Labas,
Gal galite pasidalinti įspūdžiais kokių mobilių telefonų kompanijų tinklais dažniausiai šios žinutės eina - OMNITEL (Ekstra, Ežys ar kt.), BITĖ (Labas ar kt.) ar TELE2 (Pildyk, Mažylis ar kt.).
Kiek girdėjau, kad dažniausiai siunčia tokias žinutes tame tinkle, kuriame jos buna nemokamos arba už "pora" centų, kad sukčiams kuo mažiau už išsiuntimą reikėtų mokėti ir kuo daugiau jie galėtų jų pasiųsti nemokamai ar "kuo pigiau".
Nuo to priklausys kokios mobilios kompanijos telefono tinklą man reiks parinkti savo vaikui.
Ačiū
Su pagarba, Vilius
El. paštas: barvil@gmail.com
Manau, kad visi tinklai vienodai "susitepę" tokio tipo sms. Pati esu Tele2 abonentė, tai porą kartų teko kažką "laimėti". Tarnybinis telefonas - Omnitel, tai juo vaikas pagalbos "prašė". Buvo graudžiai juokinga, kai pusvalandžio bėgyje du bendradarbiai (abu vyrai) gavo sms "Mama, padėk ir t.t." - Jų telefono nr. tik paskutiniu skaičiumi skiriasi.
Pažįstama draugauja su Bite. Taip pat yra gavusi panašių žinučių.
Tai ir išeina, kad į balą kritęs, sausas neatsikelsi. - Kokį operatorių vaikui beparinktumėt, nuo fišingo jo neapsaugosit. Deja.
Pažįstama draugauja su Bite. Taip pat yra gavusi panašių žinučių.
Tai ir išeina, kad į balą kritęs, sausas neatsikelsi. - Kokį operatorių vaikui beparinktumėt, nuo fišingo jo neapsaugosit. Deja.
Jo siuncia visiems be isimties. Nes visu isankstinio mokejimo korteliu sms arba nemokami arba po centa savuos tinkluose. As jei gaunu sms palinkiu sekmingai atsedet likusi laika ir dar komplimenta koki parasau ale "gaidys" seip tokius sms raso daugiausia kaliniai. na nzn dabar jau ir operatoriai eme siuntineti ispejimus netiketi nei skambuciais nei sms is nepazystamu numeriu. taigi belieka pries vaikui iteikiant telefona pamokyti, kad netiketu niekuo. nes operatoriaus pasirinkimas neapsaugos nuo tokiu sukciu. beja dar vienas kol kas mazesnis bet greitai manau isibegesiantis sukciavimo budas bus nusikaltimai internetu. nurodant padirbta tarkim banko puslapi ir taip susirenkant reikalingus slaptazodzius. buvo nesenai bandymas, tiesa gana vaikiskas bandant per email issiuntineti fiktyvaus hanza banko internetines bankininkystes puslapio nuoroda. yra ir kitokiu budu pakisti netikra (beveik identiska originalui puslapi). neuzkibkit. uzsienyje tokie internetiniai nusikaltimai jau klesti, ateis banga ir pas mus. tik va tam ziniu daugiau reikia nei sms issiust, bet sulauksim intelektualiu sukciu ir mes
QUOTE(meja34 @ 2006 11 03, 23:02)
sveikos
o asjums papasakosiu koks man striokas su tais aferistais buvo
tai ivyko birzeli.mes gyvenam Panevezyje,o dukra atostogom vasara i zirgyna trakuose isvaziuoja.tai va,guliu as (astuntam men nestumo) namie ziuriu telika ir gaunu sms:"mamyte butinai paskambink,atsitiko nemalonus dalykas".ziuriu ne dukros nr,bet vis vien skambinu.atsiliepia vyriskis ir sako man:
-ar jus zinote kur yra dabar jusu [COLOR=red]vaikas?
