Silsta,aciu uz atsakyma
Himalaia,koks fainuolis suriukas
Mano tai nebuvo toks kietas Ir dabar va trecia para,bet jie tokie lankstus kai as juos verciu...Pavirsius tai toks siektiek padziuves,bt pati kai paimu verst jis buna prie popieriaus prikibes ir kai popieriu plesiu tai reik atsargiai,nes lankstosi Kazi kazi kaip ten man bus su juo...Po penkiu paru tikrai,kad neiseis jo valgyt,kad tik iki kaledu sudziutu
Ajile, o tu suriuku nesuvyniojai i svarius medziagos gabaliukus? As tai suvynioju i marles gabaliukus, tai visiskai nekimba prie popieriaus. Viskas bus gerai, iki Kaledu tikrai sudzius, tik juos i medziagyte suvyniok, matysi, tuoj galesi ragaut
Himalaia, na ir grazumas tavo suriuku ir isradinga tu Nebuciau sugalvojus i puodelius krauti tuos suriukus... Jei jie gerai forma islaiko, tai bus viskas OK. O ir skonis Kaip puiku prie arbatos vakarojant plonai papjaustyto suriuko smaguriauti, o ir Kaledu proga kuo puikiausia dovanele. Tikrai niekas kitas tokios nepadovanos, ar ne?
Himalaia, na ir grazumas tavo suriuku ir isradinga tu Nebuciau sugalvojus i puodelius krauti tuos suriukus... Jei jie gerai forma islaiko, tai bus viskas OK. O ir skonis Kaip puiku prie arbatos vakarojant plonai papjaustyto suriuko smaguriauti, o ir Kaledu proga kuo puikiausia dovanele. Tikrai niekas kitas tokios nepadovanos, ar ne?
QUOTE(Ajile @ 2008 12 11, 07:28)
Silsta,aciu uz atsakyma
Himalaia,koks fainuolis suriukas
Mano tai nebuvo toks kietas Ir dabar va trecia para,bet jie tokie lankstus kai as juos verciu...Pavirsius tai toks siektiek padziuves,bt pati kai paimu verst jis buna prie popieriaus prikibes ir kai popieriu plesiu tai reik atsargiai,nes lankstosi Kazi kazi kaip ten man bus su juo...Po penkiu paru tikrai,kad neiseis jo valgyt,kad tik iki kaledu sudziutu
Himalaia,koks fainuolis suriukas
Mano tai nebuvo toks kietas Ir dabar va trecia para,bet jie tokie lankstus kai as juos verciu...Pavirsius tai toks siektiek padziuves,bt pati kai paimu verst jis buna prie popieriaus prikibes ir kai popieriu plesiu tai reik atsargiai,nes lankstosi Kazi kazi kaip ten man bus su juo...Po penkiu paru tikrai,kad neiseis jo valgyt,kad tik iki kaledu sudziutu
Padžiovink orkatėje, ant mažiausios ugnies- aš taip darydavau- palikdavau orkaitės temperatūros rankenėlę atsuktą ant mažiausios ugnies, iir sūrius orkaitėje, kiekvienąkart, kai ką nors gamindavau, jie džiūdavo- per porą dienų išdžiūdavo.
Mano reportažas
Prieš tai buvau minėjus, kad obuolių sūrį viriau orkaitėje, ir gaminau apelsinų žievelių cukatų rožytes papuošti sūriui, tarkuotą žievelę, morkas, ir dariau juos beveik be cukraus- tai vat, džiūsta mano sūriai:)- kaip ir gavosi orkaitėje juos išvirti, tik per savo apsileidimą padariau vieną nesamonę- išvirusi masę, ją sudėjau betkaip į dubenis, ne trūko riešutų, ar dar ten kažko, tai galvojau ryt nusipirksiu, ir įėsiu- o tada jau formuosiu sūrius ir paslėgsiu. Ir taip ir neatradau laiko nuieiti į pard, ir man ta masė sustingo lėkštėse Ilgai ji ten užsistovėjo, nes darbų turėjau. O aš užsispytrusi, tai po kelių savaičių ( ) buvimo tuose dubenyse, ar tą masę (jau grynai susiformavusį ir padžiūvusį sūrį ) suminkiau, ir įdėjau riešutų, ir perdėjau į metalines kepimo formas ir sūrmaišį. Ir ką?- nu kadangi jau suminkiau sudžiūvusius sūrius- tai galutinis variantas susiformavo, bet gavosi tokiu vietomnis sueižėjusiu paviršiumi- kaip dykumos žemė, ir nevisur forma užsipildė- tarpelių liko:) Bet iįš esmės formą laiko Turėjau vištos pavidalo kepimo formą- pabandžiau dėti į ją dalį tos masės- ir ką- ogi gavosi - nesitikėjau, kad laikysis, kad kaklas nenulūš, nes anksiau esu bandžiusi, tai nelaikė formos, nes permažai virus buvau, nepakankamai išgarinus tuos obuolius, ir skystoka gavosi masė tada. O bet tačiau- šiai vištos formai naudojau sūrį su daaauuug apelsinų žievelių tarkuotų, su daug saulėgrąžų, ir morkomis - ir viriau siaubingai ilgai- orkaitėje- nu faktiškai išdžiūvo visiškai -gal persistengiau, nes dabar žiūriu, kad dabar ta višta kieta kaip akmuo- laikau ją be jokių celofanų ir medž-iagų- tai išvis sudžiūvo į akmenį ji man Dar į ją privariau sauso gėrimo miltelių - dėl spalvo ir skonio- visko privariau- bet manau per daug, ir tie milteliai kaitinami tokią smarvę paleido, kad dabar valgyti nesionorės, žinant Žodžiu norėjau paeksperimentuoti, tai dabar skonis nikoks jaučiu bus- ale vien forma savo priduoda
Kitą sūry dariau sūrmaišyje, be jokių navarotų didelių, tik iš obuolių, riešutų vos ne puskilį sudėjau Tai tas, skirtingai nei všta, kvepia labai skaniai- bet irgi kadangi perminkiau, ir labai stipriai išgarinau masę, sueižėjęs biskį gavosi vietomis.
