Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(japoniuke1 @ 2012 09 21, 00:33)
Stengiuosi kuo dažniau pas jus užsukti, nes be galo be krašto gera jus skaityti ir stebeti nuostabius jūsų gėliukus  wub.gif .

kviečiam ne tik paskaityti, bet ir pasidalinti savomis mintimis, gėliniais džiaugsmais ir rūpesčiais wink.gif
Atsakyti
japoniuke1, junkitės į mūsų kompaniją, kuo daugiau įvairių minčių, vaizdų, požiūrių, tuo įdomesnė tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 20, 22:45)
"Keturių metų laikų atspindys kaip dovana Tau, man, mums" - taip galėtų vadintis manojo sodo "paveikslas".

Leliumai, labai gilu. Kažkaip pirma asociacija, kad kuriate aplinką "su šaknimis". Daugumą iš mūsų kuria gėlynus, o jūs tėviškę. Labai labai daug saugumo ir stabilumo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 09 21, 10:43)
Leliumai, labai gilu. Kažkaip pirma asociacija, kad kuriate aplinką "su šaknimis". Daugumą iš mūsų kuria gėlynus, o jūs tėviškę. Labai labai daug saugumo ir stabilumo wub.gif

Labai gerai sudeliojai, aispra:)

Is esmes toks poziuris yra budingas, sakyciau, itin profesionaliems krastovaizdzio architektams. Tik, bent jau Lt, is tu turinciu toki gilu poziuri, turbut vienetai taip gerai pazista augalus. Ir man nerima kelia tai, kad kokybiskos krastovaizdzio architekturos kulturos Lt ir nelabai yra kam kurti ( ta prasme trukumas MOKYTOJU), ir nelabai norinciu studijuoti sita dalyka... cis viskai OT, nekreipkit demesio:)
Atsakyti
kadangi mano mazoji vis dar serga, tai mano naujo gelyno irenginejimas ir toliau pletojasi tik idejiniam lygmeny. jau rasiau, kad noriu susidorot su staciu slaitu. taigi ta dali, kur buvo veja, as pist pist ir iveikiau, o ta tikroji stacioji slaito dalis, kur buvo laukinis varputis/krienai/karpazoles/kieciai tiesiog nupurskiau roundapu. dabar graziai geltonuoja biggrin.gif ale visgi vis tiek jauciuosi issokusi auksciau bambos: planuose buvo sita dali ispint is berzu ar karklu saku, na kaip kopose- ale biski beivertinau, kad aplink vien pusynai lotuliukas.gif turiu kalnus akmenu, ale pati neismurysiu, o murininko samdymui seimos biudzete lesu nenumatyta. taigi pradet pradejau, lengvaja dali padariau, o ties sunkiaja- dziustu. staiga prisiminiau, kad esu kazkur maciusi apie slaitu formavima su durpiu brikelu pagalba. kazkaip jie ten sudedami tarsi atramines sieneles terasoms, o pacios gautos terasos pripildomos komposto ar siaip zemes. tada pagalvojau: vau- bigsmile.gif geras!!! o vietos kur maciau neissisaugojau. plius maciau senokai, tai galvoje jau tik toks miglotas mirazas. gal kas netycia ka nors panasaus uzmatete interneto platybese, nes saudau vienaip, googlinu kitaip - nebeatrandu? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 21, 10:52)
Labai gerai sudeliojai, aispra:)