as:
taip ,zinau trakuose zirgyne(o sirdis jau kulnuose)
jis:
ne,jusu vaikas policijoj
as:kaip suprast?
jis:ivyko toks nemalonus incidentas.jusu vaikas prie parduotuves begdamas sudauze mergaites telefona,viska mate jos tevelis ir atveze dukra i policija,nes tlf brangus ir saskaitoj buvo gal 100lt,bet ji uzsiblokavo suduzus tf
isivaizduokit kaip as jauciausi,(visiskai nesuprantu kas vyksta ir mazyle pilve duodasi kaip isprotejus)sakau jam:
tai ka man dabar daryti? kodel man tas tevas nepaskambino?nebande be policijos susitarti?juk dukra mano nepilnamete(cia jau pradedu ciukintis)kokia teise jus turit be tevu ja apklausti?
jis:tokia teise turi kazkokia(pasake pavarde)inspektore
as pradejau abejot,gal ir turi.
jis;va,cia yra tevelis salia galit pasneketi su juo
tas tevelis man pasiule atpirkti tlf ir saskaita jame,viso apie 300lt.as negalvodama sutikau(kad tik netampytu mano vaiko)pasakiau,kad pasuksiu uz 10 min,nes skambinsiu vyrui,kuris kaip tik yra dabar vilniuje.
paskambinu vyrui,pasakoju visa istorija,liepiu vaziuoti i trakus,i ploicija ir tvarkyti viska,vel skambinu tam teveliui ir prasau palaukti kol atvaziuos mano vyras.uz keliu min skabina vyras ir sako man:tu,gal durna skambinau Deimantei,ji joja laukuose su trenere,bet as gi savo rekiu:vaikas policijoj.ir tik po to man daein paskambinti dukrai!
tai va merginos,is to strioko net nepaprasiau to "policininko",kad duotu su dukra pakalbeti ir ciut neisdure manes ant 300lt.tie aferistai naudojasi zmogaus pasimetimu ir taip islupa pinigus.nesupratau tik kaip jie mano nr atkase ir is kur zinojo,kad dukra ne namie.paskui pergalvojau viska,ka sake jie ir supratau,jog as pati jiems viska pasakiau.jie juk sake [COLOR=red]vaikas[COLOR=orange] ne dukra ,paklause kur?as vel pasakiau,o toliau viskas is eigos
sekmes!nepapulkit!
o asjums papasakosiu koks man striokas su tais aferistais buvo
tai ivyko birzeli.mes gyvenam Panevezyje,o dukra atostogom vasara i zirgyna trakuose isvaziuoja.tai va,guliu as (astuntam men nestumo) namie ziuriu telika ir gaunu sms:"mamyte butinai paskambink,atsitiko nemalonus dalykas".ziuriu ne dukros nr,bet vis vien skambinu.atsiliepia vyriskis ir sako man:
-ar jus zinote kur yra dabar jusu [COLOR=red]vaikas?
as:
taip ,zinau trakuose zirgyne(o sirdis jau kulnuose)
jis:
ne,jusu vaikas policijoj
as:kaip suprast?
jis:ivyko toks nemalonus incidentas.jusu vaikas prie parduotuves begdamas sudauze mergaites telefona,viska mate jos tevelis ir atveze dukra i policija,nes tlf brangus ir saskaitoj buvo gal 100lt,bet ji uzsiblokavo suduzus tf
isivaizduokit kaip as jauciausi,(visiskai nesuprantu kas vyksta ir mazyle pilve duodasi kaip isprotejus)sakau jam:
tai ka man dabar daryti? kodel man tas tevas nepaskambino?nebande be policijos susitarti?juk dukra mano nepilnamete(cia jau pradedu ciukintis)kokia teise jus turit be tevu ja apklausti?
jis:tokia teise turi kazkokia(pasake pavarde)inspektore
as pradejau abejot,gal ir turi.
