Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas rytas smile.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 08 06, 23:19)
Labai smagu, kad nesakai, jog nuotrauka patiko joje esanciai moteriai,ir tai pagrindinis "gerumo" ivertinimas...Ko daugiau noreti....Tokie pareiskimai "uzmusa"...
Smagu, kad taip negalvoji...

Nezinau, del tos baltos...ji nera isdegus, techniskai su ja kaip ir viskas gerai...Mano galva, ji tiesiog neisipaiso...Reiktu kitaruba vilktis (tamsiai melyna, gal koki zalia....)

Patarimas...Savi vaikai visokie grazus...Ir nuotraukos superines atrodo...Nes negali obejktyviai vertinti...Patyriau savo kailiu mirksiukas.gif Bandyk mokytis su kitu vaiku fotografavimu...
Ej, tau tikrai pavyks 4u.gif

Na bandau pradžioj su savu vaiku biggrin.gif O pvz svetimas moteris fotografuoju todel, kad labai patinka kitų fotografų darbai biggrin.gif Ir pačiai noris taip pabandyt smile.gif

user posted image

ir dar vienas svetimas vaikas smile.gif Tikiuos geriau už keista moteriške smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LuoBa: 07 rugpjūčio 2012 - 09:38
QUOTE(rG. @ 2012 08 07, 09:50)
Nebenusikalbėk  mirksiukas.gif
Papildyta:
Nors esu komercininkė, solidarizuojuosi su Say,  nes paskutiniai post'ai kažkoks iškrypimas, o jei dar pakalbėsit, Laukinę pakviesiu  biggrin.gif

Su tavim konstruktyvi diskusija neimanoma.. biggrin.gif
tebunie, kaip tu nori

QUOTE(robobebras @ 2012 08 07, 10:02)
nu jo, cia tas pats kaip as viena diena sugalvociau, kad reikia piest paveikslus uz babkes, nors niekad nepiesiau. Tada susirandu supermamoj tema apie paveikslus ir paishau. Na o jei su piesimu neiseis, varysiu sokt baleta uz babkes, susirasiu tema apie baleta, gal tiks...
Vis tiek man atrodo tas pieshimas ar baletas turi rupeti pirmiau negu babkes.

QUOTE(robobebras @ 2012 08 07, 10:08)
Whatever? o investicijas skaiciuoji? smile.gif fotika turi ir viskas? Panorek buti kokiu laukines gamtos fotografu ir paziurek kiek vienas objektyvas kainuoja. ziurek dar reiks ir buta uzstatyt visai technikai susipirkt biggrin.gif

Turejau galvoje toki varianta, kai turi iranga (+/-) padoriai nuotraukai isgauti, nes tai pomegis, hobis...Ir kai is to gauni lita kita - tai jau neplanuotos pajamos....

Juk jei moki prancuzu kalba ir paprasytas isverti koki nors teksta uz pinigus, tai tuos pinigus skaiciuoji kaip pelna...Ar "isskaiciuoji" suma is studiju kastu ?

O kad yra tokiu, kurie galvoja, koki "versla" ikurti - ar kebebus kepti, ar nusipirkti iranga ir fotografuoti, nusprendzia antra var.,tai isvis abejoju....Vistiek zmogui patikti turi....

QUOTE(rG. @ 2012 08 07, 10:09)
Nepradėk, ji net harduko nepirktų, nes "neapsimokėtų", apie ką mes kalbam.