Is esmes toks poziuris yra budingas, sakyciau, itin profesionaliems krastovaizdzio architektams. Tik, bent jau Lt, is tu turinciu toki gilu poziuri, turbut vienetai taip gerai pazista augalus. Ir man nerima kelia tai, kad kokybiskos krastovaizdzio architekturos kulturos Lt ir nelabai yra kam kurti ( ta prasme trukumas MOKYTOJU), ir nelabai norinciu studijuoti sita dalyka... cis viskai OT, nekreipkit demesio:)

drinks_cheers.gif Susiduriu su daugybe želdintojų, kurie perka augalus pagal spalvą ar aukštį ir visai nesigilina kokių augimo sąlygų jie reikalauja, projektai standartiniai, bent jau mūsų regione įėjus į sodybą iš kart galiu pasakyti kas želdino, rodos, kad viskas daroma pagal vieną šabloną. Kartais klijentai atvažiuoja su projektais, įsigyti augalų, tai dieve kokių nesamonių esu mačiusi doh.gif doh.gif doh.gif 6 arų sklype eilė koloninių ažuolų, palangėje šaltalankiai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 21, 11:22)
drinks_cheers.gif  Susiduriu su daugybe želdintojų, kurie perka augalus pagal spalvą ar aukštį ir visai nesigilina kokių augimo  sąlygų jie reikalauja, projektai standartiniai, bent jau mūsų regione įėjus į sodybą iš kart galiu pasakyti kas želdino, rodos, kad viskas daroma pagal vieną šabloną. Kartais klijentai atvažiuoja su projektais, įsigyti augalų, tai dieve kokių nesamonių esu mačiusi  doh.gif  doh.gif  doh.gif  6 arų sklype eilė koloninių ažuolų, palangėje šaltalankiai ir t.t.

aha, ir dar per telika pateikia kaip dizaino virsune doh.gif rimtai, kazkokia laida uzmaciau kaip su ''apzeldintojai'' paaugliskai spuoguotomis nosimis prie tipiskos kaimiskos lietuviskos bakuzes alpinariuma irenginejo doh.gif ir pateikiama kaip gero skonio etalonas tautai biggrin.gif tauta mokoma, kaip patiems toki isirengti. nerealu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 21, 11:22)
drinks_cheers.gif  Susiduriu su daugybe želdintojų, kurie perka augalus pagal spalvą ar aukštį ir visai nesigilina kokių augimo  sąlygų jie reikalauja, projektai standartiniai, bent jau mūsų regione įėjus į sodybą iš kart galiu pasakyti kas želdino, rodos, kad viskas daroma pagal vieną šabloną. Kartais klijentai atvažiuoja su projektais, įsigyti augalų, tai dieve kokių nesamonių esu mačiusi  doh.gif  doh.gif  doh.gif  6 arų sklype eilė koloninių ažuolų, palangėje šaltalankiai ir t.t.

Baisuma. Ir zmonems susidaro toks ispudis, kad krastovaizdzio dizainas yra gamtos pagrazinimas. Kai zole pabosta, tai pagrazinkite man visais dekoratyviais augalais, kokiu esama. Jau nekalbu apie tai, kad pvz paprasta rusini berza, ar bet koki rusini sumedejusi, kurio reik kaip foninio augalo gali gauti tik valstybiniam medelyne. Ir tai ne visur, ne visada, kartais tik kitoj Lt pusej randi. Nes prekybininku aikstelese vyrauja dekoratyvios formos. Vien. Tai cia kaip puokste sukurti vien is skirtingu spalvu ir auksciu roziu, freziju ir leliju. Visos solistes, o kur papildantieji augalai?
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 09 21, 11:17)
kadangi mano mazoji vis dar serga, tai mano naujo gelyno irenginejimas ir toliau pletojasi tik idejiniam lygmeny.  jau rasiau, kad noriu susidorot su staciu slaitu. taigi ta dali, kur buvo veja, as pist pist ir iveikiau, o ta tikroji stacioji slaito dalis, kur buvo laukinis varputis/krienai/karpazoles/kieciai tiesiog nupurskiau roundapu. dabar graziai geltonuoja biggrin.gif  ale visgi vis tiek jauciuosi issokusi auksciau bambos: planuose buvo  sita dali ispint is berzu ar karklu saku, na kaip kopose- ale biski beivertinau, kad aplink vien pusynai lotuliukas.gif  turiu kalnus akmenu, ale pati neismurysiu, o murininko samdymui seimos biudzete lesu nenumatyta. taigi pradet pradejau, lengvaja dali padariau, o ties sunkiaja- dziustu. staiga prisiminiau, kad esu kazkur maciusi apie slaitu  formavima su durpiu brikelu pagalba. kazkaip jie ten sudedami tarsi  atramines sieneles terasoms, o pacios gautos terasos  pripildomos komposto ar siaip zemes. tada pagalvojau: vau- bigsmile.gif  geras!!! o vietos kur maciau neissisaugojau. plius maciau senokai, tai galvoje jau tik toks miglotas mirazas. gal kas netycia ka nors panasaus uzmatete interneto platybese, nes saudau vienaip, googlinu kitaip - nebeatrandu? verysad.gif

