Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

QUOTE(silsta @ 2009 02 07, 17:01)
Pirmyn, Fregata, turi gautis. Juk mes cia tiek daug pridiskutavom apir ta virima.. Butinai parasyk kaip gavosi, gerai? Lauksiu. 4u.gif


Na, nezinau, gavosi ar ne, dziusta smile.gif Tai kai paragausim pasakysim smile.gif
Bandau greituminiu budu - orkaite karts nuo karto pajungiu pasildyt smile.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
kaip as megstu obuoliu suri..niam niam..pati nesu bandzius daryti...mociute man padaro.. tongue.gif
Atsakyti
Atlek, Simute, pavaisinsiu. Dar du suriukus turiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tikrai darysiu. Pernai viriau is ale antaniniu obuoliu - fantastika, o ne skonis.. beje, labai saunu tokiu gardumynu netiketus svetelius prie kavos pavaisinti smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,

užsimaniau aš to obuolių sūrio be proto va skaitinėju temą ir radau, kad yra susidomėjusių sūsriu su morkom, nežinau ar turit galvoj obuolių sūrį su morkom ar morkų sūrį? Bet visgi įkeliu receptą

MORKŲ SŪRIS
Vienam kg morkų - 500-750g cukraus, vieno apelsino virta žievelė, 1 st riešutų, 2-3 arb. š. cinamono.

Nuplautos morkos išverdamos, nulupamos ir sumalamos (jei šerdis stambi, neskani, tai išimama). Dedama į puoda, supilama pusė cukraus ir verdama nuolat maišant, kad neprisviltų. Po 15-20 min. dedamas likęs cukrus ir cinamonas, o baigiant virti apelsino žievelė ir riešutai. Viską sudėjus verdama kol masė nebelimpa prie drėgnos medžiagos. Tada sudedama į drėgną sūrmaišį ir paslegiama ir t.t. kaip ir su obuolių sūriu.

Skamba ne kažin kaip (atseit virtos morkos tik į mišrainę tinka), bet patikėkit nušauk nepasakysi, kad jis iš morkų, nu tikrai labai skanu.
Atsakyti
Cezi, nešausiu ir nenušausiu tavęs už idėją sūrio iš morkų. Kadangi pati verdu sūrius iš antaninių obuolių, tai būtinai bandysiu ir iš morkų. Ačiū už idėją. 4u.gif
Atsakyti
4u.gif

CEZI, ačiū 4u.gif

Aš jau rankom trinu, cukraus maišelius taupau.. Tuoj tuoj prasidės virimas ir sūrių spaudimas smile.gif))
Bandžiau tai daryti su abrikosais - šiemet kaip niekad daug jų užderėjo. Nepavyko. Per sunku buvo suvirinėt. Suryjom kaip marmeladą smile.gif

SILSTA, Tu jau verdi?
Atsakyti
Aš šiandien jau išsiviriau, vakar berašydama taip užsimaniau, kad šiandien iš pat ryto nusiroviau visas ankstyvas morkas (jos vistiek per žiemą nestovi). Va katik paslėgiau. Iš 3 kg morkų gavosi 2 sūriai.
Atsakyti
sveikutes, prisiskaiciau cia tokiu gardumynu, kad neatsispyriau ir as pabandyt smile.gif
suris jau isvirtas tik gal gali man kas pasakyt koks jis turi but?per nakty palaikiau atrodo kaip zele, tai dabar idejau i marle ir pasoviau i orkaite dziuti. gal optimiste esu, bet labai tikiuos kad gausis essen.gif
o kiek mazdsaug laiko suris dziusta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 08 15, 20:36)
4u.gif

CEZI, ačiū  4u.gif

Aš jau rankom trinu, cukraus maišelius taupau.. Tuoj tuoj prasidės virimas ir sūrių spaudimas  smile.gif))
Bandžiau tai daryti su abrikosais - šiemet kaip niekad daug jų užderėjo. Nepavyko. Per sunku buvo suvirinėt. Suryjom kaip marmeladą smile.gif

SILSTA, Tu jau verdi?




Ne, dar neverdu. Laukiu ANTANINIŲ obuoliu, o jie buna jau vėliau. Morkų sūrį pagal Cezi bandysiu virt.
Cukraus maišelių jau irgi prisitaupiau. ax.gif
Girdėjau, kad iš abrikosų sūris nelabai išeina....
Atsakyti
labas merginos
prisisikaiciau as jusu receptu ,saunuoles esat
as tai surius darau is bet kokiu obuoliu,va vakar issiviriau is alyviniu ,dabar jie paslegti,o siandien dar vienas puodas laukia ,darbo eiga lygiai kaip Silstos,ir iseina puikiai,bet man kilo klausimas gal kuri esat idejusi i obuoliu suri kriausiu,simet pas mane ju nemazai ,bet jos tokios kur stovi tik kelias dienas ,nera kas jas suvalgo ,tad sakau gal ve rolleyes.gif ra pabandyt su kriausem?gal kuri esat dariusios ,atsiliepkit ,kaip manot?
Atsakyti