Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 23, 17:49)
Turiu patirties, užsisakau per čia ir kas mėnesį randu pašto dėžutėj wink.gif

oooo!!! sirdingai dekui notworthy.gif
einu ziuret gal ten dar kas gero yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 10 21, 19:52)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  galvojau, kad čia tik aš tokia nenormali, rudeniui palieku pačiam tvarkytis, o pasirodo jau bendraminčių klubą galim kurti  biggrin.gif
Man tai labai gražu stebėti natūralų gamtos ciklą. Žaluma prieš užmigdama patiria fantastinius virsmus ir parodo netikėtas puses. Čia kaip pažiūrėsi. Net jau paminėti melsvių lapai nesutežta, o pasidaro skaidrios auksinės spalvos  biggrin.gif
user posted image

O man labai negrazu kai pvz zmones pasisodina melsves prie kokio ivaziavimo ir rudeni jos visos tokios nuvargusios buna.. man labai netvarkingai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Em/Er @ 2012 10 23, 17:54)
O man labai negrazu kai pvz zmones pasisodina melsves prie kokio ivaziavimo ir rudeni jos visos tokios nuvargusios buna.. man labai netvarkingai atrodo.

čia jau matyt kaip kam, man tos pageltusios melsvės, kaip bitulės foto, rudens simbolis. wub.gif
Atsakyti
Oli_vija, ačiū už info apie Lonicera japonica aureoreticulata. Gal dar bitule ką pridurs. Tada žiūrėsiu. Norisi kazoką sunaikinti ir vietoj jo kažką tokio paleižeminio įtupdyti. Dar apie sodinę meškytę svarstau, bet ją tik per TV A. Amšiejaus pristatomą mačiau, taigi tik vaizdelį, kurio nepaklausinėsi.
Žadėtosios melvenės. Pirmametės. Kiek pasivėduoklinusios ir gelstelėjusios. Man tai gražu. O bus dar gražiau. Beje, o kaip jūsų miskantai šiuo metu atrodo? Manieji ‘Flamingo‘ ir ‘Ferner Osten‘ (šiemet iš nedickų sodinukų rudens pradžioje pasodinti) tai nuraudo, pasiburokino, kiek pasioranžino ir lendrūniškai nuleido lapelius. Toks vaizdas, kad mirti juose jau neliko kam. Čia tik jaunimas taip elgiasi, ar ir seniams tai būdinga? O tas vazonikinis noname‘as a la Adagio (nors pagal dabartinį vaizdelį tai ’Morning Light’ kokis nors), apie kurį čia vis plepteldavau, stovi kaip cviekas ir nesisplavoja. Ir gal kas papasakosite, kaip šiuo metu lendrūnai atrodo? Nė 1 neturiu, bet turėsiu daaaug. smile.gif

user posted image

Dar rudenines melsves užsistosiu. Kad mūsų senatvė tokia graži būtų...

user posted image

Atsakyti
nu va, pamačiau kaip vi_ džiaugiasi savo gelstančiomis melvenėmis ir lengviau pasidarė, nes manoji atrodo taip pat, bet man tai pasirodė, kad jei čia tas gelsvumas, tai skystai, jau suabejojau ar spės jos pas mus. na bet pagyvensim pamatysim smile.gif. mano miskantai gelsta, bet lapai nesukėlė įtarimo, reiks ryt apžiūrėt atidžiau , bet šluotos tai negražios verysad.gif , tokios jau pašiurę, kūdos, žodžiu man nelabai. o lendrūnai jums korėjiniai aktualūs? jie tai gražūs, tik kaip išvertė vėtra, taip ir nesistoja, kaip ir sakė smth1. bet grieko verti, ir to ilgo laukimo taip pat smile.gif.
Atsakyti
Vi , na tiesiog tobula... wub.gif , beje, mano melsves taip pat dabar geltonais lapais, šlapios, suvargusios, bet vistiek tai gražus augalas. Svarbu, veliau nukarpyti tuos lapus , kai jau grožio jokio nebeliks. Tačiau kaip gražu pavasarį, jų lendančios "tūbelės", o veliau ir įv. spalvų lapai:super
Vi- nerealiai fražiai pas jus atrodo tas akmeninis takelis su visa gelių "puokšte" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 23, 20:34)
nu va, pamačiau kaip vi_ džiaugiasi savo gelstančiomis melvenėmis ir lengviau pasidarė, nes manoji atrodo taip pat, bet man tai pasirodė, kad jei čia tas gelsvumas, tai skystai, jau suabejojau ar spės jos pas mus. na bet pagyvensim pamatysim smile.gif. mano miskantai gelsta, bet lapai nesukėlė įtarimo, reiks ryt apžiūrėt atidžiau , bet šluotos tai negražios  verysad.gif , tokios jau pašiurę, kūdos, žodžiu man nelabai. o lendrūnai jums korėjiniai aktualūs? jie tai gražūs, tik kaip išvertė vėtra, taip ir nesistoja, kaip ir sakė smth1. bet grieko verti, ir to ilgo laukimo taip pat smile.gif.

