Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vyras padeda rūpintis vaiku? - 2

QUOTE(nesakykniekada @ 2012 08 17, 14:48)
As iseinu, nesakiau, kad istisai tik ziuriu i sienas ir su vaiku namie guguoju..  doh.gif varom i miesta, pasivaikscioti, pasiiarbatinti pas drauge. Ne tokia problema iskeliau.. ax.gif Daug geru patarimu cia radau. Aciu. smile.gif

del finansu - esu nepriklausoma ir tikrai nera musu santykiai nueje iki tokio lygio, kad jis mane del pinigu engtu, ar as ji.. kad vaikais grasintumemes. ne ne, taip nera. galbut labai astriai visa situacija atrodo. Ir as pati suprantu, kad didziausias minusas, kad nespeju vyru, kaip cia geriau issireiksti - pasisotinti? na, ta prasme, mazai laiko ir demesio is jo puses, kai buna namie tik savaitgaliais o ir tai kazkur laksto. nebuvo dar nei vienos dienos, kad visa diena butu prabuves su mumis. Kalbu rimtai. Ar lyja, ar karsta, ar sninga - vis tiek jis reikalu ministras. Ir patikekite, tikrai ne visada ir as kariauju. smile.gif

Tai tas vyras ne toks ir blogas pasirodo, kaip nupiešėte mums pradžioj? smile.gif
Jeigu jūs savo vyrą vis tiek sugebate tokioj situacijoj pagirti, apginti, gal nėra problemos išvis? Manau, kad pradžioj tikėjotės, kad vyrelis susitupės ir taps naminiu, o čia pasirodo-nei velnio. Teks arba vyrą keist, arba požiūrį, nes vyras jau tikrai nepasikeis. Nebent po 50-ties.
Atsakyti
QUOTE(nesakykniekada @ 2012 08 17, 14:48)
As iseinu, nesakiau, kad istisai tik ziuriu i sienas ir su vaiku namie guguoju..  doh.gif varom i miesta, pasivaikscioti, pasiiarbatinti pas drauge. Ne tokia problema iskeliau.. ax.gif Daug geru patarimu cia radau. Aciu. smile.gif

del finansu - esu nepriklausoma ir tikrai nera musu santykiai nueje iki tokio lygio, kad jis mane del pinigu engtu, ar as ji.. kad vaikais grasintumemes. ne ne, taip nera. galbut labai astriai visa situacija atrodo. Ir as pati suprantu, kad didziausias minusas, kad nespeju vyru, kaip cia geriau issireiksti - pasisotinti? na, ta prasme, mazai laiko ir demesio is jo puses, kai buna namie tik savaitgaliais o ir tai kazkur laksto. nebuvo dar nei vienos dienos, kad visa diena butu prabuves su mumis. Kalbu rimtai. Ar lyja, ar karsta, ar sninga - vis tiek jis reikalu ministras. Ir patikekite, tikrai ne visada ir as kariauju. smile.gif

O gal vyras todel ir nuolat brga, kad namuose jam kancia klausyti priekaistus. Namai turi traukti gristi, tai vieta kurioje turetu buti gera ir ramu. O kokio demesio is vyro jus norite? Galite parasyti konkreciau.
Atsakyti
QUOTE(nesakykniekada @ 2012 08 17, 11:07)
Zinote, atsiprasau, kad pabusiu grubi, nu bet laba diena, jei Jus linkusi manyti, kad moteris turi vaika  auginti viena. smile.gif Ar is mano zodziu isskaitete, kad as nemyliu ir nelaukiau savo vaiko? smile.gif Ar tai, kad per puse metu niekur nebuvau isejusi (kalbu ne apie klubus, o apskritai -tarkime baseina) jums normalu? Kazkoks kategoriskumas is Jusu lupu sklinda - jei pavargsti, uzpuole depresija nuo buvimo vienai tarp keturiu sienu - tai tu nepasiruosusi motinystei. Atsiprasau, bet nepazinodama zmogaus, niekada taip nesakyciau. Sovietinis mastymas - mama namie, prie puodu ir nesiskundzianti - tik tada ji gera.

