Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasario žieduos paskendęs pasakiškasis Krymas

...Šiaip pastebėjimas smile.gif ...Dažniausiai žmonės atvažiavę į kokią ypatingą vietą „įsiamžina“ savo vardą maždaug taip (tokius keliautojus aš vadinu tiesiog vandalais ax.gif) doh.gif

user posted image

...Kryme pastebėjom kitą - daug populiaresnį „įsiamžinimo“ būdą smile.gif Ant medžio šakų, tvorelių – žodžiu kur tik įmanoma turistai stengias užrišt kokią medžiagos skiautelę ar raištelį smile.gif Jei ko nors panašaus neturi – tai maišelius pradeda draskyt - svarbu, kad tik turėtų ką parišt lotuliukas.gif Po tokių, sugrįžt norinčių, atakos kai kurios lankytinos vietos labai netvarkingai atrodo ax.gif Bet, manau, tai vis geriau nei nenuplaunamas užrašas ant akmens ar medžio kamieno ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
...Gaila...viskas kas turi pradžią turi ir pabaigą ax.gif Grįžtam į apačią smile.gif Takelis atgal - ne tik akmenim, bet ir gėlėmis nuklotas lotuliukas.gif wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Mašinų aikštutėj gerokai padaugėję smile.gif

user posted image
Atsakyti
...Nusileidę apačion pasivaikščiojam po totorių turgelį, apžiūrim suvenyrus smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
...Paskanaut nusiperkam saldumynų smile.gif

user posted image

user posted image

...Arbatžolėm nuo visų ligų kažkaip nesusigundom ax.gif

user posted image

...Pasižiūrim kiek pasistūmėjus į priekį maisto gamyba smile.gif Na, troškinys dar turi pavirt lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

...Šitas diedas labai supyko ant manęs kad vyno nepirkau, o tik nufotkinau ax.gif Matot - už dyką jis nesifotografuoja ax.gif Man nei šilta nei šalta - tegu pyksta lotuliukas.gif

user posted image

Papildyta:
...Mano chebrytė užsimano šašlykų smile.gif Išsirenkam ir laukiam kada iškeps smile.gif

user posted image

Tiksliau maniškiai laukia rytietiškam "restorane" lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

O aš einu dar Ai Petri pasigrožėt wub.gif Kabinos su turistais tiesiog prasilenkdamos kyla - leidžiasi smile.gif Net nesitiki, kad ryte čia nei gyvos dvasios nebuvo ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Grįžtu - šašlykai jau ant stalo... Paprasta, bet skanu - seniai aviuko bebuvom valgę smile.gif

user posted image

...Grįždami prie mašinos trumpam dar stabtelim prie uždarbiaujančių gyvūnų smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
...Atia, Ai Petri wub.gif Mūsų dabar laukia serpantininis keliukas vedantis tiesiog žemyn į Jaltą smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...Mano brangusis stabteli vienoj aikštelėj smile.gif Galvoju kas dabar nutiko – negi bloga nuo šašlykų pasidarė ax.gif Pasirodo - nieko panašaus - plukių sugalvojo man priskint wub.gif Nori atsidėkot už nuostabią gimtadienio dovaną ax.gif Kaip miela wub.gif Atrodo, tokia smulkmena, bet "raganaitė" labai pamaloninta ir patenkinta jaučiasi wub.gif wub.gif wub.gif Pažadu jam - per šią kelionę dar ne vieną įsimintiną vietelę aplankysim lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 11:10)
Mergaitės, nejuokaukit... apie nuotraukas geriau nekalbėkim ax.gif  Kai žmogus, t.y. aš,  atsipūtęs šešis metus fotkina „auto“ režimu net nesigilindamas kokios fotiko (labai mylimos muilinukės wub.gif ) galimybės, tai apie kokią kokybę reikia kalbėt blush2.gif  ...Esu griežtai prisižadėjus pirma įvykdyt pažadą ir aprašyt mūsų kelionę į Krymą, o po to skaityt visus naujus fotoreportažus smile.gif  Pasižadėjau,  bet... akimirką suskydau ir neištvėriau - viena akim trumpai žvilgterėjau į Arturo svajonę wub.gif  Žvilgterėjau, ir labai labai susigėdau blush2.gif  Nuotraukos fantastinės – labai gražiai „apdirbtos“ wub.gif O pas mane.... natūralus „auto“ režimas  blush2.gif 

