QUOTE(beatricius @ 2012 12 15, 17:10)
Kas esat matę sulčiaspaudę kad obuolių sultis išspaustų gerai? Nes su lėtaeigėm tik tyrelės gaunasi o norėtusi tokių skystų
Geriausiai sultis išspaudžia dviejų sraigtų sulčiaspaudės. Jomis spaudžiant sultis net ir iš minkštų obuolių sultys bus žymiai skystesnės nei spaudžiant su vieno sraigto sulčiaspaude, tačiau pats procesas nebus toks trumpas ir lengvas. Dviejų sraigtų sulčiaspaude iš morkų spaustose sultyse faktiškai nesijaučia kietų dalelių, jos yra skystos ir vienalytės. Nesuklyskit, skystos, tai nereiškia vandeningos.
Dviejų sraigtų sulčiaspaudė jums sultis išspaus geriausiai, bet ja naudotis ir ją valyti yra šiek tiek sudėtingiau. Vieno vertikalaus sraigto sulčiaspaudės, kurios dabar yra "ant bangos" yra pačios patogiausios, todėl neįgudusiam vartotojui ne itin reikliam sulčių kokybei, jos tinkamiausios.
Galima apibendrinti:
Dviejų sraigtų sulčiaspaudė = aukščiausia sulčių kokybė + papildomos funkcijos;
Vertikali vieno sraigto sulčiaspaudė = patogu naudotis + sveikos sultys;
Išcentrinė (centrifūginė) sulčiaspaudė = greitis;
Sulčiaspaudė, kuri ir sultis geriausiai išspaustų, ir veiktų greitai, ir būtų patogi bei lengvai valoma, dar nesukurta. Rinkitės kas jums svarbiausia.