Aš apie tris metus niekur nebuvau išėjus ( pasivaikščiojimai su vaikais nesiskaito smile.gif,ir man tai normalu.Pasiruošimas motinystei-tai ir yra suvokimas,kad laisvė bus žiauriai apribota,ir gana ilgam.Galima aišku kaltinti vyrą,kad jis toks anoks,nepadeda,bet tai sugriaus šeimą.
Arba galima laikytis principų-tada nebus šeimos.Arba galima pagudrauti-nustatyti,kad vyras va tada eina su draugais kažkur,o va tada -laiką leidžia su šeima.Susitarti,kad padeda tą ar aną.Bet kaltinti vyrą,kad jūs neatlaikot motinystės sunkumų-nieko gero.Jis vis tiek tos rutinos nepakeis-kad kasdien vaikas,buitis,ir jokių normalių pramogų,jokio atsipalaidavimo.O kai sąlygos vyrui-darbas-namai-namuose vaiko priežiūra-anksčiau ar vėliau jisi neatlaikys ir pabėgs.
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2012 08 17, 15:41)
Aš apie tris metus niekur nebuvau išėjus ( pasivaikščiojimai su vaikais nesiskaito smile.gif,ir man tai normalu.Pasiruošimas motinystei-tai ir yra suvokimas,kad laisvė bus žiauriai apribota,ir gana ilgam.Galima aišku kaltinti vyrą,kad jis toks anoks,nepadeda,bet tai sugriaus šeimą.
Arba galima laikytis principų-tada nebus šeimos.Arba galima pagudrauti-nustatyti,kad vyras va tada eina su draugais kažkur,o va tada -laiką leidžia su šeima.Susitarti,kad padeda tą ar aną.Bet kaltinti vyrą,kad jūs neatlaikot motinystės sunkumų-nieko gero.Jis vis tiek tos rutinos nepakeis-kad  kasdien vaikas,buitis,ir jokių normalių pramogų,jokio atsipalaidavimo.O kai sąlygos vyrui-darbas-namai-namuose vaiko priežiūra-anksčiau ar vėliau jisi neatlaikys ir pabėgs.

Labai pazistama situacija, as turiu du mazus vaikus, ir suvokiu, kad nepriklausau vien tik pati sau ir dar ilgai nebus tokiu pramogu vien tik man vienai smile.gif.
Atsakyti
Aciu visoms komentavusioms - tikrai rasiu kuo pasinaudoti, kaip kai kurias problemas isspresti - kartais reikia, kad kas nors pakomentuotu is salies, kad galetum ivertinti situacija. O saves sventaja sioje situacijoje taip pat nenupiesiau.

Tik noreciau pasakyti, kad motinystes nekeisciau i nieka, tai pati nuostabiausia patirtis mano gyvenime ir man labai gaila, kad kai kurios mamos, isgirdusios mano nusiskundimus, jog noriu laiko sau, nors pusvalandelio, puole kaltinti, kad neatlaikau motinystes nastos. smile.gif.. na, palieku teise spresti Jums, bet.. smile.gif netikiu, kad nei viena nenorejote iseiti per tuos tris ar dar kelis metus i viesuma viena. Tik gal ne visos drista prisipazinti, nes tada jau esi priimama kaip ne supermama, kuri neatlaiko motinystes issukiu smile.gif O nuo to, kiek nori iseiti ar nenori, nepriklauso motinystes kokybe ir nusiteikimas, pasiruosimas jai. Cia siaip, pamastymui, kad kategoriskumas neimtu virsaus.. nes pasakymai, kad vyrai neatlaikys to, ar ano, pabegs - na, nezinau, vaikai tai bendri...Moteris turi atlaikyti ir atlaiko, bet kam tada seimoje reikalinga partneryste? Cia velgi senoviskas mastymas, kad vyras seklai ir pinigams reikalingas islenda. Atsiprasau, jei yrja ne taip. reikia visur ieskoti kompromiso, ka as ir noreciau pasiekti savo santykiuose ir labai dirbu su savimi. Klaidu darome visi, svarbu is ju pasimokyti, bet mokant kita nereiketu idealizuoti situaciju, kurios anaiptol nera tobulos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesakykniekada @ 2012 08 17, 16:28)
Aciu visoms komentavusioms - tikrai rasiu kuo pasinaudoti, kaip kai kurias problemas isspresti - kartais reikia, kad kas nors pakomentuotu is salies, kad galetum ivertinti situacija. O saves sventaja sioje situacijoje taip pat nenupiesiau.