is kur tu zinai, ka JI (t.y. as ) daryciau, ko ne? Tu manes nematei ir nepazisti....
As is to net neketinu pelnytis...Gal peskaityk atidziau, pries metydama tokius pareiskimus..Ne apie save rasiau...Apskritai.
Primeni mano baba, kuri manydavo turinti stulbinanti gebejima spresti apie kitus zmones nieko apie jos nezinodama doh.gif Ir daydavo tai baisiai uztikrintai....KLaikiai erzinanti savybe...
Tik pastarajai metu per 80, o tau....Jei taip ir toliau - karjera padarysi stulbinancia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 07 rugpjūčio 2012 - 09:40
Tu tiesiog daraisi juokinga - duosiu patarimą, nebekalbėk, fotkink.
O prielaidos kyla iš pačios žodžių - kad kiekvienas litas jau yra pelnas. Jei užsiimi chaltūrom tai jokia ne komercija. Jei užsiimi komercija, pamiršk apie tai, ką turi, nes tikrai niekas netinka ką turi, esu tikra smile.gif O jei užsiimi / ketini užsiimti šūdkomercija*, tada sorry, tau ignoras, nes tu, kaip sakė say, diskredituoji pirmiausia ne verslą, o fotografiją.

šūdkomercija - greitaipigiaibelekaipkuogreičiaunaglaipasiimtibabkes biggrin.gif

Aš baigiau, iš manęs apie tai daugiau nė žodžio, nes kai kam nesuprast.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 07 rugpjūčio 2012 - 09:44
QUOTE(rG. @ 2012 08 07, 10:38)
Tu tiesiog daraisi juokinga - duosiu patarimą, nebekalbėk, fotkink.
O prielaidos kyla iš pačios žodžių - kad kiekvienas litas jau yra pelnas. Jei užsiimi chaltūrom tai jokia ne komercija. Jei užsiimi komercija, pamiršk apie tai, ką turi, nes tikrai niekas netinka ką turi, esu tikra smile.gif O jei užsiimi šūdkomercija, tada sorry, tau ignoras, nes tu, kaip sakė, say, diskredituoji pirmiausia ne verslą, o fotografiją.

Patikslinimas tau... As neuzsiimu!!!!.. Ir neketinu to daryti. Turiu idomu darba smile.gif
Gal ismok skaityti, butu malonu...Ir nustok asmeninti, nes klaikiai erzina....

beje, o tu kuom uzsiimi? Tai jau komercija ar dar chalturos?
Ir pabandyk kulturingiau bendrauti, nes dabar tavo stilius tikrai primena turgini...
Papildyta:
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 07, 10:35)
Labas rytas smile.gif
Na bandau pradžioj su savu vaiku biggrin.gif O pvz svetimas moteris fotografuoju todel, kad labai patinka kitų fotografų darbai biggrin.gif Ir pačiai noris taip pabandyt smile.gif

ir dar vienas svetimas vaikas smile.gif Tikiuos geriau už keista moteriške smile.gif

Luoba, tu trauki nuotraukas is kompo? Senas?
Kada jas darei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 07 rugpjūčio 2012 - 09:56
Ir dar biggrin.gif Kad jau lendu i akis biggrin.gif Tai iki galo, kodel niekas nekalba, kaip psiekia rezultata, su kokiomis problemomis susidurė, pilstot iš tuščio i kiaura. Ka daryt, jei žmogus nuotraukoj užsimerkia, kaip fotografuot žmogu su akiniais, kai gaunas akiniuose atspindys. Kaip sprenžiat žmogaus picho problema biggrin.gif (pvz, kai šiaip žmogus normalus, o kai spaudi mygtuka pasidarp psychu biggrin.gif Panšiai, kaip Čiandleris iš draugu tongue.gif)
Nes aš pvz žiūriu kitų nuortraukas, žiūūūūriu ir nuo žiūūūrejimo geriau nesidaro biggrin.gif Taip ikvepimas ateina, o rezultato nea biggrin.gif

Keistoji moteriške, trečiadieni, vaikai šeštadieni smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LuoBa: 07 rugpjūčio 2012 - 09:53
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 07, 09:49)
Patikslinimas tau... As neuzsiimu!!!!..

