Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(R.i.R. @ 2012 08 08, 00:07)
nu visi taip ir supratom biggrin.gif arba panašaus plauko, kurie daug klausia ir negooglina biggrin.gif

Aha, ***** net apsičiupinėjau ar visa galva.. biggrin.gif gerai čia, bebriokas uždėjo... lotuliukas.gif
Atsakyti
Gavusi leidima rodyti, ikeliu pora man patikusiu mano darytu nuotrauku..
Forografuojama buvo maitinimo skraisciu tema.
Tai toks daiktas, uzsidedamas maitinant, kad vaikas matyti mama, o piktos bobutes neburbetu, kai tai daroma viesai...
butu smagu isgirsti zodeli kita...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 08 08, 00:07)
nu visi taip ir supratom biggrin.gif arba panašaus plauko, kurie daug klausia ir negooglina biggrin.gif

tobulas pavadinimas - "tas kuris neguglina" biggrin.gif einu flickr uzdesiu toki
Atsakyti
Whatewer, pirmoji man ne. Per daug chaotisko fono, seima nlb ziurisi (kampa buciau kitoki emusi) ir dar kazkas. Kojos nuvagia demesi nuo skaros. Nors moters kojos grazios, o vyro nuotrauka gadina (che che), moters kojas imciau i pirma plana, bet reiktu pagalvoti, ka daryti, kad jos i veidas kadruojant matytusi.
Antroji idomesne. Bet sviesinciau ta seseli prie vaikucio akytes. Nzn ar mamytes emocija man butent cia patinka (per daug patenkinta atrodo), emocija kitokia maitinant turetu buti (cia lyg dirbtinai). Truksta rysio tarp vaikucio ir mamytes (nors ji cia maitina, tai rysys turetu buti). Siulyciau akiu kontakta maitinant tarp mamos ir kudikio. Bet cia tik mano filosofijos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 07 rugpjūčio 2012 - 23:50
QUOTE(R.i.R. @ 2012 08 08, 00:45)
Whatewer, pirmoji man ne. Per daug chaotisko fono, seima nlb ziurisi (kampa buciau kitoki emusi) ir dar kazkas.
Antroji idomesne. Bet sviesinciau ta seseli prie vaikucio akytes. Nzn ar mamytes emocija man butent cia patinka (per daug patenkinta atrodo), emocija kitokia maitinant turetu buti (cia lyg dirbtinai). Truksta rysio tarp vaikucio ir mamytes (nors ji cia maitina, tai rysys turetu buti). Siulyciau akiu kontakta maitinant tarp mamos ir kudikio. Bet cia tik mano filosofijos biggrin.gif

dekui.. 4u.gif bigsmile.gif O koki kampa paratum imti pirmojoje?
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 08, 00:48)
dekui.. 4u.gif  bigsmile.gif  O koki kampa paratum imti pirmojoje?

Suoliuokas grazus, imciau sonu, kad matytusi ir jo raiziniai. Gal daryciau koliaza - viena sonu, kita is priekio. Pakoregavau dar zinute, paskaityk wink.gif

Vyras su akiniais... Niu niu niu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 07 rugpjūčio 2012 - 23:57
QUOTE(R.i.R. @ 2012 08 08, 00:54)
Suoliuokas grazus, imciau sonu, kad matytusi ir jo raiziniai. Gal daryciau koliaza - viena sonu, kita is priekio.  Pakoregavau dar zinute, paskaityk wink.gif

jo, vyrai visada gyvenima gadina hihihi.gif Vienaip ar kitaip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 07, 11:30)
2. būna, be abejo, bet prie ko čia psichai? smile.gif gal čia Tu psichė, jei jie sustingsta, kai TU spaudi mygtuką? gal Tu juos gąsdini vogdama jų sielą?? unsure.gif  cool.gif

Say?! wtf? schmoll.gif

as tai nesigilinu i diskusija. realiai tai is tuscio i kiaura. ir lack of tolerance tiek senbuvem, tiek naujokem.
QUOTE(kristalines @ 2012 08 06, 11:06)
ir butumet sake,kad von su ta zole is cia biggrin.gif

thumbup.gif
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 13:20)
Bet yra jausmas, kad nieko neismokai, kad vietoj stovi, kad eini link horizonto, o jis tolsta ir juokiasi is taves?Man visada.

man dabar. euforija, kad neva naujas fotikas tra la la. it vsio. tustuma. laukiu. sprogimo biggrin.gif
QUOTE(Alabama @ 2012 08 06, 12:12)
Na tai aiCku, kad teisi, bet kita vertus, jei zmogus tikslingai nori eit i komercija, kam ji spaust i menus?Be to labai imanoma atskirt tai, ka darai sau, nuo to, ka darai masem.

drinks_cheers.gif
QUOTE(robobebras @ 2012 08 07, 11:21)
Jeigu esi samdomas fotografas, tai tavo atsakomybe yra kita, ir tu turi tureti minimum du fotikus, dvi blykstes, dvi masinas, du fotografus, du zadintuvus, dvi aukles ir dar visko po du "just in case" - o tai kainuoja.

