Sveikos mergaitės,
užsimaniau aš to obuolių sūrio be proto va skaitinėju temą ir radau, kad yra susidomėjusių sūsriu su morkom, nežinau ar turit galvoj obuolių sūrį su morkom ar morkų sūrį? Bet visgi įkeliu receptą
MORKŲ SŪRIS
Vienam kg morkų - 500-750g cukraus, vieno apelsino virta žievelė, 1 st riešutų, 2-3 arb. š. cinamono.
Nuplautos morkos išverdamos, nulupamos ir sumalamos (jei šerdis stambi, neskani, tai išimama). Dedama į puoda, supilama pusė cukraus ir verdama nuolat maišant, kad neprisviltų. Po 15-20 min. dedamas likęs cukrus ir cinamonas, o baigiant virti apelsino žievelė ir riešutai. Viską sudėjus verdama kol masė nebelimpa prie drėgnos medžiagos. Tada sudedama į drėgną sūrmaišį ir paslegiama ir t.t. kaip ir su obuolių sūriu.
Skamba ne kažin kaip (atseit virtos morkos tik į mišrainę tinka), bet patikėkit nušauk nepasakysi, kad jis iš morkų, nu tikrai labai skanu.