Įkraunama...
Įkraunama...

Dėmesio!Paauglių tėvams.

QUOTE(nega_n @ 2008 07 02, 19:28)
Nu geras ! O mums tai gerai ten buvo  lotuliukas.gif
Žodžiu ,atostogavom užsienyje , ir vyrui tokia ateina žinutė "Mama ,aš policijoje. Paskambink man šiuo numeriu"
Tai mes aišku netikėjom... Nes:
1. Mūsų vaikai su mumis...
2. Žinutė atėjo mano VYRUI .. 4u.gif  lotuliukas.gif

bet vienam is 1000 ar is 100 ima ir atitaiko tuos bajerius, ir tada jau bedos ir prasideda..
vienam is musu artimuju rato taip ir nutiko, prigavo sena zmogu - isviliojo paskutines santaupas verysad.gif siais laikais NIEKUO negalima pasikliauti, kad ir kaip paranojiskai tai skamba. net ir is draugu kartais visokiu nesamoniu susilauki, ka jau kalbet apie svetimus..
Atsakyti
Manau, kad reikia ne tik tėveliams saugotis nuo tokių sukčių... Reikia ir su vaikais apie tai šnekėti.
Nors atrodo - šneki šneki, o vis tiek kas nors ima ir padaro vėl tą pačią klaidą g.gif

Stengiuosi vaikams vis moralus ta tema paskaityti: jei kas neaišku - skambina man, jei neprisiskambina man - skambina tėčiui, jei tėtis nekelia - skambina močiutėms, diedukams ir visiems, kieno telefonus turi smile.gif

Ir žinoma - svarbiausiai paslėti pinigus (jei tokių yra), kad vaikai nerastų 4u.gif
Atsakyti
Viena diena kai buvo sestadienis,dukrytei y mokykla nereikejo.mes abu su tetciu dirbom.tai jai parase zinute.-Tavo mama pateko y avarija prasau atnesti visus nigus ir brangius daiktus y prie tokiu adresu.bet mano mergyte viska zinojo apie tokius sukcius nors ji ejo tik y 2kl.as jai buvau viska papasakojus .tai ji iskart puole skambint man ir pasake apie sia zinute viska.tai as dukrytei iskart pasakiau ka tai netiesa man ir tetciui viskas gerai mes ramiai dirbam.as zinoma apsidziaugiau thumbup.gif kad mazule nepuole y panika.bet jai no neuzteko ir Ji dar sumane isiusti zinute..-na kad mano mama jau amzinatelis. g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
o man buvo taip. (kai buvau vienuolikos)
į namų telefoną paskambino kažkoks vyras. mano tėvų nebuvo namie. buvau su drauge. tas vyras teigė,kad mano tėtis pakliuvo į bėdą. aš sakau: "į kokią?" o jis pasakė,kad turiu paskambint tuo ir tuo numeriu. dėl visą ko užsirašiau.
jis dar pasakė,kad niekam neskambinčiau nei mamai nei tėčiui ir niekam nesakyčiau.
NEBUVAU DURNA. apie sukčius enbuvau nieko girdėjus,bet viską supratau.
nepaskambinau tuo numeriu. PASKAMBINAU TĖČIUI. o jis pasakė,kad viskas GERAI.
tas vyras bandė mane apgaut.
paskui paskambino vėl-paklausė,ar vis dėl to paskambinau tuo numeriu.
padėjau ragelį...
tai tokia mano istorija cool.gif

ir vieną kart gavau žinutę: "mama,man mokyloj atėmė telefoną. rašau iš draugo. skambink tuo ir tuo numeriu" biggrin.gif
Atsakyti
taip ,,smagiu,, dalykeliu pripasakojot . aciu uz perspejima. niekada apie tai negalvojau . busiu budresne
Atsakyti
Mano meistro (autoservise) sunus ir isnese visus pinigus, mamos papuosalus ir net televizorius ileido i namus, kad paimtu.. Vaikas "gelbejo" teti is nelaimes.. unsure.gif
Atsakyti
Man irgi ,,sunus i avarija pakliuvo'' nesvarbu kad papa ciulpe tuo metu doh.gif
Atsakyti
Girdėjau, kad net pamokyti vaikai pridaro kvailysčių...

aš saviškiams nuolat primenu apie sukčius, kas ten žino kaip tas vaikas susinervinęs pasielgti gali...
Atsakyti
O as savo dukroms vis sakau ir sakau jeigu kas paskambintu ir pranestu toki dalyka, pavyzdziui nepazistamas zmogus, netiketi juo ir tiesiog paskambinti kitam artimui, kad padetu issiaiskinti kas vyksta su tais bjauriais sukciais. rolleyes.gif ir beto sukciai gali patys save apgauti, pavyzdziui man pries metus paskambino is nepazistamo nr. is pasake "Jusu sunus pateko i didele avarija, prasome pervesti 2000 lt. kad butu skubi operacija" Na, o as padejau rageli, nes vis delto sunaus is vis neturiu biggrin.gif
Atsakyti
Dabar esu dar paauglė, bet prisimenu kai man buvo kažkur 10 metų mano mamai paskambino tie sukčiai ir sakė "mama papuoliau į bėdą reikia pinigų". Aš tuomet buvau su mama, bet turiu ir sese tada jei buvo kažkur 15-16 metų, tai mama nedelsiant jai paskambino ir klausinėjo ar nieko nenutiko , aišku mama susinervino, sakė grįžt sesei namo. Ok grįžo, tada mama pati paskambino juos iškoliojo pasakė pranešiu policijoj , tie iškart padėjo rageli ir kalba buvo baigta. Svarbiausia tokioj situacijoje nepasimest. schmoll.gif

Atsakyti
Man irgi kelis kartus buvo parašę į seną nr. "Mama, gelbėk patekau į avariją paskambink šituo nr. ******" Nors pati dar esu vaikas doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
bet tai kaip cia jie randa tokiu zmogeliu dar tai niekaip nesuprantu ...
Atsakyti