Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

LELIUMAI 4u.gif ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2012 09 20, 14:28)
Mergaites, patarkit ka sodinti tarp irisu? Pas mane "nugarineje"alpinariumo puseje prisodinta irisu. Na kol nematai ju, kol jie zaliuoja ir zydi, grazu, bet zemes ploteliai tarp ju, man visai nepatinka. Raveti reikia ir grozio jokio smile.gif

pas mane tarp ju savarankiskai nuciuoze zieme margais lapeliais. labai gerai ziurisi, irisai irgi nesiskundzia, bet nezinau ar jiems taip gerai. gal kitos ka patars.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 20, 15:20)
Va kuo džiaugiuosi, kasdien smile.gif, kelis kart dienoj smile.gif <...>

Kiekviena foto – tai nuostabi gėliapuokštė, iš kurios pusės bežiūrėtum. 'Fireworks' labai mielai atrodo. Prieš mėnesį mačiau ją dar tik menkus pumpurėlius sukrovusią (pas Rasą), tai labai originaliai išvaizdus augaliukas man pasirodė, be to, nuo galvos iki kojų. Gi manosios 'Ledsham' kūnelį visgi geriau užstoti... Na, o vaizdelis su 'Fireworks' ir astriuko porele bei aktyviai dalyvaujančiu kažkokiu tai smilgūnu (miskantu bene?), tai vertas rėmelio ir sienos salone. Kad astriukai su rūgtimi gerai žiūrisi, jau žinojau, o bet gi dar sykį įsitikinau. Ir pas mus tep bus, tik dar gražiau, nes ne 1, o 2 astriukai kompaniją rūgčiai palaikys. smile.gif Žodžiu, bukietukai pas jumis gavosi labai mieli akiai. O kad nėra visumos, tai dar metas tam nepribrendo. Betgi bręsta jau, bręsta nesustodamas...
Beje, ką šiuo metu veikia karpažolė? O ir saulaines galėtumėte parodyti, kokios jos ten bebūtų.
Pas mane šiemet gėliapuokštės nesigavo. Čia aš apie tuos ausų apvalumus, kurie tiek savo forma, tiek idėjiškai yra sugalvoti puokštėms komponuoti. 2-4 gėliukų kombinacija tokio ploto neužkiši, o dar gi benamiai kampininkai prisidėjo (net vienmetės astros, o tai jau skandalas). Bus apie ką pagalvoti per šaltmetį...

P.S. Gerai, kad nedingsit.

Atsakyti
ačiū vi_, išties 'Fireworks' man labiau patinka nei 'Ledsham', na jei jau visgi lygint pirmametes. Siluetas gražus, apimtis puiki, ir su miskantu ir su astru atrodo puikiai, o dar internete užmačiau astrą su rūgtim, tai taip ir likau be žado, dabar jau tikrai žinau, kas pas mane į viduriuką tūps, kur dar pūslenis sėdi, bet jau paskutinės jo minutės, ten sodinsiu rūgtį smile.gif. tai taip išeina minimalių darbelių ir pokyčių visgi dar ir šiemet bus smile.gif
Karpažolė sėkmingai nepatenka į kadrą, planuoju ją krapštyt lauk, bet jei nerasiu vietelės, dar ji ten turės antrą šansą kitiems metams. Šiandien braidydama po gėlyną galvojau, gal visgi saulainės vertos nors vieno kadro, na bet...prastai atrodo, smulkios, žiedai deformuoti, bet jei be akinių žiūriu, ir iš toliau, tai tas ryškus raudonas potėpis toks gana netikėtas ir visai mielas, bet vėlgi, tik fragmentiškai.
Atsakyti
Va kuo džiaugiuosi, kasdien smile.gif, kelis kart dienoj smile.gif

Labai gražūs deriniai 4u.gif Rykštenė superinė thumbup.gif Lendrūno šluotelės šiloko fone wub.gif Astriukai labai dailūs, o rūgtis jau gavo tiek komplimentų, kad nebesikartosiu biggrin.gif Bet į norų sąrašą jau įtrauktas biggrin.gif

Šiek tiek vakarinės saulės iš mano kiemo:
user posted image
Miskantas "Kleine Floridea" šiais metais džiugino tikrai sparčiu augimu. Šluotelės po truputėlį žilsta, o lapai dažosi gražiu raudoniu.

user posted image
Lendrūnas "Overdam", juodauogis šeivamedis "Black beauty" ir saulakis "Loraine Sunshine". Šis saulakis apksritai yra vienas mylimiausių mano gėliukų, o lendrūnai tik šių metų eksperimentas, bet jo rezultatais esu labai patenkinta.

user posted image
Rožė "Mary Pavic" žavi savo raudonais stiebais ir gausiu žydėjimu.

