Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Whatever? @ 2012 08 06, 11:35)
Isora, nieko, tai praeis... 4u.gif  Tos plunksnos, vaikai lagaminuose, muolo burbulai, balti balandziai ir pan...Po  4u.gif kurio laiko nebepatiks, manau, jei lankysiesi temoje mirksiukas.gif

Gali būt, tai ką ir kalbu ir noriu pasakyt, kad aš ieškau, db noriu taip, poto iš savęs juoksiuos.. ax.gif Bet db stengiuosi išvis įsivažiuot, pati turiu mažiuką tai man kažkaip jie artimiausi šiuo metu.. juk kiekvienas renkasi pagal save...
Na man daug kas kičas, kitam ne kičas.. Juk dėl skonio nesiginčijama, ir iš manęs ne meninkė, aš mėgstu meną tik ant kūno.. lotuliukas.gif tattoo.. lotuliukas.gif o daugiau.. fotkinu saldiaką, man limpa.. lotuliukas.gif
Mokausi taisyklių fotkėse ieškau klaidų ir pan., stengiuosi atsimink ko kur nedaryt, kaip nekarpyt, kaip nesodint, kaip foną paruošt. ax.gif

QUOTE(rG. @ 2012 08 06, 11:52)
Žinok Robobebras nuoširdžiai kaip komercininkas, o ne kaip menininkas patarė, verta kartais labiau įsiklausyti į patyrusius.

Tai, kad pasiemiau jį iš palėpės senelių.. biggrin.gif Nepatiks, nuvešiu atgal.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 10:53)
Ateik i komercine foto, su rinkos desniais, taisyklem, klientu norais ir madom, tada pakalbesim. smile.gif Vienas dalykas, kai sau fotkini, kitas, kai tai AMATAS, rinkos preke.Menas ir amatas du skirtingi dalykai:)

Bet say teisi kalbėdama apie rijimo epochą; "kramtymo" išnykimą, realiai net toj komercijoj su savais dėsniais jei būsi išskirtinis, būsi labiau matomas, kas jau leis tave pasirinkti. Žinoma, nepamirštant kokybės ir normalių akimirkų užfiksavimo, menai tipiniam klientui nėra įdomūs. Nebent sieki netipinio kliento.

Bet čia ne rinkodaros tema, realiai fotografiją, kaip ir bet ką, galima ir subanalint, ir suteikt jai prasmių, tad verčiau šioje temoje šis užsiėmimas būna aukštesnis nei mano masės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 06 rugpjūčio 2012 - 11:10
QUOTE(rG. @ 2012 08 06, 11:06)
Bet say teisi sakydama, apie rijimo epochą, o  kramtymo išnykimą, realiai net toj komercijoj su savais dėsniais jei būsi išskirtinis, būsi  labiau matomas, kas jau leis tave pasirinkti.  Žinoma, nepamirštant kokybės ir normalių akimirkų užfiksavimo, menai tipiniam klientui nėra įdomūs. Nebent sieki netipinio kliento.

Bet čia ne rinkodaros tema, realiai fotografiją kaip ir bet ką, galima ir subanalint, ir suteikt jai prasmių, tad verčiau šioje temoje šis užsiėmimas būna aukštesnis nei mano masės smile.gif

Na tai aiCku, kad teisi, bet kita vertus, jei zmogus tikslingai nori eit i komercija, kam ji spaust i menus?Be to labai imanoma atskirt tai, ka darai sau, nuo to, ka darai masem.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 06, 11:42)
o tai MES ne iš skaitmeninio? aš irgi kaip dauguma su skaitmena pradėjau, tik man ji nuobodi, bet čia nekalbam apie priemonę, kalbam apie turinį.

taip, atrasti kažką savito sunku, bet bent pabandyti reikia. man keisčiausia, kai net noro, poreikio nėra, ambicijų jokių: man taip gerai, ir viskas doh.gif nes taip lengviau.

aš čia tik pamąstymui užviriau, kad neatprastumėt biggrin.gif

jūs, mes, jie, aš... smile.gif gi juokavau. Nes vis juokaujat su tom senėm ir ne senėm smile.gif

o kas sako, kad nera? yra. tik kaip atsirinkti, susidelioti, ismokti, padaryti... rolleyes.gif

neatprasim, ačiū, kad stengiates biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 11:12)
Na tai aiCku, kad teisi, bet kita vertus, jei zmogus tikslingai nori eit i komercija, kam ji spaust i menus?Be to labai imanoma atskirt tai, ka darai sau, nuo to, ka darai masem.