Buvau sau pažadėjęs, kad žinutę tavo nuostabiame fotoreportaže parašysiu tik tau jį pabaigus. Bet po šios tavo žinutės nesusilaikiau. blush2.gif Taip, prisipažinsiu, mano nuotraukos šiek tiek "apdirbtos" su Picasa: šiek tiek paryškintos spalvos ir pan. (dažniausiai panaudoju režimą " man sekasi"). Be to, fotografuota su veidrodiniu aparatu įvairiais režimais - mažiausiai auto režimu (tiek aš, tiek dukra labai mėgsta "pažaisti" įvairiais režimais - rezultatas mano reportaže ax.gif ).
Bet kalbėdami apie tavo nuotraukų "aidlukiškumą", mes turime omenyje ne jų kokybę (nors jai bent aš jokių priekaištų neturiu). Mes kalbame apie tai, kad tu turi neeilinį sugebėjimą pagauti ir perteikti atitinkamo momento dvasią - juk tai svarbiausia. Iš tikro - šalia tavo nuotraukų dažnai net teksto nereikia (nebent kai rašai apie savo vyrų dėmesį tau thumbup.gif ), pilnai užtenka vaizdo. Ir svarbiausia - tavo nuotraukos kviečia pakartoti tavo keliones thumbup.gif .
Šiandien SM kelionių fotoreportažuose turiu dvi numylėtines blush2.gif : tave ir Jūržolę. Vieną iš tavo kelionių jau beveik pakartojau, o Jūržolė sugeba tikrai sužavėti: savo laiku, jei tik būtų galimybė, būčiau keliavęs į Portugaliją, po to į Maroką, o šiandien (na, gal rytoj....) tikrai nooooooriu į Petrą doh.gif .
Tad, mergaitės, rašykite toliau - leiskite pasidžiaugti jūsų nuostabiais potyriais. Mano kelionės keliasi į neapibrėžtą ateitį, todėl belieka džiaugtis jūsų pasisekusiomis kelionėmis thumbup.gif .
(Atsiprašau už reportažo teršimą off topicu, bet nesusilaikiau blush2.gif ).
Atsakyti
Atsiprašau, labai nenoriu teršti jūsų temos bet..labai gražios jūsų foto iš Krymo. Gal galite parašyti kokiu fotoaparatu fotografuota? Aišku, čia komplimentai ne tik fotoaparatui, bet ir fotografei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 18:34)

Mūsų vaikinukui knieti pamatyt kiek aukštai mes pakilom  bigsmile.gif  Žiūriu, atsargiai žvilgteri į apačią ir tuoj atsitraukia lotuliukas.gif  Matyt išgąsdina status skardis  bigsmile.gif

doh.gif Aš kai vieną nuotrauką su dukriuku iš Ai Petri pažiūriu, tai net dabar prsiminus šiurpuliai eina. Ant tooookio skardžio krašto sėdėjo, kad net baisu papasakoti. Bet, matai, vaizdas gražus. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 20:24)

...Kryme pastebėjom kitą - daug populiaresnį „įsiamžinimo“ būdą smile.gif  Ant medžio šakų, tvorelių – žodžiu kur tik įmanoma turistai stengias užrišt kokią medžiagos  skiautelę  ar raištelį smile.gif 

Čia yra specialūs norų medeliai, ir tik ant jų užrišus išsipildo noras biggrin.gif Va lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 20:46)
...Nusileidę apačion pasivaikščiojam po totorių turgelį, apžiūrim suvenyrus

...Paskanaut nusiperkam saldumynų smile.gif
user posted image

Aidluka, kas ten per saldumynai, kaip vadinasi jie? Jau taip skaniai atrodo... essen.gif I musu skruzdelyna panasu... bet dabar galvoju, gal ta recepta irgi totoriai i Lietuva atveze? g.gif

