Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasario žieduos paskendęs pasakiškasis Krymas

QUOTE(Aidluka @ 2012 08 05, 22:27)
Na, šiandien lyg ir užteks įspūdžių - keliausim į "kempingą" smile.gif Tik sūnus prisiminęs mano pasakojimus, lyg tarp kito paklausė - o tai kada į uolų miestą Čufut Kale važiuosim - juk sakei kad jie netoli vienuolyno g.gif Na, aš bandau nusimuilint ir visai išmest jį iš savo planų, bet.... nepavyksta blush2.gif Patikėkit, tokią pasipiktinimo bangą teko išklausyt, kad man visas nuovargis kaip mat išgaravo blush2.gif Keičiu planus - keliauju su savo vyrais link uolų miesto smile.gif Vaizdai pakely labai gražūs wub.gif Stebiuos ir atsistebėt negaliu, kaip piemenys nenukrisdami skardžiais savo ožkas vedžiojas (pirmoj nuotraukoj truputį matos jų siluetai) g.gif 

Tai sunui uz uzsispyrima 4u.gif O tai nei jus, nei mes nebutume pamate tokiu groziu wub.gif
O del Turkijos smagu, kad pavyko igyvendint dar viena svajone, o dar smagiau, kad ja mums parodysi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 07 rugpjūčio 2012 - 11:37
Kaip smagu ir vėl skaityt Jūsų , Aidluka, reportažą 4u.gif jau buvau pasigędus
Atsakyti
Po Krymą keliavau prieš 27 metus, dar moksleivė buvau. Įdomu, daugkas pasikeitę turbūt, nors didžiausia problema tada buvo - tai maistas, t.y. jo nebuvimas, išskyrus vaisius pakeliui, o parduotuvės tai buvo tuštut tuštutėlės blink.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės 4u.gif Smagu, kad skaitot tuos mano ne informatyvumu, o emocijomis perpildytus fotoreportažus aciuks.gif Pačiai kartais net juokas suima, kai paskaitau ką parašius, bet žinokit - kitaip negaliu... jaučiu nėra nei vieno lankyto kampelio, kuris būtų visiškai nepatikęs ax.gif O Krymas wub.gif Jis tiek giliai įsmigo į širdį, tiek džiaugsmo ir energijos suteikė - kaip ant sparnų skraidžiau iki pat mūsų šiųmetės didžiosios kelionės thumbup.gif ...Jis net nustelbė mano didžiąją svajonę blush2.gif
QUOTE(Ingel @ 2012 08 07, 12:37)
Tai sunui uz uzsispyrima 4u.gif  O tai nei jus, nei mes nebutume pamate tokiu groziu wub.gif

Dėkui, perdaviau balioną thumbup.gif Paskutiniu metu pastebėjau, kad man dažniau su juo tartis reikia drinks_cheers.gif ...Savaitgalį parodžiau Jurzoles Slovakiją, tai ir dabar dar širsta, kad aš planuoju tik tokias keliones, kuriose kuo mažiau fizinės ištvermės reikėtų doh.gif Bandysiu taisytis pioneer.gif Kitiems metams pažadėjau bent vieną rimtesnę trąsą smile.gif
QUOTE(Miramax @ 2012 08 07, 13:29)
Po Krymą keliavau prieš 27 metus, dar moksleivė buvau. Įdomu, daugkas pasikeitę turbūt, nors didžiausia problema tada buvo - tai maistas, t.y. jo nebuvimas, išskyrus vaisius pakeliui, o parduotuvės tai buvo tuštut tuštutėlės blink.gif

Skaičiau, ir dabar vasarą pasitaiko, kad parduotuvėse trūksta būtiniausių maisto produktų doh.gif Bet taip būna jaučiu tik vasarą – dabar tikrai nieko netrūko – gal tik vaisių ir daržovių pasirinkimas buvo mažokas ax.gif Bet ir jų realiai nereikėjo – pirmą kartą per visą kelionę nė karto nieko negaminau – jei jau grįžom kelis dešimtmečius atgal, tai ir valgėm savo vaikystės valgyklose patiekalus jaučiu net be konservantų thumbup.gif Viskas šviežia, skanu ir nebrangu - paprasti sotūs pietūs žmogui kainuodavo nuo 40 iki 60 grivinų (sriuba, karštas patiekalas (pvz. plovas, koldūnai, guliašas) ir būtinai vaikystės kompotas su bandele wub.gif ) smile.gif
Atsakyti
Antradienis, 2012 m. gegužės 1 d.

...Dar gana ankstyvas rytas, bet brangusis vėl neduoda ramybės su savo kava doh.gif Akimirką net nesusigaudau kur esu - atrodo visą naktį sapnuose pratęsinėjau vakarykštę dieną lotuliukas.gif Ech... Sugrįžtu į realybę... Keliamės... Išgirstu abiejų vyrukų pageidavimą šiandien turėt poilsinę dieną ax.gif Čiumpu žemėlapį, atmetimo principu bandau susidėliot šiandienos maršrutą... na niekaip neišeis tik poilsinė blush2.gif Išsideriu bent vieną lankytiną vietelę thumbup.gif Pusryčiaujam, griaunam palapinę, atsisveikinam su bundančiais kaimynais ir lekiam link jūros smile.gif Aišku, man labiau norėjos važiuot didžiuoju Krymo kanjonu, bet važiuodami kalnais sugaištume labai daug laiko ax.gif O maniškiai juk taip trokšta greičiau panirt į jūros bangas... ax.gif

