Sveikos, iš alyvinių obuolių bandžiau virti vieną kartą ir tą patį nesėkmingai. Iš jų geriausiai gaunasi obuolienė.
Pirmiausia, alyviniai obuoliai yra saldūs, o cukraus dėti reikės vistiek tiek, kiek priklauso, nes su mažai cukraus nebus to suvirimo-sukibimo; nu gal citrinos rūgštelė kiek pagelbės.... nebandžiau.
Išvirsit sūrį iš alyvinių, bet jis nebus tikras sūris, neturi alyviniai obuoliai tiek pektino (natūralus tirštiklis), kiek turi antaniniai, o antaniniai turi daugiausia jo.
Esu bandžiusi virti iš kitų rūšių
rudeninių obuolių - gavosi neblogai, bet geriausia - ANTANINIAI. Bent jau man taip atrodo.
vakar MB prijaustė alyvinių ,šiandien virsiu sūrį.Po tavo žinutės jaučiuosi neužtikrinta ar gausis