Į abu sūrius dėjau pektino- uogienių tirštiklio, kadangi dariau beveik be cukraus- nemėgstu saldžiai. Skonio- dar neragavau- laikau kūčių stalui, nes ant kūčių stalo , kaip per pasninką, nedera saldumynai, tai čia bus kaip alternatyva saldumynams
Sakiau kad sueižėjo paviršius, tai kad vaizdas būtų gražesnis, galvoju nusipirkti gatavo obuolių sūrio riekelėmis, ir iš jo sausainių formelėmis pripjaustyti lapelių- ir jais aplipinti sūrį, bei tomis rožytėmis iš apelsinų žievelių cukatų (tik jos gavosi man labai kietos, tai tik puiošmenai bus- nebvalgomos- arba prisisuksiu iš pirktinių džiovintų obuolių, jei išeis, nes būna jie tokie žiedais supjaustyti, beveik balti).
kol kas nefotkinau, nes laukiu kol papuošiu- obuolių sūrio pirkt nerandu.
Silsta,jie pas mane suvynioti i marle...As iskart kai isemiau is celofano ir suvyniojau juos.Pavartau juos kasdien,lyg dziusta,bet labai vangiai-turbut kita karta virsiu daug ilgiau.
Svytejimas ezero dugne,o jei man juos dabar kist i orkaite-tai su visa marle ?
Svytejimas ezero dugne,o jei man juos dabar kist i orkaite-tai su visa marle ?
Švytėjime........, labai tu išradinga, visko prigalvoji...Šaunuolė.
Nu, bet nesuprantu, kam į obuolinį sūrį tą chemiją - sausus gėrimo miltelius, pridėjai? Juk ten toks brudas...
Nu, bet nesuprantu, kam į obuolinį sūrį tą chemiją - sausus gėrimo miltelius, pridėjai? Juk ten toks brudas...
Labai jau norėjau originalesnio skonio- tai nežinojau jau ką ir besugalvoti- o beje, konservavau dalį obuolių, ir į juos tų miltelių įpyliau- geltonų -ananasinių ir apelsininių gėrimų miltelių-ir skonis obuolių buvo - tikrai įdomesnis. Tikrai verta buvo.
Nu bet sūriui tai kaitinant tą visą masę labai dvokė - kai su tais milteliais- jie matyt kaitinimui netinkami.
Visada darydavau be jokių tokių - tai kažkaip ieškau vis originalesnio kažko, tai stogas kartais nuvažiuoja nuo to ieškojimo, tai kokią nesąmonę sugalvoju, kaip ši
Gal kas maė kur pirkti to raikyto parduotuvinio obuolių sūrio?- nepamenu kur jo būdavo, kokiuose PC- norfoj ir IKI lygtai nerandu, prie namų, gal maximoj būtų? Noriu iš jo išpjauti tuos lapelius su sausainių formelėmis, ir papuošti savo darytą sūrį kūčių stalui..
Papildyta:
Aš nuimčiau marlę, kad nepridžiūtų... Tik reik kepimo popierių kokį pasitiest- nors aš ant grotelių džiovindavau, patiesus ant jų kepimo popierių, tai įsispausdavo biskį grotelių raštas- bet skardoj manau irgi galima, tik pavartyti reiktų vis, ir ant kepimo pop. , o ne šiaip padėta..
Nu bet sūriui tai kaitinant tą visą masę labai dvokė - kai su tais milteliais- jie matyt kaitinimui netinkami.
Visada darydavau be jokių tokių - tai kažkaip ieškau vis originalesnio kažko, tai stogas kartais nuvažiuoja nuo to ieškojimo, tai kokią nesąmonę sugalvoju, kaip ši
Gal kas maė kur pirkti to raikyto parduotuvinio obuolių sūrio?- nepamenu kur jo būdavo, kokiuose PC- norfoj ir IKI lygtai nerandu, prie namų, gal maximoj būtų? Noriu iš jo išpjauti tuos lapelius su sausainių formelėmis, ir papuošti savo darytą sūrį kūčių stalui..
