Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasario žieduos paskendęs pasakiškasis Krymas

...Na, o dabar savo brangiausiems noriu parodyt pačią gražiausią Voroncovo rūmų vietą ... marmurinių liūtų saugomą pietinę terasą wub.gif Nustebinu ne tik juos,bet ir pati save - prieš save išvystam sunkiai žodžiais nusakomą grožį wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Aidluka, turiu puikų sugebėjimą nuotraukomis perteikti šalies grožį ir emocijas wub.gif ...galėtum nieko nerašyti ir viskas taip būtų gražu ir aišku rolleyes.gif ...bet jei šis reportažas būtų be žodžio "Krymas" pavadinime, tad ko gero niekada neatspėjus būčiau, kad visą tą gamtos grožį galima pamatyti Kryme, teks atsiprašyti vyro, kai jis mane kiek laiko bandė įkalbinti aplankyti jį, o aš vis randu kitų maršrutų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 12 rugpjūčio 2012 - 10:01
QUOTE(Astra777 @ 2012 08 12, 11:00)
... teks atsiprašyti vyro, kai jis mane kiek laiko bandė įkalbinti aplankyti jį, o aš vis randu kitų maršrutų blush2.gif

Pavadinimas tai begalo taiklus wub.gif Nuotraukos kaip visada thumbup.gif , jau net neverta girti tikriausiai (Aidluka ir pati žino, kad jos puikios) 4u.gif

Astra777, manau, kad kiekvienam kraštui savas laikas smile.gif Krymas žieduose tikrai vau, tokį variantą ir aš mielai pamatyčiau (be žiedų, nežinau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 08 12, 10:14)
Pavadinimas tai begalo taiklus wub.gif Nuotraukos kaip visada thumbup.gif , jau net neverta girti tikriausiai (Aidluka ir pati žino, kad jos puikios) 4u.gif

Astra777, manau, kad kiekvienam kraštui savas laikas smile.gif Krymas žieduose tikrai vau, tokį variantą ir aš mielai pamatyčiau (be žiedų, nežinau blush2.gif )

oddity, žinok Kryme gražu visais metų laikais - pvz., birželį (kai buvau Arteke), ten žydėjo rožės ir magnolijos, o mes vaikigaliai pietų miego metu keberiojomės į uolas laukinių slyvukių (alyčia vadinamų) rinkti, iš pradžių mus bardavo, kad nuo neprinokusių pilvus skaudės, bet paskui jau leido smile.gif Labai smagūs prisiminimai wub.gif
Atsakyti
Mergaitės, Krymas manau tikrai visais metų laikais gražus drinks_cheers.gif Bet pavasarį... jis buvo tiesiog pasakiškas wub.gif Atvirai pasakius išvažiuojant, pati net neįsivaizdavau kokį grožį teks pamatyti bigsmile.gif Kai netyčia „atradau“ šį rojaus kampelį, pastebėjau, kad dažniausiai visi važiuoja arba vasarą arba rudenį ax.gif Pavasarinius aprašymus radau tik du (keliauta kovo pabaigoj – balandžio pradžioj) - abu buvo gana niūrūs, ir oras žmonėms pasitaikęs nekoks verysad.gif Tik įsivaizduot galėjau kaip visa tai turėtų atrodyt gegužės pradžioj g.gif Vis dėlto stimulas važiuot buvo labai pavykusios mūsų velykinės kelionės į Berlyną ir Prahą smile.gif Tikėjaus, kad ir Kryme pavasaris bus gerokai pažengęs į priekį... Pasirodo - neklydau thumbup.gif

QUOTE(linole @ 2012 08 11, 20:05)
Kai buvau Kroatijoje, bendrakeleiviai kalbėjo, kad Kroatija primena Krymą. Kryme dar nebuvau, bet tai ką matau jūsų nuotraukose, išties kažkiek primena Kroatiją.  smile.gif

