...Šiaip pastebėjimas ...Dažniausiai žmonės atvažiavę į kokią ypatingą vietą įsiamžina savo vardą maždaug taip (tokius keliautojus aš vadinu tiesiog vandalais )
...Kryme pastebėjom kitą - daug populiaresnį įsiamžinimo būdą Ant medžio šakų, tvorelių žodžiu kur tik įmanoma turistai stengias užrišt kokią medžiagos skiautelę ar raištelį Jei ko nors panašaus neturi tai maišelius pradeda draskyt - svarbu, kad tik turėtų ką parišt Po tokių, sugrįžt norinčių, atakos kai kurios lankytinos vietos labai netvarkingai atrodo Bet, manau, tai vis geriau nei nenuplaunamas užrašas ant akmens ar medžio kamieno
...Gaila...viskas kas turi pradžią turi ir pabaigą Grįžtam į apačią Takelis atgal - ne tik akmenim, bet ir gėlėmis nuklotas
Mašinų aikštutėj gerokai padaugėję
Mašinų aikštutėj gerokai padaugėję
...Nusileidę apačion pasivaikščiojam po totorių turgelį, apžiūrim suvenyrus
Papildyta:
...Paskanaut nusiperkam saldumynų
...Arbatžolėm nuo visų ligų kažkaip nesusigundom
...Pasižiūrim kiek pasistūmėjus į priekį maisto gamyba Na, troškinys dar turi pavirt
...Šitas diedas labai supyko ant manęs kad vyno nepirkau, o tik nufotkinau Matot - už dyką jis nesifotografuoja Man nei šilta nei šalta - tegu pyksta
Papildyta:
...Mano chebrytė užsimano šašlykų Išsirenkam ir laukiam kada iškeps
Tiksliau maniškiai laukia rytietiškam "restorane"
O aš einu dar Ai Petri pasigrožėt Kabinos su turistais tiesiog prasilenkdamos kyla - leidžiasi Net nesitiki, kad ryte čia nei gyvos dvasios nebuvo
Grįžtu - šašlykai jau ant stalo... Paprasta, bet skanu - seniai aviuko bebuvom valgę
...Grįždami prie mašinos trumpam dar stabtelim prie uždarbiaujančių gyvūnų
Papildyta:
...Arbatžolėm nuo visų ligų kažkaip nesusigundom
...Pasižiūrim kiek pasistūmėjus į priekį maisto gamyba Na, troškinys dar turi pavirt
...Šitas diedas labai supyko ant manęs kad vyno nepirkau, o tik nufotkinau Matot - už dyką jis nesifotografuoja Man nei šilta nei šalta - tegu pyksta
Papildyta:
...Mano chebrytė užsimano šašlykų Išsirenkam ir laukiam kada iškeps
Tiksliau maniškiai laukia rytietiškam "restorane"
O aš einu dar Ai Petri pasigrožėt Kabinos su turistais tiesiog prasilenkdamos kyla - leidžiasi Net nesitiki, kad ryte čia nei gyvos dvasios nebuvo
Grįžtu - šašlykai jau ant stalo... Paprasta, bet skanu - seniai aviuko bebuvom valgę
...Grįždami prie mašinos trumpam dar stabtelim prie uždarbiaujančių gyvūnų
...Atia, Ai Petri Mūsų dabar laukia serpantininis keliukas vedantis tiesiog žemyn į Jaltą
...Mano brangusis stabteli vienoj aikštelėj Galvoju kas dabar nutiko negi bloga nuo šašlykų pasidarė Pasirodo - nieko panašaus - plukių sugalvojo man priskint Nori atsidėkot už nuostabią gimtadienio dovaną Kaip miela Atrodo, tokia smulkmena, bet "raganaitė" labai pamaloninta ir patenkinta jaučiasi Pažadu jam - per šią kelionę dar ne vieną įsimintiną vietelę aplankysim
...Mano brangusis stabteli vienoj aikštelėj Galvoju kas dabar nutiko negi bloga nuo šašlykų pasidarė Pasirodo - nieko panašaus - plukių sugalvojo man priskint Nori atsidėkot už nuostabią gimtadienio dovaną Kaip miela Atrodo, tokia smulkmena, bet "raganaitė" labai pamaloninta ir patenkinta jaučiasi Pažadu jam - per šią kelionę dar ne vieną įsimintiną vietelę aplankysim
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 11:10)
Mergaitės, nejuokaukit... apie nuotraukas geriau nekalbėkim Kai žmogus, t.y. aš, atsipūtęs šešis metus fotkina auto režimu net nesigilindamas kokios fotiko (labai mylimos muilinukės ) galimybės, tai apie kokią kokybę reikia kalbėt ...Esu griežtai prisižadėjus pirma įvykdyt pažadą ir aprašyt mūsų kelionę į Krymą, o po to skaityt visus naujus fotoreportažus Pasižadėjau, bet... akimirką suskydau ir neištvėriau - viena akim trumpai žvilgterėjau į Arturo svajonę Žvilgterėjau, ir labai labai susigėdau Nuotraukos fantastinės labai gražiai apdirbtos O pas mane.... natūralus auto režimas
Buvau sau pažadėjęs, kad žinutę tavo nuostabiame fotoreportaže parašysiu tik tau jį pabaigus. Bet po šios tavo žinutės nesusilaikiau. Taip, prisipažinsiu, mano nuotraukos šiek tiek "apdirbtos" su Picasa: šiek tiek paryškintos spalvos ir pan. (dažniausiai panaudoju režimą " man sekasi"). Be to, fotografuota su veidrodiniu aparatu įvairiais režimais - mažiausiai auto režimu (tiek aš, tiek dukra labai mėgsta "pažaisti" įvairiais režimais - rezultatas mano reportaže ).
