Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2012 08 07, 09:00)
neaiškink smile.gif  4u.gif

matai, kelinta tema? 125.. perskaityk visas prieš tai buvusias, ir sužinosi, kaip fotkinti žmones su akiniais. be to, pilnas googlas medžiagos tuo klausimu.

apie psichus tai tai psichiatrai padėtų, aš nelabai susidūrus biggrin.gif

patikslinantis klausimas: čia kai modelis pamatęs liečiamą mygtuką tampa psichu ar kai fotografas palietęs mygtuką tampa psichu? smile.gif

Cia pirmieji i galva ateja klausimai, isties kaip sakoma yra ten keli fotogrfafuotojo lygiai, na as esu ties tuo, kuris stengias isgaut teisinga nuotrauka, kai jau suprasiu galutinai kaip pasiekti teisinga nuotrauka, o ne dziaugtis atsitiktiniais pasiekimais.

O isties, kai kurie zhmones sustingsta kai ash spaudziu mygtuka, ir gaunas visada vienoda israishka, Jums tokiu nepasitaike?
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 07, 10:23)
1. Cia pirmieji i galva ateja klausimai, isties kaip sakoma yra ten keli fotogrfafuotojo lygiai, na as esu ties tuo, kuris stengias isgaut teisinga nuotrauka, kai jau suprasiu galutinai kaip pasiekti teisinga nuotrauka, o ne dziaugtis atsitiktiniais pasiekimais.

2. O isties, kai kurie zhmones sustingsta kai ash spaudziu mygtuka, ir gaunas visada vienoda israishka, Jums tokiu nepasitaike?

1. aš tai visada skatinu perskaityti interneto klodus prieš klausiant tuos paprastus pradedančiųjų klausimus apie fotografiją. nes yra ir begalė šitų temų, ir blog'as, ir google, ir dar šimtai kitų šaltinių, kur tie paprasti dalykai išanalizuoti iki atomo smulkumo. manau, kad pačiam ieškoti atsakymo naudinga ne tik todėl, kad jį rasi, bet ir dėl to, kad rasi daug daugiau įdomių ar naudingų dalykų.

o temoje kylančios diskusijos ne tik apie akinių atspindį yra naudingos, nes daugiau ar mažiau supurto užpelkėjusią bendruomenę, papriešina, pagimdo gal kai kam ambicijas, priverčia susimąstyti, supykdo, t.y. sukelia emocijas. o emocijos fotografijoje visada yra gerai smile.gif todėl jeigu Tau neįdomu, Tu neskaityk, bet nekonstatuok, kad pilstom iš tuščio į kiaurą tik todėl, kad TAU neįdomu smile.gif

2. būna, be abejo, bet prie ko čia psichai? smile.gif gal čia Tu psichė, jei jie sustingsta, kai TU spaudi mygtuką? gal Tu juos gąsdini vogdama jų sielą?? unsure.gif cool.gif
Atsakyti
Jetus jetus.. kai paskaitai...

Nu jei nepatinka tų bepradedančių klausimai plepesiai ir pan, kam pult, lyg visos šedevrus nuo pirmo kadro kūrėt..

Komercija... Kas nori fotkina meną, kas nori, komercijai.. Jei žmonės ima ir moka, vadinasi jiem gerai.... rolleyes.gif

Aš pati kiek fotkinu į savaitę po 5 kart,( beje neimu nei cento, nes aš mokausi, mokausi dirbt su spalvom ir pan. iš klaidų ir pan.) poto tvarkau, taip gal ir nemoku ir kičą varau, bet pasieksiu ko noriu.. Ir man visai nusišviplt, ką kiti galvoja, jei man menas ir supuvę suolai JB nepatinka, aš ir nefokinsiu,kad kitiem itikt...
Taip, mokausi fotkinti komercijai... ax.gif Nes db ne tik kad vaikas numestas vienas, bet ir viską atiduodu tvarkymui.. Visą laiką vos ne.. ax.gif
Kas nori meno, kurkit meną, kas nori komercijai, stenkitės pasiekt aukšto lygio... ax.gif