Važiuojam smile.gif Kuo labiau artėjam prie jūros, tuo vaizdai gražėja, kalnai aukštėja wub.gif Pakely matom koplytėlę – stojam, pasirodo ir apžvalgos aikštelė šalia thumbup.gif Pasigėrim išsvajotąja jūra iš aukštai... user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Važiuojam toliau smile.gif Pakrantės kelias labai gražus thumbup.gif Tiesiog - važiuojam – stojam, važiuojam – stojam thumbup.gif Viena vieta už kitą įspūdingesnė wub.gif Manau, nėra jokio reikalo nieko daugiau rašyt – vaizdai tegu patys kalba už save – gaila, kad nuotraukos tik mažą dalelę to tikrojo gražio gali perkeikt ax.gif Ir pagrąžint jų visiškai nemoku blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image

user posted image

O jau žiedų ir kalnų duetas išvis iš fantastikos srities pasirodė wub.gif wub.gif wub.gif Svaigino ne tik vaizdas, bet ir nuostabus žydinčių augalų kvapas wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
... Vėl gegužio žiedai wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

...Tolumoj žiūriu visas šlaitas nusėtas alyvom... Stojam.... prieinu artyn ir apanku... čia visiškai ne alyvos... tokio grožio pamatyt visiškai nesitikėjau wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Prieš mus Katės kalnas (galbūt geriau tiktų pavadint - "kalniukas" lotuliukas.gif ) smile.gif Aikštelė mažutė ir pilnutėlė - vos ne vos randam tarpelį įmontuot savąjai doh.gif Dar pagalvojam - vasarą čia sustot tikriausiai mažai šansų doh.gif

user posted image

Kopiam į viršų pasigrožėt nuo šio kalno apsiveriančia nuostabia panorama wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Va, ir keliukas, kuriuo ką tik atvažiavom smile.gif

user posted image
Atsakyti

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
...Nusileidžiam į apačią – reikia gi pagaliau kokį pliažą susirast smile.gif Tuo gražiuoju pajūrio keliu važiuojant kelis kartus bandėm nusileist link pajūrio, bet vis susidurdavom su kokia kliūtim – jei ne sanatorija pasitaikydavo, tai privati valda doh.gif Nesinori daugiau gaišti laiko ir vėl pataikyt ant kokio šlagbaumo ax.gif Prie Katės kalno klausiam suvenyrų pardavėjos, kur artimiausias mašina pasiekiamas paplūdimys – pasiūlo važiuot į šalia esantį Kaciveli miestelį smile.gif Apsisukam ir grįžtam smile.gif

user posted image

Nuo apžvalgos aikštelės matosi miestelis... ir paplūdimys yra thumbup.gif

user posted image

user posted image

Nusileidžiam į miestelį ir išties randam visai neblogą didžiuliais akmenim nusėtą paplūdimį thumbup.gif Na, pagaliau išsvajotosios maudynės thumbup.gif Nors žmonių paplūdimy nemažai, bet maudosi vienas kitas – matyt vanduo per šaltas pasirodė ax.gif Mums pats tas thumbup.gif Nors saulutė pasislėpus, maudomės, tinginiaujam, stebim retkarčiais išnyrančius delfinus wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kokia graži šalis, o dar žieduose paskendusi. wub.gif wub.gif wub.gif

Kai buvau Kroatijoje, bendrakeleiviai kalbėjo, kad Kroatija primena Krymą. Kryme dar nebuvau, bet tai ką matau jūsų nuotraukose, išties kažkiek primena Kroatiją. smile.gif
Atsakyti
...Pailsėjom, kai kas ir pietų spėjo pamiegot lotuliukas.gif – dabar važiuojam į Alupką smile.gif Noriu savo brangiausiems parodyt Voroncovo rūmus su nuostabiu parku wub.gif Mašiną paliekam visai netoli rūmų ir einam pažiūrėt kaip atrodo vienais gražiausių tituluojami Krymo rūmai thumbup.gif Neužilgo prieš akis išnyra rūmus juosianti siena – iš tikro gražu wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kieme dar gražiau wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Norėjau aplankyti rūmuose veikiančią dailės parodą, bet maniškiai mieliau panoro praleist laiką kiparisais kvepainčiame parke, o ne pačiuose rūmuose ax.gif Teko sutikt – gimtadienis gi ne mano ax.gif Išlandžiojom visą parką wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Nusileidom į pajūrį wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Grįždami stebėjom juokingą „fotosesiją“ lotuliukas.gif Stovėjau stovėjau laukdama kol kelios draugės pagaliau nusifotografuos, bet taip ir nesulaukiau doh.gif Būtumėt matę... poza vienokia, poza kitokia ir taip be galo... išseko kantrybė belaukt... nuėjom kitur... Vėl pro tą pačią vietą praėjom vos ne po pusvalandžio – "fotosesija" dar nebuvo pasibaigus lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Labai gražu 4u.gif Kryme buvau du kartus, ir dar norėčiau nuvykti smile.gif Tai buvo pirmoji mano tolima kelionė, dvylikos metų mergiotė, vos vos mokanti rusiškai, 1988 metais važiavau visam mėnesiui į "Arteko" pionierių stovyklą. Tai buvo vienos iš geriausių mano atostogų - įmesta į visai nepažįstamą aplinką, kuo puikiausiai išmokau rusų kalbą, plius labai daug visokių nuotykių patyriau smile.gif Antrą kartą Kryme buvau jau suaugusi, aplankiau jau lankytas vietas smile.gif Beje, Krymo kanjone su slidžiomis basutėmis ir sijonu apsivilkusi keberiojausi į uolas, bridau per ledinio šalčio kalnų upelį smile.gif Ekstrymas buvo nerealus thumbup.gif
Aidluka, ačiū už atgaivintus nuostabius prisiminimus 4u.gif
Atsakyti