Bet kalbėdami apie tavo nuotraukų "aidlukiškumą", mes turime omenyje ne jų kokybę (nors jai bent aš jokių priekaištų neturiu). Mes kalbame apie tai, kad tu turi neeilinį sugebėjimą pagauti ir perteikti atitinkamo momento dvasią - juk tai svarbiausia. Iš tikro - šalia tavo nuotraukų dažnai net teksto nereikia (nebent kai rašai apie savo vyrų dėmesį tau ), pilnai užtenka vaizdo. Ir svarbiausia - tavo nuotraukos kviečia pakartoti tavo keliones .
Šiandien SM kelionių fotoreportažuose turiu dvi numylėtines : tave ir Jūržolę. Vieną iš tavo kelionių jau beveik pakartojau, o Jūržolė sugeba tikrai sužavėti: savo laiku, jei tik būtų galimybė, būčiau keliavęs į Portugaliją, po to į Maroką, o šiandien (na, gal rytoj....) tikrai nooooooriu į Petrą .
Tad, mergaitės, rašykite toliau - leiskite pasidžiaugti jūsų nuostabiais potyriais. Mano kelionės keliasi į neapibrėžtą ateitį, todėl belieka džiaugtis jūsų pasisekusiomis kelionėmis .
(Atsiprašau už reportažo teršimą off topicu, bet nesusilaikiau ).
Atsiprašau, labai nenoriu teršti jūsų temos bet..labai gražios jūsų foto iš Krymo. Gal galite parašyti kokiu fotoaparatu fotografuota? Aišku, čia komplimentai ne tik fotoaparatui, bet ir fotografei
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 18:34)
Mūsų vaikinukui knieti pamatyt kiek aukštai mes pakilom Žiūriu, atsargiai žvilgteri į apačią ir tuoj atsitraukia Matyt išgąsdina status skardis
Aš kai vieną nuotrauką su dukriuku iš Ai Petri pažiūriu, tai net dabar prsiminus šiurpuliai eina. Ant tooookio skardžio krašto sėdėjo, kad net baisu papasakoti. Bet, matai, vaizdas gražus.
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 20:24)
...Kryme pastebėjom kitą - daug populiaresnį įsiamžinimo būdą Ant medžio šakų, tvorelių žodžiu kur tik įmanoma turistai stengias užrišt kokią medžiagos skiautelę ar raištelį
Čia yra specialūs norų medeliai, ir tik ant jų užrišus išsipildo noras Va
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 20:46)
...Nusileidę apačion pasivaikščiojam po totorių turgelį, apžiūrim suvenyrus
Aidluka, kas ten per saldumynai, kaip vadinasi jie? Jau taip skaniai atrodo... I musu skruzdelyna panasu... bet dabar galvoju, gal ta recepta irgi totoriai i Lietuva atveze?
O tos avytes tai, ziuriu, populiarios siemet... Slovakijoj irgi ju visur pilna buvo
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 15, 23:20)
Bet kalbėdami apie tavo nuotraukų "aidlukiškumą", mes turime omenyje ne jų kokybę (nors jai bent aš jokių priekaištų neturiu). Mes kalbame apie tai, kad tu turi neeilinį sugebėjimą pagauti ir perteikti atitinkamo momento dvasią
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 15, 23:20)
Šiandien SM kelionių fotoreportažuose turiu dvi numylėtines : tave ir Jūržolę. Vieną iš tavo kelionių jau beveik pakartojau, o Jūržolė sugeba tikrai sužavėti: savo laiku, jei tik būtų galimybė, būčiau keliavęs į Portugaliją, po to į Maroką, o šiandien (na, gal rytoj....) tikrai nooooooriu į Petrą .
