Įkraunama...
Įkraunama...

Ieškome mezgimo, nėrimo schemų Nr. 5

QUOTE(Marmaledas @ 2012 08 24, 00:57)
man Jūsų pasirinkti siūlai megztukui ar pan. dideliam rūbui per margi  schmoll.gif blush2.gif  labai jau greitai keičiasi spalvos, ar ne geriau http://www.midara.lt/wool-jazz.htm  , jei jau margų norisi? Nebūtinai tokių, yra ir kitų gamintojų, kitokių spalvų spalvelių, ir bus minkštesni nei Jūsų pasirinktieji, ir dar spėsit kokį vienspalvį lopą išmegzt, tinkamesni jei norite raštuotai megzti. Jūsų pasirinktais siūlais tai nebent lygiu raštu megzt, nes nesimatys kitų raštų, na ripsas nebent.
O gal klystu  g.gif , būtų įdomu ir kitų nuomonę išgirst šiuo klausimu

Mano ne tokie,bet panašūs.Čia kaip pavyzdį įkėliau.Bet kokiu atveju Jūs teisi,visokias pynes ant megztuko bandžiau,nu negražu ir tiek:tiksliau per margą spalvą nesimato nieko verysad.gif .Bandysiu gal 6 geros,3 blogos ar kažką panašiai.Nes nieko įdomaus nesugalvoju.Ir gal tada kokį kostimuką :megztuką ir kelnytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MIKIENĖ @ 2012 08 24, 11:40)

o Jūs čia vaikui norit narpulint? Visada galima dasipirkt lygią spalvą, esančią tarp tų margiukų, ir su ja [ažaisti, padėlioti. 6geros ir 3 blogos gal net nelabai įdomu, gražiau žiūrisi 6 eilės gerom\blogom ar panašiai, ir galima įterpt vienspalvių elementų- kišenių, atnarėlių, kalnieriuką, kapišoną ir pan veinspalvius, o pagrindą- margą. Mintyse pasidėliokit varijantus spalvinius, tikrai galima gražiai sužaist, kaip jau matėme nuotraukose, ir iš labai margų siūlų. Vaikams varijantų sugalvot gal net daugiau nei suaugusiam įmanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 08 24, 13:11)
o Jūs čia vaikui norit narpulint? Visada galima dasipirkt lygią spalvą, esančią tarp tų margiukų, ir su ja [ažaisti, padėlioti. 6geros ir 3 blogos gal net nelabai įdomu, gražiau žiūrisi 6 eilės gerom\blogom ar panašiai, ir galima įterpt vienspalvių elementų- kišenių, atnarėlių, kalnieriuką, kapišoną ir pan veinspalvius, o pagrindą- margą. Mintyse pasidėliokit varijantus spalvinius, tikrai galima gražiai sužaist, kaip jau matėme nuotraukose, ir iš labai margų siūlų. Vaikams varijantų sugalvot gal net daugiau nei suaugusiam įmanoma  4u.gif

Aga,vaikui.Sėdžiu ir paišau ką čia įdomiai padaryt smile.gif
Atsakyti
Sveikos, o aš jau kelinta diena nesėkmingau verysad.gif ieškau šalikėlio (baktus) schemutės
kažkas panašaus į šį
user posted image
ar šiaip kokio šalikėlio/skarelės schemutės, kad tiktų mažai mergytei aplink kaklą aprišti.
Jei randu tai tik angliškai parašyta aprašymą, o man reiktų bent jau rusiškai, o schemutė tai visai būtų idealu thumbup.gif
Gal kas pagelbėtumėte ir apšviestumėte bent nuo kurio galo tą baktus megzti reiktų
Atsakyti
QUOTE(rutyte11 @ 2012 08 24, 12:30)
Sveikos, gal kas turit tokia ar panasia geles schema? Aciu
user posted image

Mergaitės netingėkit pavartyt temukės-prieš porą puslapiukų buvau įdėjusi nuorodą. 8psl.92žinutė.

Papildyta:
Deimantine Saule baktusas čia http://club.osinka.ru/topic-67118
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo netikėtai: 24 rugpjūčio 2012 - 14:58
QUOTE(Deimantine Saule @ 2012 08 24, 14:51)
Gal kas pagelbėtumėte ir apšviestumėte bent nuo kurio galo tą baktus megzti reiktų

na, jei nesupyks kitos forumietės kad tiek daug reiškiuosi, galiu papasakot kaip tą paprastąjį baktusą mezga ax.gif :
megzti pradedama nuo to kampuko kur mazgiukai foto surišti:
užsidedate ant virbalo 4-6 akis ir mezgate ripsu (jei imant pagal foto, šiaip raštus galima ir kitokius daryt), ir kas antroje eilėje vienam krašte vis pridedate po akį. pvz:
1eilė **** (4)
3eilė ***** (5)
5eilė ******(6)
7eilė *******(7)
9eilė ******** (8)
ir t.t. kol pasieksite pusę reikiamo ilgio (lyginėse eilėse mezgate tiek akių kiek matot, nieko neuždedant ir nenuimant)
Nuo vidurio pradedate tokiu pat principu siaurinti
....... ********(8)
...... *******(7)
...... ******(6)
....... ***** (5)
....... ****(4)
ir užbaigiate. Galima apnerti, primegzti kokį kraštelį atskirai ar mezgant iškart kokį pakraštį puošnesnį daryt, nuo gabumų ir noro priklauso.
Man labiau patinka akis uždėjinėt ir sumegzt eilės gale, tai mano baktusai gaunasi veidrodiniam varijante nei papaišiau ax.gif . Tiesa, akį uždedu ir sumezgu ne baigiantis eilei, o 1-3 akys iki kraštinės akies, man toks pakraščiukas labiau patinka, nebūna skysta (irgi sm forumiečių patarimas mirksiukas.gif )

jei neaiškai parašiau-šaukit 4u.gif arba per google įsiveskit "baktus"- išmes begalę varijantų su dar n paaiškinimų
Atsakyti
Marmaledas, dėkui Jums 4u.gif
labai jau šauniai ir išsmiai Jūs čia viską surašėte.
Tad dabar visos bėgam megzti tuos baktus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2012 08 24, 16:53)
Tad dabar visos bėgam megzti tuos baktus biggrin.gif

4u.gif
negundykit baktusais,priplanuota n visokių kitokių darbelių vaikams rudeniui, žiemai, o baktusas atsipalaidavimuikaip būt gerai.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kuri mezgėte, ar žinote schemutę kaip būtų galima nusimegzti populiariuosius ūsus? Kaip čia , arba čia

Būčiau dėkinga, jei į AŽ 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas mezgejos smile.gif

noreciau pasiteirauti gal zinot kaip tokia pyne palink kakla padaryti?
user posted image
Atsakyti
Jei draugauji su rusų kalba http://club.osinka.ru/topic-33342
Atsakyti
Gal zinote, koks cia rastas???? g.gif
Siulai cia triju spalvu, kiek suprantu ir visa laika tas pars rastelis

user posted image
Atsakyti