Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(aispra @ 2012 10 24, 12:31)
Gaila, nors suprantu 4u.gif Tik dėl iliuzijų nesijaudinčiau. Manau, kad dauguma rašančių šiame forume puikiai supranta, kad nuotraukose visuomet tik gabalėlis tikrovės ir dar parodytas pačiu gražiausiu kampu. Bet juk tai kaip tik ir yra įrodymas, kad tas gražus kampas yra biggrin.gif Tokios iliuzijos labiausiai ir motyvuoja kažką keisti ir kurti.

Nors labai abejojau, bet pasirodysiu ir aš. Jau kurį laiką buvo apėmęs jausmas, kad manęs forume šiek tiek per daug, o rodyti ir blevyzgoti apie savo augaliukusi vis tiek norėjosi. Taigi savo svaisčiojimus perkėliau čia: http://nesnausk.org/smeliadeze/ Nedrąsu rodyti, nes tai nėra tik nuotraukos,bet dar ir šiek tiek neprofesionalių ir nepatyrusių minčių srauto blush2.gif Be to tikrai sąmoningai rodomos tik iliuzijos biggrin.gif Tikiuosi, kad akmenimis neužmėtysit tongue.gif

bigsmile.gif Labai grazus blogas. Ir nuotraukytes labai grazios. Nuostabiai atrodo patagonine verbena. bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 24 spalio 2012 - 12:11
aispra, kas čia ką gali akmenimis užmėtyt???? aš dar kvapą gaudau, nu nėr žodžių, o jūs čia kuklinatės, tipo jūsų čia per daug?? tik prašom reikštis, intensyviai, su visais meno kūriniais. smile.gif, einu dar kart peržiūrėt, paskui dar skaitysiu laisvesnio laiko prigavus wub.gif
Atsakyti
Nors labai abejojau, bet pasirodysiu ir aš.

Aispra, nuostabiau nei nuostabu... net gumulas gerklę suspaudė... toks jautrumas... tiesiog odė rudeniui. Apie gėlyną net žodžių nebeturiu - šiai vietai jis tobulas wub.gif
QUOTE(smth1 @ 2012 10 24, 12:50)
Jeigu ir toliau taip, tai man aisku nuo ko jus mirsit - nuo kuklumo:)

drinks_cheers.gif
QUOTE(vi_ @ 2012 10 24, 11:21)
siauralapę hortenziją. Tai pastaroji dėl nušalimų tiesiog nežydėdavo ir tiek

Gali būti, kad ten didžialapės hortenzijos dantytasis porūšis Hydrangea serrata, jos kaip tik mūsų sąlygomis sunkiai parodo žiedus (nors žinau ir pas ką ir žydi lauke žiemodamos), bet užtat pasipuošia nuostabia rudenine lapų spalva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 24 spalio 2012 - 12:12
QUOTE(bitule @ 2012 10 24, 13:10)
jos kaip tik mūsų sąlygomis sunkiai parodo žiedus (nors žinau ir pas ką ir žydi lauke žiemodamos), bet užtat pasipuošia nuostabia rudenine lapų spalva.

Pas mane tokia po daug metu siemet parode du ziedelius. biggrin.gif
Atsakyti
Nors labai abejojau, bet pasirodysiu ir aš....

Pasirodo manęs intuicija neapgavo - butent nuo Jusu nerealiu gelynu as ir susidomejau sia tema (nes temos pavadinimas neatrode uzvedantis smile.gif ).
O tie gelynai ir negali buti kitokie - tik siltas, jautrus zmogus gali taip rasyti apie juos.. Gera skaityti, miela ziureti...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 24, 12:50)
Idekit, gal ten ne hortenzija.