Tik noreciau pasakyti, kad motinystes nekeisciau i nieka, tai pati nuostabiausia patirtis mano gyvenime ir man labai gaila, kad kai kurios mamos, isgirdusios mano nusiskundimus, jog noriu laiko sau, nors pusvalandelio, puole kaltinti, kad neatlaikau motinystes nastos. smile.gif.. na, palieku teise spresti Jums, bet.. smile.gif netikiu, kad nei viena nenorejote iseiti per tuos tris ar dar kelis metus i viesuma viena. Tik gal ne visos drista prisipazinti, nes tada jau esi priimama kaip ne supermama, kuri neatlaiko motinystes issukiu smile.gif O nuo to, kiek nori iseiti ar nenori, nepriklauso motinystes kokybe ir nusiteikimas, pasiruosimas jai. Cia siaip, pamastymui, kad kategoriskumas neimtu virsaus.. nes pasakymai, kad vyrai neatlaikys to, ar ano, pabegs - na, nezinau, vaikai tai bendri...Moteris turi atlaikyti ir atlaiko, bet kam tada seimoje reikalinga partneryste? Cia velgi senoviskas mastymas, kad vyras seklai ir pinigams reikalingas islenda. Atsiprasau, jei yrja ne taip.  reikia visur ieskoti kompromiso, ka as ir noreciau pasiekti savo santykiuose ir labai dirbu su savimi. Klaidu darome visi, svarbu is ju pasimokyti, bet mokant kita nereiketu idealizuoti situaciju, kurios anaiptol nera tobulos smile.gif

Ismokite seimoje prasyti, vertetu perskaityti keleta knygu - vyrai kile is marso, moterys is veneros, ismokite save myleti, nepaisant savo sutuoktinio (arba kazkas panasaus).
Laiko sau visad galima atrasti, jus kaltinote vyra, bet nesiemete jokiu veiksmu.
Palieki vaika vyrui ir iseini nors pusvalandziui pasivaikscioti.
Motinyste tai didelis laisviu apribojimas, ypac jeigu neturi kas padeda, turiu omenyje senelius.
Kantrybes ir stiprybes, man pirmiejo vaiko pusmeciai buvo patys lengviausi, veliau reiks zymiai daugiau kantrybes ir jegu.
Atsakyti
QUOTE(nesakykniekada @ 2012 08 17, 15:28)
Tik noreciau pasakyti, kad motinystes nekeisciau i nieka, tai pati nuostabiausia patirtis mano gyvenime ir man labai gaila, kad kai kurios mamos, isgirdusios mano nusiskundimus, jog noriu laiko sau, nors pusvalandelio, puole kaltinti, kad neatlaikau motinystes nastos. smile.gif.. na, palieku teise spresti Jums, bet.. smile.gif netikiu, kad nei viena nenorejote iseiti per tuos tris ar dar kelis metus i viesuma viena. Tik gal ne visos drista prisipazinti, nes tada jau esi priimama kaip ne supermama, kuri neatlaiko motinystes issukiu smile.gif O nuo to, kiek nori iseiti ar nenori, nepriklauso motinystes kokybe ir nusiteikimas, pasiruosimas jai. Cia siaip, pamastymui, kad kategoriskumas neimtu virsaus.. nes pasakymai, kad vyrai neatlaikys to, ar ano, pabegs - na, nezinau, vaikai tai bendri...Moteris turi atlaikyti ir atlaiko, bet kam tada seimoje reikalinga partneryste? Cia velgi senoviskas mastymas, kad vyras seklai ir pinigams reikalingas islenda. Atsiprasau, jei yrja ne taip.  reikia visur ieskoti kompromiso, ka as ir noreciau pasiekti savo santykiuose ir labai dirbu su savimi. Klaidu darome visi, svarbu is ju pasimokyti, bet mokant kita nereiketu idealizuoti situaciju, kurios anaiptol nera tobulos smile.gif

