Įkraunama...
Įkraunama...

Obuolių sūris

Mane sykį ukrainoje vaišino obuolių sūriu. Labai patiko, bet kiek prašiau, recepto paslapties neišdavė verysad.gif Gal kas turit receptėlį, pasidalinkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Prasom - obuoliu surio receptas:

7 kg obuoliu
1.5 kg cukraus
puse saukstelio malto cinamono

Supjaustytus skiltelemis obuolius uzberti cukrumi, sumaisyti ir laikyti uzdengus kambario temperaturoje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti i emaliuota puoda ir virti, kol liks mazdaug puse. Tada ten supilti didesne dali obuoliu skilteliu, cinamona ir virti pamaisant ant labai stiprios ugnies , o veliau, obuoliams sukritus, virti intensyviai maisant, kol perbraukus mentele- mase greitai nesusilieja. Tada suberti likusias obuoliu skilteles ir dar virti 2-3 min. Karsta mase sukresti i surmaisius, isklotus celofanu( kad nepriliptu). Celofano galus gerai suspausti ir uzristi, gerai paslegti. Jei norit padziovinti, dar 5 dienas laikyti sausai pakabinus. Obuolius galima naudoti ir luptus ir ne. Nelupti graziau atrodys. Skanaus! 4u.gif
Atsakyti
o obuoliu rusis reiksmes neturi? g.gif

Ir dar....ar pakabinus surmaisi prikresta obuolienes nieks neturi varvet?... kaip tada su tuo celofanu.... tai gal aplamai galma supilti i indelius ir sustings....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sanija: 21 rugpjūčio 2006 - 15:23
QUOTE(sanija @ 2006 08 21, 16:19)
o obuoliu rusis reiksmes neturi?  g.gif

Ir dar....ar pakabinus surmaisi prikresta obuolienes nieks neturi varvet?... kaip tada su tuo celofanu.... tai gal aplamai galma supilti i indelius ir sustings....

Obuolių sūriai turi džiūti, todėl indeliuose jei ir sustings, tai bus džemas, o ne obuolių sūris. Mano draugės mama darydavo, tai ilgai vonioje pakabintus džiovindavo. Skanių obuolių sūrių esu pirkusi firminėje Šiaulių rūtos parduotuvėje.
Atsakyti
QUOTE
sanija Paskelbta 2006 08 21, 16:19
  o obuoliu rusis reiksmes neturi?


kazkodel skaitosi geriau gaunasi is antaniniu ar kitu rugstoku obuoliu (arba bent jau dali rugsciu deti).

As pernai dariau. Panasiai kaip parase Gandi, tik tiek, kad cukraus zymiai maziau dejau - kokiems 5 kg obuoliu apie 6-7 saukstus. Svarbu jo deti tiek, kad susidarytu sultys. Na nebent, zinoma, kas nors labai saldziai megsta rolleyes.gif
O obuoliu mase dejau ne i surmaisius, o i polietileninius maisiukus produktams saldyti. Drauge sake, kad is viso galima i pacius paprasciausius maisiukus (kur parduotuvese, pvz. darzoves dedames) deti. Tada tuos maisiukus, kaip rase Gandi, paslegiau.

Beje, cinamono dejau masei baigiant virti - likus kokioms 5 min. Taip pat dejau maltu gvazdikeliu ir studentisko riesutu rinkinio (ten kur razinos ir ivairus riesutai, tik isrankiojau anakardziu ir tuos didelius riebius riesutus, nes mano galva, jie ten nelabai butu tike schmoll.gif ). Riesutus siek tiek pasmulkinau, nors gal galima deti ir nesmulkintus - jei turit astru peili po to tam suriui pjaustyti rolleyes.gif

o siemet sakiau darysiu ir su riesutais ir be ju - nes musu maziukui dar anksti riesutus grauzti, tai jam padarysiu suri be riesutu - tik is obuoliuku bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Peledziukas @ 2006 08 28, 16:49)
As pernai dariau. Panasiai kaip parase Gandi, tik tiek, kad cukraus zymiai maziau dejau - kokiems 5 kg obuoliu apie 6-7 saukstus.........

O TIESA, KAD IS TU 7KG OBUOLIU ISEINA TIK VIENAS SURIS?.... g.gif
Atsakyti
[QUOTE]O TIESA, KAD IS TU 7KG OBUOLIU ISEINA TIK VIENAS SURIS?....
[QUOTE]


Na, man mazdaug is 5 kg gavosi vienas, bet gana nemazas suris. Labai jau obuoliai suverda darant ta suri. Tiesa, as sverti nesveriau, tiesiog is akies, manau, kad ten apie 5 kg buvo (buvau pripjauscius obuoliu pilna puoda, kuris yra apie 3-4 litru talpos). Norint, buvo galima daryti 2 mazesnius surius, bet maziau darbo su vienu mirksiukas.gif

O valgant jokio skirtumo - vistiek supjaustyti reikia gabaliukais. Tai as, kai uzsimanydavom to surio - atpjaudavau gabala ir ji supjaustydavau gabaliukais. O likusi suri laikiau sausai padejusi spinteleje, ivyniota i ruda kepimo popieriu.
Beje, jo daug vienu ypu ir nesuvalgysi, nors cia gal reik ziureti kaip pas ka su apetitais bigsmile.gif
Atsakyti
Esu uzklausta, bet nezinau - o gal kuri bandeti gaminti suri is kriausiu? Knygoje apie konservavima minimi "vaisiu suriai", bet isskyrus obuolinius receptu neparasyta. Bandziau is slyvu, tai kaip ir gavosi. Tiesa, viena forumiete sako, kad obuolinis suris su cili vietoj cinamono esanti labai sauni egzotika.
Atsakyti
geriausias obuolių sūris išeina iš antaninių obuolių, bet labai reikia sūrių norėt, kad juos virti. Labai ilgas darbas. Aš tų sūrių per rudenį darau kokius 5 virimus. Iš vieno virimo išeina 4-5 sūriukai. yahoo.gif
Atsakyti
Na va, padariau aš sūrį(dabar džiūna), pagal Gandi receptą, tik vietoj cinamono dėjau apelsino žievelę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 10 23, 19:04)
Na va, padariau aš sūrį(dabar džiūna), pagal Gandi receptą, tik vietoj cinamono dėjau apelsino žievelę ax.gif

Kai paragausi, parasyk ar gerai gavosi, tiesiog smalsu. Senai pati bedariau toki suri. Skaitau ir seile dabar varvinu, kaip noreciau.
Atsakyti
QUOTE(Gandi @ 2006 11 07, 13:17)
Kai paragausi, parasyk ar gerai gavosi, tiesiog smalsu. Senai pati bedariau toki suri. Skaitau ir seile dabar varvinu, kaip noreciau.

Tai, kad jau nebera, jau suvalgytas doh.gif Jau tuoj antra darysiu ax.gif
Labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
As 5 kg obuoliu dejau 1.5 stiklines cukraus, tai man kaip tik buvo g.gif
Obuolius dejau antaninius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 07 lapkričio 2006 - 14:49