QUOTE(Peonyblossom @ 2012 08 06, 19:18)
Ir kadangi sakot pilnatis, tai uzsimaniau pabambet. Atsimenant tuos laikus kai pati atsiskaitinejau namu darbus ir kitos koleges, tai musu ND buvo tooookie reikalavimai, kad zymiai tvarkingesni ir akiai patrauklesni darbai buvo neuzskaitomi, o Luobai pasirodo uzteko numest belenkur greifrukta ir legviausiai sau prastume tuos ND... Kame reikalas?
Man ir nea, bet as ir pati nenoriu bet ko ir bet kaip fotografuot, stengiuos atsirinkt
aš asmeniškai rankas nuleidau. PMS ne prie ko, bent jau nesusiejau
jei reikalauji daugiau, naujokė purškia, kad per daug, juk ji tik pradžiamokslė. arba kas nors įžeistas pasijunta. ar tai
mano problema, kad žmonės nenori padaryti tobulai kad ir ND?
jei nebereikalauji, vėl blogai, nes tos, iš kurių buvo reikalauta, pyksta, kodėl tokia neteisybė.
tuoj atsistatydinsiu, nes neįmanoma dirbti
QUOTE(noisy-B @ 2012 08 06, 19:25)
Ji ir nori mokytis, kad ir komercijai ir ji prašo patarimų Ji gi nesakė,kad va, aš jau FOTOGRAFĖ ir viskas cool.
ir šiaip, šioj temoj dėl meno fotografuoja tikrai mažuma... Dauguma čia ateina su nori užsiimti komercija, tad naturalu, kad iš karto bando kopijuoti savo mėgstamus fotografus stilistika.
Kaži, kodėl visi imasi portreto? Nes komerciškai tai pelningiau, ypatingai, vestuvių fotografija. Tai nesuprantu, kam tą žmogų siųsti fotografuoti baldų ar statinių, ar juolab stiklinių ar monetų?
mane tai tas ir stebina, kad dauguma ateina su išankstine mintim užsiimti komercija. tame ir yra šios temos nesėkmė ir tragedija. toks požiūris devalvuoja fotografo profesiją ir pačią komercinę fotografiją, nes vietoj to, kad kas nors eitų rimtai studijuoti ir ruoštis teikti kokybiškas paslaugas, ateina į kažkokios supermamos temą ir laiko tai aukštuoju fotografiniu išsilavinimu, leidžiančiu po poros mėnesių užsiimti rimtu amatu. pfff
kaip darbo biržos kursai kokie nerandantiems kito užsiėmimo.
ir tik retos, tikrai retos išimtys iš tų poros ar kelių mėn. pasiima geriausia, daugiausia (ir neapsiriboja šia tema, for sure) ir sugeba užsikurti kokybiškai, o ne bile kaip.
QUOTE(Dincelis @ 2012 08 06, 23:11)
Na ir plipliurpet!!! Taip as irgi truputi uzsiimineju komercija, gink Dieve niekam nesipersu, perspeju zmones del savo nepatyrimo...
taciau visiskai nepazystamiems zmonems negali dirbti uz aciu, o naujas objektyvas nepamaisys
Megstu fotografuoti tiek portretus tiek minetasias zoles.... prifotkintu kelmu pilnas kompas, bet kai reikia juos apdirbti nesuprantu kas pasidaro - nemoku. Naismastau kaip padaryti kad butu grazu.... o ir be zmogaus silujeto, kad ir koks grazus kelmas butu - nuotrauka tampa neidomi.
atsiprašau, bet mane pridaužė ši frazė
nepažįstamiems fotkinti už dyką negalima, o kelmų pilnas kompas, tik nežinai, ką su jais daryti?
kodėl negali nepažįstamiems žmonėms dirbti už dyką, kol mokaisi (o Tu dar mokaisi)? ypač, kai dar neturi ko parduoti, taip iš esmės imant? naudojiesi jų nepatyrimu ir neišmanymu, kad užsidirbtum litų naujam objektyvui?
kriterijus "užsakovams patinka" dažnai yra nieko nevertas. didesnei daliai žmonių labai keisti dalykai juodai patinka, bet tai nereiškia, kad jie objektyviai geri?
QUOTE(-Tynka- @ 2012 08 07, 03:34)
man irgi labai žavi gatvės fotografija, bet o kaip yra su tų nuotraukų publikavimu? Turiu omeny, nepažįstamų žmonių iš gatvės portretais?
viešoje vietoje darytas fotografijas publikuoti leidžiama su sąlyga, kad jose nėra asmenų, kurių atvaizdo viešai publikuoti be atskiro leidimo negalima. tokie leidimo reikalaujantys asmenys yra žmonės su akivaizdžiais fiziniais trūkumais ir vaikai.