Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Taip, aš pasmerkta, nesuprantu kas yra kičas ir t.t. biggrin.gif

Bet jei mane tokia nemokančia perka, tai kas bus kai išmoksiu? tongue.gif lotuliukas.gif Ir tikrai ne tokiem kuriem bile kas bilek kaip bile fotkės ir pigiai.. tongue.gif

Sakau kas fotkina komercijai, kas fotkindamas meną daro.

Eilinį kart nesuprantu aš ko užklystu čia, nes eilinį kart da lbiau Š apdrabsto.
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 06, 11:24)
Ok, galim kur temą, mokomės fotkint komercijai.. rolleyes.gif

Ir ką reiškia reikia išmokt fotografuot? Fotografuot kaip patiktu tiem kas daro meną? g.gif

Toks vaizdas, kad čia tik profės sėdi..

Pirma riekia išmokti fotografuoti apskritai - šiuolaikinė fotografija yra ne tik išlaikymas +iso +diafragma, bet ir kompiuterinės technologijos, kompozicija (!)........

Nors žiūrint ką ruošiesi fotografuoti. Jei daiktus yra viena - išmokti yra lengviau, (tik investicijų yra daugiau), o jei žmones... nėra taisyklių, nėra jokių schemų, išskyrus viena - kokybė. Basta. Bet per daug žmonių fotkina, kad kokybe galėtum kažką pasiekti.

Tik tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 06 rugpjūčio 2012 - 11:30
QUOTE(isora @ 2012 08 06, 11:29)
Taip, aš pasmerkta, nesuprantu kas yra kičas ir t.t. biggrin.gif

Bet jei mane tokia nemokančia perka, tai kas bus kai išmoksiu? tongue.gif  lotuliukas.gif Ir tikrai ne tokiem kuriem bile kas bilek kaip bile fotkės ir pigiai.. tongue.gif

Sakau kas fotkina komercijai, kas fotkindamas meną daro.

Eilinį kart nesuprantu aš ko užklystu čia, nes eilinį kart da lbiau Š apdrabsto.

Na ismokti tai tau dar labai daug reikia, vien kompozicija slubuoja smarkiai.Paziurejau nestukes fs, na nera net ka sakyt.

O ka manei, ateisi ir visi puls glostyt?
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 06, 12:28)

Shiandien rimtai nusiteikus biggrin.gif Neatstosiu, kol neatsiskaitysiu biggrin.gif

siaip reikejo palaukti, kol aistros nurims, butu daugiau demesio atkreipianciu i ND mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 08 06, 12:29)
Pirma riekia išmokti fotografuoti apskritai - šiuolaikinė fotografija yra ne tik išlaikymas +iso +diafragma, bet ir kompiuterinės technologijos, kompozicija (!)........

Nors žiūrint ką ruošiesi fotografuoti. Jei daiktus yra viena - išmokti yra lengviau, (tik investicijų yra daugiau), o jei žmones... nėra taisyklių, nėra jokių schemų, išskyrus viena - kokybė. Basta. Bet per daug žmonių fotkina, kad kokybe galėtum kažką pasiekti.

Tik tiek.

QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 12:32)
Na ismokti tai tau dar labai daug reikia, vien kompozicija slubuoja smarkiai.Paziurejau nestukes fs, na nera net ka sakyt.

O ka manei, ateisi ir visi puls glostyt?

Taip su kompozicija tikra Š krūva, senai esu tą pastebėjus.. kokybė.. nznau ką blogai darau, kaip išgauti ją tinkamą....

Apie paglostymus nekalbu gink Dieve.. ax.gif
Kritika yra gera, ir išmok man reika dar daug.. Labai daug, tik nežinau nuo ko ir kaip pradėt.. ax.gif
Atsakyti
dar apie pacia tema... as bent jau pasigendu kitoniskumo...yra kelios nares, kurios bando fotografuoti peizazus, gyvenimiskus natiurmortus tokius...vat kaip brumo krapukai...bet reta kuri...visos pasiduoda tik ant portretu...tai vat siulau saves paieskoti kitur...aplinkoj... architekturoj, gamtoje...daiktuose...iseit i gatve...pamenu dar iki siandien kaip alabama deliojosi bandesi natiurmortus daryti ir super buvo...o dabar kitos nieko net nebando...

pamenu mokykloj kai jau nutariau, kad dailes bandomaji darba darysiu is fotografijos, tai isidejau juostele i zenita ir laukiu, kol mokytojas palieps, ka cia fotkinti (bandomasis turejo buti pafotkinimas)... o jis sako - eik ir fotkink...as sakau: ka? g.gif Bet ka, ka matai aplink...kad ir duru rankenas pavyzdziui...ir gavosi labai nebloga serija tarp kitko... na kaip 16-likametes paneles...ir ka tik pradejusios fotika laikyti rankose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 rugpjūčio 2012 - 11:36
QUOTE(kristalines @ 2012 08 06, 10:33)
siaip reikejo palaukti, kol aistros nurims, butu daugiau demesio atkreipianciu i ND  mirksiukas.gif

