Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 08 08, 13:17)

iš fotografo tai aparačiuką reik atimti už tokias foto

fotografo nebuvo - fotografavo savi, kas fotikus turėjo...
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 08 08, 13:21)
fotografo nebuvo - fotografavo savi, kas fotikus turėjo...

tai visiem saviem fotikus atimt biggrin.gif arba visus į sm fotografų temą atvaryt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 08 rugpjūčio 2012 - 12:23
QUOTE(Yvette @ 2012 08 08, 12:22)
tai visiem saviem fotikus atimt  biggrin.gif  arba visus į sm fotografų temą atvaryt  biggrin.gif

Na jei tamsi baznycia buvo o fotkino su muilinem, tai ko tu nori?
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 08, 12:22)
tai visiem saviem fotikus atimt  biggrin.gif  arba visus į sm fotografų temą atvaryt  biggrin.gif

ni-na-do. aš tiek laiko neturiu visus gyvent mokyt biggrin.gif Tu ką?? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 08, 13:17)
iš fotografo tai aparačiuką reik atimti už tokias foto

krikstynos (ar kas cia) tai nera foto smile.gif man net saunu, kad nesamde fotografu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 08, 13:11)
kam svajot. į eilę stok  biggrin.gif

Vilkra, o tu dukrelei paskui visą eilę norinčių ją fotografuoti parodyk  smile.gif
Aš irgi stoju į eilę, jei netyčia būčiau Kaune, kas mažai tikėtina, arba jei jūs netyčia Vokietijoj būsit

as ciur bilietus pardavineju biggrin.gif
o kur tu ten vokietijoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 08 rugpjūčio 2012 - 12:42
uzejo noras pakalbeti

va, galvoju, kad man labai bloga nuo tos dabartines fotografines bangos, kai fotografuojama viskas ir fotografuoja visi. kai sventes yra sventes ne pacios is saves, o kad tik butu graziu foto. ir da ne duokdie, fotografas nufotkino ne taip, kaip isivaizdavai. tai tada kapiec, sugadinta buna visa svente ir sugadinti visi atsiminimai. kai kelionese neziurima, nejauciama ka matai, o ieskoma, ka nufotkinti. milijonas fotografu, milijonas islepusiu klientu, zinanciu, kokia turi buti grazi foto, bile kiek FB fotografiniu psl, FB konkursu laimet fotosesija... man siandien noretusi, kad tokios fotografijos butu tiesiog maziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 08 08, 12:46)
uzejo noras pakalbeti

va, galvoju, kad man labai bloga nuo tos dabartines fotografines bangos, kai fotografuojama viskas ir fotografuoja visi. kai sventes yra sventes ne pacios is saves, o kad tik butu graziu foto. ir da ne duokdie, fotografas nufotkino ne taip, kaip isivaizdavai. tai tada kapiec, sugadinta buna visa svente ir sugadinti visi atsiminimai. kai kelionese neziurima, nejauciama ka matai, o ieskoma, ka nufotkinti. milijonas fotografu, milijonas islepusiu klientu, zinanciu, kokia turi buti grazi foto, bile kiek FB fotografiniu psl, FB konkursu laimet fotosesija... man siandien noretusi, kad tokios fotografijos butu tiesiog maziau smile.gif

terkšt terkšt alS smile.gif

vakar FB įmečiau vieną interviu, jame labai fainai pasakojama, kaip technologijos keičia fizinį pasaulį.

fotografijos įrankiai yra vienas tų dalykų, kurie modifikuoja mentalitetą.

ne į temą, cituoju iš skaitomos medžiagos:

"Jei gamtos objektas teikia estetinį pasitenkinimą savo materialiomis formomis (grožimės, pavyzdžiui, žiedlapio spalvomis), tai menas visuomet turi du lygmenis: materialų pavidalą (galime taip pat grožėtis Eduardo Manet paveikslo spalvomis) ir nematerialų reikšmių, idėjų lygmenį (stovėdami prieš paveikslą pastebime, kaip pavaizduota gamta, svarstome, kokios emocijos arba idėjos įkvėpė dailininką ir t. t.). XIX a. vokieč ių filosofas Georgas Hegelis tokią meno patirtį apibendrino įtakingu apibrėžimu: „Menas – tai jutiminis Idėjos įsik ūnijimas“. Kitaip tariant, mene yra du pradai: jutiminis, konkretus, individualus, apibrėžtas (forma) ir intelektualus, abstraktus, universalus, neapibrėžtas (turinys). Meno vertė kyla iš šių dviej komponentų sintezės. <...> Formos ir turinio sintezė meno kū rinyje reiškia, kad išgyvendami meną mes, viena vertus, mėgaujamės jo forma; kitaip nei filosofinė idėja, meno idėja neprieinama sąvokiniam mąstymui – jos negalima išsakyti žodžiais – bet prieinama jutimams. Per formą meno k rinys palieč ia mū sų poj ūčius. Antra vertus, kad ir koks materialus bū tų kū rinys, jo formoje mes neišvengiamai ieškome intelektualinio turinio, intelektualios minties. Dar G. Hegelis pastebėjo, kad šiuo požiū riu menas yra paradoksalus: jo turinio niekaip neįmanoma atskirti nuo formos."

manau, kada nors būtų įdomu duoti sau ir kitiems pratimą: vadovaujantis šiuo teksteliu paanalizuoti vieną nuotrauką ir pasakyti, ant kiek ana yra menas ir, svarbiausia, KODĖL smile.gif

Man asmeniškai šis tekstas atsako į klausimą, kodėl sunkiai priimu gamtos fotografiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 08 rugpjūčio 2012 - 13:00
QUOTE(sayonara @ 2012 08 08, 13:49)
terkšt terkšt alS smile.gif

vakar FB įmečiau vieną interviu, jame labai fainai pasakojama, kaip technologijos keičia fizinį pasaulį.

fotografijos įrankiai yra vienas tų dalykų, kurie modifikuoja mentalitetą.

kas cia toks "alS"?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 08 08, 12:56)
kas cia toks "alS"?smile.gif

alus biggrin.gif Tu ką, Panvėžy nebūvus? biggrin.gif
Atsakyti
Fotografavau vakar laukus ax.gif padariau nuotraukeliu ir pora man labai patinka limpa bigsmile.gif tai noreciu kritikos, kad padetumet nusiimti rozinius akinius biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 08, 13:59)
alus biggrin.gif Tu ką, Panvėžy nebūvus? biggrin.gif

tik pravaziavus uzsidarius langus tongue.gif
Atsakyti