Iš tikro kai pasižiūriu į kaikurių senbūvių foto, kurios varo komerciją, tai... g.gif Nu tikrai kartais susimąstau už ką žmonės moka tokius pinigus.. schmoll.gif

Turiu savo idealus, į kuriuos ligiuojuosi, taip gal kolkas ir kopijuoju, bet niekad nepamiršiu, kaip puolėt LAUKINĘ, kad ji kopijuoja.. Kad padarė kažkokią širdelę, na kažkurios iš seniau fotkinančių kopiją..
Tipo nieko nebus su plagijavimu, šūdą mali... Na bet man jos darbai superiniai dabar.. ax.gif

Ir tikrai manau dėl tokio dalyko kaip grožis ginčytis.... Estetika fotografijose, taisyklės ir t.t., vą ką reiktu aptarinėt..

O čia įdeda kokia naujai besimokanti fotkę, arba išvis ignoras arba tas tas tas ne taip, taip AČIŪ už dėmesį... ax.gif Bet, kai įdeda senbūvė,oj liaupsės...tra lialia.. rolleyes.gif

Nu juokingai skamba iš šono, atrodo nori įsiliet į temą, pradėt kažką domėtis, tai jei ne vieną tai kitą, db kad aš nemokanti fotkint ruošiuos komercija užsiiminėt.. biggrin.gif

Na čia kas? Konkurencija kalba? biggrin.gif

Juokinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isora: 07 rugpjūčio 2012 - 10:37
Ar pastebejote, kad visame pasaulyje, betkurioje situacijoje, kai tik kalba pasisuka apie pinigus visi ima "pyktis". Del to ir karai kyla! Juk kiek zmoniu tiek nuomoniu...
Taip, pas mane nuotraukos nestebuklingos, bet juk pradzia, niekas negime mokedamas. Rimtai svarstau galimybe studijuoti, nesvietiskai norisi visas zinias sugerti i save...kol sios galimybes neturiu padalyvauju cia - ar tai blogai?
Vienus zmones fotografavau uz sviezia medu, kitus uz kaimiska desryte, su treciais vykdeme mainu programa, dar kiti yra atsilygine pinigine israiska, bet juk ne viskas yra matuojama pinigais!
JUS PERNELYG VISKA SUREIKSMINAT, JUK NETEISYBES PILNAS PASAULIS!!!
Daugybe pavyzdziu aplinkui, kai zmones dirba megsta darba ir dar uz tai atlygi gauna - tobulas variantas, o ir tokie zmones vaiksto zeme kojomis jos neliesdami wub.gif Pati nenoriu eiti i priverstini darba kaip i katorga - radau nisa kuri vercia net naktimis nemiegoti, noriu joje likti ir tobuleti!
Atsakyti
Nu ir puiku, sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 07, 10:35)
Jetus jetus.. kai paskaitai...

Nu jei nepatinka tų bepradedančių klausimai plepesiai ir pan, kam pult, lyg visos šedevrus nuo pirmo kadro kūrėt..

Komercija... Kas nori fotkina meną, kas nori, komercijai.. Jei žmonės ima ir moka, vadinasi jiem gerai....

Aš pati kiek fotkinu į savaitę po 5 kart,( beje neimu nei cento, nes aš mokausi, mokausi dirbt su spalvom ir pan. iš klaidų ir pan.) poto tvarkau, taip gal ir nemoku ir kičą varau, bet pasieksiu ko noriu.. Ir man visai nusišviplt, ką kiti galvoja, jei man menas ir supuvę suolai JB nepatinka, aš ir nefokinsiu,kad kitiem itikt...
Taip, mokausi fotkinti komercijai...  Nes db ne tik kad vaikas numestas vienas, bet ir viską atiduodu tvarkymui.. Visą laiką vos ne..
Kas nori meno, kurkit meną, kas nori komercijai, stenkitės pasiekt aukšto lygio... ax.gif

Iš tikro kai pasižiūriu į kai kurių senbUvių foto, kurios varo komerciją, tai... Nu tikrai kartais susimąstau, už ką žmonės moka tokius pinigus..