As tai nelabai, prisipazinsiu, supratau ka tu ten nori sutvarkyti. Slaito virsu ar pati slaita? Neaisku kokio jis aukscio, statumo ir pan, tai gal idek nuotrauka? Apie durpiu briketus slaitui tvarkyti nesu girdejus, idomu kaip jie nesudregsta ziema ir kokiu principu jie ta slaita laiko.
Dar norejau nuo saves prideti..praktiskumas praktiskumu, taciau jei aplink pusynas, tai ir vyteles, ir akmenys issisoks. Harmonija bus tada kai integruosies:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 21, 11:45)

As tai nelabai, prisipazinsiu, supratau ka tu ten nori sutvarkyti. Slaito virsu ar pati slaita? Neaisku kokio jis aukscio, statumo ir pan, tai gal idek nuotrauka? Apie durpiu briketus slaitui tvarkyti nesu girdejus, idomu kaip jie nesudregsta ziema ir kokiu principu jie ta slaita laiko.
Dar norejau nuo saves prideti..praktiskumas praktiskumu, taciau jei aplink pusynas, tai ir vyteles, ir akmenys issisoks. Harmonija bus tada kai integruosies:)

noriu sutvarkyti labai stacius kudros slaitus. koks nuolydis- neparasysiu nes nezinau, bet tikrai didelis. virsuje, sklype yra pjaunama veja ir daugiameciu gelynai, o slaitas link vandens - apsepes bruzgynas, nes viska tvarkau tik as pati viena, tai didelio trimerio tiesiog neivaldau- per sunkus man. mazas elektrinis- neima kieciu ir kitu sumedejanciu zoliu, o vejapjove, kuria pjaunu veja per statu vazinet. todel mane sitas nesukulturintas slaitas nervina- apsepes kazkoks, neisipaiso i jokias mano vizijas. tiesiog ji reikia kazkaip suskaidyti terasomis ir apsodint daugiametem gelem, zemais dekoratyviais krumeliais. plius tas slaitas tiesiog po mano vitrininiu langu, kur noretusi maximalios tvarkos ir kuo geresnio vaizdelio biggrin.gif na iki pusyno dar kokie keli simtai metru nedirbamo lauko, tik norejau pasakyt, kad ner ir kur paimt ir prisipjaut man tu karklu ar berzeliu biggrin.gif saip tai tikrai neturetu is konteksto iskristi