Kur Caps'ai? biggrin.gif hihihi.gif

Luoba, pirmosios visa įdomi kompozicija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 07, 10:51)
(pvz, kai šiaip žmogus normalus, o kai spaudi mygtuka pasidarp psychu biggrin.gif Panšiai, kaip Čiandleris iš draugu tongue.gif)

Elementarno... visada turi atsarginę plytą. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 07, 09:51)
Ir dar biggrin.gif Kad jau lendu i akis biggrin.gif Tai iki galo, kodel niekas nekalba, kaip psiekia rezultata, su kokiomis problemomis susidurė, pilstot iš tuščio i kiaura.  Ka daryt, jei žmogus nuotraukoj užsimerkia, kaip fotografuot žmogu su akiniais, kai gaunas akiniuose atspindys.  Kaip sprenžiat žmogaus picho problema biggrin.gif (pvz, kai šiaip žmogus normalus, o kai spaudi mygtuka pasidarp psychu biggrin.gif Panšiai, kaip Čiandleris iš draugu tongue.gif)
Nes aš pvz žiūriu kitų nuortraukas, žiūūūūriu ir nuo žiūūūrejimo geriau nesidaro biggrin.gif Taip ikvepimas ateina, o rezultato nea biggrin.gif

Keistoji moteriške, trečiadieni, vaikai šeštadieni smile.gif

neaiškink smile.gif 4u.gif

matai, kelinta tema? 125.. perskaityk visas prieš tai buvusias, ir sužinosi, kaip fotkinti žmones su akiniais. be to, pilnas googlas medžiagos tuo klausimu.

apie psichus tai tai psichiatrai padėtų, aš nelabai susidūrus biggrin.gif

patikslinantis klausimas: čia kai modelis pamatęs liečiamą mygtuką tampa psichu ar kai fotografas palietęs mygtuką tampa psichu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 rugpjūčio 2012 - 10:07
QUOTE(rG. @ 2012 08 06, 21:18)
Galima redaguot ir su LR.

Import - Develope - didink pačią foto labai daug, imk šepetuką (1), jį sumažink (2)  ir zulink su šarpu, bet kad nebūtų per daug. Aišku su PS lengviau, kai žinai kaip...
user posted image
Papildyta:
Nu arba su brushu. Tik nežinau kaip su LR sluoksniais, jei tokie yra, dirbt, aš su PS retušuoju

Kad tau Dievas duotų gerą vyrą biggrin.gif . Juokauju, labai ačiū, bandysiu pažaisti 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(LuoBa @ 2012 08 07, 09:35)
Labas rytas smile.gif

Pirmojoj taip ziauriai man noretusi daugiau matyti vaiko veiduko nes nuostabi emocija tokia wau man faina labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nieko sau @ 2012 08 07, 10:04)
Kad tau Dievas duotų gerą vyrą  biggrin.gif . Juokauju, labai ačiū, bandysiu pažaisti  4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Pralinksminai lotuliukas.gif Turu jau tuoki wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 07, 10:36)
Turejau galvoje toki varianta, kai turi iranga (+/-) padoriai nuotraukai isgauti, nes tai pomegis, hobis...Ir kai is to gauni  lita kita - tai jau neplanuotos pajamos....

Juk jei moki prancuzu kalba ir paprasytas isverti koki nors teksta uz pinigus, tai tuos pinigus skaiciuoji kaip pelna...Ar  "isskaiciuoji" suma is studiju kastu ?

O kad yra tokiu, kurie galvoja, koki "versla" ikurti - ar kebebus kepti, ar nusipirkti iranga ir fotografuoti, nusprendzia antra var.,tai isvis abejoju....Vistiek zmogui patikti turi....

kai megejas darosi lita kita tai skaitau chaltura. Ne produkto prasme (nors taip daznai ir buna), o pats principas - ar esi samdomas fotografas ar nesi.
Butent tas mano rodytas tinklapis (http://www.youarenotaphotographer.com) ir skirtas tokiems, kurie skelbiasi fotografais, orientuojasi komercijai, o daro tokius darbus.
Jeigu esi samdomas fotografas, tai tavo atsakomybe yra kita, ir tu turi tureti minimum du fotikus, dvi blykstes, dvi masinas, du fotografus, du zadintuvus, dvi aukles ir dar visko po du "just in case" - o tai kainuoja.
Atsakyti