Linole, mums pasirodė, dar labiau nei Kroatiją, Krymas primena... Juodkalniją wub.gif Joje daugiau tokio natūralaus laukinio, „neišcaskinto“ grožio smile.gif
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 08 11, 22:06)
Labai gražu  4u.gif  Kryme buvau du kartus, ir dar norėčiau nuvykti smile.gif Tai buvo pirmoji mano tolima kelionė, dvylikos metų mergiotė, vos vos mokanti rusiškai, 1988 metais važiavau visam mėnesiui į "Arteko" pionierių stovyklą.... Tai buvo vienos iš geriausių mano atostogų - įmesta į visai nepažįstamą aplinką, kuo puikiausiai išmokau rusų kalbą, plius labai daug visokių nuotykių patyriau smile.gif

Vasariuk76, tu pabuvojai Arteke ... fantastika thumbup.gif Pravažiavom Arteką - pagalvojau, tai va kur ta vieta, į kurią visi tarybiniai vaikai svajojo patekt (mano vienai klasiokei irgi buvo nuskilus laimė ten nuvažiuot) wub.gif Stovykla ir dabar veikia - tikiu, kad ir dabar Artekas daugumos vaikų svajonė drinks_cheers.gif
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 08 11, 22:06)
Aidluka, ačiū už atgaivintus nuostabius prisiminimus  4u.gif

Nėr už ką - tuoj dar truputį bandysiu "pagaivint" lotuliukas.gif

Papildyta:
Aidluka, turiu puikų sugebėjimą nuotraukomis perteikti šalies grožį ir emocijas wub.gif ...galėtum nieko nerašyti ir viskas taip būtų gražu ir aišku...

QUOTE(oddity @ 2012 08 12, 11:14)
...Nuotraukos kaip visada thumbup.gif , jau net neverta girti tikriausiai (Aidluka ir pati žino, kad jos puikios)...

Mergaitės, nejuokaukit... apie nuotraukas geriau nekalbėkim ax.gif Kai žmogus, t.y. aš, atsipūtęs šešis metus fotkina „auto“ režimu net nesigilindamas kokios fotiko (labai mylimos muilinukės wub.gif ) galimybės, tai apie kokią kokybę reikia kalbėt blush2.gif ...Esu griežtai prisižadėjus pirma įvykdyt pažadą ir aprašyt mūsų kelionę į Krymą, o po to skaityt visus naujus fotoreportažus smile.gif Pasižadėjau, bet... akimirką suskydau ir neištvėriau - viena akim trumpai žvilgterėjau į Arturo svajonę wub.gif Žvilgterėjau, ir labai labai susigėdau blush2.gif Nuotraukos fantastinės – labai gražiai „apdirbtos“ wub.gif O pas mane.... natūralus „auto“ režimas blush2.gif Ech, nenuostabu - dėl nenoro tobulėt, mano kolegos kompiuterių asai kartais „nudėt“ mane nori doh.gif Na, bet pažadu nors trupučiuką pasitaisyt... bent kreivokas nuotraukas iš fotoreportažo be gailesčio trinu... Vis šiokia tokia pažanga rolleyes.gif

...bet jei šis reportažas būtų be žodžio "Krymas"  pavadinime, tad ko gero niekada neatspėjus būčiau, kad visą tą gamtos grožį galima pamatyti Kryme...

Koks pažystamas jausmas... Prieš pusmetį aš ir lygiai tą patį būčiau pasakius drinks_cheers.gif