O, koks netiketas komplimentas... aciu, Arturai! Tiesa sakant, maniau, kad nei neskaitai mano "egzotisku" reportazu... Beje, apie Portugalija tai as nerasiau, cia jau kazkieno kito reportazas tave taip suviliojo
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 16, 11:32)
O, koks netiketas komplimentas... aciu, Arturai! Tiesa sakant, maniau, kad nei neskaitai mano "egzotisku" reportazu... Beje, apie Portugalija tai as nerasiau, cia jau kazkieno kito reportazas tave taip suviliojo
ups . Atsiprašau, reportažų tiek daug , kad viskas susimaišė. Galvojau apie Peru ir Boliviją, o parašiau Portugalija (matyt svajonė aplankyti Portugaliją tikrai didelė ).
O dėl neskaitymo: negi manai, kad tavo fotoreportažų įmanoma neskaityti ? Jei mano ir žmonos nugaros problemos būtų mažesnės, tikrai lėktume į Slovakiją pavaikščioti po kalnus - taip tavo reportažas sugundė...
Na, bet užteks teršti tokį nuostabų reportažą (tikiuosi, Aidluka labai stipriai nesibars ).
Aidluka, o ant Ai Petrio neragavot pas totorius čeburekų su aviena, ką tik iš krosnies ištrauktų? o nesiūlė su jų tautiškais rūbais apsirengus ant kupriuko pajodinėti? Man pasisekė ant Ai Petrio ir vyno prisidegustuoti (prieš dešimt metų buvo nemokamai, tiesiog išsirinkau patikusio stiklinę už mūsų penkis litus pavertus iš grivnų), ir žiauriai skanų dar varvantį čebureką suvalgyti, ir su tautiniais rūbais ant kupriuko papozuoti, uir paskui susigundyti už dvidešimt grivnų (maždaug penkiolika litų) būti nuvežtai į Krymo kanjoną, kuriame tokių super nuotykių patyriau) ir parvežtai iki apačioj Ai Petrio esančio miestelio
...Na, pagaliau šiaip ne taip valandai "išsimušiau" kompą iš savo vyrukų
Vasariuk76, manau Kryme neparagaut totorių čeburekų tiesiog būtų nedovanotina Aišku, valgėm ir ne kartą tik ne prie Ai Petri kalno, o apačioj Jaltoj, Aluštoj ir dar kažkuriam miestely Tiesa, Jaltoj dar pirkom kitokius labai skanius ką tik iš krosnies ištrauktus krymietiškus pyragelius su mėsa - tie dar skanesni už čeburekus pasirodė
...Į Didijį kanjoną dėl laiko stokos išvis nebevažiavom pamatėm kad mažiausiai pusdienio jam aplankyt reikėtų, tai nusprendėm geriau atidėt kitam kartui Gaila... ir stebuklingose jaunystės voniose neteko pasimaudyt kokia nuvažiavau pagyvenus tokia ir grįžau O jei rimtai, kai nulipom nuo Ai Petri, kalbėjom su draustinio prižiūrėtoju, tai jis patarė negaišti laiko žygiui (apie 8 - 10 km pėsčiom) per Didijį kanjoną link to krioklio (atseit jaunystės vonių) Apie maudynes tokiu laiku sakė net minčių neturėkit ten net vasarą temperatūra apie 10 laipsnių siekia, o dabar vietom net sniego saulės neapšviečiamose vietose dar galima rast Na, paklausėm jo, bet tikrai kada nors grįšim
...Bandė siūlyt ir kupranugariais, ir poniais ar arkliais pajodinėt - tik aš labai pikta ant visų totorių buvau...man jie po vakarykščių melagysčių jokio pasitikėjimo nekėlė Pasitikėjimo nekėlė, bet vistiek vėliau dar kartą pasimoviau ant jų kabliuko Tik jie savo suktybėm nieko nepasiekė - labai aršiai už savo teises pakovojau
...O vyno Kryme tik kartelį gėrėm Bachčisarajui Toliau nusprendėm visiškai nevartot jokio alkoholio užteko svaigimo nuo gražių vaizdų Be to nesinorėjo rizikuoti ir pakliūti milicijai į rankas juk ten leistina norma vairuotojui 0,00 promilių Teko skaityt, kad tik truputį išgėrę žmonės pripučia į jų stebuklingus matuoklius vos ne mirtinas dozes Ir pasiteisint neturi kaip... juk gėrė
Papildyta:
Jurzole, kaip vadinas nebeatsimenu Bet ir mes nusprendėm, kad valgom skruzdėlyną tik kitokios formos Mano vaikinas saldymynų mėgėjas net kelis kart pirkos tiek jam jie patiko sakė net skanesni už skruzdėlyną Tyrinėjom kaip tuos "lapelius" iškepa, bet taip ir nesupratom matyt kažkokią ypatingą totorišką technologiją naudoja
Su tom avim išvis cirkai šiemet Ir Rumunijoj, ir Bulgarijoj, man rods net Turkijoj šiemet jų buvo Neblogai kinai ištobulino suvenyvus - visoms šalims tie patys tinka Greit niekur ir važiuot nebereiks...