joa. prabanga. rimts reikls. vos ne kaip kokia advokatu kontora skamba biggrin.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2012 08 07, 10:04)
geriau iskart piesk babkes smile.gif)

lotuliukas.gif
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 07, 10:36)
Primeni mano baba, kuri manydavo turinti stulbinanti gebejima spresti apie kitus zmones nieko apie jos nezinodama 

cia ot, bet "my ruskije znaem, shto vam, paliakam, nado" biggrin.gif
QUOTE(isora @ 2012 08 07, 12:15)
Eilinį kart pasikartosiu, Laukinė, nu ir pylė čia oj pylė, oj oj ojjj, kopijuotoja gi pagal kaikurias buvo neduok tu Dieve kokia, nu ir ką, daro db ką ir norėjo daryt, ir vienodai rodo ir pačios tos kurios pilė gesino užsidegimą, db kaip niekur nieko.. lia lia lia.. biggrin.gif

true.
tiesa sakant nesuprantu apie ka ten kalbejot, uzstrigau ties dvidesimt kazkelintu psl ir man gana, fotkiu pasigedau.. einu miegot.
Atsakyti
biggrin.gif dar pagalvojau, efektingai atrodytu jei ji su ta skara prisestu prie bobuciu apsedusiu ta suoliuka ir pafotografuoti ju reakcijas smile.gif
Atsakyti
As taip pat sugaisau puse dienos jusu (nepykit) pezalu skaitymui. Kol galu gale ismyniau su dviraciu apmastyti viso to apie ka diskutavot. Ir padariau isvadas (jos liko tos pacios kaip anksciau), kad:
1. As noreciau, kad fotografija man ir liktu tik pomegiu, ne darbu. Tik noreciau, kaip Alabama sake, atejus tam rukui, i kuri paneri, sugebeti padaryti tobulai kiek imanoma, nesusimauti. beje, pastebejau, kad geriausi darbai pavyksta butent panirus i ta ruka.
2. Nespjaunu i fotografija kaip i amata. Maza ka, gal kada neturesiu valandinio darbo, reiks duonai ir (ar) fototechnikai atnaujinti uzsidirbti, o gal bus ir paklausa, gal klientai i eile rikiuosis, maza ka smile.gif (cia labai optimistinis variantas). Bet sito nezinau ar noreciau, nes per daug bijau to nepastovumo - viena diena yra muza, kita - jau nebe. Viena - turi klientu, kita - ne. O sritis labai siaura. Vien fotografu dirbes kokiu vadybininku vargu ar tapsi.
3. Ne kiekvienas yra gimes kazkam daugiau nei plika komercija, ne kiekvienas turi grozio pajautima, ne kiekvienas turi dovana tai isreiksti.
4. Skoni, taip pat ir fotografini reikia lavinti.
5. Say, berods, minejo, kad naujokes neturi savo stiliaus. Drisiu papriestarauti. Gal dauguma ju dar saves ieskojimuose, bet jau atpazistu daugumos foto nepaziurejusi i nikus. Cia kai flirkej perziurineju.
6. Say imestos nuorodos knyga man neiskaitomu stiliumi parasyta. Vargu ar as ja iveiksiu smile.gif nors pabrauktas vietas pabandysiu perskaityti smile.gif kitu mylimuku nuorodas issisaugojau. Kai temoje vel tvyros ziovulys, perziuresiu. Bet Aciu jau dabar wink.gif
7. Siandien patinka zmogaus fotografija. Gamtos, urbanistikos dar nesuprantu. Bet gal ryt poryt prades patikti butent gamtos fotografija. Nespjaunu. Bet visko vienu metu neismoksi. Pvz vyrui rodau koki auto, jis nesupranta kur cia grozis biggrin.gif ji veza gatves fotografija. Kiekvienas gi esam skirtingas. Ir tai nereiskia, kad ismokus pleskinti vien portretus jau galima chalturint.
8. Turim dvi kameras, 0 blyksciu ir siandien sugriuvusia masina. Suds, negalim uzsiimt komercija. (primena anekdota apie chirurgija, che che).
9. Pilnatis baigesi pries dvi tris dienas smile.gif
Gal ka dar pamirsau? smile.gif pamirsau. Kas yra fotografas profesionalas? Ar jus gerbiamos senbuves jau prie ju? Koki zmogu fotografa jau galima laikyti profesionalu??? Ar ta, kuris baiges mokslus ir turi diploma. O gal uztenka dvieju kameru, dvieju blyksciu ir fotostudijos? Cia siaip beveik filosofinis klausimas...klausiu, nes pvz ne per seniausiai istaigos sventei renkantis fotografa kilo toks klausimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 08 rugpjūčio 2012 - 01:27
QUOTE(Maggie @ 2012 08 08, 00:06)
Say?! wtf?  schmoll.gif

as tai nesigilinu i diskusija. realiai tai is tuscio i kiaura. ir lack of tolerance tiek senbuvem, tiek naujokem.

