartą darau, nežinau kaip jis turi atrodyt.
QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 17, 10:36)
Aš tik pirmą kartą darau, nežinau kaip jis turi atrodyt.
atrodyt kaip tai gal nenupasakosim, bet i pabaiga virimo jis toks tirstas turi buti, kad net sunku maisyti buna
esu skaiciusi kazkur, kad viena mamyte, kuri irgi per anksti sudejo ta suri i maiselius, viska sukrete atgal i inda ir ikiso i orkaite dar dregme pagarint, po to istrauke ir vel i maiseliu sudejo ir puikus suris gavosi
Perviriau aš jį ką tik, nėjo jau maišyt, toks visas guzikas sukosi su šaukštu... Laukiu medžiaginių maišiukų
Sveikos, išviriau pagaliau ir aš šįmetinį obuolinį sūriuką pirmą. Kaip priedą dėjau lazdynų riešutus, gavosi puikiai, greitai suvirė, dėjau į mažus maišiukus, išėjo 7 maži sūriukai. Bus pridėti prie kalėdinių dovanėlių.
Kažkaip atsivalgėm mes tų sūriukų, dar nuo praeitų metų yra du likę, tai jie kaip saldainiai - plonai papjaustai, ir gali sau čiulpti. Dar vienas virimas tikrai bus, ir jau užteks.
Kažkaip atsivalgėm mes tų sūriukų, dar nuo praeitų metų yra du likę, tai jie kaip saldainiai - plonai papjaustai, ir gali sau čiulpti. Dar vienas virimas tikrai bus, ir jau užteks.
Aš,labai džiaugiuosiu,,kad pavyko man pirmą kartą paruošti slyvų sūrį su aguonomis.
Darbo nemažai,bet ,turint noro galima pasiruošti skanų patiekalą.Šį savaitgalį ruošiuosiu dar vieną gaminti.
Darbo nemažai,bet ,turint noro galima pasiruošti skanų patiekalą.Šį savaitgalį ruošiuosiu dar vieną gaminti.
QUOTE(regna @ 2009 09 22, 20:25)
Aš,labai džiaugiuosiu,,kad pavyko man pirmą kartą paruošti slyvų sūrį su aguonomis.
Darbo nemažai,bet ,turint noro galima pasiruošti skanų patiekalą.Šį savaitgalį ruošiuosiu dar vieną gaminti.
Darbo nemažai,bet ,turint noro galima pasiruošti skanų patiekalą.Šį savaitgalį ruošiuosiu dar vieną gaminti.
o gal galima placiau apie ruosimo procesa?
[quote=Fregata,2009 09 23, 08:03]
o gal galima placiau apie ruosimo procesa?
[/qute
Slyvų sūris su aguonomis
Maždaug1kg.slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
1 stiklinė aguonų,
Slyvas nuplaukite,nusausinkite,perpjaukite per pusę išimkite kauliukus.Slyvas sudėkiteį skardą ir,iškepkite orkaitėje.
Atsiradusuias slyvų sultis nupilkite,o pačias slyvas sutrinkite elektriniu trintuvu.
Įtyrę supilkite cukrų,ir aguonasir virkite ,nuolat maišydami apie pora val..
Karštą masę supilkite į formą išklotą kepimo popieriumi{aš tokį naudojau}
Ir džiovinkite3-4 dienas pavartydami.
Tuomet sūrį suvyniokite i kepimo popierių ir laikykite vėsioje,sausoje vietoje.
o gal galima placiau apie ruosimo procesa?
[/qute
Slyvų sūris su aguonomis
Maždaug1kg.slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
1 stiklinė aguonų,
Slyvas nuplaukite,nusausinkite,perpjaukite per pusę išimkite kauliukus.Slyvas sudėkiteį skardą ir,iškepkite orkaitėje.
Atsiradusuias slyvų sultis nupilkite,o pačias slyvas sutrinkite elektriniu trintuvu.
Įtyrę supilkite cukrų,ir aguonasir virkite ,nuolat maišydami apie pora val..
Karštą masę supilkite į formą išklotą kepimo popieriumi{aš tokį naudojau}
Ir džiovinkite3-4 dienas pavartydami.
Tuomet sūrį suvyniokite i kepimo popierių ir laikykite vėsioje,sausoje vietoje.
Pabandžiau išvirti obuolių sūrį. Trys valandos prie viryklės, pūslė ant rankos (nuo maišymo) ir šeši sūriukai džiūsta Įdomu, kaip išdžius.
Ačiū už išsamius paaiškinimus
Ačiū už išsamius paaiškinimus
QUOTE(Auska @ 2009 09 23, 18:34)
Pabandžiau išvirti obuolių sūrį. Trys valandos prie viryklės, pūslė ant rankos (nuo maišymo) ir šeši sūriukai džiūsta Įdomu, kaip išdžius.
Ačiū už išsamius paaiškinimus
Ačiū už išsamius paaiškinimus
Nesupratau... Kodėl tiek ilgai prie viryklės? Juk kai nuvirinėja sultys, tai nereikia stovėti prie puodo, tik tai supili skilteles, tada prasideda maišymas ir tai tik apie 40 min?