Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(isora @ 2012 08 05, 23:09)
Jei nuo dūšios, tai pirma.. lotuliukas.gif nėštukę pirmą kart fotkinau, ir aplamai fotkinau fotosesiją pirmą kart, pavienes tokias nebent.. blush2.gif

Ačiū.. friends.gif

Pirmas kartas visai vykes.
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 05, 23:37)
Parsivežiau šiandien lagaminą... 100 metų jam.. biggrin.gif Sibirą matęs ir vėl gryžo.. biggrin.gif Ryt laukia restauravimo neužgožiant jo esamo grožio diena.. biggrin.gif
Oj kai užsikabinsiu daba biggrin.gif

tai kad dauguma fauxtog'u tuos lagaminus jau ir isvezt spejo. Praejo ju mada, liko kicas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 06 rugpjūčio 2012 - 00:06
QUOTE(Dincelis @ 2012 08 06, 00:28)
Pirmas kartas visai vykes.

4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2012 08 06, 00:47)
tai kad dauguma fauxtog'u tuos lagaminus jau ir isvezt spejo. Praejo ju mada, liko kicas.

O as kazka sugalvosiu.. mirksiukas.gif nebutinai jauniesiems i rankas duot ar vaika guldyt... biggrin.gif

Oj, LABAS RYTAS!!! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 05, 23:37)
Parsivežiau šiandien lagaminą... 100 metų jam.. biggrin.gif Sibirą matęs ir vėl gryžo.. biggrin.gif Ryt laukia restauravimo neužgožiant jo esamo grožio diena.. biggrin.gif
Oj kai užsikabinsiu daba biggrin.gif

QUOTE(isora @ 2012 08 06, 07:05)
4u.gif
O as kazka sugalvosiu.. mirksiukas.gif nebutinai jauniesiems i rankas duot ar vaika guldyt... biggrin.gif

Oj, LABAS RYTAS!!! ax.gif

kažkaip atvirkščiai mokintis pradedi. Jei rašai, kad neštukės fotosesija pirma, tai nesuprantu kam tuomet visi priedai, čemodanai perkami. Nesupyk, bet pradžioje reiktų pramokti fotografuoti, o tik paskui fotosesijas organizuoti.
Ir Robobebras teisus, praužė jau lagaminų mada smile.gif Foto gražios su juo bus, jei apskritai pajautim turi. Jei ne, gaminsi kičą. Nebent tave tai ir patenkins. Jei ne, mesk lagaminus į šoną ir eik fotkinti. Kai pramoksi tai ir lagaminų nebenorėsi matyti išveši ten, iš kur parsivežei
Nors žinoma, ne mano reikalas smile.gif

Atsakyti
man tokia nuotaika, kad.. neskaitykit jautriosios..smile.gif

kai mes, senimas ( lotuliukas.gif ), mokinomės fotkint.. kiekvienas turėjo individualų braižą.. būdavo, pamatai foto temoje, ir jau žinai, kieno.. tematika, stilius, apdirbimas, matymas, šviesa - viskas buvo kažkaip skirtinga, ypatinga..

nesakau, kad geriau, bet skirtinga.. buvo tokia tikra saviraiška pačia gryniausia jos prasme..

o dabar aš absoliučios daugumos merginų foto nebeskiriu.. iš pirmosios pradžiamokslių kartos yra išsiskiriančių žmonių.. iš dabar besimokančių pradedančiųjų - ne. visos kaip viena.. visos fotkina taip, tarsi tuoj mes darbus ir pradės užsiimti komercija - tematika, pozos, artefaktai, apdirbimas vienodas kaip du vandens lašai. Ir yra visų kaip vienos silpnos vietos.. ir išvadų nedaroma, siekiama to greito rezultato, vienodumo.

jadrytvaijrūta, nekalbu apie meninę fotografiją, ne kiekvienas ja gali užsiimti (ir išvis, nepradėkime diskusijos apie mIAną biggrin.gif)

BET.. na nejaugi nėra poreikio būti kitokiai, daryti kažką savo, įdėti save visą į fotografijas?.. negi pakanka tik "fiksuoti tikrovę"? juk joje tiek erdvės.. fotografuoti reiškia ne tik užfiksuoti vaizdą, bet ir suteikti jam kažkokią reikšmę, įvertinti..

mano galva, per mažai dauguma domisi fotografija apskritai, o susikoncentruoja ties fokusu, diafragma, išlaikymu, apdirbimu, na gal dar stereotipiniu "grožiu" ir pan.

o gal aš Jums neteisinga, per daug reikalaujanti, juk "mes pradžiamokslės"? smile.gif

gal.. nors kai pamenu mūsų pirmąją temą (gal ir idealizuoju senovę..) doh.gif būdavo paklodinės diskusijos apie fotografiją, fotografus ir kur kas platesnius dalykus..