Turiu savo idealus, į kuriuos lYgiuojuosi, taip gal kol kas ir kopijuoju, bet niekad nepamiršiu, kaip puolėt LAUKINĘ, kad ji kopijuoja.. Kad padarė kažkokią širdelę, na kažkurios iš seniau fotkinančių kopiją..
Tipo nieko nebus su plagijavimu, šūdą mali... Na bet man jos darbai superiniai dabar.. ax.gif

Ir tikrai manau dėl tokio dalyko kaip grožis ginčytis.... Estetika fotografijose, taisyklės ir t.t., vA ką reiktŲ aptarinėt..

O čia įdeda kokia naujai besimokanti fotkę, arba išvis ignoras arba tas tas tas ne taip, taip AČIŪ už dėmesį...   Bet, kai įdeda senbUvė, oj liaupsės...tra lialia.. 

Nu juokingai skamba iš šono, atrodo nori įsiliet į temą, pradėt kažkUO domėtis, tai jei ne vieną, tai kitą, db kad aš nemokanti fotkint ruošiuos komercija užsiiminėt.. biggrin.gif

Na čia kas? Konkurencija kalba? biggrin.gif

Juokinga.

Jetus jetus kai paskaitai smile.gif

Aš asmeniškai šedevrus kūriau nuo antro kadro. galima pult toliau? ax.gif

Jei neįsiskaitai, kas rašoma, tai neskaityk iš viso; jei kas neaišku, paklausk, patikslins žmonės, aš irgi.

Meno ir komercijos nepriešina niekas, ir apie supuvusius suolus nepezėk, nes niekas čia jų neliaupsina. Tai tik skirtinga tematika, skirtingos priemonės skirtingam rezultatui pasiekti. Todėl atkibk nuo MENO temos, nes akivaizdu, kad apie jį nesi pasiruošusi diskutuoti, jei Tau menas yra žodis, vartojamas tik kabutėse arba pašaipiai atsiliepiant apie kažką, ko nesupranti smile.gif Beje, jei nefotkinsi taip, kad kitiems įtiktum, tai link komercijos net nejudėk, nes komercija didžiąja dalimi yra kliento pageidavimų vykdymas, net jei Tau tie pageidavimai nepatiks.

Tu siek, ko sieki, pagirtina; tik nepamiršk, kad "ką darai, daryk gerai". Apie TAI mes (bent jau aš) kalbu. Nes dabar iš bendrų stebėjimų kyla išvada, kad būtent ta "daryk gerai" dalis dažniausiai praleidžiama - kalbu apskritai, o ne konkrečiai apie Tave, kad nekiltų nauja banga smile.gif Bet tai juk Tavo sprendimas, daryk kaip nori, tik nesitikėk, kad žmonės galvos vienodai. Aš, tarkim, galvoju kitaip apie šį procesą, tai ir pasisakau. Manau, kad didelė dalis neatsakingai žiūri į šią profesiją.

Nori apie estetiką pakalbėt? Pakalbam smile.gif Pradėk diskusiją, prisijungsiu. Bet būk atsargi, nes estetika nagrinėja grožį ir jo raišką ...., o Tu apie ..... juk nenori kalbėt..smile.gif

Vaiko palikimo vieno kaip pasišventimo fotografijai įrodymo geriau nenaudok, nes sukelia priešingas, negu tikiesi, emocijas smile.gif