QUOTE(oddity @ 2012 08 12, 11:14)
Pavadinimas tai begalo taiklus wub.gif

Oddity, jaučiu tai vienintelis fotoreportažas kur visiškai nereikėjo sukt galvos kaip jį pavadint drinks_cheers.gif Tiesiog savaime pavadinimas prilipo... Aišku, prie to kas savaime prilipo, dar įterpiau žodelį „pasakiškas“ wub.gif – jei jau pradėjau „kurt“ pasakas, tai ir „kursiu“ kol keliausiu cool.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
Keliaukim toliau... Vakarėja, einam nuo Voroncovo rūmų atgal į miestelį. Prajuokina visai šalia rūmų statomi nauji „rūmai“ – matyt kažkoks šių laikų „valdovas“ čia įsikurs – tvora tikrai karališkai atrodo lotuliukas.gif Aišku, juokauju – greičiausiai čia bus nauji prabangūs poilsio namai ar koks viešbutis smile.gif

user posted image

Grįžtam į Alupką – ji, nors ir žydinti, tokia gana apšiurius pasirodo ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Jau ir nakvynės reiktų paieškot... Galvoju, reikia išsinuomot kokį kambarį pačioj Alupkoj, bet yra prieštaraujančių - mano vyrukai labai norėtų vėl , kaip ir praėjusią naktį, miegot kalnuose doh.gif Na, jei taip nori, gal ir yra galimybė tuos norus įvykdyt g.gif Bandom kilt link Ai Petri kalno... Keliukas toks neblogas... serpantininis, siaurutis, bet visiškai negąsdina – esam daug baisesniu važiavę mirksiukas.gif Raitom raitom serpantinais į viršų. Na, pagaliau viršūnė pasiekta - stojam pirmoj aikštelėj – norim pavakarieniauti smile.gif Tuoj prisistato totoris ir pradeda kabint makaronus... čia paskutinė aikštelė...toliau važiuot negalima... čia aukščiausia kalnų vieta... čia atsiveria gražiausia panorama, žodžiu blablabla... čia kelio pabaiga... Galvoju, galbūt toliau važiuot neįmanoma, bet tikrai ne čia gražiausia panorama atsiveria – gali pasakų nepasakot schmoll.gif Bet vistiek - pas tą patį makaronų kabintoją užsisakom plovą ir, kol jį gamina, einam tos „gražiausios“ panoramos pažiūrėt...

user posted image

Saulė tiesiog akina - tiek to grožio tematom ax.gif

user posted image

Žiūriu tolumoj Ai Petri viršūnė šmėžuoja wub.gif Ir iš tikro daug žmonių link jos pėsčiomis keliauja... Jėtau, pagalvoju, kaip reiks iki jo nueit, kažko labai silpnai jaučiuos – toks jausmas krisčiau į lovą ir akimirksniu užmigčiau blush2.gif Vyrukams pasiūlau atidėt Ai Petri lankymą rytdienai... Vyras net neabejodas sutinka - pasirodo ir jis nekaip jaučiasi ax.gif

user posted image

Grįžtam prie kavinukės, pavalgom (totoriškas plovas šiaip sau – vėliau kelis kart daug skanesnį esam valgę) ir važiuojam toliau į kalnus ieškot nakvynės. Keliose vietose matom palapines, bet prie jų privažiuot neįmanoma – visoj teritorijoj grioviukai prie kelio iškasti - ten tik pėsčiom ar dviračiais keliaujantys turistai įsikūrę ax.gif Žiūrim, stovi zaporožietis ir prie jo skuba draustinio („zapovedniko“) prižiūrėtojas (juos atskirt labai paprasta –visur Kryme jie pasipuošę maskuojančia kareivine apranga)... Stojam, reik jo paklaust ar įmanoma čia kalnuos kur nors apsistoti g.gif Pasirodo įmanoma... yra net du variantai.... vienas visiškai laukinis kalnuose, kitas girininkijoj – jei norim net „ruskaja bania“ gali būt užkurta thumbup.gif Nežinau kiek teisybės su ta pirtim – nereik mums jokių „banių“ – norim tik vieno – kuo greičiau atsidurt palapinėj ax.gif Net neabejodami renkamės laukinį „kempingą“, mūsų "draugas" maloniai palydi link pamiškėj esančios laukymės - ten randam porą mašinų su palapinėm thumbup.gif Kalnuose įsikūręs „nelegalus“ kempingas... Sakau nelegalus, nes kiek supratom, tai tie „zapovednikų“ saugotojai tokį bizniuką yra susigalvoję... Draustinyje niekas neleidžia jokių palapinių statyt, bet jie už kelis euriukus (dvigubai nusiderėję, sumokėjom 50 grivinų, t.y. 5 eurus) suteikia žmonėms tokią galimybę, jeigu reikia net vandens pasiūlo atvežt... Reikalavimas tik vienas – jokiu būdu negalima kurti laužo...