O dabar galit muštis smile.gif
Atsakyti
Ačiū pakomntavusioms 4u.gif

Labas rytas.

Say, aš visiškai pritariu, dauguma is jūsų senbuvių tikrai turi savo braiza, kai kuriu nuotraukas pamacius tikrai aišku iškart buna, kas autorius smile.gif
O is mūsų naujesniu, dauguma fotkina savo vaikus, gal tai ir kiša koja ieskojimams. Nes pradėta fotografuoti lyg ne nuo to galo smile.gif

Labas rytas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristalines: 06 rugpjūčio 2012 - 09:19
QUOTE(kristalines @ 2012 08 06, 09:11)

Say, aš visiškai pritariu, dauguma is jūsų senbuvių tikrai turi savo braiza, kai kuriu nuotraukas pamacius tikrai aišku iškart buna, kas autorius smile.gif
O is mūsų naujesniu, dauguma fotkina savo vaikus, gal tai ir kiša koja ieskojimams. Nes pradėta fotografuoti lyg ne nuo to galo smile.gif

visi, absoliučiai visi čia, SM temose apie fotografiją, pradėjo nuo savo vaikų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 06, 08:25)
O dabar galit muštis smile.gif

che che, o ko čia muštis, pasakei visišką tiesą smile.gif
Visos, tuo tarpu ir save galiu ten priskirti, nori išblizgintų, švarių kadrų smile.gif Aišku, gaila, kad taip yra, bet bent jau aš, jaučiu, kad savęs dar neatradau ir darau, taip, kaip paprasčiau, mano klaida, bet domiuosi kitais fotografavais, žiūrinėjuos, skaitau ir pan.

QUOTE(isora @ 2012 08 05, 22:25)
aš irgi lb laukiu kritikos... blush2.gif

Nori kritikos, mesk foto čia, o ne nuorodą į flickr smile.gif Ir mesk tas, kurioms nori kritikos, o ne visas, per daug foto ten, kad galima būtų visas "sukomentuoti" ax.gif

Dincelis -> nepyk, bet man nepatinka nu tos gėlės, nieko negaliu padaryti, o dar į jas fokusas, gal jos ir nenupezusios, bet man atrodo, kaip nupezusios, bandžiau įsižiūrėti, nepavyko. Gražiai žolė susisukusi, patinka bokeh smile.gif bet tik žolė tam kadre ir patinka, mergytė susiraukus, o tos gėlės... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 06, 10:30)
visi, absoliučiai visi čia, SM temose apie fotografiją, pradėjo nuo savo vaikų smile.gif

e, nu zinai, jauciuosi pamirsta biggrin.gif kap tu galejai mane pamirst? biggrin.gif
Atsakyti
kristalines -> pritariu visiškai sayonarai. Yra skirtumas, kaip tuos vaikus pateikia fotografijoje smile.gif Kaip nufotografuoja, kaip apdirba foto, ar iš vis neapdirba ir pan. Kaip sužaidžia su detalėm ir pan.
Atsakyti
Say, mano algebros ir skaiciu teorijos destytojas visada taip sakydavo.....Va "musu laikais, tai ir pienas baltesnis buvo ir zole zalesne" lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 06, 10:30)

Nu tada jūs, senės, į kitu laiku esate, kitoks požiūris suformuotas, o mes, jaunos, ne senės, is skaitmeninio pasaulio labiau esam lotuliukas.gif joke 4u.gif
O jei rimtai, tai sunku atrasti kažką savo, nes visko jau tiek yra, kad sunku nebūti panasiam į kažką smile.gif ir vieniems tai iškart pavyksta, kitiems gal reikia laiko.
Ir is savo varpines pasakysiu, kad tikrai per mažai domiuosi pačia fotografija... Nu bet laiko turiu, viskas pries akis smile.gif
Atsakyti