Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(vi_ @ 2012 10 16, 23:10)
PVis pakalbėdavome čia apie šio augaliuko spalvos atitikmenį, ir nuomonės vis išsiskirdavo, o foto-įrodymų nepavykdavo pateikti. Gal dėl to, kad greta kitų gėliukų spalvų apšnekamojo spalvikė kitaip žiūrisi? O gal tiesiog apšvietimas būna toks, kad šampanas pavirsta furacilinu ir atvirkščiai. smile.gif

Na citrinine ji. Sviesi salta geltona. Sampanas, IMHO, siltos spalvos, citrina- saltos. Tas gludas gerai kontrastuoja su tamsiais silokais ( ala Matrona).
Atsakyti
Sveikos, daugiamečių gėlių mylėtojos ir žinovės. Esu tylioji temos skaitytoja. Kol kas tik pradedu kurti savo svajonių gėlynus, tai nei rodyti nei papasakoti nėra labai ko. Žaviuosi Jūsų entuziazmu ir žinių gausa, labai daug ką sužinau skaitydama šią temą.
Gal padėsite man rasti vieną augaliuką liaudiškai jį vadina kiškio uodegėlėmis, bet niekaip nerandu tikro pavadinimo ir kas prekiautu juo. Arba kažkokio panašaus reikėtų - neaukšto varpinio formuojančio pūkuotus žiedynus. Radau tik soruolę PENISETUM "Hameln", bet ji man aukštoka

ir dar va radau “Little Bunny“ , bet bent jau nuotraukoje retoki tie jos žiedai, norėtųsi tankesnių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 17 spalio 2012 - 14:12
QUOTE(rim @ 2012 10 17, 14:55)
Sveikos, daugiamečių gėlių mylėtojos ir žinovės. Esu tylioji  temos skaitytoja. Kol kas tik pradedu kurti savo svajonių gėlynus, tai nei rodyti nei papasakoti nėra labai ko. Žaviuosi Jūsų entuziazmu ir žinių gausa, labai daug ką sužinau skaitydama šią temą.
Gal padėsite man rasti vieną augaliuką liaudiškai jį vadina kiškio uodegėlėmis, bet niekaip nerandu tikro pavadinimo ir kas prekiautu juo. Arba kažkokio panašaus reikėtų - neaukšto varpinio formuojančio pūkuotus žiedynus. Radau tik soruolę PENISETUM "Hameln", bet ji man aukštoka

ir dar va radau “Little Bunny“ , bet bent jau nuotraukoje retoki tie jos žiedai, norėtųsi tankesnių  blush2.gif

Kiškio uodegėlės greičiausiai yra lagurus ovatus https://www.google.c...a...113&bih=641. Tai vienmetis sausažiedis augaliukas.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 10 17, 15:18)
Kiškio uodegėlės greičiausiai yra lagurus ovatus https://www.google.c...a...113&bih=641. Tai vienmetis sausažiedis augaliukas.

Labai ačiū, štai kodėl aš jo neradau, nes jis vienmetis doh.gif , o aš ieškojau tarp daugiamečių. Gaila verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 10 17, 14:55)

ir dar va radau “Little Bunny“ , bet bent jau nuotraukoje retoki tie jos žiedai, norėtųsi tankesnių  blush2.gif

Sunku sugalvoti ka nors tinkamesnio. Visi kiti, turintys purius ziedynus, yra aukstesni. Taciau soruole nera didelis augalas is esmes. Vasaros gale, t.y. rugpjuti, ji pradeda zydeti ir tampa 60cm. Kol nezydi, didesne laiko dali ji yra kokiu 30cm aukscio.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 17, 15:30)
Sunku sugalvoti ka nors tinkamesnio. Visi kiti, turintys purius ziedynus, yra aukstesni. Taciau soruole nera didelis augalas is esmes. Vasaros gale, t.y. rugpjuti, ji pradeda zydeti ir tampa 60cm. Kol nezydi, didesne laiko dali ji yra kokiu 30cm aukscio.

Dėkoju už atsakymą, bandysiu pasitenkinti soruole, gal neišsišoks labai ji man.
Atsakyti
jot.ka, turite ir smarkiai mylite baltąją hortenziją, tai gal esate apie ją prisidomėjusi visaip? Ta prasme, neradote kur nors info, kad ją kas kiek laiko reikėtų atšviežinti, t.y. pamažinus persodinti? Mūsiškė senolė (>13 metų) ‘Annabelle’ (gal... jei į žiedų dydį žiūrėti) sumonstrėjo ir bais jau didelę teritoriją užsigrobė. O nedideliame darželyje jos tiesiog neproporcingai daug gaunasi. Galėtų būti kiek mažiau... Pamažintumėme, bet baisu pakenkti. O gal veltui bijome ir delsiame, tuom jai tik kenkdami?