Papildyta:
QUOTE(Ajile @ 2008 12 12, 00:10)
Silsta,jie pas mane suvynioti i marle...As iskart kai isemiau is celofano ir suvyniojau juos.Pavartau juos kasdien,lyg dziusta,bet labai vangiai-turbut kita karta virsiu daug ilgiau.
Svytejimas ezero dugne,o jei man juos dabar kist i orkaite-tai su visa marle ?
Svytejimas ezero dugne,o jei man juos dabar kist i orkaite-tai su visa marle ?
Aš nuimčiau marlę, kad nepridžiūtų... Tik reik kepimo popierių kokį pasitiest- nors aš ant grotelių džiovindavau, patiesus ant jų kepimo popierių, tai įsispausdavo biskį grotelių raštas- bet skardoj manau irgi galima, tik pavartyti reiktų vis, ir ant kepimo pop. , o ne šiaip padėta..
Nu, ziuresiu dar pora dienu kaip man jis ant radijatoriaus kietes-jei ka reiks tikrai det i orkaite... O nieks nebandet daryt obuoliu surio su kokiom slyvom pvz?Man atrodo skanu visai turetu buti
Bandziau suri is svarainiu. Nejuciom man jis gavosi. Supjausciau svarainius, palikau uzpiltus cukrumi, po 2 paru nusunkiau, pakaitinusi sultis supilsciau i butelius litrinius, o kas liko, o ten smulkios saldzios svarainiu skiltele (kai nupili, jos jau buna sausokos, be sulciu), supyliau i maiselius ir paslegiau. Ir ka jus manot, gavosi puikus svarainiu suris. Ir pjaustosi labai gerai, tik saldokas...
Prieš tai esu rašiusi, kad orkaitėje viriau obuolių sūrį, su su visokiom morkom, apelsinų žievelių ir morkų cukatais , ir kad stingdžiau vištos pavidalo formoje, puošiau ir t.t. Tai štai galutinis rezultatas:
Sūris puoštas apelsinų žievelių cukatais (tik gaila, labai kieti gavosi tie cukatai, kai juos ištraukiau iš sirupo- buvo normalūs,l bet vos tik pabuvo ore- labai sukaulėjo-ten tie geltoni), ir morkų cukatais- oranžiniai. Lapeliai, kuriais aplipintas sūris, išpjaustyti su sausainių formelėmis, iš suraikyto riekelėmis kito obuolių sūrio. Tos tamsios gervuogės- saldainiai-guminukai:
http://i287.photobuc...pg?t=1230309920
Šia ta vištelė, ir tas sūris, kur viršutinėj foto, tik dar nepapuoštas:
http://i287.photobuc...pg?t=1230309981
Jie man sueižėję tokie truputį gavosi, nes kaip sakiau, aš juos jau beveik sudžiūvusius perminkiau iš naujo, ir perdėjau į kitas formas, kad įdomiau būtų, todėl truputį sueižėjo vitomis, kai jau beveik sausus dar bandžiau perlipinti ir paslėgti- bet formą laiko, ir yra tvirti.
Sūris puoštas apelsinų žievelių cukatais (tik gaila, labai kieti gavosi tie cukatai, kai juos ištraukiau iš sirupo- buvo normalūs,l bet vos tik pabuvo ore- labai sukaulėjo-ten tie geltoni), ir morkų cukatais- oranžiniai. Lapeliai, kuriais aplipintas sūris, išpjaustyti su sausainių formelėmis, iš suraikyto riekelėmis kito obuolių sūrio. Tos tamsios gervuogės- saldainiai-guminukai:
http://i287.photobuc...pg?t=1230309920
Šia ta vištelė, ir tas sūris, kur viršutinėj foto, tik dar nepapuoštas:
http://i287.photobuc...pg?t=1230309981
Jie man sueižėję tokie truputį gavosi, nes kaip sakiau, aš juos jau beveik sudžiūvusius perminkiau iš naujo, ir perdėjau į kitas formas, kad įdomiau būtų, todėl truputį sueižėjo vitomis, kai jau beveik sausus dar bandžiau perlipinti ir paslėgti- bet formą laiko, ir yra tvirti.
Sveikos surininkes
Kadangi turiu deze obuoliu, nepradedanciu sugesti, bandysiu ir as suri is ju isgauti
Niekada gyvenime nebandziau, ziuresim kas gausis
Kadangi turiu deze obuoliu, nepradedanciu sugesti, bandysiu ir as suri is ju isgauti
Niekada gyvenime nebandziau, ziuresim kas gausis
Pirmyn, Fregata, turi gautis. Juk mes cia tiek daug pridiskutavom apir ta virima.. Butinai parasyk kaip gavosi, gerai? Lauksiu.