O tos avytes tai, ziuriu, populiarios siemet... Slovakijoj irgi ju visur pilna buvo ax.gif

QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 15, 23:20)
Bet kalbėdami apie tavo nuotraukų "aidlukiškumą", mes turime omenyje ne jų kokybę (nors jai bent aš jokių priekaištų neturiu). Mes kalbame apie tai, kad tu turi neeilinį sugebėjimą pagauti ir perteikti atitinkamo momento dvasią

drinks_cheers.gif

QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 15, 23:20)
Šiandien SM kelionių fotoreportažuose turiu dvi numylėtines blush2.gif : tave ir Jūržolę. Vieną iš tavo kelionių jau beveik pakartojau, o Jūržolė sugeba tikrai sužavėti: savo laiku, jei tik būtų galimybė, būčiau keliavęs į Portugaliją, po to į Maroką, o šiandien (na, gal rytoj....) tikrai nooooooriu į Petrą doh.gif .

O, koks netiketas komplimentas... aciu, Arturai! 4u.gif Tiesa sakant, maniau, kad nei neskaitai mano "egzotisku" reportazu... ax.gif Beje, apie Portugalija tai as nerasiau, cia jau kazkieno kito reportazas tave taip suviliojo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 16, 11:32)
O, koks netiketas komplimentas... aciu, Arturai! 4u.gif Tiesa sakant, maniau, kad nei neskaitai mano "egzotisku" reportazu... ax.gif Beje, apie Portugalija tai as nerasiau, cia jau kazkieno kito reportazas tave taip suviliojo  mirksiukas.gif

ups doh.gif . Atsiprašau, reportažų tiek daug thumbup.gif , kad viskas susimaišė. Galvojau apie Peru ir Boliviją, o parašiau Portugalija (matyt svajonė aplankyti Portugaliją tikrai didelė biggrin.gif ).
O dėl neskaitymo: negi manai, kad tavo fotoreportažų įmanoma neskaityti g.gif ? Jei mano ir žmonos nugaros problemos būtų mažesnės, tikrai lėktume į Slovakiją pavaikščioti po kalnus - taip tavo reportažas sugundė...
Na, bet užteks teršti tokį nuostabų wub.gif reportažą (tikiuosi, Aidluka labai stipriai nesibars mirksiukas.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 16 rugpjūčio 2012 - 11:23
Aidluka, o ant Ai Petrio neragavot pas totorius čeburekų su aviena, ką tik iš krosnies ištrauktų? o nesiūlė su jų tautiškais rūbais apsirengus ant kupriuko pajodinėti? Man pasisekė ant Ai Petrio ir vyno prisidegustuoti (prieš dešimt metų buvo nemokamai, tiesiog išsirinkau patikusio stiklinę už mūsų penkis litus pavertus iš grivnų), ir žiauriai skanų dar varvantį čebureką suvalgyti, ir su tautiniais rūbais ant kupriuko papozuoti, uir paskui susigundyti už dvidešimt grivnų (maždaug penkiolika litų) būti nuvežtai į Krymo kanjoną, kuriame tokių super nuotykių patyriau) ir parvežtai iki apačioj Ai Petrio esančio miestelio smile.gif
Atsakyti
...Na, pagaliau šiaip ne taip valandai "išsimušiau" kompą iš savo vyrukų smile.gif
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 08 16, 16:02)
Aidluka, o ant Ai Petrio neragavot pas totorius čeburekų su aviena, ką tik iš krosnies ištrauktų? o nesiūlė su jų tautiškais rūbais apsirengus ant kupriuko pajodinėti? Man pasisekė ant Ai Petrio ir vyno prisidegustuoti (prieš dešimt metų buvo nemokamai, tiesiog išsirinkau patikusio stiklinę už mūsų penkis litus pavertus iš grivnų), ir žiauriai skanų dar varvantį čebureką suvalgyti, ir su tautiniais rūbais ant kupriuko papozuoti, uir paskui susigundyti už dvidešimt grivnų (maždaug penkiolika litų) būti nuvežtai į Krymo kanjoną, kuriame tokių super nuotykių patyriau) ir parvežtai iki apačioj Ai Petrio esančio miestelio smile.gif