Jei kas gaudotės hortenzijose, prisidėkite prašau savo žinojimu irgi.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 18, 15:41)
jot.ka, turite ir smarkiai mylite baltąją hortenziją, tai gal esate apie ją prisidomėjusi visaip? Ta prasme, neradote kur nors info, kad ją kas kiek laiko reikėtų atšviežinti, t.y. pamažinus persodinti? Mūsiškė senolė (>13 metų) ‘Annabelle’ (gal... jei į žiedų dydį žiūrėti) sumonstrėjo ir bais jau didelę teritoriją užsigrobė. O nedideliame darželyje jos tiesiog neproporcingai daug gaunasi. Galėtų būti kiek mažiau... Pamažintumėme, bet baisu pakenkti. O gal veltui bijome ir delsiame, tuom jai tik kenkdami?

Krumai, siaip jau, atjauninami genejimo pagalba. Pamazinus persodinti kas kazkiek metu - cia is zoliniu augalu pasaulio. Krumus reikia geneti, kad jie butu taisyklingos formos, kazkiek galima ir dydi koreguoti, taciau labai smarkiai pries gamta gal ir neiseis - netaps ji miniatiurine. Arba darzeli didinti, arba ji iskelti, palikus kruma. Bet kuriuo atveju, po ta hortenzija tikrai ne viskas sutinka augti, tai nori nenori kazkas kazkam turi uzleisti vieta.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 18, 16:51)
Krumai, siaip jau, atjauninami genejimo pagalba. Pamazinus persodinti kas kazkiek metu - cia is zoliniu augalu pasaulio. Krumus reikia geneti, kad jie butu taisyklingos formos, kazkiek galima ir dydi koreguoti, taciau labai smarkiai pries gamta gal ir neiseis - netaps ji miniatiurine. Arba darzeli didinti, arba ji iskelti, palikus kruma. Bet kuriuo atveju, po ta hortenzija tikrai ne viskas sutinka augti, tai nori nenori kazkas kazkam turi uzleisti vieta.

Ačiū už pasidalintas žinias. Bet atsakymas toks, kad prisigimdė papildomų klausimėlių. smile.gif Kadangi nei krūmo, nei darželio kažkur išnešti nepavyks, o paskutiniojo – praplatinti irgi (bent jau aplink hortenziją), teks genėti apkalbamąjį krūmą bei suktis aplink jį įmanomai-laisvame plotelyje. Bet sakote, kad ne visi sutiktų šalia hortenzijos augti. Čia ir klausimėlių atsiranda krūvelė... Man jūsų nuomonė įdomi, bet nežinau, kiek jums pačiai būtų įdomu padėlioti gėliukus užduota tema. Turiu omenyje, ne aplamaiminę temą, kas toleruotų ir gražiai žiūrėtųsi šalia hortenzijos, o dar neužduotą, kurioje yra hortenzija, keli neliečiami kaimynai, ribotas plotas, galbūt, kažkas dar. Man nereikia projekto. Man įdomios diskusijos, kuriose tikiuosi atrasti tai, ko iki šiol nemačiau. Tai kaip?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 18, 15:41)

šviesiųjų hortenzijų šaknis galima apkapot ir taip sumažint užimamą plotą. Kažkada pati kapojau, gana bjaurus darbas. Likusiai daliai krūmo nieko blogo nenutiko, toliau sau bujoja.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 18, 18:06)
Ačiū už pasidalintas žinias. Bet atsakymas toks, kad prisigimdė papildomų klausimėlių. smile.gif Kadangi nei krūmo, nei darželio kažkur išnešti nepavyks, o paskutiniojo – praplatinti irgi (bent jau aplink hortenziją), teks genėti apkalbamąjį krūmą bei suktis aplink jį įmanomai-laisvame plotelyje. Bet sakote, kad ne visi sutiktų šalia hortenzijos augti. Čia ir klausimėlių atsiranda krūvelė... Man jūsų nuomonė įdomi, bet nežinau, kiek jums pačiai būtų įdomu padėlioti gėliukus užduota tema. Turiu omenyje, ne aplamaiminę temą, kas toleruotų ir gražiai žiūrėtųsi šalia hortenzijos, o dar neužduotą, kurioje yra hortenzija, keli neliečiami kaimynai, ribotas plotas, galbūt, kažkas dar. Man nereikia projekto. Man įdomios diskusijos, kuriose tikiuosi atrasti tai, ko iki šiol nemačiau. Tai kaip?

As tik norejau pasakyti, kad po nemenka hortenzija ne visi nori augti, nes ji gan edri. Pati isitikinu tuo. Jei kokios melsves - ok, tai pvz. snapuciai, ivairios kilimines tiesiog egzistuoja. Va rugtis turetu augti. Zieme (na banaloka, bet patikima).
Atsakyti
Šiemet ir ružavą didžialapę hortenziją gerokai sumažinau ,ir gana grubiai,nes tik taip išejo atidalinti kastuvu ir kirviu doh.gif Tai atlikta buvo pavasarį.Žiedų šiaip ar taip nesitikejau po šaltos žiemos. rezultatas-praturtejusi kaimyne,aš pati,ir -nelabai pakeites stotą senas krumas su dviem žiedais dabr...
Atsakyti