man tokia nuotaika, kad.. neskaitykit jautriosios..
kai mes, senimas (
), mokinomės fotkint.. kiekvienas turėjo individualų braižą.. būdavo, pamatai foto temoje, ir jau žinai, kieno.. tematika, stilius, apdirbimas, matymas, šviesa - viskas buvo kažkaip skirtinga, ypatinga..
nesakau, kad geriau, bet
skirtinga.. buvo tokia tikra saviraiška pačia gryniausia jos prasme..
o dabar aš absoliučios daugumos merginų foto nebeskiriu.. iš pirmosios pradžiamokslių kartos yra išsiskiriančių žmonių.. iš dabar besimokančių pradedančiųjų - ne. visos kaip viena.. visos fotkina taip, tarsi tuoj mes darbus ir pradės užsiimti komercija - tematika, pozos, artefaktai, apdirbimas vienodas kaip du vandens lašai. Ir yra visų kaip vienos silpnos vietos.. ir išvadų nedaroma, siekiama to greito rezultato, vienodumo.
jadrytvaijrūta, nekalbu apie meninę fotografiją, ne kiekvienas ja gali užsiimti (ir išvis, nepradėkime diskusijos apie mIAną
)
BET.. na nejaugi nėra poreikio būti kitokiai, daryti kažką savo, įdėti save visą į fotografijas?.. negi pakanka tik "fiksuoti tikrovę"? juk joje tiek erdvės.. fotografuoti reiškia ne tik užfiksuoti vaizdą, bet ir suteikti jam kažkokią reikšmę, įvertinti..
mano galva, per mažai dauguma domisi fotografija apskritai, o susikoncentruoja ties fokusu, diafragma, išlaikymu, apdirbimu, na gal dar stereotipiniu "grožiu" ir pan.
o gal aš Jums neteisinga, per daug reikalaujanti, juk "mes pradžiamokslės"?
gal.. nors kai pamenu mūsų pirmąją temą (gal ir idealizuoju
senovę..)
būdavo paklodinės diskusijos apie fotografiją, fotografus ir kur kas platesnius dalykus..
O dabar galit muštis