...Pasistatom palapinę ir mudu su vyru tiesiu taikymu einam miegot... Sūnus matydamas, kad tėvai kaip lapai iškrito, susiranda pats sau pramogų – vienas pats nutaria po kalnus pasikarstyt... Grįžta ir susirūpinęs mus žadina ax.gif Pasirodo, mes abu su vyru tiesiog „degam“ nuo karščio... dabar aišku kodėl tas negerumas abu buvo apėmęs. Labai apgaulinga ta pavasarinė saulė – įtariam šilumos smūgis abu ištiko doh.gif Aišku, termometras su visais vaistais užmirštas liko namie verysad.gif Gal kaip nors išgyvensim lig ryto... arčiausiai vaistinę tik Jaltoj galim rasti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 15 rugpjūčio 2012 - 12:39
Trečiadienis, 2012 m. gegužės 2 d.

Atsibundam... Visi vakarykščiai negerumai stebuklingai išgaravę - abu su vyru jaučiamės puikiai thumbup.gif Tik mano veido ir rankų oda, primena virtą vėžiuką ir verčia visus šypsotis lotuliukas.gif Padauginom - stipriai padauginom vakar saulės vonių ax.gif Na, ką darysi – raudonumas neužilgo išnyks – svarbu kad šiandien vėl galim toliau keliaut thumbup.gif Papusryčiavę susikraunam savo mantą, atsisveikinam su kaimynais lenkais ir keliaujam link Ai Petri smile.gif Planuojam grįžt iki vakarykštės aikštelės, bet... pamatom keliuką vedantį link kalno... Na, siutas tiesiog suima - galvoju, grįždama sustosiu ir primušiu tą melagį totorių doh.gif Matot, negalima privažiuot arčiau prie Ai Petri kalno... šalia jo kavinės kelias baigiasi doh.gif Uch, dar ir dabar širstu prisiminus jo sapaliones ax.gif
O keliukas link Ai Petri pasirodo tiesiog nuostabus thumbup.gif

user posted image

Net tirpstančio sniego „pončkom“ galim pasimėtyt lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Na, ką – mes visai šalia Ai Petri wub.gif Stojam aikštelėj (mokam 10 ar 20 grivinų už visą dieną) smile.gif Vyras juokais dar bando apgint tą melagį totorių – pas jį privalumas juk nemokama aikštelė lotuliukas.gif Gynyba nepavyksta - vistiek man jis aferistu liks... tik nebestosiu jo "primušt" ir iškoliot lotuliukas.gif Einam pasižvalgyt. Dar gana anksti – Krymo totorių prekybos centras tik bunda smile.gif

