Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

doh.gif
dėkoju už patarimus, trauksiu lauk. tikiuosi nesugadinau dar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 09 17, 07:58)
neeee! politieleniniuose maisiukuose negerai  doh.gif as galvojau, kad tu juos sukisai i medziaginius, tada galima laikyti, o is politieleniniu butinai trauk lauk ir dek kur silta, kad ir i orkaite ant mazai laipsniu (kol radiatoriai dar nesyla)

Tinka ir ant palanges. Saulute pasviecia , tai dziuna gerai. i orkaite kolkas neteko kist ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 16, 19:25)
Vakar išviriau obuolius sūriui, sudėjau į maišiukus. šiandien dar minkšti. ar jau kažkqą negerai padariau, ar dar laukt?


Vaidullka, kol laikas, versk atgal į puodą savo sūriuką ir iš naujo dar pavirk.... Jei jis minkštas, tai jau ir nesukietės, tik ilgai laikant polietileno maišely gali prarūgti.
Nedavirei tu jo, bent jau man taip atrodo. Tik nenusimink, per labai ilgą mano sūrių virimo praktiką ir man taip yra buvę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 17 rugsėjo 2009 - 08:14
blush2.gif Aš tik pirmą kartą darau, nežinau kaip jis turi atrodyt.
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 09 17, 10:36)
blush2.gif Aš tik pirmą kartą darau, nežinau kaip jis turi atrodyt.


atrodyt kaip tai gal nenupasakosim, bet i pabaiga virimo jis toks tirstas turi buti, kad net sunku maisyti buna 4u.gif

esu skaiciusi kazkur, kad viena mamyte, kuri irgi per anksti sudejo ta suri i maiselius, viska sukrete atgal i inda ir ikiso i orkaite dar dregme pagarint, po to istrauke ir vel i maiseliu sudejo ir puikus suris gavosi smile.gif
Atsakyti
Perviriau aš jį ką tik, nėjo jau maišyt, toks visas guzikas sukosi su šaukštu... Laukiu medžiaginių maišiukų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, išviriau pagaliau ir aš šįmetinį obuolinį sūriuką pirmą. Kaip priedą dėjau lazdynų riešutus, gavosi puikiai, greitai suvirė, dėjau į mažus maišiukus, išėjo 7 maži sūriukai. Bus pridėti prie kalėdinių dovanėlių.
Kažkaip atsivalgėm mes tų sūriukų, dar nuo praeitų metų yra du likę, tai jie kaip saldainiai - plonai papjaustai, ir gali sau čiulpti. Dar vienas virimas tikrai bus, ir jau užteks.
Atsakyti
Aš,labai džiaugiuosiu,,kad pavyko man pirmą kartą paruošti slyvų sūrį su aguonomis.
Darbo nemažai,bet ,turint noro galima pasiruošti skanų patiekalą.Šį savaitgalį ruošiuosiu dar vieną gaminti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 22, 20:25)
Aš,labai džiaugiuosiu,,kad pavyko man pirmą kartą paruošti slyvų sūrį su aguonomis.
Darbo nemažai,bet ,turint noro galima pasiruošti skanų patiekalą.Šį savaitgalį ruošiuosiu dar vieną gaminti. 4u.gif


o gal galima placiau apie ruosimo procesa? smile.gif ax.gif
Atsakyti
[quote=Fregata,2009 09 23, 08:03]
o gal galima placiau apie ruosimo procesa? smile.gif ax.gif
[/qute
Slyvų sūris su aguonomis

Maždaug1kg.slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
1 stiklinė aguonų,
Slyvas nuplaukite,nusausinkite,perpjaukite per pusę išimkite kauliukus.Slyvas sudėkiteį skardą ir,iškepkite orkaitėje.
Atsiradusuias slyvų sultis nupilkite,o pačias slyvas sutrinkite elektriniu trintuvu.
Įtyrę supilkite cukrų,ir aguonasir virkite ,nuolat maišydami apie pora val..
Karštą masę supilkite į formą išklotą kepimo popieriumi{aš tokį naudojau}
Ir džiovinkite3-4 dienas pavartydami.
Tuomet sūrį suvyniokite i kepimo popierių ir laikykite vėsioje,sausoje vietoje.
4u.gif
Atsakyti
Pabandžiau išvirti obuolių sūrį. Trys valandos prie viryklės, pūslė ant rankos (nuo maišymo) blink.gif ir šeši sūriukai džiūsta didis.gif Įdomu, kaip išdžius.

Ačiū už išsamius paaiškinimus aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Auska @ 2009 09 23, 18:34)
Pabandžiau išvirti obuolių sūrį. Trys valandos prie viryklės, pūslė ant rankos (nuo maišymo)  blink.gif  ir šeši sūriukai džiūsta  didis.gif Įdomu, kaip išdžius.

Ačiū už išsamius paaiškinimus  aciuks.gif


g.gif Nesupratau... Kodėl tiek ilgai prie viryklės? g.gif Juk kai nuvirinėja sultys, tai nereikia stovėti prie puodo, tik tai supili skilteles, tada prasideda maišymas ir tai tik apie 40 min?
Atsakyti