Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(Ledum @ 2012 10 15, 10:51)

Šviesos poreikis yra tik vienas iš augalo poreikių. Jei kažkuris poreikis netinka, bet kiti atitiks puikiai, tai augalas augs ir puikiai atrodys.
Jūsų pavyzdžiu:
Rododendras neauga sausam pušyne pavėsy. Nepatenkinamas dar svarbesnis jo poreikis drėgmei. Jis tiesiog išdžiūsta.
Lavanda auga pavėsy. Nes ji būna sausai. Lavandos baisiai nemėgsta drėgnai augti. Dar labiau nemėgsta negu, kad mėgsta saulę.

mirksiukas.gif Parasei ka as buvau parasius, bet istryniau nepapostinus. Pagalvojau, kad vieni masto vienaip, kiti kitaip ir nepersidengia tie dalykai.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 12, 14:18)
<...>
Vargina ir ramybės neduoda apynys, tas tai tikras užkariautojas..Su šiais draugeliais vargstu..

Jau išties... Kaip tik vakar paskubomis užfiksavau akmens tvirtovės (buvusio tvartelio...) apsiaustį, kurią užtaisė apynio kariauna. Tai čia tos kariaunos tik priekinis flangas, o visa nesutilptų ir į panoraminę foto. Gal tik koks lėktuvas ją vaizdelin pajamtų. Baisu. Bet gražu... smile.gif
Džiugu, kad prisijungėte prie mūsų, be to, netrumpomis frazėmis bei gausiais gėlynais nešina. Bus ką paskaityti ir paklausinėti... smile.gif

user posted image

Ramika, Gaudvilė, smth1 ačiū atsiliepimą į klausimą dėl pavėsiuko žoliukų. Tik patikslinu, žoliukais vadinu smilgiukus, t.y. dekoratyvines žoles. Pergooglinau Gaudvilės pavardintas viksvas ir nudžiugau... galiausiai beveik kad identifikavusi savo 1 nežinomąją. Prieš mėnesį čia rodžiau paieškomosios vaizdelį, bet niekas neprisipažino ją regėjęs. Pamenat tokią? Na kuom ji ne kokia nors Carex morrovii 'Ice dance' ar Carex ornithopada 'Variegata'?

user posted image

Dar prieš mėnesį minėjau, kad turiu pirmaklasę rusmenę, varančią antrokų programą. Tai niekas nepasikeitė. Štai taip ji vakar atrodė tarp klasiokų (visos šiemet sėtos ir sudaigintos).

user posted image

Na ir galiausiai tai, kas visą savaitgalį džiugino akį – dešinioji gėlyno ausis. Astriukai ‘Lutetia‘ visgi išspaudė savo šiokią tokią iš atokiau matomą spalvikę ir parodė kitų metų potencialą. Astrą ‘Brilliant‘ irgi galima įžiūrėti potencialo besidairant... smile.gif Žodžiu, viskas pas mus bus gerai... kažkada. Juodulį astrą žadu iš čia nešti, bet dabar jau galvoju – o kam? Puikus fonas prieš jį besistaipantiems gėliukams, kurių grožis šiaip jau prasmegtų tolumoje mirgaliuojačiame peizaže. Na o rūgčiai tai jau išvis – lenkiuosi iki žemės, kiek stuburas leis kartų... Aplamai, visi šios foto herojai yra šaunuoliai - spalio vidury po -2 laipsnių šalnos vasarą vaidina, ir... jiems tai gaunasi. Reklama. smile.gif

user posted image

Ai, dar prisiminiau 1 dingusią, tiesa, laikiną šio gėlyno detalę - totorinį kermėką. Tai va, tie siaubingi praeitos savaitės vėjai nusinešė visus jo žiedynus (nors pirma mintis buvo, kad pavogė... smile.gif ). Tik lapukai beliko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 15 spalio 2012 - 21:28
QUOTE(vi_ @ 2012 10 15, 21:03)

Na ir galiausiai tai, kas visą savaitgalį džiugino akį – dešinioji gėlyno ausis. Astriukai ‘Lutetia‘ visgi išspaudė savo šiokią tokią iš atokiau matomą spalvikę ir parodė kitų metų potencialą. Astrą ‘Brilliant‘ irgi galima įžiūrėti potencialo besidairant... smile.gif Žodžiu, viskas pas mus bus gerai... kažkada. Juodulį astrą žadu iš čia nešti, bet dabar jau galvoju – o kam? Puikus fonas prieš jį besistaipantiems gėliukams, kurių grožis šiaip jau prasmegtų tolumoje mirgaliuojačiame peizaže. Na o rūgčiai tai jau išvis – lenkiuosi iki žemės, kiek stuburas leis kartų... Aplamai, visi šios foto herojai yra šaunuoliai - spalio vidury po -2 laipsnių šalnos vasarą vaidina, ir... jiems tai gaunasi. Reklama. smile.gif

nu taip smagu, kad taip rudenėjant dar yra kur akis paganyt, šitas plotelis man labai labai, apie savo favorito grožį jau nebesiplėsiu, aš šališka smile.gif
kaip tik anksti ryte praėjau pro savus gėlynus, spalvų dar sočiai, jei nebūt ta vėtra visko paguldžius, eisiu būtinai su fotiku, nu negaliu nepasidalint savosios chrizantemos grožiu, šiuo metu man ji karalienė. pažadu foto tikrai bus pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 15, 22:03)