user posted image
Neatpažinta labai vėlyva šluotelinė hortenzija (pagal vėumą gal "Tardiva"?) ir palminė viksva "Oehme".
Atsakyti
Aispra, apsikeičiam komplimentais 4u.gif , aš visąlaik negaliu atsigėtėti jūsų nuotraukomis, puikiai jums gaunasi išskirti esmę, fotografija gal jūsų pomėgis, hobis? kadangi parodėte miskantą, tai daugiau info norėčiau apie jį, nes pas mane kaip pirkau pardavėja tiksliai nežinojo 'Kleine Florida' ar 'Kleine Fontaine'. Pirmais metais pas mane žydėjo jau rugpjūtį, šluotelės raudonos, paskui pasidaro sidabrinės, lapija berods parausta g.gif . Beje ne itin aukštas, pas mane ir šiaip augalai žemesnio ūgio matyt dėl dirvos, tai spėju turėtų pas kitus būti maždaug 1,2-1,5 aukščio, ne daugiau. Sutampa manojo aprašas su jūsiškiu?
Atsakyti
aispra, smth1, jot.ka, Gaudvile, ačiū kad atsiliepėte į manuosius "sodų būties" klausimus 4u.gif
Jūsų atsakymai padeda geriau suprasti pasirinktą kelią, sodo kūrimo vyksmą ir tai, kad kiekvienas sodas yra labai asmeniškas.
QUOTE(aispra @ 2012 09 19, 23:18)
* Žmogus niekur toli nuo savęs nepabėga kurdamas savo aplinką.
** Labiausiai noriu, kad mano kiemas būtų smagus, gyvas, per kraštus griūvančiais gėlynais, kad norėtųsi jį apeiti tyrinėjant, kas naujo. Daug laisvės wub.gif Tikiuosi, kad tai ir sklando ore biggrin.gif

* ši mintis mane privertė susimąstyti ir žvelgiant į savo sodą pabandyti pamatyti save, ir atvirkščiai, žvelgiant į save pamatyti savo svajonių sodą...
** Jums labai gerai sekasi tai įgyvendinti. O žinant, kad pavyko esmę jau pirmais metais pačiupt už uodegos ir jaukintis kieme, negali nesižavėti smile.gif
QUOTE(smth1 @ 2012 09 20, 09:08)
Mano sodo ideja yra naujosios bangos ideja, speju:) Izenkite i pieva ir ilsekites ramybeje. Amen:)

man Tavo sodas jau seniai apibūdinamas vienu žodžiu - ramybė. Man atrodo, kad kokio stiliaus savo sodą Tu bekurtum, vis tiek jo ašis būtų ta pati smile.gif Rūbas gali keistis, bet esybė vilkinčiojo jį lieka ta pati.
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 20, 09:26)
* tenka pripažinti, kad tai nors ir atrodo giminiga, visgi labai skiriasi nuo tapybos, ar piešimo ar kt.
** Ir kaip kiekvienas tapytojas turi savo braižą, savo specifinį potėpį, taip ir aš dabar ieškau to, kas būtų savita tik man.

* esu užmačiusi štai tokią knygą, kurioje kaip suprantu ir ieškoma meno bei sodo kūrimo paralelės.
** tikiu, kad vieną dieną išėjusi į savo sodą pajusi, kad jis nutapytas Tavuoju teptuku wink.gif
QUOTE(smth1 @ 2012 09 20, 15:33)
leliumai, as tikiuosi ir pati i savo klausimus atsakysi:)

būtinai smile.gif mintys neužilgo atguls juodu ant rausvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 20 rugsėjo 2012 - 20:42
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 20, 21:09)
Aispra, apsikeičiam komplimentais 4u.gif , aš visąlaik negaliu atsigėtėti jūsų nuotraukomis, puikiai jums gaunasi išskirti esmę, fotografija gal jūsų pomėgis, hobis? kadangi parodėte miskantą, tai daugiau info norėčiau apie jį, nes pas mane kaip pirkau pardavėja tiksliai nežinojo 'Kleine Florida' ar 'Kleine Fontaine'. Pirmais metais pas mane žydėjo jau rugpjūtį, šluotelės raudonos, paskui pasidaro sidabrinės, lapija berods parausta  g.gif . Beje ne itin aukštas, pas mane ir šiaip augalai žemesnio ūgio matyt dėl dirvos, tai spėju turėtų pas kitus būti maždaug 1,2-1,5 aukščio, ne daugiau. Sutampa manojo aprašas su jūsiškiu?

Miskanto aprašymas sutampa visiškai. Tik va, kad interneto platybėse apie tokią veislę nieko nerandu. Aptinkamas tik pas lietuviškus augintojus biggrin.gif
Ačiū už komplimentus nuotraukoms. Ne kažin kokia iš manęs fotografė, tik gerai išmokau taisyklę fotografuoti daug ir trinti beveik viską tongue.gif Kartais pasiteisina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 09 20, 20:59)
Šiek tiek vakarinės saulės iš mano kiemo

pažvelgus į šiuos vaizdus taip ir norisi atsisėsti Jūsų pievelėj, matyti saulės žaismą augaluose ir bent akimirkai pamiršti viską... netgi sodų kūrimo principus ax.gif
Va kuo džiaugiuosi, kasdien smile.gif, kelis kart dienoj smile.gif

iš tiesų yra kuo pasidžiaugia wub.gif
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2012 09 20, 21:29)
* esu užmačiusi štai tokią knygą, kurioje kaip suprantu ir ieškoma meno bei sodo kūrimo paralelės.