Vasariuk76, manau Kryme neparagaut totorių čeburekų tiesiog būtų nedovanotina drinks_cheers.gif Aišku, valgėm ir ne kartą tik ne prie Ai Petri kalno, o apačioj – Jaltoj, Aluštoj ir dar kažkuriam miestely smile.gif Tiesa, Jaltoj dar pirkom kitokius labai skanius ką tik iš krosnies ištrauktus krymietiškus pyragelius su mėsa - tie dar skanesni už čeburekus pasirodė thumbup.gif

...Į Didijį kanjoną dėl laiko stokos išvis nebevažiavom – pamatėm kad mažiausiai pusdienio jam aplankyt reikėtų, tai nusprendėm geriau atidėt kitam kartui ax.gif Gaila... ir stebuklingose jaunystės voniose neteko pasimaudyt – kokia nuvažiavau pagyvenus tokia ir grįžau lotuliukas.gif O jei rimtai, kai nulipom nuo Ai Petri, kalbėjom su draustinio prižiūrėtoju, tai jis patarė negaišti laiko žygiui (apie 8 - 10 km pėsčiom) per Didijį kanjoną link to krioklio (atseit jaunystės vonių) smile.gif Apie maudynes tokiu laiku sakė net minčių neturėkit – ten net vasarą temperatūra apie 10 laipsnių siekia, o dabar vietom net sniego saulės neapšviečiamose vietose dar galima rast ax.gif Na, paklausėm jo, bet tikrai kada nors grįšim drinks_cheers.gif

...Bandė siūlyt ir kupranugariais, ir poniais ar arkliais pajodinėt - tik aš labai pikta ant visų totorių buvau...man jie po vakarykščių melagysčių jokio pasitikėjimo nekėlė blush2.gif Pasitikėjimo nekėlė, bet vistiek vėliau dar kartą pasimoviau ant jų kabliuko doh.gif Tik jie savo suktybėm nieko nepasiekė - labai aršiai už savo teises pakovojau lotuliukas.gif

...O vyno Kryme tik kartelį gėrėm – Bachčisarajui wub.gif Toliau nusprendėm visiškai nevartot jokio alkoholio – užteko „svaigimo“ nuo gražių vaizdų ax.gif Be to nesinorėjo rizikuoti ir pakliūti milicijai į rankas – juk ten leistina norma vairuotojui 0,00 promilių verysad.gif Teko skaityt, kad tik truputį išgėrę žmonės pripučia į jų „stebuklingus“ matuoklius vos ne mirtinas dozes doh.gif Ir pasiteisint neturi kaip... juk gėrė blush2.gif

Papildyta:
Aidluka, kas ten per saldumynai, kaip vadinasi jie? Jau taip skaniai atrodo... essen.gif I musu skruzdelyna panasu... bet dabar galvoju, gal ta recepta irgi totoriai i Lietuva atveze?  g.gif

Jurzole, kaip vadinas nebeatsimenu blush2.gif Bet ir mes nusprendėm, kad valgom skruzdėlyną tik kitokios formos drinks_cheers.gif Mano vaikinas saldymynų mėgėjas net kelis kart pirkos – tiek jam jie patiko – sakė net skanesni už skruzdėlyną smile.gif Tyrinėjom kaip tuos "lapelius" iškepa, bet taip ir nesupratom – matyt kažkokią ypatingą totorišką technologiją naudoja lotuliukas.gif
O tos avytes tai, ziuriu, populiarios siemet... Slovakijoj irgi ju visur pilna buvo  ax.gifdrinks_cheers.gif

Su tom avim išvis cirkai šiemet lotuliukas.gif Ir Rumunijoj, ir Bulgarijoj, man rods net Turkijoj šiemet jų buvo doh.gif Neblogai kinai ištobulino suvenyvus - visoms šalims tie patys tinka lotuliukas.gif Greit niekur ir važiuot nebereiks...

Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2012 08 16, 10:39)
...Čia yra specialūs norų medeliai, ir tik ant jų užrišus išsipildo noras  biggrin.gif Va  lotuliukas.gif

Na - tiksliai drinks_cheers.gif Žiūriu jau lietuviškų žodžių neberandu kaip teisingiau įvardint tai ką noriu pasakyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2012 08 16, 10:04)
Atsiprašau, labai nenoriu teršti jūsų temos bet..labai gražios jūsų foto iš Krymo. Gal galite parašyti kokiu fotoaparatu fotografuota? Aišku, čia komplimentai ne tik fotoaparatui, bet ir fotografei smile.gif

Mango, fotografuota senutėle šiemet Turkijoj paskendusia muilinuke Sony DSC H9 verysad.gif Bet, nėra jau taip blogai ... noriu pasidžiaugt smile.gif Kaip sako, dievas viena ranka atima, kita duoda thumbup.gif Aš tiek pergyvenau dėl tos muilinukės, kad net ebay‘uj buvau pradėjus dairytis gal kas parduoda... Gaila buvo mest lauk krūvą atminties kortelių, kelis akumuliatorius ax.gif Ir stebuklas įvyko net be ebay'aus pagalbos yahoo.gif Savo mieste visiškai netikėtai lombarde - galima sakyt vos ne už dyką- aptikau beveik naują savo muilinukę thumbup.gif Jau kad čiupau, kad griebiau - džiaugsmo buvo tiek lyg melejoną būčiau išlošus clap.gif clap.gif clap.gif Jau ir išbandžiau... Vėl auto režimu galėsiu pyškint kol rimtesnį fotoaparatą nusipirksiu blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 16, 00:20)
...Taip, prisipažinsiu, mano nuotraukos šiek tiek "apdirbtos" su Picasa: šiek tiek paryškintos spalvos ir pan. (dažniausiai panaudoju  režimą " man sekasi"). Be to, fotografuota su veidrodiniu aparatu įvairiais režimais - mažiausiai auto režimu (tiek aš, tiek dukra labai mėgsta "pažaisti" įvairiais režimais - rezultatas mano reportaže ax.gif ).

Arturai, va būtent ir noriu pasakyt, kad kartais tiek nedaug reikia – pasidomėt naujovėm, išsiaiškint savo aparato galimybes, kad pasiektum daug tobulesnį rezultatą thumbup.gif Iš tikro, kol kas tavo fotoreportaže, mačiau tik tą pirmąją nuostabiojo Monblano nuotrauką wub.gif wub.gif wub.gif Ji mane tiesiog būrė užbūrė wub.gif Laukiu tos akimirkos kai galėsiu ramiai su pasimėgavimu įsibraut tavojoj svajonėj ax.gif
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 16, 00:20)
Bet kalbėdami apie tavo nuotraukų "aidlukiškumą", mes turime omenyje ne jų kokybę (nors jai bent aš jokių priekaištų neturiu). Mes kalbame apie tai, kad tu turi neeilinį sugebėjimą pagauti ir perteikti atitinkamo momento dvasią - juk tai svarbiausia. Iš tikro - šalia tavo nuotraukų dažnai net teksto nereikia (nebent kai rašai apie savo vyrų dėmesį tau thumbup.gif ), pilnai užtenka vaizdo. Ir svarbiausia - tavo nuotraukos kviečia pakartoti tavo keliones thumbup.gif 

Arturai, ačiū tau - manau tai pats pačiausias įvertinimas aciuks.gif ...Kažkada paauglystėj kelis metus lankiau foto būrelį, buvau pradėjus net svaigti apie foto studijas, bet viską tiesiog užmečiau blush2.gif Ir dėl to auto režimo aš pati iš savęs tyčiojuos ax.gif Dauguma to meto draugų ir pažystamų, prisimindami mano aistrą fotografavimui, negali patikėt kad dabar, taip patobulėjus technikai, aš tik „tinginių“ režimu naudojuos...juk net mano muilinukėj yra nemažai galimybių swoon.gif Pasiteisinimas laiko neturėjimu šiuo atveju manau visiškai ne argumentas...tinginystė ir tiek blush-anim-cl.gif
Atsakyti