perverčiau ir aš jūsų nuotraukas, Nijole0619, tokia gausybė gėlių , matosi, kad gėliomanija jums kaip ir daugeliui kitų čia besilankančių sunkios stadijos .
nijole0619, smagu matyti, kad gausėja būrys besidalinančių mintimis gėline tematika Kiemelio nuotraukos byloja, kad augalų pasaulis Jums yra tikra atgaiva širdžiai
Noriu pasiklausti dėl kraujažolių, kurias įtraukėte į savąjį geriausiųjų augalų sąrašą. Kokiai veislei/rūšiai teiktumėte pirmenybę?
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 12, 16:23)
5. KRAUJAŽOLĖ-ŠIŲ METŲ ATRADIMAS iškart į geriausių dešimtuką-o gi labai fotogeniška, žydi veik visą vasarą, puri, pats krūmas lengvas, daugybė šakelių, padeda įkomponuoti daugybę stambiažiedžių. Kaip ir apjungia, papildo, neįkyrios spalvos, kaip fonas.Keista auginau daug metų, bet niekad nekrito ji man į akį..Gal nebuvo tos tinkamos spalvos, rūšies..
Noriu pasiklausti dėl kraujažolių, kurias įtraukėte į savąjį geriausiųjų augalų sąrašą. Kokiai veislei/rūšiai teiktumėte pirmenybę?
QUOTE(leliumai @ 2012 10 12, 22:47)
Kol kas auga vos 3, labiausiai patinka: kraujažolė paprastoji (achilea millefolium) ,,Forcned beauty", aukštoka 80-90cm, kitoj vietoj kiek žemesnė, gal dėl to, kad jaunesnė.. na žydi ir žydi, lyg užkonservuota, nukerpi nužydėjusius žiedynus, o jie ir toliau sau..sprogsta naujais žiedynais.
O dar dvi žemučiukės :,,Dessert eve yellow" ir ,,Deset eve Rose", pastaroji jų krečia čiūdus, iš ryškiai rausvos - pakartotis žydėjimas pritrenkė baltais žiedais, gal čia veislės ypatumas, tikrai nustebino, bet kadangi pastarąsias įsigijau tik vasarop, dar ypatingai daug negaliu pasakyti.Bet patiko kad lengvai dauginasi, iš vieno kelmo, pavyko gal 10 išskirti, įtariu kitąmet, kai žydės parodys visą savo grožį, nes bus kilimas, aišku jei neiššals. Tai tiek.
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 12, 20:18)
perverčiau ir aš jūsų nuotraukas, Nijole0619, tokia gausybė gėlių , matosi, kad gėliomanija jums kaip ir daugeliui kitų čia besilankančių sunkios stadijos .
Šiam forume fizikos priešingybės dėsnis negalioja.
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 12, 23:21)
O dar dvi žemučiukės :,,Dessert eve yellow" ir ,,Deset eve Rose"
Kiek teko skaityt, o ir leliumai rodos minėjo, kad tos žemaūgės labai nestabilios ir trumpaamžės. Turėjau aš Desert Rose, iš pradžių į didelį kilimą išsiplėtė, o tada ėmė ir išnyko. Sąlygos jai augt buvo puikios ir visai šalia augančios kelios skirtingos vidutinio ūgio puikiausiai augo ir auga
Gėlialigės užkratas labai atsparus, vienąkart pasigavęs tą virusą jau skaityk visam laikui. Esu ne kartą buvus Nijolės gėlyne. Matydama jos gėlių gausybę, darausi neadekvati ir nežinau, ką ji apie mane galvoja... bet pati man virusą užnešė
Smagu buvo prisimint vasarą, vartant nuotraukas.
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 13, 00:01)
Gėlialigės užkratas labai atsparus, vienąkart pasigavęs tą virusą jau skaityk visam laikui. Esu ne kartą buvus Nijolės gėlyne. Matydama jos gėlių gausybę, darausi neadekvati ir nežinau, ką ji apie mane galvoja... bet pati man virusą užnešė
Sveikutė, uj...galvoju tik geriausiai...negirsiu viešai..
na viruso nešiotoja dar nieks nevadino ..bet tokiu..malonu ir užkrėst..
malonu, kad smagu ne man vienai. Grožiu, žiniom, patyrimu norisi pasidalinti su bendraminčiais..Ačiū už gerus žodžius.
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 13, 00:14)
Kodėl? (juokauju, jei kuri labai rimtai nusiteikus)
Svarbu, iš Nijolės gautos gėlės gražiai prigijo tiek mamos daržely, tiek sodo gėlyne. Ir mama - visą gyvenimą gėlialigės viruso nešiotoja - prisimena Jūsų gėlyną ir labai džiaugiasi gautomis gėlemis, vis pasikalbam apie jas.
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 12, 23:29)
Kiek teko skaityt, o ir leliumai rodos minėjo, kad tos žemaūgės labai nestabilios ir trumpaamžės. Turėjau aš Desert Rose, iš pradžių į didelį kilimą išsiplėtė, o tada ėmė ir išnyko. Sąlygos jai augt buvo puikios ir visai šalia augančios kelios skirtingos vidutinio ūgio puikiausiai augo ir auga
aš kažkada Tau pasakojau apie rūšinę Achillea tomentosa. Ji tikrai trumpaamžė, norint turėti gražios išvaizdos, reiktų kone kas antrus metus atnaujinti dalinant.
QUOTE(leliumai @ 2012 10 13, 09:23)
aš kažkada Tau pasakojau apie rūšinę Achillea tomentosa. Ji tikrai trumpaamžė, norint turėti gražios išvaizdos, reiktų kone kas antrus metus atnaujinti dalinant.
Pas mane keistai rūšinė geltona vis dar gyva, o vat veislinė, šalia augusi, išnyko Ir ne tai, kad neįsiitvirtino - augo, žiemojo, plėtėsi ir bac. Bet kokiu atveju nebeprasidedu su jokiom "nestabiliom" gėlėm, tai supratau, kad su ta kraujažole man ne pakeliui
leliumai , žiopčioju oro pritrūkus, kokie vaizdai....nu nostalgiška, bet taip gražuu... pas mus šalna buvo vakar, bet tai bylojo tik kai kurie nurudę kvietkeliai, o šarmos nesimatė, užtai lietaus lietaus ...pas mus toks perteklius, viskas pažliugę, toks purvynas, ir gėlynai nuo rudeninių liūčių atrodo labai nekaip
QUOTE(leliumai @ 2012 10 13, 10:21)
Šis rytas pasveikino mane su rūku, balta šalna pasipuošusiais augalais ir išskrendančiais paukščiais:
Leliumai, nuostabūs vaizdai Gaila, tik kad tai jau tikrai stipriai įsibėgėjančio rudens ženklas. Šį rytą aš irgi pirmiausia bėgau ieškoti šalnos, bet atrodo, kad kol kas mūsų krašto neužkabino, tik labai daug šlapių rūko lašelių.