nuotrauku kol maze serga nebus
na turetu gautis kazkas tokio ar panasaus:
user posted image
visokie dirbtiniai uzsilaikymai kaip is akmenu ar vyteliu ar is briketu tiesiog butini , kol augalai nesisaknyje, nes kitaip su geru lietumi viskas tieisog nuvaziuos i kudra. vieliau visi tie ispinti dalykai turetu tieisog pasimesti ir prapulti tarpe augalu.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 21, 12:05)
noriu sutvarkyti labai stacius kudros slaitus. koks nuolydis- neparasysiu nes nezinau,  bet tikrai didelis. virsuje, sklype yra pjaunama veja ir daugiameciu gelynai, o slaitas link vandens - apsepes bruzgynas, nes viska tvarkau tik as pati viena, tai didelio trimerio tiesiog neivaldau- per sunkus man. mazas elektrinis- neima kieciu ir kitu sumedejanciu zoliu, o vejapjove, kuria pjaunu veja per statu vazinet. todel  mane sitas nesukulturintas slaitas nervina- apsepes kazkoks, neisipaiso i jokias mano vizijas. tiesiog ji reikia kazkaip suskaidyti terasomis ir apsodint daugiametem gelem, zemais dekoratyviais krumeliais. plius tas slaitas tiesiog po mano vitrininiu langu, kur noretusi maximalios tvarkos  ir kuo geresnio vaizdelio biggrin.gif  na iki pusyno dar kokie keli simtai metru nedirbamo lauko, tik norejau pasakyt, kad ner ir kur paimt ir prisipjaut man tu karklu ar berzeliu biggrin.gif saip tai tikrai neturetu is konteksto iskristi

nuotrauku kol maze serga nebus
na turetu gautis kazkas tokio ar panasaus:
user posted image
visokie dirbtiniai uzsilaikymai kaip is akmenu ar vyteliu ar is briketu tiesiog butini , kol augalai nesisaknyje, nes kitaip su geru lietumi viskas tieisog nuvaziuos i kudra. vieliau visi tie ispinti dalykai turetu tieisog pasimesti ir prapulti tarpe augalu.

Remiantis tuo, ka pasakei, pasakysiu ka daryciau as:

Nuspresciau ar man ta kudros norisi ir ar matau ja ateities vizijoj kaip viso savo sodo aplinkos elementa. Tada pasverciau visokius techninius dalykus - kas bus uzvertus, kiek tai kainuos ir t.t. Ir i kita puse - kiek kainuos jegu, laiko ir pinigu kudros ir jos slaitu kasmetine prieziura. Jei paaisketu, kad visgi uzvertimo kastai didesni - tada galvociau kaip padaryti ja savo sodo elementu ir sumazinti kasmetines prieziuros kastus ( tame tarpe ir laiko). Ir apsispendus, kad ji tampa visumos dalimi, rinkciausi didesniu investiciju reikalaujanti, bet kokybiska slaito sutvarymo buda. Greiciausiai terasuociau slaitus. Ar su atraminem sienelem, ar istesdama slaita ir formuodama mazesni nuolydi sunku pasakyt, reik jau i technines detales gilintis.
Kazkodel nujauciu, kad uzvertimas visgi butu pigesnis:)
Zodziu darbas su slaitais nera tokis elementarus ir vien paciai susitvarkyti, ghhm. Issukis nemenkas.

As asmeniskai neskubeciau ten sodinti augalu, nes ar tas mirgu margu deres su tavo esanciais gelynais kieme, ar apsodintas slaitas taps visumos dalimi? Bet kuriuo atveju, jei slaitas per status, ir pasodinti ten augalus bus gerokas vargas, ir ju isikabinimas gyvenimui varganokas. Ir vargu ar tos vyteles net pades. Aisku, sunku komentuoti nezinant koks tas nuolydis.

Kaip laikina iseiti, kol pribres sprendimas ir jo vykdymas, tam, kad nematyti bruzdelyno siulyciau pridengti ji treliazais.

Atsakyti
Laba diena mergaites 4u.gif

nezinau ar i sita tema papuoliau, bet noriu Jusu paklausti, kaip va toki dalyka padaryti (ikeliu foto) sakykit ar cia kazkoks seklu misinys pirktas, ar atskirai susodinta..nu man kazkaip nesuprantama blush2.gif cia toki grozi nufotkinau siandiena, ir labai nustebau, kad tokiu metu zydi (man bent jau pasirode) kad vasarines geles, gal kas galite pakonsultuoti, kitiems metams noreciau kazka panasaus pasidaryti sale tvoros.
https://fbcdn-sphoto...274312773_o.jpg

i 
Prašome sumažinti foto dydį iki 640x480 pikselių. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 21 rugsėjo 2012 - 13:19
QUOTE(smth1 @ 2012 09 21, 12:27)
Remiantis tuo, ka pasakei, pasakysiu ka daryciau as:

