Sveikos, o aš radau ko man reikia bet neįkandu schemos. Reikia kairojo viršuje. Niekaip nesuprantu kaip ten tas ant žemų stulpelių jungti, jis ten kaip suprantu horizontaliai nerias ale bet tos pynutės mane ten visai paklaidino nebesuprantu net nuo kurios pusės pradėt http://imageshack.us...a9b7b00587.jpg/
Sveikos mezgejeles. Uzejau paprasyti pagalbos. Jau senai noriu nunerti savo suneliui kepure. Nerti moku, tik nelabai praktikuoju ir uzmaciau viena labai man patikusia kepure. Labai noreciau suzinoti kokiu principu mezgama si kepure ir koks cia rastas. Praverciau N temu ieskodama bet nieko neradau, arba nemoku ieskoti Gal patarsit kokiais geriau siulais nerti ir kokio dydzio vaselio gali prireikti.
Sveikos mezgejeles. Uzejau paprasyti pagalbos. Jau senai noriu nunerti savo suneliui kepure. Nerti moku, tik nelabai praktikuoju ir uzmaciau viena labai man patikusia kepure. Labai noreciau suzinoti kokiu principu mezgama si kepure ir koks cia rastas. Praverciau N temu ieskodama bet nieko neradau, arba nemoku ieskoti Gal patarsit kokiais geriau siulais nerti ir kokio dydzio vaselio gali prireikti.
Radau Youtube parodyta kaip neriama. Laukiu pasiulimu kokio storumo siulais ir koki vaseli reiktu pasirinkti. Ir kaip tas ausytes padaryti. Busiu labai dekinga.
gal kuri žinot, kokiu raštu megztas šio megtinio kakliukas?
Gal čia pynutė iš 2 akių, vieną kartą sukant į kairę, kitą kartą į dešinę, turėtų gautis tokia kasytė va kaip čia http://radikal.ru/F/...cd04a6.jpg.html
Kulnas: 18 eile (atrodo) - K32, K2tog, apsukti mezginį, K11, K2tog, apsukti, taip kartoti kol liks 34 akys, tada megzti gerosiomis akimis iki eiles galo.
kazkelinta eile (jau pameciau skaiciu) - megzti gerosiomis akimis.
kazkelinta+1 eile - *K2, k2tog, YO, kartoti nuo * iki galo, baigti K2
kazkelinta+2 eile - mezti blogosiomis akimis
K2, sekančią ir kas penktą akį megzti - K1+ iki eilės galo, likusias akis megzti gerosiomis = 41 akis
Bato aulas: *K3, P1 kartoti nuo * iki eilės galo baigiant K1. Reikia numegzti 30 tokių eilių (arba tiek kiek norisi , nes 30 eilių numezgus gaunasi ilgas, perlenkiamas pusiau aulas) Užbaigti mezginį, susiūti siūles.
Nunerti vąšeliu pynelę norimo ilgio ir perverti per batukų skylutes. (galima ir siaip kokią juostelę).
Sutrumpinimai: K1 viena gera akis (skaičius prie K rodo gerųjų akių kiekį) K1+ - is vienos akies ismegzti 2 geras akis. (tipo platinimas ) P1 viena blogoji akis (skaičius prie P rodo gerųjų akių kiekį) K2tog 2 akis sumegzti i viena (geriau butu gerąja akimi) YO uzmesti aki (iš priekio ant virbalo uzmesti siūla taip gaunasi papildoma akis)