Dėl naujokių foto tai objektyviai daug kas yra ne taip, ir senbuvių foto akivaizdžiai skiriasi. Tik tingisi vardint kartais, nes neprivaloma, be to, beveik visada atsiras, kas pavardins, skirs savo laiką - apie tai valandų valandas diskutuota, nesikartokim. Jeigu to dar nematai, tai pamatysi kada nors.. gal.. Juk yra naujokių, kurios bet kokią kritiką jų fotoms ar diskusiją, iš to kylančią, paverčia skundu, kaip naujokės diskriminuojamos ir "menai" kišami biggrin.gif

Kokia konkurencija? smile.gif Čia kas kam konkurentas? Aš Tau? Tu man? Aš kam nors kitam? Man kas nors? Tau kas nors? Come on.......... A-a schmoll.gif smile.gif

O dėl domėjimosi tai super, domėkis. Pvz., perskaitei tą str., kurį vakar įmečiau? Čia šiaip, neprivaloma, aš gi ne mergaičių pensiono mokytoja, bet dėl įdomumo klausiu, ar skaitei. Jei tikrai domiesi, tai turėjai paskaityt, o jei nesidomi, tai neskaitei. Tai ar domiesi? Jei nesidomi tik todėl, kad aš jį įmečiau, tai, vadinasi, nesidomi..smile.gif

Dinceli, va tokie žodžiai jau kitaip skamba. Sukelia norą palinkėti sėkmės ir įkvėpimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 rugpjūčio 2012 - 11:12
Tikrai iš kaikurių jaučiamas tas toks net ne pyktis, o konkurencinis ūpo numušimas.. Tipo nieko nesugebi, bet jei kiti sako, tie kiti ne menininkai,o žmonės kurie nori fotkintis, vadinasi jiems yra gerai.. ax.gif
Perpildyta rinka tų fotografų ir kiekvienas naujas žmogus, kuris visomis keturiomis stengiasi prasimušti į tą "klaną" yra bandomas nusodinti,nes tai reiškia,kad gali savo idėjom, savo sugebėjimais ( ne iš kart, po metų dviejų ar pan.) nugesinti tuos, kuriem fotografija yra pragyvenimo šaltinis.. ax.gif

Toks gyvenimas, ir jei nusprendei ir jauti, kad gali, tai ir siek, nesvarbu ką sako kiti, lipt per galvas reikia, nes kitaip ir liksi tik dugne....
Pilna gesinimo pavyzdžių, kurie dabar dirba įsijuose.. ax.gif Eilinį kart pasikartosiu, Laukinė, nu ir pylė čia oj pylė, oj oj ojjj, kopijuotoja gi pagal kaikurias buvo neduok tu Dieve kokia, nu ir ką, daro db ką ir norėjo daryt, ir vienodai rodo ir pačios tos kurios pilė gesino užsidegimą, db kaip niekur nieko.. lia lia lia.. biggrin.gif

Kaip sakoma: '' pažiūrėsim, kai stogą dėsim".. mirksiukas.gif Kas norit likit prie meno, šaunu, reikia tokių žmonių,o kas nori, stenkitės ir tobulėkit, dėl to, kad poto iš savo sugebėjimų gautumėt litą kitą.. ax.gif

Skaitau, mokausi, aišku ilgą laiką buvau fotiką numetusi, bet temą sekiau jau oj kiek metų, ir mačiau čia tų senbūvių pirmus blynus su sraigėm, paklodėm, konkorėčiais ir t.t., nu pvz man būtu gėda sakyt, kad oj kaip jūs fotkinat, o kaip patys fotkinot.. mirksiukas.gif Nu gryną Š varėt..ir dar kokį.. lotuliukas.gif
Db mat baisios menininkės, ir pokalbiai tikrai buvo ne vien apie meną ir foto subtilybes čia. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 07, 11:15)
Tikrai iš kaikurių jaučiamas tas toks net ne pyktis, o konkurencinis ūpo numušimas.. Tipo nieko nesugebi, bet jei kiti sako, tie kiti ne menininkai,o žmonės kurie nori fotkintis, vadinasi jiems yra gerai.. ax.gif
Perpildyta rinka tų fotografų ir kiekvienas naujas žmogus, kuris visomis keturiomis stengiasi prasimušti į tą "klaną" yra bandomas nusodinti,nes tai reiškia,kad gali savo idėjom, savo sugebėjimais ( ne iš kart, po metų dviejų ar pan.) nugesinti tuos, kuriem fotografija yra pragyvenimo šaltinis.. ax.gif