Oi kaip aš norėjau,žodžiais net sunku nusakyti.Pešėmės dėl to juodai,kaltinau vyrą viskuo...Dabar,kai vaikai suaugę,o aš galiu sakysim save pastatyti mintyse vyro vieton-aš neatlaikyčiau,jei du darbai,ir jokio poilsio,o jei dar neišsimiegojus pastoviai būčiau,tai mane iš abiejų darbų paprasčiausiai išmestų.Normalu,kad mama su vaiku niančinas per naktį-nes jinai gali dieną pamiegoti kai vaikas miega ,o vyras tos galimybės neturi.O šiaip-paaugs vaikas,atsiras tų galimybių kažkur išeiti be vaiko,čia tik laiko klausimas.Aišku gerai,kai vyras dirba,paskui visą vakarą su vaikais namie tasos,bet deja tokių nedaug,jums nepasisekė,kad vyras ne toks,ir man nepasisekė,bet to išsireikalauti nemanau kad pavyks.Ir vaiko priežiūra ir buitis-nėra tai tai toks jau supersunkus darbas,bet rutina per smegenis kai duoda,tai tada gyventi nelabai noris...
Atsakyti
bet rutina per smegenis kai duoda,tai tada gyventi nelabai noris...

100 proc sutinku.
Atsakyti
QUOTE(nesakykniekada @ 2012 08 17, 16:09)
bet rutina per smegenis kai duoda,tai tada gyventi nelabai noris...
100 proc sutinku.

O dabar galima pamastyti dėl to,ar vyrai kalti dėl to,kad moterys po vaiko gimdymo rutinos neatlaiko...Dabar manau kad nekalti..Bet jei šita diskusija būtų 15-16 metelių atgal-visa gerkle būčiau rėkus,kad kalti,jie bjaurybės,kad po darbo tik žmona ,vaikai ir kalnas vystyklų,jokių draugų ir pramogų negali būti,nes maži vaikai namie,ir jokio normnalaus miego abiems neturi būti,abu turim per naktį prie vaikų būti ir abu turim būti neisšimiegoję...
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2012 08 17, 16:16)
O dabar galima pamastyti dėl to,ar vyrai kalti dėl to,kad moterys po vaiko gimdymo rutinos neatlaiko...Dabar manau kad nekalti..Bet jei šita diskusija būtų 15-16 metelių atgal-visa gerkle būčiau rėkus,kad kalti,jie bjaurybės,kad po darbo tik žmona ,vaikai ir kalnas vystyklų,jokių draugų ir pramogų negali būti,nes maži vaikai namie,ir jokio normnalaus miego abiems neturi būti,abu turim per naktį prie vaikų būti ir abu turim būti neisšimiegoję...

Nezinau, ar kaltinu vyra del esamos rutinos, net susimasciau dabar.. g.gif Nera taip, kad griebciausi tokiu krastutinumu, kuriuos nurodete, gal tiesiog per mazai rodziau pastangu pati, kad vyras nors kiek butu i ta rutina itrauktas. Pati jam leidau miegoti kitur, nes ir pati suvokiu, kad nieko jis man nepades, jis nekeicia vystyklu, nes yra labai priklus )(ta zinau jau nuo draugystes pradzios), todel net nejauciu nuoskaudos, kad jis to nedaro.. tiesiog musu problemos seimoje galbut daugiau emocines. As dirbu savo darba, jis savo. jis poilsio gauna, as ne. Vidinis konfliktas.. o dar atitolimas.. krize gimus vaikuciui.. Bet mano vyras zino, kad as noriu, jog jis iseitu, pasibutu, pailsetu, bet viskas pasieke ta lygi, kad nebesugebu nuosirdziai jo isleisti, nes jis nori ir nori ir nori, o as turiu ir turiu isleisti, mainais - nelabai ka gaudama.. Teisybes nebuvimas isgimde priekaistus. unsure.gif bet ir siaip, pati vertindama savo pogimdyvine savijauta (netgi ir nestum metu) galiu pasakyti, kad oi oi, kaip mane paveike hormonai..
Atsakyti
QUOTE(Arival @ 2012 08 17, 17:16)
O dabar galima pamastyti dėl to,ar vyrai kalti dėl to,kad moterys po vaiko gimdymo rutinos neatlaiko...