jis;va,cia yra tevelis salia galit pasneketi su juo
tas tevelis man pasiule atpirkti tlf ir saskaita jame,viso apie 300lt.as negalvodama sutikau(kad tik netampytu mano vaiko)pasakiau,kad pasuksiu uz 10 min,nes skambinsiu vyrui,kuris kaip tik yra dabar vilniuje.
paskambinu vyrui,pasakoju visa istorija,liepiu vaziuoti i trakus,i ploicija ir tvarkyti viska,vel skambinu tam teveliui ir prasau palaukti kol atvaziuos mano vyras.uz keliu min skabina vyras ir sako man:tu,gal durna skambinau Deimantei,ji joja laukuose su trenere,bet as gi savo rekiu:vaikas policijoj.ir tik po to man daein paskambinti dukrai!
tai va merginos,is to strioko net nepaprasiau to "policininko",kad duotu su dukra pakalbeti ir ciut neisdure manes ant 300lt.tie aferistai naudojasi zmogaus pasimetimu ir taip islupa pinigus.nesupratau tik kaip jie mano nr atkase ir is kur zinojo,kad dukra ne namie.paskui pergalvojau viska,ka sake jie ir supratau,jog as pati jiems viska pasakiau.jie juk sake [COLOR=red]vaikas[COLOR=orange] ne dukra ,paklause kur?as vel pasakiau,o toliau viskas is eigos
sekmes!nepapulkit!
Mano mamai lygiai taip pat buvo, bet ji susiprotejo paskambint man kai nupirko saskaitos papildymus uz 200lt, paskambino sako kur esi? sakau mieste vaikstau, taip viskas nuslego sake jai, dar neipratus kad nenamie gyvenu, tai po to neturejo kur det tuos papildymus, o mano tokia korta buvo, tai man atiteko
Ir aš buvau gavusi žinutę - "mama, gelbėk, pakliuvbau į bėdą, sūnus". cha, mano sunui tik 2 metukai tebuvo....
manau, kad apie tai reika daug kalbėtis su savo vaikais.
manau, kad apie tai reika daug kalbėtis su savo vaikais.
baisu.man irgi parase sms siendien kad laimejau 1000litu.bet nuejau topocentras.lt.ir ten rase ka apie laimejimus smsais nepranesa.nusiraminau ir daugiau nieko nesakiau sukciams..wa.
Viena karta mano sunaus klasiokei paskambino kazkoks vyras ir sake, kad jos tetis pakliuvo i avarija ir, kad isnestu pinigus visus i kiema. Bet tos mergaites tetis... buvo pries metus jau mires...
reike vaikams pasakyti kad svarbiausia nepasimesti. Jei skambina kad kas atsitiko tevam paprasyti kad duotu pasikalbeti su tevais. jei sako kad tevai negali kalbeti ar yra be samones tuomet paklausti kaip suzinojo kad ten jo tevai. jei apsimetelis duoda tavo "tevus" paklausineti jo arba savo vardu ar dar kokios tik jum zinomos informacijos. jei jum buvo pasiusta sms zinute pirmiausia reike paskambinti tevam ir viska issiaiskinti o ne pulti daryti ko nori apgavikai.
va mano puseserei kaip buvo irgi :
ji su vyru buvo darbe , o mergaite ju grizo is mokyklos paskambino jai is "policijos" sako , kad tevelis kazka suzeide ( o tie telefoniniai sukciai viska issiaiskina apie zmones , zinojo , kad tevelis gydytojas , adresa zinojo viska , zinojo , kad tevu namie nera )ir kad dabar is jo atimtas mobilus telefonas toel negali skambinti teciui , o dukryte dar mazute visai palyginus 10 metu , patikejo aisku , neskambino , o tie sukciai klause duru kodo , kur papuosalus laiko , ar turi santaupu namie , kur laiko jeigu turi , o ta viska ir ispasakojo , tai gerai , kad namo tetis grizo is karto , o tai butu ten apiplese , o ana dar ir duris atidarius. bet vat pussere pajuto ka reiskai but sekamai ,kai zino kur tu dirbi , ar esi namie , koks tavo vardas , koks dukros vardas , kiek jai metu , tai net duris pakeite i sarvuotas , signalizacija is karto isivede.
