Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Slavna, gal tu nepažiūrėjai dugno- sulčių ant dugno būna susikaupę, o viršus atrodo sausas obuolių- ir visos sultys būtent dugne indo- man bent jau taip buvo. Tai jei tu tik taip užmetei akį į indą- natralu, kad nieko nematei.

Arba cukraus per mažai ax.gif
Atsakyti
Priežastis galėjo būti ir tame, kad tas skilteles laikas nuo laiko reikia vis sumaišyti, kad iš visų skiltelių sultys vienodai išsiskirtų. Jei nepamaišei, tai tik iš apatinio sluosknio labai mažai jų gavosi.... g.gif
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus smile.gif Viskas tvarkoj thumbup.gif , atsirado sultis, isnesiau i balkona obuolius, kaip ir sake silsta drinks_cheers.gif : Vakar padariau nauja porcija, tai is tos ir yra sultis, o is pirmos kuri stovejo namie tai nera sulcio verysad.gif Nezinau ka daryti su ja, gal uogene isvirsiu g.gif
Atsakyti

Va dar kokį radau internete:

Keptų obuolių sūris
1,5 kg obuolių, 150-200 g cukraus, žiupsnelis kmynų arba cinamono (pagal skonį).

Išskobtus obuolius iškepti orkaitėje, sukrėsti į emaliuotą puodą, suberti cukrų ir kmynus arba cinamoną. Virti, kol masė sutirštės ir nelips prie sienelių. Sukrėsti į drėgną sūrmaišį, suspausti, o atvėsusį paslėgti.


Dar skaičiau interneto platybėse, kad obuolių sūrį, kaip ir obolienę, galima virti orkaitėje, o ne ant plytelės- nesitaško taip, ir stovėt nereikia prie puodo.

Neseniai pabandžiau orkaitėje- tik dariau beveik be cukraus- tai ta masė puikiausiai sutirštėja ten ir neprisvyla prie dugno, tik apmozoti kraštai puodo apdžiūsta apsvyla- tai reik arba karts nuo karto juos nuvalyti, arba juos kokiu kepimo pop. apdėti, ir labai aukštoje t-roje nekepti atidengto puodo, kad neapsviltų tie kraštai .

Aš pradžioje suviriau puode uždengtame (orkaitėje) tuos obuolius su cukrumi ir visomis sultimis, kad išsileistų- labai gerai gavosi, nei kiek puodas nesvilo, ir niekas neaptiško, viskas puikiai suvirė - tada dar kurį laiką masę kaitinau- džiovinau atidengusi puodą, o paskui, kai jos sumažėjo, sudėjau ją į plačias skardas, kad geriau džiūtų, ir džiovinau orkaitėje- kol gavosi tiršta labai. Bet aš kadangi cukraus nedėjau beveik, tai nežinia kaip ji man sustings, nes drebučiai jokie nesidarė, bet jei be cukraus, tai reikia tokį sūrį -tą košę labai gerai išdžiovinti, išgarinti, ir dar sūrmaišyje paslėgtą palaikius, dar orkaitėje džiovinti- seniau esu taip dariusi, tai jis susiformuoja, tik būna kiek kitoks nei tas kur su cukrumi- jis būna toks sausesnis, kietesnis ir gal trapesnis kiek , bet man skanus. O tas su cukraus nemažu kiekiu- tai toks daugiau drebutinis, o be cukraus daugiau džiovintas toks, bet formą laiko.