taip kalti
ir va sitame tavo pasakyme, labai gerai atsiskleidzia kodel
QUOTE(Arival @ 2012 08 17, 17:00)
Aišku gerai,kai vyras dirba,paskui visą vakarą su vaikais namie tasos,bet deja tokių nedaug,jums nepasisekė,kad vyras ne toks,ir man nepasisekė,bet to išsireikalauti nemanau kad pavyks.

normaliam TEVUI (o ne kazkam su desrele tarp koju), nereiketu sakyti, kad man pasiseke, jog tu po darbo teikiesi pabuti su savo vaiku, o ne mauni kazkur (tegul ir ant sopfutes su laikrasciui issidrebti). O tavo kalte yra ta, kad manai, jog savo pareigu neatlikimas yra norma ir pateiki toki pavyzdi kaip norma.

QUOTE(Arival @ 2012 08 17, 17:16)
,jokių draugų ir pramogų negali būti,nes maži vaikai namie,ir jokio normnalaus miego abiems neturi būti,abu turim per naktį prie vaikų būti ir abu turim būti neisšimiegoję...

o visa sita galima ir reikia dalintis - viena nakti miega vienas, kita kitas. Arba nuo pirmadienio iki penktadienio keliasi mama, nes vyrui i darba, o savaitgali issimiegoti gali mama. Linksminimasis lygiai taip pat - viena karta eina vyras, kelis kartus eina mama ( nes jinai neturi pietu pertraukos per kuria galetu sau leisti atsikvepti, kaip kad vyras gali darbe atsikvepti ir per kuria galima susiorganizuoti pietus su draugais), tada kelis kartus eina visi kartu, tada koki karta vieni teveliai ( jiems irgi reikia pabuti ne tik teciu ir mama, bet ir vyru su zmona).
O beje, nieko baisaus tam vyru neatsitiks, jeigu kelis metus sumazins draugu ir pramogu kieki ir daugiau demesio skirs seimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 17 rugpjūčio 2012 - 18:22
Na as apie savo vyra pasakysiu taip: jis man labai padejo ligonineje ir kazkur savaite kai gryzom namo,o dabar ziurou kuo toliau , tuo labiau entuzijazmas blesta. Man pvz paciai yra labai sunku ir namus sutvarkyt spet , valgyt padaryt, apskalbt, apiplaut, islygint, dar vaikui demesio skirti ir kas lieka sau: nusimaudyt, knyga paskaityti ir pan. O vyras... Ka jis... Gryzta po darbo (pas ji nera reguliariu darbo valandu) tai jis matot nuolat pavarges, tas pasakymas tai per pusantro menesio daede iki guybo kaulo, na ir vakaras praeina ilindus I kompa ant tiek, kad kartais nelabai ir girdi kaip mazoji kiukset pradeda, matydama ji toki vis pasakau" nueik, paziurek" ar ta padaryk, ar ana. O jis sako "aha, tuoj" nu tai tas tuoj, tai rutoj. Kol neiduodi vaiko I rankas, tol nesusipranta kad reikia paimti,susisgrimba tada kai jau juodai pasiuntu, na tai tada skiria per diena valanda gal demesio. To pasekoje mano jausmai jam taip pat sala, taip pat manau yra ir jam , tik kol kas jis ti nepripazista man, o gal ir sau, mes jau ir miegam atskirose lovose , ir siaip visi apsikabinimai dingo , kaip ir meilus zodziai is jo puses skirti man.Kartais net pagalvoju ar tik nereiks vaiko uzauginti vienai smile.gif nes vyro "kaip po" islaikytojo tikrai nereikia, reikia kad ir seimos ivykiuose dayvautu. Siuo metu jauciu labai didele nuoskauda del to.
Atsakyti