papildžiau nuoroda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 20 rugsėjo 2012 - 20:41
QUOTE(aispra @ 2012 09 20, 20:31)
Miskanto aprašymas sutampa visiškai. Tik va, kad interneto platybėse apie tokią veislę nieko nerandu. Aptinkamas tik pas lietuviškus augintojus biggrin.gif
Ačiū už komplimentus nuotraukoms. Ne kažin kokia iš manęs fotografė, tik gerai išmokau taisyklę fotografuoti daug ir trinti beveik viską tongue.gif  Kartais pasiteisina biggrin.gif

jooo, aš irgi tokio miskanto niekur nerandu nelietuvių platybėse... biggrin.gif

aš irgi daug fotografuoju ir daug trinu, na bet antro plano taip ''išplukdyt'' nesigauna vien su macro režimu, jūsų gal fotikas kiek gudresnis? blush2.gif , kad fotofrafė geresnė tai neabejoju, bet galvoju, gal galėčiau savas nesėkmes aparatui permest lotuliukas.gif

ačiū leliumai, ir už gražų žodį ir už užrodytą knygą bigsmile.gif , knieti pavartyt ir ne tik smile.gif, laukiam pačios pamastymų užduota tema, labai smalsu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 20 rugsėjo 2012 - 20:54
QUOTE(leliumai @ 2012 09 19, 21:34)
1) kokiais principais vadovaujatės kurdamos savo augalynus/gėlynus
2) patirtis su spalviniais deriniais
3) kokia Jūsų sodo idėja, tema, "didysis paveikslas"

1) Konkrečiam augalynui priskiriu spalvinį derinį ir tada renku augalus, kurie augtų esamomis sąlygomis ir būtų iš pageidaujamos spalvų gamos. Pirma išdėlioju sumedėjusius, o paskui juos papildau daugiamečiais augalais. Būtent todėl dažniausiai savo kiemo tvarinius vadinu augalynais, o ne gėlynais - nepaliksiu gi karalių be karūnos ax.gif Su faktūra santykis kol kas panašus kaip ir jot.ka, puikus to pavyzdys mano "geltonasis" augalynas. O jei nutolt truputį nuo klausimo ir prabilt apie augalynų formas, tai matyt nieko gražiau nei glodi kreivė nesugalvočiau lotuliukas.gif

2) "Geltononojo" augalyno spalvinė tema tokia: geltona + mėlyna/violetinė + balta. Anksčiau buvo visokių geltonų atspalvių, dabar visus "kiaušinius" iškeldinu, palieku švelnesnius geltonos tonus. Tai mano suvokimu "nekaprizingas" derinys, nereikalaujantis "aukštojo pilotažo".
Vidinio kiemelio karalienė - bordo spalva. Kitos spalvos - mėlyna/violetinė, rausva, avietinė (nelabai randu tinkamą žodį jai įvardinti), balta-kreminė. Noriu labiau išgryninti kontrastą bordo/kreminė. Tik birželio mėnesiui paliksiu šelmišką melsvų snapučių ir rausvų alūnių blyksnį.
Namo priekio augalynas - violetinė, mėlyna, rausva, balta. Tiesa, su juo dar reikia gerokai daugiau nei šiek tiek padirbėti, tad ir spalvinis derinys dar nėra 100%-inis.

3) Sunkus klausimas. Bet esminis. Atsakymas į jį visada turėtų būti prieš akis ganant svajones, dėliojant mintis "į stalčiukus", renkantis augalus, galiausiai pasiraitojant rankoves darbui sode...

"Keturių metų laikų atspindys kaip dovana Tau, man, mums" - taip galėtų vadintis manojo sodo "paveikslas". Noriu, kad augalai atspindėtų metų laikus - sodinu žydinčius krūmus, kurių žydėjimo laikas neleidžia paklysti metų tėkmėje, medžius, kurie spalvina lapus rudenį, spygliuočius, kurie savo stabilumu neleidžia jaustis vienišam baltoj žiemoj, gėles dalinu irgi pagal metų laikus. Dalis "Tau, man ,mums" yra kaip nuoroda į šeimos sodą, kur gera kiekvienam atskirai ir visiems kartu. Dėl to yra ir vaismedžių sodas, ir čiobrelių lysvė, ir "vardiniai" medžiai, vaiko pirmasis asmeninis gėlynas ir pan. Galbūt ir medžius myliu todėl, kad jie lieka ilgam (ar bent jau atsiminimas apie juos)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 20 rugsėjo 2012 - 21:52
4u.gif smile.gif Kaip smagu yra paskaityti jūsų visų pasisakymus, meilę savo augalams, sudarytoms kompozicijoms, žinias, pastebejimus, pagyras viena kitai...Tiesiog labai džiaugiuosi, kad jūs čia esate ir teikiate tokią ramybę ir savotišką "relaksą" šiais, jau vėstančiais rudenejančiais vakarais. Stengiuosi kuo dažniau pas jus užsukti, nes be galo be krašto gera jus skaityti ir stebeti nuostabius jūsų gėliukus wub.gif .
DĖKUI... mirksiukas.gif
Atsakyti