Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

[quote=gotte,2012 08 06, 12:11]

o jei rimtai, tai vat ta as ir turejau omenyje, ka tu parasei - ismokti tiesiog fotografuoti, pajausti, pabandyti ..kazkas bandys vaika, kazkas zole, gele, kazkas jausma......nebutinai vaika... o kai temoje vien vaikai praktiskai...na dar gelytes, zolytes, tai automatiskai gaunasi, kad naujokes seka labiau pazengusiu pedomis...uzsisuka kazkoks ratas is kurio jau sunku beislipti...

alabama, patiko tavo foto, judesys, spalvos grazios rolleyes.gif liniju zaismas..
[/quo]

Bet yra jausmas, kad nieko neismokai, kad vietoj stovi, kad eini link horizonto, o jis tolsta ir juokiasi is taves?Man visada.

Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 06, 12:51)
Ačiū, antras namų darbas.

šiaip ok viskas, tik jei gali info papildyk. Ne mums, bet naujokėms, kurios į tavo ND žiūrės.
Surašyk prie kiekvienos foto ISO ir f
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 12:20)
Man visada.

taip.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 13:11)
o jei rimtai, tai vat ta as ir turejau omenyje, ka tu parasei - ismokti tiesiog fotografuoti, pajausti, pabandyti ..kazkas bandys vaika, kazkas zole, gele, kazkas jausma......nebutinai vaika... o kai temoje vien vaikai praktiskai...na dar gelytes, zolytes, tai automatiskai gaunasi, kad naujokes seka labiau pazengusiu pedomis...uzsisuka kazkoks ratas is kurio jau sunku beislipti...

kas turi noro, tas nuo pat pradžių eina savu keliu. Merginos, nepykit, kad vis jus kaip pvz. miniu, bet labai tinkate. Ka ir Je Taime.
Vat ir Brumbrumai, į jokius rėmus nesileido įspraudžiama ir ieškojo, surado.. Aš manau, kad nuo senbuvių tai nepriklauso. Priklauso nuo savo norų ir įnašo.
Juk buvo skelbiamos miesto temos, naktinė fotografija, linijos... ir kiek darbų buvo? Kiek iš dalyvaujančių temoje išdrįso bent pabandyti. Einama lengviausiu keliu ir bijoma priimti iššūkius

Paprasta man kalbėti, išbandžiau nemažai, bet vistiek žmonių foto labiausiai patinka ir nieko kito nenoriu fotografuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 06 rugpjūčio 2012 - 12:28
QUOTE(Yvette @ 2012 08 06, 11:21)
šiaip ok viskas, tik jei gali info papildyk. Ne mums, bet naujokėms, kurios į tavo ND žiūrės.
Surašyk prie kiekvienos foto ISO ir f

Ačiū, gal galima šita reikalavima dėti i pradžia? Nebeleidžia, keisti žinutes, iš naujo dėti?
Dar vienas Taip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 06, 12:26)
kas turi noro, tas nuo pat pradžių eina savu keliu. Merginos, nepykit, kad vis jus kaip pvz. miniu, bet labai tinkate. Ka ir Je Taime.
Vat ir Brumbrumai, į jokius rėmus nesileido įspraudžiama ir ieškojo, surado.. Aš manau, kad nuo senbuvių tai nepriklauso. Priklauso nuo savo nori ir įnašo. Juk buvo skelbiamos miesto temos, naktinė otografija, linijos... ir kiek darbų buvo? Kiek iš dalyvaujančių temoje išdrįso bent pabandyti. Einama lengviausiu keliu ir bijoma priimti iššūkius

Taip, pritariu ir tau, ir rG, kad jei zmogus neturi pajautimo, nenori, tai neis ir nefotkins kazko kito...jei jam neidomu, tai kam jam daryt...teisingai...

BET... Blogai, kad tuo pat metu is naujokiu reikalaujama "kitoniskumo" ir cia pat jos pateisinamos "tipo tik vaika nori nufotografuoti"... ir jeigu as pasiuliau pabandyt kazka kito ideti, pabandyti, kazka kito nufotografuoti, tai jau tuoj kazkas is sono aiskina, kam mol to reikia... g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 13:35)
tai jau tuoj kazkas is sono aiskina, kam mol to reikia... g.gif

žinok tikrai nieko prieš tave, tiesiog kažkada jau buvo diskutuota šia tema ir prisiminus naujokių pasisakymus brūkštelėjau smile.gif aš visada už bandymus
Atsakyti
davai siulau atkasti savo darbu bandymus fotografuoti kazka kito...ieskojimus...ir pradesiu nuo saves...einu kompe susirasiu savo KITUS darbus,...siaip del naujokiu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 06, 12:29)
1. Taip, aš pasmerkta, nesuprantu kas yra kičas ir t.t. biggrin.gif

2. Bet jei mane tokia nemokančia perka, tai kas bus kai išmoksiu? tongue.gif  lotuliukas.gif Ir tikrai ne tokiem kuriem bile kas bilek kaip bile fotkės ir pigiai.. tongue.gif

Sakau kas fotkina komercijai, kas fotkindamas meną daro.

