Įkraunama...
Įkraunama...

Mane paliko. Vieną, svetimoj šaly

QUOTE(Moonte @ 2012 08 09, 22:34)
Manau, kaip kriscionys, taip ir musulmonai yra skirtingi, neuzmirskime, kad dar yra ir salys su savo istatymais. Tarkim musu merginos tekedamos uz musulmonu nesudaro vedybiniu sutarciu, kai tenyksciu moteru gimines del to pasirupina, kur apkalbami visi sugyvenimo/skyrybu niuansai. Jiem tai ya norma, o musu moteros to nezino, ar nenori zinoti ir gyvena kaip likimas leis, be jokiu garantiju.

QUOTE(northstar @ 2012 08 10, 09:32)
Labai priklauso kurioje salyje. Siaip jau kiek zinau tai daugiau jau teorija nei praktika, Galbut isskyrus tokias salis kaip Saudija, Jemenas ar koks Afganistanas. Kitose salyse tokie zodziai zmona tik prajuokintu.

Nesuprantu sio komentaro prasmes. Kai yra mano pacios paaiskinimas.

Nereikia uzmirsti, kad islama propaguojanciose salyse Koranas auksciau Konstituciju, istatymu. O Koranas reglamentuoja, jis pateikia butent toki galima skyrbu buda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 rugpjūčio 2012 - 08:42
QUOTE(Moonte @ 2012 08 10, 09:37)

Mano supratimu jus teigiate kad nera jokio saugumo ir teisiu moteriai, vyras gali paprasciausiai blogoj nuotaikoj suvapaliot tris kart As skiriuosi ir viskas. Taip tikrai nera, tuo labaiu gyvenant svetimoje salyje kurioje galioja tik vietiniai istatymai. Jei ji su juo gyventu jo gimtineje tada vertingesnis popierius butu is imamo susituokus meceteje.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 08 10, 09:28)
Mano galva, musulmonai gyvena pagal savo paprocius, jie yra religingi, ju poziuris i seima yra archajinis. Cia ne ju kalte, kad musu moterys yra besmegenes ir negeba ivertinti visu savo pasirinkimo rizikos faktoriu, bent jau apsisaugoti, pasirasius elementaria vedybine sutarti patvirtinta imamo, o ne ES instituciju.
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Labai juokinga, bet reikia pripažinti - labai taiklu.

QUOTE(Moonte @ 2012 08 10, 09:37)
Na ko čia nesuprast - žmogus labai nori pasisakyt, tai nesvarbu, kad jau šimtą sykių rašyta ir pakartota. hihihi.gif
Atsakyti
Teko matyti laida, kai turkas iesko pabegusios zmonos ruses, nes negali be jos gauti skyrybu. Tai manau pasinaudoja moteru nezinojimu istatymu ir aiskina, kad pasakiau 3 kartus ir laisva g.gif Arba uzspaustas seimos meluoja imamui, kad zmona pabegusi paleistuve ir anuliuoja santuoka

Nes kiek man zinoma pries santuoka meceteja uzraso kiek zmona gaus pinigu skyrybu atveju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kikimaraite: 10 rugpjūčio 2012 - 08:51
QUOTE(northstar @ 2012 08 10, 09:42)
Mano supratimu jus teigiate kad nera jokio saugumo ir teisiu moteriai, vyras gali paprasciausiai blogoj nuotaikoj suvapaliot tris kart As skiriuosi ir viskas. Taip tikrai nera, tuo labaiu gyvenant svetimoje salyje kurioje galioja tik vietiniai istatymai. Jei ji su juo gyventu jo gimtineje tada vertingesnis popierius butu is imamo susituokus meceteje.

Ziurint europiecio akimis nera. Ziurint is musulmones puses jai tai yra norma. Koranas nuodugniai reglamentuoja zmoniu, vyro ir moters tarpusavio santykius, moteris yra vyro pavaldume.
Taip, kol musulmonas gyvena Europoje, kol ji tai tenkina, jis dalinai laikosi tos terpes istatymu. Bet neretai jis kinta kai kai isvaziuoja is Europos ribu, va tuomet pamatai tikra zmogaus veida. Imamo patvirtintas dokumentas yra svarbus visur, nes jis yra tikras dokumentas musulmonui, kurio jis ipareigotas laikytis.

TArkim su ES patvirtintu dokumentu jus nuvaziuokite i Pakistana, Afganistatna, Irana... Klausimas ar ka pesieksite. O jie dazniausiai su vaikais slapstosi butent salyse, kur Europos istatymai neveikia.

Papildyta:
QUOTE(kikimaraite @ 2012 08 10, 09:50)
Teko matyti laida, kai turkas iesko pabegusios zmonos ruses, nes negali be jos gauti skyrybu. Tai manau pasinaudoja moteru nezinojimu istatymu ir aiskina, kad pasakiau 3 kartus ir laisva g.gif Arba uzspaustas seimos meluoja imamui, kad zmona pabegusi paleistuve ir anuliuoja santuoka

Nes kiek man zinoma pries santuoka meceteja uzraso kiek zmona gaus pinigu skyrybu atveju

Nezinau kokia jus laida ziurejot, ir del kokiu priezasciu tos moters ieskojo... Tai galejo buti tik pretekstas kitiems dalykams.

