Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

štai ir mano rudeniniai rūtų darželiai - pagrindiniu spalviniu smuiku dabar griežia astrai bei šilokai

user posted image

user posted image

mano mylimukas - ima žydėt vienas pirmųjų, žiedais apsipila labai gausiai ir beveik neserga (tik pati apačia), šviesus, tai šviečia iš tolo thumbup.gif

user posted image

dar į vientisą kilimą nesuaugę gėlynėliai blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 10 09, 12:55)
wub.gif  labai lauksiu,man jūsų gėlynai  wub.gif

didelis dėkui wub.gif esu savikritiška saviems gėlynams, matau daug klaidų ir tuo pačiu laaaaabai daug galimybių juos tobulint. Bet ruošiuosi labai ilgai gyvent, taip kad dar viską spėsiu - bandymų/klaidų metodas savaip žavus biggrin.gif
Atsakyti
Dėl priverstinai susiruošusių emigruoti heucherų gal ir išsiaiškinau kiek, nors abejonių pakaks iki pavasario...
Dėl karpažolės. mumrikai, tai jūsiškis chameleonas šitoks žada būti ? Rašo, kad tik 30 cm aukštį ima. Mažokai kažkaip pagal vaizdelį. O svarbiausia – apskritimo formos neišlaiko. Pati aš ‘Ascot Rainbow‘ medžioju ir naiviai tikiuosi, kad kažkas tokią yra užslėpęs. smile.gif Bet, matyt, teks Eglei į kojas pulti, kad tokį, kaip pas jot.ka mamą apturėti (jau bais gražus, bet gi norisi dar gražesnio... smile.gif ).
Bevartaliojant senesnes temas, vis užpuolu ant augaliukų, kurių seniau ir darmai nereikėjo, tad ir nerūpėjo jie, o dabar bais parūpo, nes ūmai prisireikė. Būna taip. Keisčiausia, kad visi šie neatrasti lobiai slypi pas... aisprą. smile.gif Palminė viksva, puikusis rūgtis (Polygonum affine, apie kurį čia porą puslapių atgal kiek šnektelėjome). aispra, jei šie augaliukai pas jus ne pirmi metai, gal galite papasakoti jau įžvelgtus jų pliusus/minusus?
mumurikai, jūsų gėlynus apšnekinėjom prieš metus lygiai maždaug. Šiemet jie smarkiai pagražėję ir jaučiasi, kad gražės toliau. Didysis Astras ir šiemet atrodo pritrenkiančiai (gaila, kad nežinote jo vardo). Gaila tik, jog gyvenimas toks, kad patvoriais tenka suktis. Gal po kažkiek metų tvorų nesimatys ir atrodys, jog gyvenate apsupti augalyno siena. Dar klausimėlis toks iškilo - ar turite patamsiukų gėlynėlį (kur saulė neužeina) ir kas jame gyvena?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 09 spalio 2012 - 22:12
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 09, 22:19)
štai ir mano rudeniniai rūtų darželiai - pagrindiniu spalviniu smuiku dabar griežia astrai bei šilokai

Puikūs jūsų darželiai thumbup.gif Tas astras su akmeniu tai stačiai iš koto verčia...Ir aplamai kai kurios kompozicijos tokios užbaigtos atrodo.Pas mane šiemet tai jau tikra kaupykla pasidarė į šitą temą įlindus doh.gif Perku,kišu kur vietos randu,raviu ir tręšiu.Nei pačiai pažiūrėt,nei kitam parodyt blush2.gif Ir aplamai neturiu to vidinio kažkokio matymo,kaip tas augalas atrodys bendram gėlyne,tai lakstau paskui su tom gėlėm,kaip durnius su pūslėm pirmyn atgal porą sezonų persodindama doh.gif
Atsakyti
štai ir mano rudeniniai rūtų darželiai -

wub.gif super man tai tobula wub.gif
Atsakyti
vi, adija5, *Komilfo*, labai labai ačiū wub.gif

Aš tai nuolat vedžioju augalus pasivaikščiot (taip vyras persodinimus vadina) ir smagu darosi, kai galiausiai kažkas prie kažko "nusėda" ilgam laikui, gėliukai "susigroja". Bet nuolat judėt įdomiau, nei tik tobulą gėlyną ravėt lotuliukas.gif

Aš kritiškai iš šono žvelgdama suprantu, kad mano gėlynai visą laiką bus augalų miksas, nes myliu įvairovę ir mėgstu įvairias gėles ir noriu jų įvairių turėt. Ir tikslas būtų, kad viskas atrodytų ne kaip augalų pardavimo aikštelė, kad "mišrainė" nevargintų akių, o "suskambėtų". Aišku tai jau aukštasis pilotažas, bet noro yra, vadinasi bandysiu judėt į priekį blush2.gif

...............