Bet manau, kad gal orkaitėje galima ir tą tradicinį variantą su cukrumi virti, nes ką tik internete skaičiau, kaip kažkas tradiciniu būdu kažkaip orkaitėje gamino- patogiau, nes taip neapsitaško ir maišyti nereikia, kaip sakė.
Atsakyti
Sveikos, sūriukų virėjėlės. Nu tobulėjam ne dienom, o valandom. Aš kažkaip tai tingiu su ta koše terliotis, nes man kažkaip patogiau ir greičiau mano įprastu būdu. Ir sūriukai sudžiūsta puikiai. Aš šaldytuve nuo praėjusių metų laikiau vieną sūriuką, tai įpjauti į jį negalima. Mes vietoj saldainių plonom riekelėm prisipjaustom. Paskutinis virimas gavosi truputį minkštesnis, bet sūriukai jau puikiai apžiūvę.
Dėl sūrių virimo orkaitėje. Nebandžiau, nežinau. O kai sukrėsi į skardą, kiek dar bus vargo kol džiovinsi ten. Kad tik pavyktų tau ax.gif Obuolių tokių kur tiktų sūriams jau neturim, lauksiu kitų metų. O tu parašyk, kaip tau gavosi, net labai įdomu. Jei tau gerai pavyks orkaitėje, tai kitą metą ir aš mėginsiu...
Atsakyti
laba,
gal kas noretu parduoti koki suri nediduka? greit vaiko gimtadienis, noreciau pavaisinti sveciius, bet zinau, kad virimas-kepimas, kas ilgiau nei 15 min- ne man.
pagailekit nemoksos!!!!! doh.gif
pasiulymo lauksiu i az
is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
Atleisk, pardavimui aš tikrai nedarau, viską suvalgom, o dar nedidelių padariau, tai Kalėdom lauktuvėm bus, ir švenčių įvairiausių turim, tai neliks parduoti. Mes juos vietoj saldainių....
Atsakyti
Sveikos.
Sumąsčiau ir aš obuolainį pasidaryt vėl. Prieš kelis metus dariau iš paprastų pirktinių obuolių, tai kadangi sulčių gerai neišgarinau, teko ilgai virti košę makalošę ir virtuvės lubas obuolienės potėpiais papuošt.
Šįkart bandysiu iš Granny Smith tų kietų rūgščių žalių obuolių, nes Antaninių neįsivaizduoju, ar JAV yra.
Taigi, jei išeis, prigaminsiu daug mažų sūriukų, gražiai juos įpakuosiu, kaspinėliais perrišiu ir stebinsiu kalėdotojus savo tokiom dovanom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 12 02, 23:57)
Sveikos.
Sumąsčiau ir aš obuolainį pasidaryt vėl. Prieš kelis metus dariau iš paprastų pirktinių obuolių, tai kadangi sulčių gerai neišgarinau, teko ilgai virti košę makalošę ir virtuvės lubas obuolienės potėpiais papuošt.
Šįkart bandysiu iš Granny Smith tų kietų rūgščių žalių obuolių, nes Antaninių neįsivaizduoju, ar JAV yra.
Taigi, jei išeis, prigaminsiu daug mažų sūriukų, gražiai juos įpakuosiu, kaspinėliais perrišiu ir stebinsiu kalėdotojus savo tokiom dovanom smile.gif