user posted image

user posted image

...Kur buvęs kur nebuvęs prieš mus išdygsta „samyj čestnyj tatar iz vsech tatarei“ ax.gif Jaučiu alergija man nuo tų visų totorių greitai prasidės doh.gif Mano vyras geruolis klausos jo sapaliojimų – sugalvojo mat mums už gidą pabūti, aprodyt teritoriją, padėt į kalną pasikelt ax.gif Liepiu vyt jį į šalį, bet neprireikia... matyt mano nieko gero nežadantis žvilgsnis privertė jį patį atšokti nuo mūsų lotuliukas.gif Visai nieko kartais pikta boba pabūti thumbup.gif Pagaliau mes vieni... Sustojom aikštelėj – ir kaifuojam nuo mus supančių vaizdų: keltuvai keliantys turistus iš Jaltos dar nedirba, aplink nė gyvos dvasios thumbup.gif Tokia ramybė, toks relaksas wub.gif Atrodė, kad laikas tiesiog imė ir kuriam laikui sustojo thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Prisirelaksavom - pagaliau "kopsim" į kalnus lotuliukas.gif Vėl praeinam pro totorių kavinukes... Dabar čia jau nebe taip tuščia smile.gif Pamažu prasideda diena - maistas puoduose kunkuliuoja...grįžtant vėl būsim už skvernų tampomi, kad tik užeitume papietaut doh.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 11:10)
  ...Esu griežtai prisižadėjus pirma įvykdyt pažadą ir aprašyt mūsų kelionę į Krymą, o po to skaityt visus naujus fotoreportažus smile.gif  Pasižadėjau,  bet... akimirką suskydau ir neištvėriau - viena akim trumpai žvilgterėjau į Arturo svajonę wub.gif

Nu va, pažadas sulaužytas, tai dabar jau po Krymo iškart Turkija mirksiukas.gif Paskaitysi dar tuos reportažus, tuoj tamsūs vakarai prasidės, dabar geriau pasakok ir rodyk 4u.gif
Atsakyti
Perkam bilietus (mokam po 20 grivinų suaugusiam, vaikui nemokamai) smile.gif Labiausiai prajuokina maršruto scemoj pažymėtas laikas kiek trunka pasiekt viršūnę lotuliukas.gif Mistika kažkokia - net bėgdamas per 15 minučių tikrai neužbėgsi į viršūnę lotuliukas.gif Na, mes nei bėgt, nei skubėt nesiruošiam - gražiu akmenuotu takeliu palengva artėjam link savo svajonės wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Pagaliau mes viršūjėj thumbup.gif Prieš akis visu gražumu atsiveria Ai-Petri kalnas su galbūt pačia gražiausia panorama visam Kryme wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Mūsų vaikinukui knieti pamatyt kiek aukštai mes pakilom bigsmile.gif Žiūriu, atsargiai žvilgteri į apačią ir tuoj atsitraukia lotuliukas.gif Matyt išgąsdina status skardis bigsmile.gif

user posted image

Gėlytės ir čia žydi wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
...Mes visiškai vieni - toks jausmas - pabėgę nuo viso pasaulio - sėdim kalno viršūnėj ir kaifuojam nuo vaizdų, nuo oro tyrumo wub.gif wub.gif wub.gif Jausmas toks geras, kad žodžiais sunku apsakyt wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

Matom, keltuvai jau pradėjo kelti žmones, ir automobilių kalno papėdėj gerokai padaugėjo smile.gif Tuoj ramybė čia baigsis ax.gif

user posted image

user posted image

...Pažadam sau nejudėt iš šio rojaus kampelio kol nepasirodys pirmieji žmonės drinks_cheers.gif Ačiū dievui - gana ilgokai užstruko kol sulaukėm naujų lankytojų thumbup.gif Pasidžiaugėm - gerai, kad trasos pradžioj melaginga informacija dėl tų 15 minučių pateikta lotuliukas.gif thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ech, ir gražus gi tas Ai Petri... wub.gif Skaičiau reportažą su malonumu, bet į Krymą nenorėjau - o dabar jau galvoju, kad gal ir noriu... g.gif biggrin.gif

QUOTE(Aidluka @ 2012 08 15, 17:34)
...Mes visiškai vieni - toks jausmas - pabėgę nuo viso pasaulio - sėdim kalno viršūnėj ir kaifuojam nuo vaizdų, nuo oro tyrumo wub.gif  wub.gif  wub.gif Jausmas toks geras, kad žodžiais sunku apsakyt  wub.gif wub.gif  wub.gif

Va va... taip ir susergama kalnų liga mirksiukas.gif
Atsakyti