Papildyta:
Na - tiksliai Žiūriu jau lietuviškų žodžių neberandu kaip teisingiau įvardint tai ką noriu pasakyt
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 08 16, 16:02)
Aidluka, o ant Ai Petrio neragavot pas totorius čeburekų su aviena, ką tik iš krosnies ištrauktų? o nesiūlė su jų tautiškais rūbais apsirengus ant kupriuko pajodinėti? Man pasisekė ant Ai Petrio ir vyno prisidegustuoti (prieš dešimt metų buvo nemokamai, tiesiog išsirinkau patikusio stiklinę už mūsų penkis litus pavertus iš grivnų), ir žiauriai skanų dar varvantį čebureką suvalgyti, ir su tautiniais rūbais ant kupriuko papozuoti, uir paskui susigundyti už dvidešimt grivnų (maždaug penkiolika litų) būti nuvežtai į Krymo kanjoną, kuriame tokių super nuotykių patyriau) ir parvežtai iki apačioj Ai Petrio esančio miestelio
Vasariuk76, manau Kryme neparagaut totorių čeburekų tiesiog būtų nedovanotina Aišku, valgėm ir ne kartą tik ne prie Ai Petri kalno, o apačioj Jaltoj, Aluštoj ir dar kažkuriam miestely Tiesa, Jaltoj dar pirkom kitokius labai skanius ką tik iš krosnies ištrauktus krymietiškus pyragelius su mėsa - tie dar skanesni už čeburekus pasirodė
...Į Didijį kanjoną dėl laiko stokos išvis nebevažiavom pamatėm kad mažiausiai pusdienio jam aplankyt reikėtų, tai nusprendėm geriau atidėt kitam kartui Gaila... ir stebuklingose jaunystės voniose neteko pasimaudyt kokia nuvažiavau pagyvenus tokia ir grįžau O jei rimtai, kai nulipom nuo Ai Petri, kalbėjom su draustinio prižiūrėtoju, tai jis patarė negaišti laiko žygiui (apie 8 - 10 km pėsčiom) per Didijį kanjoną link to krioklio (atseit jaunystės vonių) Apie maudynes tokiu laiku sakė net minčių neturėkit ten net vasarą temperatūra apie 10 laipsnių siekia, o dabar vietom net sniego saulės neapšviečiamose vietose dar galima rast Na, paklausėm jo, bet tikrai kada nors grįšim
...Bandė siūlyt ir kupranugariais, ir poniais ar arkliais pajodinėt - tik aš labai pikta ant visų totorių buvau...man jie po vakarykščių melagysčių jokio pasitikėjimo nekėlė Pasitikėjimo nekėlė, bet vistiek vėliau dar kartą pasimoviau ant jų kabliuko Tik jie savo suktybėm nieko nepasiekė - labai aršiai už savo teises pakovojau
...O vyno Kryme tik kartelį gėrėm Bachčisarajui Toliau nusprendėm visiškai nevartot jokio alkoholio užteko svaigimo nuo gražių vaizdų Be to nesinorėjo rizikuoti ir pakliūti milicijai į rankas juk ten leistina norma vairuotojui 0,00 promilių Teko skaityt, kad tik truputį išgėrę žmonės pripučia į jų stebuklingus matuoklius vos ne mirtinas dozes Ir pasiteisint neturi kaip... juk gėrė
Papildyta:
Aidluka, kas ten per saldumynai, kaip vadinasi jie? Jau taip skaniai atrodo... I musu skruzdelyna panasu... bet dabar galvoju, gal ta recepta irgi totoriai i Lietuva atveze?