Nuspresciau ar man ta kudros norisi  ir ar matau ja ateities vizijoj kaip viso savo sodo aplinkos elementa. Tada pasverciau visokius techninius dalykus - kas bus uzvertus, kiek tai kainuos ir t.t. Ir i kita puse - kiek kainuos jegu, laiko ir pinigu kudros ir jos slaitu kasmetine prieziura. Jei paaisketu, kad visgi uzvertimo kastai didesni - tada galvociau kaip padaryti ja savo sodo elementu ir sumazinti kasmetines prieziuros kastus ( tame tarpe ir laiko). Ir apsispendus, kad ji tampa visumos dalimi, rinkciausi didesniu investiciju reikalaujanti, bet kokybiska slaito sutvarymo buda. Greiciausiai terasuociau slaitus. Ar su atraminem sienelem, ar istesdama slaita ir formuodama mazesni nuolydi sunku pasakyt, reik jau i technines detales gilintis.
Kazkodel nujauciu, kad uzvertimas visgi butu pigesnis:)
Zodziu darbas su slaitais nera tokis elementarus ir vien paciai susitvarkyti, ghhm. Issukis nemenkas.

As asmeniskai neskubeciau ten sodinti augalu, nes ar tas mirgu margu deres su tavo esanciais gelynais kieme, ar apsodintas slaitas taps visumos dalimi? Bet kuriuo atveju, jei slaitas per status, ir pasodinti ten augalus bus gerokas vargas, ir ju isikabinimas gyvenimui varganokas. Ir vargu ar tos vyteles net pades. Aisku, sunku komentuoti nezinant koks tas nuolydis.

Kaip laikina iseiti, kol pribres sprendimas ir jo vykdymas, tam, kad nematyti bruzdelyno siulyciau pridengti ji treliazais.

uzvertimas kainuotu nezmoniskus pinigus.,pradedant 20t doh.gif jau esu skaiciavus. ten visas menulio krateris doh.gif kokiu 4-5 aru krateris. jei ne tai- jau senai toje vietoje butu vaismedziu sodas biggrin.gif mes sito gerio nekasem- pirkom ji su sklypu. buves seimininkas isdidziai sita darini ivardijo kaip kudra doh.gif o man su mazais vaikais- tai tikras galvos skausmas. plius vyras nelinkes jo uzkasinet- jam visai patinka taip kaip yra. zodziu, koks jis nevykes bebutu - panasu, kad sitas darinys ir toliau gyvens savo gyvenima.
nors kaip rasiau musu sklypas 25 arai, bet kokius 3arus uzima darzas, kazkur pusantro- namas, dar kelis arus uzims masinu statymo aikstele, kokius tris arus uzima pusynas, zodziu kaip apsiziurejau- praktiskai nelieka vietos mano daugiameciams gelynams. nes veja , tiek kiek jos dabar yra- labai reikalinga vaiku begiojimams ir zaidimams. aisku, vaikams augant, veja galesiu palaipsniui mazinti. bet kol kas ne dabar. nes reik vietos ir aitvara pakelti ir futbola pazaist ir suni pasivaikyti. todel mano vizija visas savo apzeldinimo idejas sutupdyti butent i kudros slaitus. kurie nieko neveikia ir jokio grozio nekuria. norisi kad tomis terasomis sliauztu virziai, kadagiai ir kitokie mano pusims giminski padarai. tik jau arciau vandens daugiau dregnamegiai. didesnese taraselese ir koki suoleli pasistatyt. prisest i vandeni paspoksot.
ar deres su virsuje esanciais gelynais- nesuku galvos, nes kol kas ten labiau tik daugiameciu kaupyklos. kai reiks- pertvarkysiu ir pritempsiu prie kudros slaitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 21 rugsėjo 2012 - 12:30