Melvene dar kaip reikiant pageltonuos. Bus auksine. Nezinau tikslios datos, bet kazkada labai velu rudeni praeitais metais buvau, tai auksiniai miskantai, melvenes ir korejiniai lendrunai buvo. O miskanto sluoteles tai labai labai net grazios.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 23, 19:44)
Melvene dar kaip reikiant pageltonuos. Bus auksine. Nezinau tikslios datos, bet kazkada labai velu rudeni praeitais metais buvau, tai auksiniai miskantai, melvenes ir korejiniai lendrunai buvo. O miskanto sluoteles tai labai labai net grazios.

nu tai vadinasi vaizdelių dar bus. pas mane miskantus labai nukankina lietūs, aš ir pernai tikėjausi, kad tos purios šluotos ilgiau džiugins. šiemet pačios šluotos tokios trumpos, tai viliuosi, kad gal dėl to kad jaunas augalas, nes kai pirkau, tai pardavėja turėjo tokią įspūdingą šluotą pasidėjus...na bet turgus lieka turgus, gal ir nesulauksiu tokio ilgio.
dabar pas mane mėlynuoja astrai, ''lovely'' jau savo atgrojo, bet mėlyni atspalviai dabar smagiai šviečia.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 22, 23:08)
apie Lonicera japonica aureoreticulata. Pasigooglinus atradau informaciją, prieštaraujančią tam, ką regėjau jūsų augalyne. Ta prasme, yra rašoma, kad šio augalo aukštis 1,8-4 m, o pas jus jis palei žemę šliaužioja. Ir dar rašo, kad jis yra nuo 5 zonos gyventojas. Būnant pas jus, jam kartais neteko 4 zoną pajausti? O paprasčiau tariant - kaip jam žiemojasi?

QUOTE(Oli_vija @ 2012 10 23, 10:42)
įsiterpsiu  4u.gif turiu šį augalą gal 5 metus - bandymas augint kaip vijoklį nepavyko, nes nušaldavo viskas, kas virš sniego...( o sniego danga pas mus nepastovi )) po to porą metų auginau vazone, įsinešdama į saugią vietą žiemojimui... taip jis mane įtikino, kad yra gražus ir nenusipelnė komposto krūvos  mirksiukas.gif  bet stengiuosi neapsikraut nešiojimais, todėl pernai rudenį vėl pasodinau į dirvą, paskyrusi būtent "šliaužiako " vaidmenį. Kažkaip labai toli nepabėgo - stiebai sukasi ir vyniojasi viens apie kitą, dar vyriškiai su žoliapjove kelis kart "pro šalį" pravažiavo, tai šis paskirtas vaidmuo kol kas  lyg ir tinka. Daugiau komentarų kitą sezoną, kai apsispręsim dėl kaimynų  doh.gif

QUOTE(vi_ @ 2012 10 23, 20:26)
Oli_vija, ačiū už info apie Lonicera japonica aureoreticulata. Gal dar bitule ką pridurs. Tada žiūrėsiu. Norisi kazoką sunaikinti ir vietoj jo kažką tokio paleižeminio įtupdyti.