Eilinį kart nesuprantu aš ko užklystu čia, nes eilinį kart da lbiau Š apdrabsto.

1. Kodel prisitaikei sau? Kalbama buvo apskritai, nesuasmeninant...
O ar tu skiri, ar ne - negaliu zinoti 4u.gif

2. Tai gal tu jau viska moki... bigsmile.gif mirksiukas.gif Ir atejai i tema patvirtinimo ir aplodismentu susirinkti? cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 06, 13:26)
Vat ir Brumbrumai, į jokius rėmus nesileido įspraudžiama ir ieškojo, surado.. Aš manau, kad nuo senbuvių tai nepriklauso. Priklauso nuo savo norų ir įnašo.
Juk buvo skelbiamos miesto temos, naktinė fotografija, linijos... ir kiek darbų buvo? Kiek iš dalyvaujančių temoje išdrįso bent pabandyti. Einama lengviausiu keliu ir bijoma priimti iššūkius

siandien jauciuosi zymi smile.gif

as tai tikrai nezinau tu budu, sakiniu, priemoniu, nuo kuriu fotografuosi geriau. bet siaip manau, kad viskas labai paparasta. reik paciai but paprastai, negalvot apie kazkokius tikslus, kad va busiu daba fotografe, mane visi megs. ir tiesiog paprastai ziuret i pasauli. megautis. fotografuoti tai, koks pats esi. ka jauti. nzn kaip jus jauciates, kai fotografuojat? man tai absoliuciai kitas pasaulis, kai pedos ir rankos iklimpsta i ruka smile.gif rimtai. o jei nepanyru i ta busena, tai ir nefotografuoju. nu komercijoje nepanyru, bet fotografuoju - uz tai ss ir gaunas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 10:53)
Ateik i komercine foto, su rinkos desniais, taisyklem, klientu norais ir madom, tada pakalbesim.  Vienas dalykas, kai sau fotkini, kitas, kai tai AMATAS, rinkos preke.Menas ir amatas du skirtingi dalykai

neateisiu. labiausiai dėl to, kad tampi įkaitu. vergu.

kaip sakiau, apie meną nediskutuoju, nenoriu įsivelti apie vieną ir tą patį. kalbu apie savitumą. ir savitumą ne kaip kitoniškumą, kas iki šiol rodyta, o apie savitumą, kuris matomas nuotraukose. komercinėse arba kitokiose. kai AUTORIUS šviečia.

Kai kurios komercininkės puikiausiai tai įvaldę.

QUOTE(LuoBa @ 2012 08 06, 10:55)

užskaitau antrą.

QUOTE(rG. @ 2012 08 06, 11:06)
Bet say teisi kalbėdama apie rijimo epochą; "kramtymo" išnykimą, realiai net toj komercijoj su savais dėsniais jei būsi išskirtinis, būsi  labiau matomas, kas jau leis tave pasirinkti.  Žinoma, nepamirštant kokybės ir normalių akimirkų užfiksavimo, menai tipiniam klientui nėra įdomūs. Nebent sieki netipinio kliento.

Bet čia ne rinkodaros tema, realiai fotografiją, kaip ir bet ką, galima ir subanalint, ir suteikt jai prasmių, tad verčiau šioje temoje šis užsiėmimas būna aukštesnis nei mano masės

drinks_cheers.gif

QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 11:12)
Na tai aiCku, kad teisi, bet kita vertus, jei zmogus tikslingai nori eit i komercija, kam ji spaust i menus?Be to labai imanoma atskirt tai, ka darai sau, nuo to, ka darai masem.

ne apie menus kalbu, kartoju..smile.gif

QUOTE(isora @ 2012 08 06, 11:24)
Ok, galim kur temą, mokomės fotkint komercijai..
Ir ką reiškia reikia išmokt fotografuot? Fotografuot kaip patiktu tiem kas daro meną? 
Toks vaizdas, kad čia tik profės sėdi..

ne apie menus kalbu doh.gif išgirsk mane, abrakadabra smile.gif
ne profės čia sėdi, bet objektyviai daugiau išmanančios, nes seniau fotografuoja, daug ilgiau tuo domisi, įvairiapusiškiau į tai žiūri.

QUOTE(isora @ 2012 08 06, 11:29)
Taip, aš pasmerkta, nesuprantu kas yra kičas ir t.t.
Bet jei mane tokia nemokančia perka, tai kas bus kai išmoksiu?  Ir tikrai ne tokiem kuriem bile kas bilek kaip bile fotkės ir pigiai..