Gal tegul išmoksta pirmiau fotografuoti, o tada jau galės galvot apie tą komerciją. O šiaip nu sorry, niekur nemačiau, kad būtų pažymėta, mokomės fotografuoti komercijai. Faktas, kad fotografijos rūšys skiriasi, tai gal tada reiktų kurti atskiras temas obuolių ant balto fono fotkinimui ir nėštukių, ir pan. dalykų, BET! Rašant niekaip negalėjo pabėgti mintis, kad nėra nėra tų taisyklių ir negali būti tų taisyklių net komemercijoj. Net joje būtinas kūrybiškumas, net kaip tą obuolį padėsi, bet net ne ir tai svarbiausia, o tai KAIP tu jį nufotografuosi. Juk komercija yra žiaurus tempas, kur bet koks blaškymasis ir mindžikavimas priveda prie būtent (!) kičo, nekokybės, banalybės, ir visų kitų panašių lagaminėlių.

Žodžiu, nėra kada pliurpt, bet buvo smagu bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 06, 11:55)
Labas rytas, prieš paskutiniame preitos temos puslapyje, mano namu darbai dėmesio nesulaukė, perdariau smile.gif

uzskaitau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 08 06, 10:21)

Valio 4u.gif

O kaip kitos, diskutuotojos rolleyes.gif
Atsakyti
Ir aš užskaitau Luobai 4u.gif
Atsakyti
Ok, galim kur temą, mokomės fotkint komercijai.. rolleyes.gif

Ir ką reiškia reikia išmokt fotografuot? Fotografuot kaip patiktu tiem kas daro meną? g.gif

Toks vaizdas, kad čia tik profės sėdi..
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 10:53)
Ateik i komercine foto, su rinkos desniais, taisyklem, klientu norais ir madom, tada pakalbesim. smile.gif Vienas dalykas, kai sau fotkini, kitas, kai tai AMATAS, rinkos preke.Menas ir amatas du skirtingi dalykai:)

as pritariu...

as pvz autoportretus (ne tuos, kur facebook asmeniniame profilyje biggrin.gif ) net savo darau visai visai kitokius nei kad fotografuoju klientui...ir tie auto tokie dar nevyke, tokia pradzia, bet jie visai kitaip atsirade, visai kitaip ismastyti, apdirbti...labai gaila, kad tokiems dalykams mazai laiko, ypac vasara...
bet uztai kaip pradedu dziaugtis artejancia Ka fotosesija, kuriai neturesiu jokiu "klientisku" isipareigojimu, darysiu kaip noriu, kiek noriu... cool.gif ir dar labai viliuosi, kad pavyks man Lt pasidrayt dar viena tattoo... tai va ten darysim mainus, klasiokas nupies man piesini ir tatuiruos, o as jam fs surengsiu...tai vat irgi galesiu laisvai pasireiksti..
ech...laukiu keliones i LT cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 rugpjūčio 2012 - 11:33
QUOTE(isora @ 2012 08 06, 12:00)
Gali būt, tai ką ir kalbu ir noriu pasakyt, kad aš ieškau, db noriu taip, poto iš savęs juoksiuos.. ax.gif Bet db stengiuosi išvis įsivažiuot, pati turiu mažiuką tai man kažkaip jie artimiausi šiuo metu.. juk kiekvienas renkasi pagal save...
1. Na man daug kas kičas, kitam ne kičas.. 2. Juk dėl skonio nesiginčijama, ir iš manęs ne meninkė, aš mėgstu meną tik ant kūno.. lotuliukas.gif tattoo.. lotuliukas.gif  o daugiau.. fotkinu saldiaką, man limpa.. lotuliukas.gif
Mokausi taisyklių fotkėse ieškau klaidų ir pan., stengiuosi atsimink ko kur nedaryt, kaip nekarpyt, kaip nesodint, kaip foną paruošt. ax.gif
Tai, kad pasiemiau jį iš palėpės senelių.. biggrin.gif Nepatiks, nuvešiu atgal.. biggrin.gif

1. Kicas yra kicas..visiems....Kaip cepelinas yra cepelinas ir skonis cia ne prie ko.
Labai baisu yra nesuvokti kico...

2. gal ir nesigincijama...Bet skonis (ypac blogas) yra lavinamas 4u.gif Kaip balsas,eisena, dikcija ir kt dalykai.... 4u.gif Liudna, jei blogo skonio nenorima keisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 08 06, 10:23)
Ir aš užskaitau Luobai  4u.gif

Antras Valio 4u.gif Achiu smile.gif

Trechias smile.gif

Shiandien rimtai nusiteikus biggrin.gif Neatstosiu, kol neatsiskaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LuoBa: 06 rugpjūčio 2012 - 11:28