Oli_vija, ačiū 4u.gif, mano patirtis praktiškai identiška. Tik manasis "šliaužiako" vaidmenyje lauke žiemoja jau septynerius ar aštuonerius metus. Viskas, kas virš sniego dangos, kasmet nušala, bet šaknys žiemoja puikiai ir, dėl vijokliško gajumo, pavasarį mikliai atsigauna. Pavasarį stipriai apkerpu, ir visą vasarą jis auga gana kompaktišku krūmeliu, ir tik rudeniop nuvingiuoja landžius ūglių žalčiukus kaimynams per galvas. Man toks kiliminis dydis ir jo elgesys toj vietoj kaip tik.
Visai nelinkęs savarankiškai įsišaknyti, todėl priežiūra minimali 4u.gif
Atsakyti
o lendrūnai jums korėjiniai aktualūs? jie tai gražūs, tik kaip išvertė vėtra, taip ir nesistoja, kaip ir sakė smth1. bet grieko verti, ir to ilgo laukimo taip pat smile.gif.

Kaip tik šiandien iš darbo važiuodama apžiūrėjau kaimynės valdas, tai jos turimi du dideli lendrūnų krūmai šiuo metu atrodo fantastiškai - jų "kojytės" maždaug iki trečdalio aukščio paslėptos/paremtos kitais augalais, o viršutiniai du trečdaliai nuostabiai stačiomis šluotelėmis pasipuošę wub.gif Bent jau pas ją tikrai jie visai neišgulę g.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 10 23, 08:11)
Kokį variantą rinktumeisi?

Pabandysiu parašyti kiek vėliau 4u.gif, gal bus mintys labiau susigulėję ax.gif
QUOTE(reg @ 2012 10 23, 12:54)
Sveikos bendramintes

Sveika, prisijungusi 4u.gif
QUOTE(Em/Er @ 2012 10 23, 18:54)

Manau, kad viskas labai priklauso nuo konteksto. Kokiam itin tvarkingame priemiesčio kvartale, toks natūralizmas, aišku, bado akis. Bet vienkiemio sodyboje, pamiškėje, perdėta precizika gali būti ne vietoj 4u.gif O yra atvejų (kad ir mano), kai priemiesčio ir gatvės aplinka neįpareigoja pedantizmui, tad ir pasiduoda širdis gamtos šauksmui tongue.gif Bet melsvių prie įvažiavimo nesodinu, reprezentacinė zona tam ir yra reprezentacinė 4u.gif Yra mielų kampelių ir kiemo gilumoj (gal todėl tas įvažiavimas ir tvarkosi tokiu vėžlio žingsniu, kad mintys vis krypsta kitur). Viskam savo vieta ir laikas wink.gif
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 23, 20:52)
miskantus labai nukankina lietūs, aš ir pernai tikėjausi, kad tos purios šluotos ilgiau džiugins.

Ne tiktai lietūs, bet ir vėjai ypač mėgsta nutąsyti jų kasas verysad.gif pernai net žiemos nesulaukusi nukirpau visas viršūnes, nes buvo belikę stagarai verysad.gif
Jau kaip gundot su tuo lendrūnu.... aš stipri, stipri.... user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 spalio 2012 - 20:28
Ačiū ramiai sau nepraėjusioms pro mano gėliukų ir akmenų vaizdelius.

<...> o lendrūnai jums korėjiniai aktualūs? jie tai gražūs, tik kaip išvertė vėtra, taip ir nesistoja, kaip ir sakė smth1. bet grieko verti, ir to ilgo laukimo taip pat smile.gif.

Lendrūnai mane domina belenkokie. Ir labai puiku būtų pamatyti jųjų vaizdelį. Kaip ir miskantų ir kitokių smilgūnų, nuspalvintų rudens šalnų. Mano jaunųjų miskantų uodegėlės irgi nekokios. O čia ‘Ferner Osten‘, berods (kad taip saugėliai atrodytų... kiek daug spalvoto grožio būtų...). Beje, jie čia kraujalakių fone. Šios merginos irgi nepėsčios kas link rudeninio makiažo. smile.gif

user posted image

Atsakyti