dar keli gėlynų fragmentai - man labai "į akį" kritęs astras, gražios tamsiai mėlynos spalvos. Pražįsta vėliau nei kiti, dabar dar tik įsibėgėja, bet spalva tikrai ryškiai mėlyna, ne įprastai violetinė (fotoaparatas "grybauja" ir jos tikrosios neatskleidžia - bandysiu šiandien pabandyt pagaut tikrąją spalvą atskirai jo žiedus nufotografavusi)

user posted image

user posted image

įsibridus į daržą biggrin.gif

user posted image

tolumoj gėlynėliai prie takelio tik šį rudenį sutvarkyti, tai gražaus vaizdo šią akimirką mažoka (rekomenduojama žiūrėti iš toli lotuliukas.gif )

user posted image

čia kol kas "marmalienė", nes augaliukai vos nuo žemės atsiplėšę, o ar žiūrėsis kitais metais bus kitais metais ir matyt biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 10 spalio 2012 - 08:10
Kokie nuostabūs jūsų darželiai wub.gif
Noriu patarimo - ketinu tvenkinuko kraštus papuošti plukėmis, turiu nusipirkusi gumbelių. Ar juos man kišti į žemę iš rudens, ar geriau laukt pavasario ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 05, 08:52)
...kaip suvaldote monardas, kad atrodytų kaip krūmas, o ne į šonus išsilaksčiusių bei netolygiai išsidėsčiusių individų rinkinys. O gal jos pas jus elgiasi kitaip ir nekelia tokių problemų?

O gal jos pas jus taip vaikšto geresnės žemės ieškodamos? g.gif
Auginu kelių veislių monardas antri metai, ir abi vasaras jos man augo gana kompaktiškais krūmais.
Tiesa, viena beveislė ružava monarda (pirkta turguje iš bobutės) apstulbino savo aukštumu ir išbujojumu. Kai pamačiau, išsigandau, koks gigantas vidury darželio auga, perpus išretinau, bet vistiek liko ganėtinai didelis 1,5 m. aukščio krūmas. Teks jį persodinti kur nors prie patvorio.
Atsakyti
mumrikai, Tavo augalynai rudens nostalgija nekvepia smile.gif Tikras energijos užtaisas darganotą dieną thumbup.gif
Atsakyti

Astrai įspūdingi wub.gif Toks žydintis debesis thumbup.gif

O augaliukų gausa stulbinanti biggrin.gif Kiekvienas laisvas kiemelio centimetras nuglostytas. Nežinau, ar gera asociacija, bet jūsų kiemas man primena smulkutį sudėtingą siuvinėjimą, kuris po truputėlį, po truputėlį pasidarys labai puošnus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramika @ 2012 10 10, 17:27)
O gal jos pas jus taip vaikšto geresnės žemės ieškodamos?  g.gif
Auginu kelių veislių monardas antri metai, ir abi vasaras jos man augo gana kompaktiškais krūmais.
Tiesa, viena beveislė ružava monarda (pirkta turguje iš bobutės) apstulbino savo aukštumu ir išbujojumu. Kai pamačiau, išsigandau, koks gigantas vidury darželio auga, perpus išretinau, bet vistiek liko ganėtinai didelis 1,5 m. aukščio krūmas. Teks jį persodinti kur nors prie patvorio.

Žemė pas mane - lengvas puveningas dirvožemis. Pagalvojau, kad gal jis pernelyg purus, tad gėliukas, pajutęs, kad nereikia dėti didelių pastangų teritorijos plėtimui, tai ir daro. O koks dirvožemis pas jus?

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 10, 09:09)
Aš kritiškai iš šono žvelgdama suprantu, kad mano gėlynai visą laiką bus augalų miksas, nes myliu įvairovę ir mėgstu įvairias gėles ir noriu jų įvairių turėt. Ir tikslas būtų, kad viskas atrodytų ne kaip augalų pardavimo aikštelė, kad "mišrainė" nevargintų akių, o "suskambėtų". Aišku tai jau aukštasis pilotažas, bet noro yra, vadinasi bandysiu judėt į priekį blush2.gif

Sakykit ką norit..bet jau pievelės žaluma rudeniop..na parodinė...nučiustyta..nuglostyta... wub.gif gal teptuku dažot..kaip tie kareivėliai..prieš paradą..ir augalų įvairovė..tai taaaaaaaaaaaip..jau daaaaug visko.. biggrin.gif Įtariu stadija, kai dar noriu visko..praeityje...
tikrai malonu akis paganyt po tokį kiemą..ačiū..
Atsakyti
Patamsiukų gėlyno (kur saulė beveik neužeina) apgyvendinimui ėmiausi ieškoti ir žoliukų. Su Aureola viskas aišku. O kas dar? Visagalė Googlė išmetė šaltinį, katrame be rūpimos info, kompaktiškai pridėliota ir kitokių atsakymų į klausimus, su kuriais susiduri ėmęsis žoliukų apgyvendinimu augaline. Gal kam pravers – Taylor‘s Guide to Ornamental Grasses. Įdomių ten gėliukų priminėta, bent man negirdėtų, nors mūsų zonos.

Kita vertus, kožną dieną prie Swedbanko (Konstitucijos prospekte) regiu miskantus, kurie saulę mato tik tada, kai ana šiaurėje būna... Ir gyvi vis dar bei nieko sau atrodo.

Atsakyti