Darykit ką liepia širdis. Tada jokie vėjai nebus baisūs.
Mes čia kažkada krizenom dėl nefotografinių knygų skaitymo. Rimtas bajeris, nugi daug žmonių kvailėja, labai kvailėja... Jie visai neskaito ir nesikalba tarpusavyje. Ką jie gali sukurti...
QUOTE(RytineSaule @ 2012 08 07, 12:44)
Dažniausiai išgirsti - pasigooglink, paskaityk blogus ir panašiai....
Na o dabar lauksiu komentarų namų darbams
nd.2
Na o dabar lauksiu komentarų namų darbams
nd.2
Nereikia norėti, kad viskas būtų sukramtyta ir paduota į lėkštę.
Praktiškai nematau skirtumo tarp antros ir trečios nuotraukos. Tokiu atveju, taip atliekant namų darbą, pasirinkčiau kokią šakelę, gėlių žiedus esančius arčiau objektyvo, o fonas žiūrėčiau, kad būtų per 2 - 4 metrus už pasirinkto objekto. Tuomet manau, kad jau matysis skirtumas, esmė šito namų darbo.
QUOTE(rG. @ 2012 08 07, 11:54)
Darykit ką liepia širdis. Tada jokie vėjai nebus baisūs.
Mes čia kažkada krizenom dėl nefotografinių knygų skaitymo. Rimtas bajeris, nugi daug žmonių kvailėja, labai kvailėja... Jie visai neskaito ir nesikalba tarpusavyje. Ką jie gali sukurti...
aš Tave myliu, būk mano žmonavyris
o jezzz.... ziauriai issisemiau beskaitydma paskutinius psl...
vis tik keliais punktais pasisakysiu:
1. be reikalo sklando nuomone, kad daugelis cia atejo vedinos pasinerti i komercija...nemanau bendrauju sioje temoje jau ne pirmus metus, bet tokio dalyko nepastebejau...galiu pasakyti apie save: atejau, nes mylejau fotografija nuo labai labai seniai...kaip ir daugelis cia atejau i sia tema gavusi nauja fotika dovanu...nutariau grizti prie fotografavimo.. tiesiog jauciau, kad tam atejo laikas..
2. del atlygio...man taipogi keisti pasisakymai, tipo "paimu lita kita, uz dyka jus svetimu nefotkinsi"...velgi pasisakysiu savo pavyzdziu...fotkinau DAUG...ir savu, ir svetimu...visur lisdavau su fotiku, grizus namo iskart puldavau apdirbineti foto (pagal tuometini savo supratima ir gebejimus) ir siusti tiems, ka fotografavau...as dievinau sita dalyka ir apie atlygi nebuvo ne jokios, absoliuciai jokios kalbos. Dar daugiau, skambinejau, lindau, siuliausi surengti fotosesijas..., tam, kad surasciau, kaip keisti nuotraukos ryskuma, kontrasta ir panasius dalykus, sededavau internete nepameluosiu - valandas...
3. Del naujokiu priemimo...nezinau ar susidaro toks vaizdas, ar dauguma naujokiu issinesa fotika tarkim savaitgali, laisvu nuo darbo metu, padaro pora vaiku foto ir kelia cia klausdamos nuomones nes man toks vaizdas siuo metu...o klausimai apie kadravima, kompozicija, kitus dalykus..kur bandymai versti i JB? ...kur informacija apie fotosesija... kiek laiko sedejot prie vienos foto, ziurejot youtubej filmukus, gilinotes i fotosopa...galu gale - gilinotes i apskritai fotografija? vartet kitu fotografu albumus? profu, tikru profu? as bent jau isivaizduoju taip..."Dariau fotosesija, is simto nuotrauku atsirinkau sias dvi mano nuomone geriausias...man paciai kliuva tas ir anas ARBA noriu zinoti, kokios klaidos..."
sakau, ne visi sutverti yra portretu fotografijai...pasibandykit kitas sritis...gal save netiketai atrasite visai visai kitur... nors kas pala rase, kad kam fotkinti medzius ar peizazus jei atvarei cia daryt komercijos... tada aisku einu sleptis po lapais su savo pasiulymais
vis tik keliais punktais pasisakysiu:
1. be reikalo sklando nuomone, kad daugelis cia atejo vedinos pasinerti i komercija...nemanau bendrauju sioje temoje jau ne pirmus metus, bet tokio dalyko nepastebejau...galiu pasakyti apie save: atejau, nes mylejau fotografija nuo labai labai seniai...kaip ir daugelis cia atejau i sia tema gavusi nauja fotika dovanu...nutariau grizti prie fotografavimo.. tiesiog jauciau, kad tam atejo laikas..
2. del atlygio...man taipogi keisti pasisakymai, tipo "paimu lita kita, uz dyka jus svetimu nefotkinsi"...velgi pasisakysiu savo pavyzdziu...fotkinau DAUG...ir savu, ir svetimu...visur lisdavau su fotiku, grizus namo iskart puldavau apdirbineti foto (pagal tuometini savo supratima ir gebejimus) ir siusti tiems, ka fotografavau...as dievinau sita dalyka ir apie atlygi nebuvo ne jokios, absoliuciai jokios kalbos. Dar daugiau, skambinejau, lindau, siuliausi surengti fotosesijas..., tam, kad surasciau, kaip keisti nuotraukos ryskuma, kontrasta ir panasius dalykus, sededavau internete nepameluosiu - valandas...