Acha, dar ir kojas paauksuoja. Pinigus skyrybu atveju skiria tik tuo atveju, kai tai numatyta vedybineje sutartyje.
Musulmonai dar turi ir laikinasias-bandomasias vedybas. Neretai musu moteriskes-europietes buta sezonines zmonos, mat neperskaito vedybiniu dokumentu. Tai praktikuojama Egipte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 rugpjūčio 2012 - 09:16
Kadangi matau, kad temos autorė prisijungusi, tai drįsiu pakartot savo klausimą: kokiu tikslu tekėjo mečetėje, jeigu jai tos santuokos nereikia ir iš esmės ja netiki?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 08 10, 07:57)
Kadangi matau, kad temos autorė prisijungusi, tai drįsiu pakartot savo klausimą: kokiu tikslu tekėjo mečetėje, jeigu jai tos santuokos nereikia ir iš esmės ja netiki?

Autore praranda kalbos dovana, kai tik sitas klausimas uzduodamas biggrin.gif
Atsakyti
Moonte as kalbu ka zinau ne is Lt musulmoniu, o is tikru arabiu smile.gif gimusiu, gyvenanciu ir dirbanciu ten. O laida rode per rusu tv, tai tas vyras jau 6m negali rast zmonos, kad gaut skyrybas. Kreipesi i televizija, nes negali sudaryti kitos santuokos, matyt antrai zmonai pinigu nepakanka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kikimaraite: 10 rugpjūčio 2012 - 09:03
QUOTE(mititėja @ 2012 08 10, 08:57)

kad jam būtų ne nuodėmė, o aš matyčiau, ar mes čia tik žaidžiam ar jis kažką rimčiau galvoja.

QUOTE(Moonte @ 2012 08 10, 08:57)
Musulmonai dar turi ir laikinasias-bandomasias vedybas. Neretai musu moteriskes-europietes buta sezonines zmonos, mat neperskaito vedybiniu dokumentu. Tai praktikuojama Egipte.

laikinas santuokas praktikuoja šiitai, kurie daugiausia gyvena buvusių persų šalyse. taigi ne maniškis. na, dar Egipte. bet jeigu pasidomėtumėt, tai visi imami skelbia, kad tai prieštarauja islamui ir praktikuojama dažniauisiai slaptai studentų ir kt jaunikaičių, kad galėtų pasivartyt lovoj nerizikuodami nukris į pragarą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infuzorija: 10 rugpjūčio 2012 - 09:06
QUOTE(kikimaraite @ 2012 08 10, 10:01)
Moonte as kalbu ka zinau ne is Lt musulmoniu, o is tikru arabiu smile.gif gimusiu, gyvenanciu ir dirbanciu ten.
Taigi jums aiškina - kiek gaus pinigų skyrybų atveju mečetėje užrašo, jeigu tai yra aptarta vedybinėje sutartyje. Nepasirūpinus vedybine sutartimi - dudki.

Autore, ar užrašė mečetėje, kiek gausit pinigų skyrybų atveju?

O laida rode per rusu tv, tai tas vyras jau 6m negali rast zmonos, kad gaut skyrybas. Kreipesi i televizija, nes negali sudaryti kitos santuokos, matyt antrai zmonai pinigu nepakanka smile.gif
Tai gal negali civilinės santuokos Europoje registruoti, nes jau registruota pirmoji santuoka.
Man tai šviečia, kad jūs praleidot kažkokius niuansus, kurie yra svarbūs toje istorijoje.
Atsakyti
Moonte as kalbu ka zinau ne is Lt musulmoniu, o is tikru arabiu smile.gif gimusiu, gyvenanciu ir dirbanciu ten

As kalbu irgi, ne vien is Lt moteru patirties. Musulmonai buvo ir bus musulmonais, jie gali deveti europietiskus rubus, manipuliuoti krikscionis ju vertybemis, padarand juos juju ikaitais, taip isnaudojant juos savo reikmem. Bet viduje jie buvo ir bus musulmonais. Ir tai nera ju menkinimas, o tiesiog priemimas zmoniu tokiais kokie jie yra. Toks ju mentalas, taip jie buvo auklejami, tokios ju vertybes, ir jei zmonems gerai, mums turi buti simta kartu gerai. Bet yra bet, musu laisvamanes moterys, pries ryztantis kurti su musulmonais seima, turi ivertinti savo galimybes, galimus rizikos faktorius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 rugpjūčio 2012 - 09:14
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 10, 10:06)
kad jam būtų ne nuodėmė, o aš matyčiau, ar mes čia tik žaidžiam ar jis kažką rimčiau galvoja.
Pala, tai vis dėlto toji santuoka kažką reiškia, jeigu pagal tai sprendėt, kad kažką rimčiau galvoja?
O musulmonai dažnai praktikuoja vestuves be giminių-svečių-didelio šurmulio?
Atsakyti