Maggie??? wtf, kur Tavo humoro jausmas?? biggrin.gif vos ne vienintelį postą parašiau žvengdama, o jinai būtent ant šito WTF uždėjo. WTF?? biggrin.gif
Papildyta:

As taip pat sugaisau puse dienos jusu (nepykit) pezalu skaitymui. Kol galu gale ismyniau su dviraciu apmastyti viso to apie ka diskutavot. Ir padariau isvadas (jos liko tos pacios kaip anksciau), kad:
1. As noreciau, kad fotografija man ir liktu tik pomegiu, ne darbu. Tik noreciau, kaip Alabama sake, atejus tam rukui, i kuri paneri, sugebeti padaryti tobulai kiek imanoma, nesusimauti. beje, pastebejau, kad geriausi darbai pavyksta butent panirus i ta ruka. YES
2. Nespjaunu i fotografija kaip i amata. Maza ka, gal kada neturesiu valandinio darbo, reiks duonai ir (ar) fototechnikai atnaujinti uzsidirbti, o gal bus ir paklausa, gal klientai i eile rikiuosis, maza ka smile.gif (cia labai optimistinis variantas). Bet sito nezinau ar noreciau, nes per daug bijau to nepastovumo - viena diena yra muza, kita - jau nebe. Viena - turi klientu, kita - ne. O sritis labai siaura. Vien fotografu dirbes kokiu vadybininku vargu ar tapsi. YES
3. Ne kiekvienas yra gimes kazkam daugiau nei plika komercija, ne kiekvienas turi grozio pajautima, ne kiekvienas turi dovana tai isreiksti. YES
4. Skoni, taip pat ir fotografini reikia lavinti. YES
5. Say, berods, minejo, kad naujokes neturi savo stiliaus. Drisiu papriestarauti. Gal dauguma ju dar saves ieskojimuose, bet jau atpazistu daugumos foto nepaziurejusi i nikus. Cia kai flirkej perziurineju. COOL
6. Say imestos nuorodos knyga man neiskaitomu stiliumi parasyta. Vargu ar as ja iveiksiu smile.gif NOT COOL nors pabrauktas vietas pabandysiu perskaityti smile.gif kitu mylimuku nuorodas issisaugojau. Kai temoje vel tvyros ziovulys, perziuresiu. Bet Aciu jau dabar wink.gif WELCOME
7. Siandien patinka zmogaus fotografija. Gamtos, urbanistikos dar nesuprantu. Bet gal ryt poryt prades patikti butent gamtos fotografija. Nespjaunu. Bet visko vienu metu neismoksi. Pvz vyrui rodau koki auto, jis nesupranta kur cia grozis biggrin.gif ji veza gatves fotografija. Kiekvienas gi esam skirtingas. Ir tai nereiskia, kad ismokus pleskinti vien portretus jau galima chalturint. YES
8. Turim dvi kameras, 0 blyksciu ir siandien sugriuvusia masina. Suds, negalim uzsiimt komercija. (primena anekdota apie chirurgija, che che).
9. Pilnatis baigesi pries dvi tris dienas smile.gif NO, SHE'S STILL HERE smile.gif
Gal ka dar pamirsau? smile.gif pamirsau. Kas yra fotografas profesionalas? Ar jus gerbiamos senbuves jau prie ju? NO
Koki zmogu fotografa jau galima laikyti profesionalu??? Ar ta, kuris baiges mokslus ir turi diploma. O gal uztenka dvieju kameru, dvieju blyksciu ir fotostudijos? NO Cia siaip beveik filosofinis klausimas...klausiu, nes pvz ne per seniausiai istaigos sventei renkantis fotografa kilo toks klausimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 08 rugpjūčio 2012 - 06:36
Labas rytas,

gal pradedam ir Emocijų tema? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 08 08, 06:56)

1. As noreciau, kad fotografija man ir liktu tik pomegiu, ne darbu. Tik noreciau, kaip Alabama sake, atejus tam rukui, i kuri paneri, sugebeti padaryti tobulai kiek imanoma, nesusimauti. beje, pastebejau, kad geriausi darbai pavyksta butent panirus i ta ruka. YES

apie tą rūką pamąsčiau.
Kažkada tie rūkai atnešė man tikrai gražių darbų, ir dabar jais grožiuosi, bet.... Pagalvojau, geriau jau būsiu jokia fotografė, nei vėl į rūką įklimpsiu.
Pamenu kūdroje po viena foto man kažkas buvo rašęs, kad skauda net žiūrėti į tokias foto. Dabar suprantu apie ką ji kalbėjo. Tada stebėjausi. Ta drama, skausmas fotografijoje mane žavėjo, tokių foto ir siekiau... Dabar jei gaunasi taip, tai netyčia. Bet fotografijos, kurios man dabar šildo širdį, kitokios.
Niekam čia asm. netaikau, tiesiog Say žodžiai priminė ir norėjau brūkštelti.
Atsakyti