ji su vyru buvo darbe , o mergaite ju grizo is mokyklos paskambino jai is "policijos" sako , kad tevelis kazka suzeide ( o tie telefoniniai sukciai viska issiaiskina apie zmones , zinojo , kad tevelis gydytojas , adresa zinojo viska , zinojo , kad tevu namie nera )ir kad dabar is jo atimtas mobilus telefonas toel negali skambinti teciui , o dukryte dar mazute visai palyginus 10 metu , patikejo aisku , neskambino , o tie sukciai klause duru kodo , kur papuosalus laiko , ar turi santaupu namie , kur laiko jeigu turi , o ta viska ir ispasakojo , tai gerai , kad namo tetis grizo is karto , o tai butu ten apiplese , o ana dar ir duris atidarius. bet vat pussere pajuto ka reiskai but sekamai ,kai zino kur tu dirbi , ar esi namie , koks tavo vardas , koks dukros vardas , kiek jai metu , tai net duris pakeite i sarvuotas , signalizacija is karto isivede.
Man irgi skambino , kad mano sūnus ( o pas mane 2 dukros) kažką padarė ir reikia atsilyginti , tai garsiai pradėjau juoktis ir pasakiau perniukams , kad ne ant tos pataikė, o paskui paskambinau į policiją.
Tiesa, naujausios žinios Klaipėdos miesto policija priėmė tokį sprendimą , jei žmogui paskambino sukčius ir reikalauja pinigų , kad nebūtų keliama byla , vadinasi tai teisėsaugos pareigūnų papirkinėjimas- o tai jau bauda arba laisvės atėmimas iki kažkiek metų. Nežinau kaip kituose miestuose , nes tą girdėjau per radiją kai vykau į KL/
Tiesa, naujausios žinios Klaipėdos miesto policija priėmė tokį sprendimą , jei žmogui paskambino sukčius ir reikalauja pinigų , kad nebūtų keliama byla , vadinasi tai teisėsaugos pareigūnų papirkinėjimas- o tai jau bauda arba laisvės atėmimas iki kažkiek metų. Nežinau kaip kituose miestuose , nes tą girdėjau per radiją kai vykau į KL/
Bet koks siaubas, aš tokį dalyką išgirdusi tai mirčiau iš siaubo, kad mano vaikui kažkas galėjo nutikt Ačiū Dievui, mums dar neteko to patirti, bet jeigu paskambintų kokie nors ir prašytų pinigų, tai apsimesčiau kad patikėjau, ir tuoj pat skambinčiau giminaičiui iš policijos, gal padėtų susekti tuos išgamas, nes tokiems vieta už grotų
As irgi buvau gavusi zinute: Mama patekau i policija. Paskambink Nr. ....
Taciau kadangi tiksliai zinuojau kad mano vaikas darzelyje i i policija pakliuti negalejo tai paskambinau i policija Paklause ka as ketinu veikti ar noriu padeti pagauti tuos sukcius, bet tada reiketu nuvykti i nuovada ir tp... O as laukiausi tai pagalvojkau kad, man tik truksta sukciu gaudyti prie pilnos laimes ir taip liko. Nors telefona i kuri liepe paskambinti, policijai pranesiau
Taciau kadangi tiksliai zinuojau kad mano vaikas darzelyje i i policija pakliuti negalejo tai paskambinau i policija Paklause ka as ketinu veikti ar noriu padeti pagauti tuos sukcius, bet tada reiketu nuvykti i nuovada ir tp... O as laukiausi tai pagalvojkau kad, man tik truksta sukciu gaudyti prie pilnos laimes ir taip liko. Nors telefona i kuri liepe paskambinti, policijai pranesiau