Įdedu, o tiksliau, pakartoju šį rudenį čia jau rodytą nuotrauką (virš šiloko toji hortenzija):

http://img713.images...82/img10042.jpg

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 24, 15:27)
Įdedu, o tiksliau, pakartoju šį rudenį čia jau rodytą nuotrauką (virš šiloko toji hortenzija):

mano akimis žiūrint, tai gali būti tiesiog "bobutinė" rožinė didžialapė - auginu devynias didžialapes vazonuose terasoj, tai kelių jų lapai didesni, kelių mažesni, o žydi vienodais rožiniais žiedais. Kadangi vežu žiemai į garažą, tai kasmet žydi labai gausiai ir ilgai thumbup.gif

Aispra, labai, labai ir dar kartą labai wub.gif Ir augalėliai, ir pats blogas wub.gif Patagoninė verbena širdį suvirpino, tik liūdna, jog ji mūsų kraštuose vienmetė verysad.gif
Atsakyti
Iš negausių atsakymų, už kuriuos ačiū, darausi išvadą, kad pilsiu ant hortenzijos kibirą durpių ir žiūrėsiu, kas gausis. Sklinda legendos, kad ji kadais žydėjo melsvai...

O čia didingoji hortenzija, sulaukusi savo kelioliktos senatvės. Senatvė jai irgi tinka.

user posted image

Pas notrelę „White Nancy“ atkeliavo ruduo. Kažin, ar ji tai žino?

user posted image

Atsakyti
Aispra, malonus ir akiai, ir paskaityti Jūsų blog'as. Tikiuosi, jis ilgai gyvuos ir suteiks skaitytojams malonių akimirkų wink.gif
QUOTE(Ledum @ 2012 10 23, 09:24)
Leliumai, pas jus yra ypač gražių augalų derinukų. Ten kur hortenzijos su alūnėm man ypač patiko.  wub.gif

Ačiū 4u.gif
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 23, 11:03)
Leliumai, o jūsų numylėta katžolė, čia nepretenduoja dėl buvimo kitame augalyne ar yra kitų priežasčių jos kandidatūrai atmest?

Jei laikytis varianto "S", t.y. daugiamečio augalo parinkimo tarpams tarp dabar esamų sumedėjusių, tai priežastis paprasta - jis "paskandins" tuos sumedėjusius. Daugumą jų iš žemaūgių.
QUOTE(reg @ 2012 10 23, 12:54)
Taigi noriu pasisakyti apie Leliumai gelyna - manau kad jo forma tobula <...> Ir miksborderis <...> cia puikus sprendimas, bet... kazka pakeisti noreciau
<...>
2)<...> norisi kazko sviesesnio - as arba vietoj veigeliu sodinciau gelsvus spygliuocius tujas Golden Ttuffet ar didesnes Rheingold (tada ir kitais sezonais dekoratyviau atrodytu) ar dar ka, arba vietoj melynu salaviju sodinciau kazka zydincio svelniau pvz Salvia nemorosa ‚Rose Queen‘ arba veronikas <...> Veronica spicata 'Rotfuchs' .

Ir man ziurint i nuotraukas iskilo klausimas - o tuos salavijus nukirpot ar isrovet - o jie labai jau nedekoratyvus buvo?

Ačiū už komplimentus augalyno formoms smile.gif
Jūsų ir anksčiau merginų išsakytos mintys padėjo išryškinti dvi mano "baimes":
1) rausva + geltona derinys (šalavijas "Rose Queen" + tujos geltonspyglės). Man šis derinys atrodo iš aukštojo pilotažo srities su atspalvių niuansų pajautimu ir jo vengiu savame kieme blush2.gif Gal ir be reikalo smile.gif
2) augalų aukštis - daugumą kandidatų tarpams atkrinta, kai galvoju apie minėtą variantą "S". Matyt, teks sukurpt planus ir "S", ir "M", ir ...

Šalavijus tik nukirpau. Pernai buvau palikusi - man gražu, kai būna sniego. Iš vienos pusės "tuščias" vaizdas padeda geriau įsivaizduoti kas ir kaip, iš kitos pusės bandau šiemet "sutaupyt" laiko pavasariui.
QUOTE(smth1 @ 2012 10 23, 14:01)
Kaireje puseje matau pasodintu medziu, speju, ne vaismedziu. O desineje puseje atsikartoja nors kazkiek medziu? Ziurint tik i nuotrauka, tokia disproporcija - vienoje takelio puseje giraite, kitoje - zemaugiu spygliuociu miksas. Suprantu, kad kadagiai paaugs, taciau vistiek atsvara ne tokio lygmens.