Sakau kas fotkina komercijai, kas fotkindamas meną daro.
Eilinį kart nesuprantu aš ko užklystu čia, nes eilinį kart da lbiau Š apdrabsto.

nejuokink su tais š.. drabstymais smile.gif

ir nereikia taip kaip peiliu dešrą atskirti meninės ir komercinės fotografijos, nes pavyzdžiai įrodo,kad tai suderinami dalykai biggrin.gif

niekas nieko nedrabsto; jei nemoki dalyvauti diskusijoje, tai nedalyvauk. o jei dalyvauji, priimk kitokią nuomonę. ir jei dauguma yra kitokios negu Tavoji, tai nereiškia, kad Tave kas nors drabsto. nebent didi auka jautiesi. tada jo, neik čia smile.gif

išmok priimti kritiką, net jei ji nėra konkrečiai fotografijai, o mąstymui apie fotografiją. tai nuomonių pasikeitimas, Tu neprivalai perimti kitos nuomonės, įsisąmonink tai smile.gif nekompleksuok dėl to, kad Tau patinka kitokie dalykai, bet turėk atsarginį variantą, kad tai, kas Tau patinka, objektyviai gali ir nebūti tobula smile.gif

QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 11:53)
o kai vyksta mokymosi procesas, atradimu procesas, tai labai gerai ta ivairove...tiesiog pabandyti...  ziurek kodel mokykloje mokomes daug dalyku? kodel universitete studijuojame daug dalyku...kad plestusi akiratis, plius rastume savo sriti...jeigu buciau mokiusis tik kalbos reikalu, sunkiai buciau atradusi, kad man kur kas labiau patinka literatura...
va dailes prasimokiau 12 metu nuo pirmos klases ir vareme mes daugybe dalyku: nuo piesimo, tapybos, grafikos, dailes istorijos, jau pirmoj klasej lipdem ne plastelina, bet tikra moli... tada ir atrandi save...suvoki, kad koki nors ekslibri tau kurti buvo visai neidomu, bet smagiai darei lino raizini...kad gipsines galvos piesimas varo is proto, bet natiurmortai tave visai veza... taip zmones pamazu renkasi savo kelia, atranda save..  argi ne taip?

tai jeigu nebandysi, tai nezinosi... cia tas pats kas save apsitverti i gardeli, apsiriboti ir psio...as uztai ir sakau - neapsiribot, bandykt zengti zingsni nors truputi i kita puse...o gal patiks...a?

drinks_cheers.gif

QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 11:57)
pacios senosios nares kreipia naujokes tam tikra linkme - tarkim kad ir portretu... nereikia nusistatyti tik toki mastyma "as noriu graziai nufotografuoti savo vaika" ARBA "ji atejo cia kad ismoktu nufotografuoti graziai savo vaika" g.gif kas per nesamone? graziai galima nufotografuoti bet ka... ir kelia galima rinktis kur kas platesni...kur kas...ir fotografijos pradziamokslis nera "vaiku fotografijos pradziamokslis"

daug kas sako: reikia rasti savituma, visos suvienodejote...bet cia pat kazkaip pateisiname naujoke, kad jos "tik savo vaika graziai nori nufotkinti"...

nu tai o ką sakyt, JEI suvienodėjo? kad nesuvienodėjo?

gal nekreipia jokia linkme. tik rodo tai, ką pačios fotkina, nes čia ne mokykla, kur turi pagal programą praeiti kažkokį temų skaičių, o interaktyvi bendruomenė, kur kiekvienas rodo tai, ką turi.

aš tarkim nu domiuosi fotografija, ir apie kai kuriuos žanrus nemažai galiu pasisakyti, be tik todėl, kad aš toks žmogus - pasisakantis. į absoliučią tiesą nepretenduoju. tik pasvarstau. akivaizdu, kad daugeliui ši tema buvo aktuali kuria nors briauna, jei tokia karšta diskusija užvirė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 06, 12:26)
kas turi noro, tas nuo pat pradžių eina savu keliu.

"Būtent" norėjau rašyt, bet pavyzdžiai mane sustabdė. Tu manai, kad kelias gali būti tik vienas, va toks, kažkoks kitoks. Arba anoks. Nugi jis gali būti visoks biggrin.gif Nebūtinai neformalus kelias gali būti tas "savas kelias" smile.gif

Va, pavyzdžiui, yra tokių žmonių, kurie fotografuoti neišmoko, o yra išskirtiniai. Jei jie taip jaučia, jei jų tikslas toks, nu tai koks skirtumas, bile jam širdutėj geriau. Aš irgi turiu formų, kuriose save realizuoju ir man vienodai šviečia kas ką mano tose srityse. Ir fotkinu šiaip daug tik sau smile.gif Panašiai kaip dainuoju, tapau ir rašau - svarbiausia procesas, o rezultatas... nu jei bus tas tikslas, ok. O kai nėra tokio tikslo - būt fotomeninkei (rašytojai, dainininkei <...>), tai ir negaištu laiko technikoms, tiesiog pramogauju, kol neprireikia daugiau.
Bet kai laiko turėsiu gal ir būsiu fotomenininkė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 06 rugpjūčio 2012 - 12:54