Jurzole, kaip vadinas nebeatsimenu Bet ir mes nusprendėm, kad valgom skruzdėlyną tik kitokios formos Mano vaikinas saldymynų mėgėjas net kelis kart pirkos tiek jam jie patiko sakė net skanesni už skruzdėlyną Tyrinėjom kaip tuos "lapelius" iškepa, bet taip ir nesupratom matyt kažkokią ypatingą totorišką technologiją naudoja
O tos avytes tai, ziuriu, populiarios siemet... Slovakijoj irgi ju visur pilna buvo
Su tom avim išvis cirkai šiemet Ir Rumunijoj, ir Bulgarijoj, man rods net Turkijoj šiemet jų buvo Neblogai kinai ištobulino suvenyvus - visoms šalims tie patys tinka Greit niekur ir važiuot nebereiks...
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2012 08 16, 10:39)
...Čia yra specialūs norų medeliai, ir tik ant jų užrišus išsipildo noras Va
Na - tiksliai Žiūriu jau lietuviškų žodžių neberandu kaip teisingiau įvardint tai ką noriu pasakyt
QUOTE(mango @ 2012 08 16, 10:04)
Atsiprašau, labai nenoriu teršti jūsų temos bet..labai gražios jūsų foto iš Krymo. Gal galite parašyti kokiu fotoaparatu fotografuota? Aišku, čia komplimentai ne tik fotoaparatui, bet ir fotografei
Mango, fotografuota senutėle šiemet Turkijoj paskendusia muilinuke Sony DSC H9 Bet, nėra jau taip blogai ... noriu pasidžiaugt Kaip sako, dievas viena ranka atima, kita duoda Aš tiek pergyvenau dėl tos muilinukės, kad net ebayuj buvau pradėjus dairytis gal kas parduoda... Gaila buvo mest lauk krūvą atminties kortelių, kelis akumuliatorius Ir stebuklas įvyko net be ebay'aus pagalbos Savo mieste visiškai netikėtai lombarde - galima sakyt vos ne už dyką- aptikau beveik naują savo muilinukę Jau kad čiupau, kad griebiau - džiaugsmo buvo tiek lyg melejoną būčiau išlošus Jau ir išbandžiau... Vėl auto režimu galėsiu pyškint kol rimtesnį fotoaparatą nusipirksiu
Papildyta:
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 16, 00:20)
...Taip, prisipažinsiu, mano nuotraukos šiek tiek "apdirbtos" su Picasa: šiek tiek paryškintos spalvos ir pan. (dažniausiai panaudoju režimą " man sekasi"). Be to, fotografuota su veidrodiniu aparatu įvairiais režimais - mažiausiai auto režimu (tiek aš, tiek dukra labai mėgsta "pažaisti" įvairiais režimais - rezultatas mano reportaže ).
Arturai, va būtent ir noriu pasakyt, kad kartais tiek nedaug reikia pasidomėt naujovėm, išsiaiškint savo aparato galimybes, kad pasiektum daug tobulesnį rezultatą Iš tikro, kol kas tavo fotoreportaže, mačiau tik tą pirmąją nuostabiojo Monblano nuotrauką Ji mane tiesiog būrė užbūrė Laukiu tos akimirkos kai galėsiu ramiai su pasimėgavimu įsibraut tavojoj svajonėj
QUOTE(Arturas15 @ 2012 08 16, 00:20)
Bet kalbėdami apie tavo nuotraukų "aidlukiškumą", mes turime omenyje ne jų kokybę (nors jai bent aš jokių priekaištų neturiu). Mes kalbame apie tai, kad tu turi neeilinį sugebėjimą pagauti ir perteikti atitinkamo momento dvasią - juk tai svarbiausia. Iš tikro - šalia tavo nuotraukų dažnai net teksto nereikia (nebent kai rašai apie savo vyrų dėmesį tau ), pilnai užtenka vaizdo. Ir svarbiausia - tavo nuotraukos kviečia pakartoti tavo keliones
Arturai, ačiū tau - manau tai pats pačiausias įvertinimas ...Kažkada paauglystėj kelis metus lankiau foto būrelį, buvau pradėjus net svaigti apie foto studijas, bet viską tiesiog užmečiau Ir dėl to auto režimo aš pati iš savęs tyčiojuos Dauguma to meto draugų ir pažystamų, prisimindami mano aistrą fotografavimui, negali patikėt kad dabar, taip patobulėjus technikai, aš tik tinginių režimu naudojuos...juk net mano muilinukėj yra nemažai galimybių Pasiteisinimas laiko neturėjimu šiuo atveju manau visiškai ne argumentas...tinginystė ir tiek