mano manymu atsvaros susidaro plačiau žvelgiant (gal ir klystu).
Centre namas su pievute priešais,
dešiniau takelis su aptariamu augalynu ir vyšnių sodeliu (kurį ir matei kaip "giraitę"),
kairėje kitų vaismedžių sodas ir jame įspraustas senasis mano daržiukas, kurio artimoje perspektyvoje ten nebebus.
Kažką gal pavyks įžiūrėti šioje foto (fotografavimo kampas nedėkingas, nelabai matosi kas kiek pločio užima):
user posted image
Dar pasodinti keli dekoratyviniai medeliai tai tolimai perpektyvai, kai vaismedžių sodai bus atitarnavę ir norėsis abipus takelio su augalynu išlaikyti panašaus pločio žolytės plotus (vieni dešinėje netoli gyvatvorės, kiti kairėje ~priešais daržiuką).
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 10 25, 00:03)

Jūsų ir anksčiau merginų išsakytos mintys padėjo išryškinti dvi mano "baimes":
1) rausva + geltona derinys (šalavijas "Rose Queen" + tujos geltonspyglės). Man šis derinys atrodo iš aukštojo pilotažo srities su atspalvių niuansų pajautimu ir jo vengiu savame kieme blush2.gif Gal ir be reikalo smile.gif
2) augalų aukštis - daugumą kandidatų tarpams atkrinta, kai galvoju apie minėtą variantą "S". Matyt, teks sukurpt planus ir "S", ir "M", ir ...

Tai ir as apie ta pati - cia mano siulyti variantai du - arba arba. Jei tujos geltonspygles, tai salavijai melyni, o jei be tuju - tai rausvi, O "S" variantui tujos Golden Ttuffet nemaiso - jos per 10 metu pasiekia 40 cm (cia pagal literatura, pati neauginu, bet pati kazko tokio noriu, tai ieskojau tinkamu augalu)
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 10 25, 00:03)

mano manymu atsvaros susidaro plačiau žvelgiant (gal ir klystu).
Centre namas su pievute priešais,
dešiniau takelis su aptariamu augalynu ir vyšnių sodeliu (kurį ir matei kaip "giraitę"),
kairėje kitų vaismedžių sodas ir jame įspraustas senasis mano daržiukas, kurio artimoje perspektyvoje ten nebebus.
Kažką gal pavyks įžiūrėti šioje foto (fotografavimo kampas nedėkingas, nelabai matosi kas kiek pločio užima):

Yra atsvara, neklysti:) As pakartotinai pasuoju patarimuose apie miksborderio zolinius. Ramu, isbaigta, solidu. Tai, ko IMHO, reikia reprezentacinei zonai. Nebent kitais metu laikais, nei kad nuotrauka, kazkas labai trikdytu. Pavasarinis vaizdas?
Atsakyti
smth1, man pačiai labiausiai aptariamame augalyne kliūna :

1) "marmaliukas" tarp sumedėjusių, t.y. per didelė daugiamečių įvairovė;

2) reiktų aukštesnių augalų prie namo aukštam pamatui pridengti. Kaip ruožą prie namo susieti su ruožu palei takelį neįvedant "marmaliuko"?

Dabar prie laiptų dešinėje auginu puskiparisį "Filifera" ir siūlinę tują "Filiformis" (jais patenkinta), centre pasodinau pora rožių "Rosarium Uetersen" (abejoju, ar jos pasieks reikiamą aukštį), kairėje žydintys krūmai - niponinė laksva "Snowmund", kolkvicija "Pink Cloud" ir už jų toliau kampe jazminai. Daugiausia abejonių kelia rožės - ar jos čia "į temą" ir ar atliks savo misiją, t.y. pakankamai užaugs.

3) gal per tamsus koloritas. Bet palikus vien šalavijus be jokių"marmaliukų" būtų matyti, ar solidumas išlieka solidumu ar jau transformuojasi į niūrumą.

Dėl pavasario nepergyvenu - tarpuose pasodinti žonkiliniai narcizai, nužydėjus jų lapus puikiai galima paslėpt tarp šalavijų. Gal tik kiek keistas vaizdas būtų tuoi metu, kai nukirpčiau šalavijus po pirmojo žydėjimo - bet ne bėda - gana greitai atželia ir specialiai tam metui manau nieko papildomai sodinti nereiktų.

reg, ačiū, kad patikslinote - dabar jau supratau Jūsų mintį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 25 spalio 2012 - 21:35