3. Del naujokiu priemimo...nezinau ar susidaro toks vaizdas, ar dauguma naujokiu issinesa fotika tarkim savaitgali, laisvu nuo darbo metu, padaro pora vaiku foto ir kelia cia klausdamos nuomones nes man toks vaizdas siuo metu...o klausimai apie kadravima, kompozicija, kitus dalykus..kur bandymai versti i JB? ...kur informacija apie fotosesija... kiek laiko sedejot prie vienos foto, ziurejot youtubej filmukus, gilinotes i fotosopa...galu gale - gilinotes i apskritai fotografija? vartet kitu fotografu albumus? profu, tikru profu? as bent jau isivaizduoju taip..."Dariau fotosesija, is simto nuotrauku atsirinkau sias dvi mano nuomone geriausias...man paciai kliuva tas ir anas ARBA noriu zinoti, kokios klaidos..."
sakau, ne visi sutverti yra portretu fotografijai...pasibandykit kitas sritis...gal save netiketai atrasite visai visai kitur... nors kas pala rase, kad kam fotkinti medzius ar peizazus jei atvarei cia daryt komercijos... tada aisku einu sleptis po lapais su savo pasiulymais
QUOTE(sayonara @ 2012 08 07, 11:55)
aš Tave myliu, būk mano žmonavyris
Nu nežinaaau
QUOTE(sayonara @ 2012 08 07, 12:52)
ND siūlau perdaryti. pasiimk kokį nors objektą, kuris aiškiai skirtųsi nuo fone esančių objektų.
QUOTE(Ka @ 2012 08 07, 12:55)
Praktiškai nematau skirtumo tarp antros ir trečios nuotraukos. Tokiu atveju, taip atliekant namų darbą, pasirinkčiau kokią šakelę, gėlių žiedus esančius arčiau objektyvo, o fonas žiūrėčiau, kad būtų per 2 - 4 metrus už pasirinkto objekto. Tuomet manau, kad jau matysis skirtumas, esmė šito namų darbo.
Dėkoju. Keliausiu perdaryt nd2, nes spėju ir antram variante nelabai matosi skirtumas tarp 2 ir 3 foto.
QUOTE(rG. @ 2012 08 07, 12:26)
Vienas apie ratus, kitas apie batus. Ar Jūs nuoširdžiai manot, kad Jūs esat neįvertinamos, nes esate, ar, ok, pretenduojate į konkurenciją? Nu neturiu žodžių ir ne kitaip
Say, nesinervuok, bet smagu, kad rašai
Vaikeliai, estetika yra mokslas, ištisas mokslas, be kurio šiuolaikinis humanitarinis mokslas ar menas neįmanomas. Tai filosofijos, vidinės savivokos darna. Taigi baisimasi rodoma estetika - suvokimu apie meną ir grožį, o ne rinkėm ar lupenom, toks suvokimas - siaura, buka ir neišmanu.
Aš kalbu ne šiaip sau, man tiesiog rūpi toji "uogų rinkėjų karta" (Gelūns )
Say, nesinervuok, bet smagu, kad rašai
Vaikeliai, estetika yra mokslas, ištisas mokslas, be kurio šiuolaikinis humanitarinis mokslas ar menas neįmanomas. Tai filosofijos, vidinės savivokos darna. Taigi baisimasi rodoma estetika - suvokimu apie meną ir grožį, o ne rinkėm ar lupenom, toks suvokimas - siaura, buka ir neišmanu.
Aš kalbu ne šiaip sau, man tiesiog rūpi toji "uogų rinkėjų karta" (Gelūns )
rG, isties nuosirdziai nesupratu, apie kokia tobulybe ir dvasinguma tu gali sneketi, kai tavo kiekvienas posmas persismelkes pagieza, panieka ir nepagarba kitiems....
Pati tu dar, manau, esi vaikelis itariu,jei kalbeti apie amziu....Jei apie branda (atsiribojant nuo fotografijos) - juo labiau.... Nes priesingu atveju rinktum epitetus, ir sektum, kad rasai zmonems... Nes tavo issireiskimai bjauriai zeidziantys kitus zmones...
Siaip toks pastebejimas...
QUOTE(sayonara @ 2012 08 07, 12:40)
tam nepakanka tik gero fotiko ar dviejų, objektyvų krepšio, šimto fotosesijų (tipo praktika) ir PS, plius didelio noro.. tam reikia būti apsiskaičiusiam (visapusiškai) žmogui, nes būtent turtingas vidinis pasaulis ir nuolatinis jo turtinimas yra įkvėpimo šaltinis. nes Tavo idealai kada nors nebebus pakankami pakopijuoti ar įsikvėpti, ir fotografija turės pradėti eiti iš vidaus. be to, galiu duoti nukirsti, kad jie (daugelis jų) irgi yra turtingi žmonės. šį kartą aš ne apie pinigus todėl didžiausią dėmesį šiuo dalyku užsiimantis žmogus privalo skirti ne fokusui ar technikai, o SAU.
taikliai
QUOTE(gotte @ 2012 08 07, 12:00)
Jo jo, man patiko tas, kažkurios pasakytas bajeris dienos metu - va ryt vakare vaikus pasiims kažkas, tai pabandysiu perdaryt Nu kažkas tokio
O dėl komercijos, tai dar kartą pasikartosiu - žmonių fotografija yra pelningiau už ne žmonių? Come on, kaip pasakytų Magda su Ka
Whatever - atsimerk Kaip sakau dukrai - mesk lauk viską. Ir pačiai pagerės. O jei ne, na, ką gi, viso pasaulio neišgelbėsi
Kol perdarysiu nd2, rodau zoom'ą
QUOTE(rG. @ 2012 08 07, 13:08)
Come on, kaip pasakytų Magda su Ka
RytineSaule, sakau - ne. Norisi pasiteirauti ar matei anksčiau kaip buvo atliekamas šis namų darbas?