Ryt i darba, nebus kada taisytis smile.gif Shiandien cool.gif
Atsakyti
Fsio kulniuoju gilintis:

http://pho.lt/fotogr...ziamokslis.html biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 12:35)
o dabar kitos nieko net nebando...

bando bando... šūdinus kerzus prie durų, siūlą bala žino iš kur atsiradusį tysantį nuo zylo slenksčio, dviračių laikiklį ir t.t. blush2.gif
bet ar tai verta rodyti, kažin smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 11:35)
dar apie pacia tema... as bent jau pasigendu kitoniskumo...yra kelios nares, kurios bando fotografuoti peizazus, gyvenimiskus natiurmortus tokius...vat kaip brumo krapukai...bet reta kuri...visos pasiduoda tik ant portretu...tai vat siulau saves paieskoti kitur...aplinkoj... architekturoj, gamtoje...daiktuose...iseit i gatve...pamenu dar iki siandien kaip alabama deliojosi bandesi natiurmortus daryti ir super buvo...o dabar kitos nieko net nebando...

pamenu mokykloj kai jau nutariau, kad dailes bandomaji darba darysiu is fotografijos, tai isidejau juostele i zenita ir laukiu, kol mokytojas palieps, ka cia fotkinti (bandomasis turejo buti pafotkinimas)... o jis sako - eik ir fotkink...as sakau: ka?  g.gif Bet ka, ka matai aplink...kad ir duru rankenas pavyzdziui...ir gavosi labai nebloga serija tarp kitko...

O kodėl kažkas kažką privalo bandyt? smile.gif (žinoma, kad neprivalo smile.gif ) Kodėl turiu kažką dėliot, stengtis BŪTENT DĖL KITONIŠKUMO? biggrin.gif Fotografuoti vardan fotografavimo (vaidinti vardan vaidinimo pagal Stanislavskį smile.gif ) Jei manęs netraukia natiurmortai, kodėl aš juos turiu dėlioti, nes matai, būsiu išskirtinė smile.gif

Šiaip pamąstymui. Jei žmogus jaučia, jis ir padarys smile.gif Jei ne, jis nuo to nė kiek ne blogesnis, jo tai nedomina. Viskas. Nors kūrybos (jei jau nuspręsta jos ieškoti) reikia mokytis, tai nėra dieviškas apsireiškimas drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 06 rugpjūčio 2012 - 11:45
QUOTE(kristalines @ 2012 08 06, 11:39)
bando bando... šūdinus kerzus prie durų, siūlą bala žino iš kur atsiradusį tysantį nuo zylo slenksčio, dviračių laikiklį ir t.t.  blush2.gif 
bet ar tai verta rodyti, kažin smile.gif

as manau, kad verta, tikrai verta 4u.gif o gal imsi ir atrasi save ...kitoje srityje visai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 06, 12:35)
dar apie pacia tema... as bent jau pasigendu kitoniskumo...yra kelios nares, kurios bando fotografuoti peizazus, gyvenimiskus natiurmortus tokius...vat kaip brumo krapukai...bet reta kuri...visos pasiduoda tik ant portretu...tai vat siulau saves paieskoti kitur...aplinkoj... architekturoj, gamtoje...daiktuose...iseit i gatve...pamenu dar iki siandien kaip alabama deliojosi bandesi natiurmortus daryti ir super buvo...o dabar kitos nieko net nebando..
visų galų meistras nebūsi.
Dauguma čia ateina nes nori savo vaikus gražiai fotografuoti. Jiem nieko kito daugiau nereikia. Tad normalu, kad žmonės vyrauja nuotraukose.
Norint kažką kitką fotografuoti, reikia ir kitokio požiūrio į fotografiją. Ne kiekvienam duota gamtą, natiurmortus, miesto gyvenimą fotografuoti. Pabandyti būtina, bet kiek iš čia prisijungusių bando? Kiek čia apskritai foto rodoma?
Pritariu Sayonarai, šios temos pradininkės aktyvios buvo. Rodos S.B.K. iš tos kartos, jos nuolat žaidimus, temas, konkursus organizavo. Ir ką, iš tuo metu prisijungusių ištobulėjo, save atrado tikrai nemažai dalyvių. O dabar, rodos prisijungia ir laukia kol kažkas to mokslo įpūs. Nieks neįpūs. Reikia pačiam norėti, eiti, daryti, įkyriai lįsti, prašyti, siūlyti, dalyvauti. Tada kažko ir išmoksi.

Kiek kartų minėjau, jei gavot kritikos, susirenkat žaislus, einat perdaryti foto ir vėl įkyriai dėmesio reikalaujat su geresniu rezultatu.

Luoba, jei dar reikia užskaitymo tai ir aš prisidedu, gali kitus Nd atlikinėti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 06 rugpjūčio 2012 - 11:47