Ramika, Gaudvilė, smth1 ačiū atsiliepimą į klausimą dėl pavėsiuko žoliukų. Tik patikslinu, žoliukais vadinu smilgiukus, t.y. dekoratyvines žoles. Pergooglinau Gaudvilės pavardintas viksvas ir nudžiugau... galiausiai beveik kad identifikavusi savo 1 nežinomąją. Prieš mėnesį čia rodžiau paieškomosios vaizdelį, bet niekas neprisipažino ją regėjęs. Pamenat tokią? Na kuom ji ne kokia nors Carex morrovii 'Ice dance' ar Carex ornithopada 'Variegata'?

user posted image

pamenu, nes pati nusipirkau turguj tokia pat bevarde. as ja indentifikavau kaip:
http://www.daugiamet...category_id=151
bent jau man panasiausia i ja pasirode. ir labai nusiminiau , nes jau esu ja ikepus slaite ir saulekaitoj doh.gif jei cia ta- labai prasoviau tokiose salygose pasodindama... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 10 16, 08:32)
pamenu, nes pati nusipirkau turguj tokia pat bevarde. as ja indentifikavau kaip:
http://www.daugiamet...category_id=151
bent jau man panasiausia i ja pasirode. ir labai nusiminiau , nes  jau esu ja ikepus slaite ir saulekaitoj doh.gif  jei cia ta- labai prasoviau  tokiose salygose pasodindama... verysad.gif

Jei ką tik pasodinta, tai drąsiai galima persodinti. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2012 10 15, 11:05)
mirksiukas.gif  Parasei ka as buvau parasius, bet istryniau nepapostinus. Pagalvojau, kad vieni masto vienaip, kiti kitaip ir nepersidengia tie dalykai.

mirksiukas.gif Žmonės gali manyti kaip nori, o augalams jei kas nepatinka jie tiesiog neauga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 10 16, 11:30)
Jei ką tik pasodinta, tai drąsiai galima persodinti.  mirksiukas.gif

nera kurrrrr doh.gif verysad.gif
dar naiviai viliuosi,kad cia ne tas augalas, o tik labai panasus. o pas mane pakliuvo sausamegis, saulemegis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 10 16, 12:39)
nera kurrrrr doh.gif  verysad.gif
dar naiviai viliuosi,kad cia ne tas augalas, o tik labai panasus. o pas mane pakliuvo sausamegis, saulemegis biggrin.gif

Cia labai tiktu Ledum prie tai poste pasakyti zodziai 'Gali manyti ka nori, bet..'
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 16, 12:41)
Cia labai tiktu Ledum prie tai poste pasakyti zodziai 'Gali manyti ka nori, bet..'

sakai, jei as ja sauksiu kitu vardu, ji vis tiek neaugs? biggrin.gif
nu bet iki pavasario turi iskenteti. kol rasiu jai vieta ir rasiu kuom panasiu uzpildyt jos vieta...7 vienetai- nemenkas plotas bvuo uzmanytas jomis apsodinti - beveik pievele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 10 16, 12:56)
nu bet iki pavasario turi iskenteti. kol rasiu jai vieta ir rasiu kuom  panasiu uzpildyt jos vieta...7 vienetai- nemenkas plotas bvuo uzmanytas jomis apsodinti - beveik pievele doh.gif

kitą Ledum post'ą priminsiu, jei tik drėgmės šaknims užteks vasarą, tai gali ji ir saulėkaitoj augti biggrin.gif .
Atsakyti

Papildyta:
nu bet iki pavasario turi iskenteti. kol rasiu jai vieta ir rasiu kuom  panasiu uzpildyt jos vieta...7 vienetai- nemenkas plotas bvuo uzmanytas jomis apsodinti - beveik pievele doh.gif

Reikia sausamegiu augalu...Sporobolus, Schizachyrium, Festuca ir Elymus (jei tinka melynumas). Isgyventu ir Deschampsia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 16 spalio 2012 - 12:47
QUOTE(vobla @ 2012 10 16, 12:39)
nera kurrrrr doh.gif  verysad.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 16, 13:14)
kitą Ledum post'ą priminsiu, jei tik drėgmės šaknims užteks vasarą, tai gali ji ir saulėkaitoj augti  biggrin.gif .

Taip, bet ir žiemą kažkaip turės prakentėti. Jei dirvožemis sunkus gal ir užteks drėgmės. Žiemai pridengčiau nuo saulės. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 16 spalio 2012 - 13:00
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 16, 13:14)
kitą Ledum post'ą priminsiu, jei tik drėgmės šaknims užteks vasarą, tai gali ji ir saulėkaitoj augti  biggrin.gif .

toj vietoj, kur ikisau- tikrai neuzteks verysad.gif . ale gi babytes turguj paklausiau kokia dirva ji megsta- tai kaip kazkas cia rase- ''ko paklausi- ta gausi''. gavau, kaip megstancia sausra biggrin.gif kol vi neislido su tuo zoliuku, buvau ji pamirsus...

QUOTE(smth1 @ 2012 10 16, 13:47)
Papildyta:
Reikia sausamegiu augalu...Sporobolus, Schizachyrium, Festuca ir Elymus (jei tinka melynumas). Isgyventu ir Deschampsia.

dekui, eisiu googlint, kas per padarai... 4u.gif

QUOTE(Ledum @ 2012 10 16, 13:58)
Taip, bet ir žiemą kažkaip turės prakentėti. Jei dirvožemis sunkus gal ir užteks drėgmės. Žiemai pridengčiau nuo saulės.  smile.gif

siaip tai dirvozemis per sprindi, o gal ir daugiau toje vietoje yra pakeistas. sunkus juodzemis is pelkyno. bet po apacia tas pas sausas mano zvyriukas. vanduo tikrai neuzsibus. plius absoliuti saulekaita... doh.gif
Atsakyti