dėl šito būk rami, aš grynai iš idėjos kalbu, niekada neužsiėmiau ir neužsiimsiu komercija. todėl galim peštis nekonkurencinėj dvasioj biggrin.gif

tik prašau, nesupriešink meno ir ne meno, nes nesi pasiruošusi apie tai diskutuoti, per siaurai žiūri kol kas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 rugpjūčio 2012 - 11:18
Tai pakalbam apie estetika, žiūriu mokausi, taip- nepastebiu savo foto daug ko, kai fotografuoju, tik poto išlėnda visos piktžolės... ax.gif

Aš saves į jokias komercijas nekišu kolkas tikrai, man dar čia ojjj... tas ilgas kelias iki tooooooooooo... ax.gif

Jetus kaip norėčiau,kad man kas išrėžtu kur ką ne taip darau, nes aš suprantu,kad man neišeina tai ko noriu, bet blecha.. nu stengiuosi, ieškau, o vistiek atsimušu į sieną..

Estetika dar kart prisiminiau, tai gal aš ją ne taip suprantu? g.gif g.gif
g.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 07, 11:21)
Tai pakalbam apie estetika, žiūriu mokausi, taip- nepastebiu savo foto daug ko, kai fotografuoju, tik poto išlėnda visos piktžolės... ax.gif

Aš saves į jokias komercijas nekišu kolkas tikrai, man dar čia ojjj... tas ilgas kelias iki tooooooooooo... ax.gif

Jetus kaip norėčiau,kad man kas išrėžtu kur ką ne taip darau, nes aš suprantu,kad man neišeina tai ko noriu, bet blecha.. nu stengiuosi, ieškau, o vistiek atsimušu į sieną..

Estetika dar kart prisiminiau, tai gal aš ją ne taip suprantu? g.gif  g.gif
g.gif

pagooglyk apibrėžimą.
Atsakyti
Vienas apie ratus, kitas apie batus. Ar Jūs nuoširdžiai manot, kad Jūs esat neįvertinamos, nes esate, ar, ok, pretenduojate į konkurenciją? Nu neturiu žodžių ir ne kitaip biggrin.gif
Say, nesinervuok, bet smagu, kad rašai smile.gif

Vaikeliai, estetika yra mokslas, ištisas mokslas, be kurio šiuolaikinis humanitarinis mokslas ar menas neįmanomas. Tai filosofijos, vidinės savivokos darna. Taigi baisimasi rodoma estetika - suvokimu apie meną ir grožį, o ne rinkėm ar lupenom, toks suvokimas - siaura, buka ir neišmanu.

Aš kalbu ne šiaip sau, man tiesiog rūpi toji "uogų rinkėjų karta" (Gelūns biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 07 rugpjūčio 2012 - 11:29
QUOTE(isora @ 2012 08 07, 10:35)

O čia įdeda kokia naujai besimokanti fotkę, arba išvis ignoras arba tas tas tas ne taip, taip AČIŪ už dėmesį... ax.gif 

pritariu blush2.gif del to kazkaio sunku labai isilieti i tema, asmeniskai as jauciuosi nu kazkokia kaip is menulio nukritusi cia smile.gif suprantu tas naujoku foto komentuoti gal ir nefaina ir nelabai yra ka pasakyti, bet tada bent jau parasymas keli s, ar eiks is cia is viso, turbut smagiau butu nei tai kad nesupranti esi tu sitoje temoje ar ne.

Kazkaip is viso bent man atrodo taip labai mazai naujoku pasilieka cia arba po namu darbu kelia cia foto, gal klystu nzn g.gif
Atsakyti