nuostabiausia sumanymas thumbup.gif Tik virk greičiau, kad spėtų bent apdžiūt tie sūriai, nes man ant radiatoriaus džiūna jau antras mėnuo, tai jau pats tas smile.gif
Atsakyti
Na as cia jusus prisiskaicius irgi issiviriau obuoliu surio-pirma karta gyvenime,tai nezinau ar jis toks ir turi buti koks dabar yra unsure.gif Vakar viriau ir sukreciau i saldymo maiselius,isnesiau i balkona ir paslegiau.Siandien isemiau is tu maisiuku ir ivyniojau i marle-tai jie tokie limpantys,bet gan gerai issitrauke is tu maisiuku.Tik va dabar su dziovinimu nezinau ar gerai g.gif As parist ju neturiu kur,o ir jei pakabint juos"zemyn galva"-tai man atrodo jie issiformuotu,nes yra tokie lyg minkstas plastilinas unsure.gif Tai as juos suguldziau ant radijatoriaus patiesus popieriu-kazi ar gerai taip?Neprades jie nedziut,o tirpt? g.gif
Atsakyti
Sveika, Ajile, nors jau ir žiema, bet žiūriu apie obuolinius sūriukus dar kalbos tęsiasi... Puiku thumbup.gif
Dėl džiovinimo... Kol tie sūriukai minkšti, jokiu būdu juos nekabink kur nors, nes tikrai jie deformuosis, ir jei kiši į kojinę (kaip aš lotuliukas.gif ), tai gausi dešros formą... Pirma gerai padžiovink, aš jau rašiau anksčiau, kai išimu juos iš maišelių, tai suvynioju į medžiagėlę ir padedu tiesiog kur yra vietos: ant palangių, ant komodos buvo pilna prikrauta, o radiatoriai pas mus siauručiai, tai ir netelpa ten. Bet nebūtina ant radiatorių, ir šiaip pamesti kur gerai džiūsta. Tik vis pavartyk juos, pažiūrėk, kad nepradėtų pelyti... doh.gif Juk jie labai drėgni... Po jais pakloju storesnio popieriaus.
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2008 12 02, 22:57)
Sveikos.
Sumąsčiau ir aš obuolainį pasidaryt vėl. Prieš kelis metus dariau iš paprastų pirktinių obuolių, tai kadangi sulčių gerai neišgarinau, teko ilgai virti košę makalošę ir virtuvės lubas obuolienės potėpiais papuošt.
Šįkart bandysiu iš Granny Smith tų kietų rūgščių žalių obuolių, nes Antaninių neįsivaizduoju, ar JAV yra.
Taigi, jei išeis, prigaminsiu daug mažų sūriukų, gražiai juos įpakuosiu, kaspinėliais perrišiu ir stebinsiu kalėdotojus savo tokiom dovanom smile.gif




Ar jau išvirei sūriuką? Kaip gavosi? pasigitk, jei gali ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 12 10, 07:54)
Ar jau išvirei sūriuką? Kaip gavosi? pasigitk, jei gali ax.gif


Išviriau ax.gif . Laikiau obuolius cukruje beveik 2 paras, tai išsisunkė labai gerai jie, tokie kaip vos ne padžiovinti, be gyvybės išėjo. Tada palikau sietelyje varvėti, kad tas sirupas nuvarvėtų galutinai. Iš pradžių sultis išgarinau iki putų, tada sukrėčiau obuolius. Tik aš juos su odele palikau, tai ta oda taip pusiau suvirė, kitą kartą reiks bent dalį nulupt, bet kiek darbo doh.gif Naudojau Granny Smith rūšį. Su antaniniais turbūt taip nebūna. O viriau apie 1.5h, kol suvirė į tokį kaip ir marmeladą, kietą ir nuo šaukšto nebekrentantį, kurio pamaišyti jau nebeįmanoma.
O kaip jums būna: kai tą sirupą verdat iki tol, kol jis pradeda putoti, ir tada sukrečiat obuolius, tos putos vėl į skystį pavirsta? Aš manau, man dėl to reikėjo ilgai virti, nes nors sirupas putojo, o kai obuolius sukračiau, pakankamai daug skysčio vėl puode atsirado, nors obuoliai visiškai sausi buvo.

O paskui gerą būdą sugalvojau, kaip suformuot vienodus sūriukus nedidelius: į paprastus kavos/ arbatos puodelius paklojau celofaninius maišelius ir kroviau iki puoduko viršaus. Tada užrišau ir gerai paslėgiau. Išėjo 8 apie delno dydžio, poros cm storio sūriukai ir vienas didelis. Palaikiau paslėgtus parą, o dabar, išėmus iš celofano džiovinu prie kondicionieriaus angos, virtuviniais rankšluosčiais apdengus ir pavartydama.
Kai ištraukiau iš celofanų, buvo vos drėgni, kai kur vos vos sirupo išvarvėję, ir tokie blizgūs ir vos lankstūs, bet gerai laikantys formą, tai manau, kad turėtų gerai džiūti.

O kai išdžius, jei gerai išeis, pasiūsiu jiems po maišelį spalvotą, užrašysiu vardą ant kiekvieno maišelio ir dovanosiu thumbup.gif
[attachmentid=166274]

Ir dar svečių lauks krupnikas bei pieno likeris, tikiuosi, irgi pavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 10 gruodžio 2008 - 19:47