Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

Jei ateity bus allium giganteum, tai labai abejoju, kad užteks alūnių aukščio, kad uždengti česnakų geltonuojančius lapus. Vos pradeda skleistis žiedynai, lapai jų praranda dekoratyvumą.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 08, 14:36)
oho, užsimetėt normaliai, juk taip pūstatauriu džiaugėtės vasaros eigoj, ir dabar tikrai kompostan?
<...>
pas mane dabar chrizantema namie savo grožį demonstruoja, nu kaip man patiko, žiedas sendamas keičia spalvą  wub.gif . pernai pamenu mama atvežė šakelę chrizantemos gal spalio pabaigoje, pasimerkiau, ir išlaikiau iki naujųjų, aišku, jau paskutinieji žiedeliai kai skelidėsi, tai šakelė buvo apskabyta gerokai, na bet vistiek, kažkaip labai smagu kažkokią gyvybę matyt. dabar tikiuosi, kad manoji 'Mary Stoker' irgi ilgam pasiliks smile.gif

Pūstataurį mylėjau pernai, kol ramus sėdėjo ir niekam nieko blogo nedarė. Gi šiemet per savo vislumą jis išspardė visus savo kaimynus, o galiausiai pats nusigyveno, ta prasme, prisidirbęs vaikų paliko prie tuščių bliūdų, ko pasėkoje ištyso, išgelto ir pavirto gėlyno kaliause. Neturiu aš vietos visliems dičkiams. Būsimajame aukštajame gėlyne su veronikūnais ne jam galynėtis... Gaila, aišku, gėliuką numirinti. Gal kaimynkai šmotelį atžnybsiu... Na, nesu tokia žiauri gi...

Plytinės spalvos chrizantemų man Rasa siūlė. Atsisakiau. Gal ir veltui – dabar žydėtų, su juoduliu astru bendrautųsi gal. Betgi nebūtų kam į ją žiūrėti – sodyba stovi tuščia... Šį gėliukišką sezoną dar 1-2 vizitai jon liko ir psio...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 08, 14:54)

Plytinės spalvos chrizantemų man Rasa siūlė. Atsisakiau. Gal ir veltui – dabar žydėtų, su juoduliu astru bendrautųsi gal. Betgi nebūtų kam į ją žiūrėti – sodyba stovi tuščia... Šį gėliukišką sezoną dar 1-2 vizitai jon liko ir psio...

įdomu pas Rasą yra daugiau chrizantemų, ar ta ''plytinė'' tai ta pati kur pas mane, nors aš plytine jos nepavadinčiau, bet dabar man atsirado naujas domėjimosi obejektas, jei šioji gerai žiemos, tai norėčiau ir daugiau kitokių, šiai į kompaniją jau kitam sezonui numačiau tokį purpurinį astrą . Jei sodyboje rudenėjant būnat retas svečias, tai gal toki vėlyvi augalai ir nėra labai svarbūs, visgi viso sezono metu, tai tiesiog vešli lapija, o žiedai išties vėlyvi, va sau po langais tai man tokie augalai labai labai, lauke jau tiek nebebūni, o pro langą matai.
Atsakyti
jot.ka, pasitikslinau chrizantemos spalvą, tai – ryžai/bronzinė ji (šeimininkės žodžiais tariant). smile.gif O ji pas jus dabar jau žydi? Jei taip, - nuo kada pradėjo?

Kadangi vis dar nešauna mintis, kur savąsias heucheras įtaisyti, prisiminiau jūsiškę marmeladinę, kurios vieta, berods, irgi buvote nepatenkinta. Gal jau radote jai meno kūrinio vertą vietelę? Smalsu patapo... smile.gif Per GAP‘erį pasižiūrėjau, kur tos heucheros gyvena ir su kuom, tai... jau net per daug idėjų mane apipuolė. Pradžiai reikėtų bent pasirinkti, kur jas sodinti – visiškoje saulėje ar daliniame pavėsyje. Beje, ar dalinis pavėsis skiriasi nuo dalinės saulės? Klausiu, nes prisižiūrėjau paveiksliukų, kur jos su pavėsingaisiais (Aureola, pvz.,) lepinasi. Šios vasaros patirtis mane kažkaip verčia abejoti jų pomėgiu degintis nuo ryto iki vakaro: bordinės kiek pažaliavo, o marmeladinė formą atgavo tik vasaros pabaigoje.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 08, 20:21)
jot.ka, pasitikslinau chrizantemos spalvą, tai – ryžai/bronzinė ji (šeimininkės žodžiais tariant). smile.gif O ji pas jus dabar jau žydi? Jei taip, - nuo kada pradėjo?

Kadangi vis dar nešauna mintis, kur savąsias heucheras įtaisyti, prisiminiau jūsiškę marmeladinę, kurios vieta, berods, irgi buvote nepatenkinta. Gal jau radote jai meno kūrinio vertą vietelę? Smalsu patapo... smile.gif Per GAP‘erį pasižiūrėjau, kur tos heucheros gyvena ir su kuom, tai... jau net per daug idėjų mane apipuolė. Pradžiai reikėtų bent pasirinkti, kur jas sodinti – visiškoje saulėje ar daliniame pavėsyje. Beje, ar dalinis pavėsis skiriasi nuo dalinės saulės? Klausiu, nes prisižiūrėjau paveiksliukų, kur jos su pavėsingaisiais (Aureola, pvz.,) lepinasi. Šios vasaros patirtis mane kažkaip verčia abejoti jų pomėgiu degintis nuo ryto iki vakaro: bordinės kiek pažaliavo, o marmeladinė formą atgavo tik vasaros pabaigoje.

ir aš apie chrizantemas viską išsiaiškinau biggrin.gif , ir dar kitas veisles jos auginamas taip pat paanalizavom, tai priėjom išvados, 'Mary stoker' gražiausia, bet gana vėlyva, pas mane žydi, dar gana pavieniai žiedai, bet pas Rasą žiedų dar mažiau...pražydo va šio dienom, taigis spalio pirma dekada.
o heuchera vis dar savo vietoje, stebėjau jos kaitą sezono metu, vasarą buvo nemažai žalsvų tonų, bet man tai patiko, dabar rudenį irgi graži, kur ją padėt nežinau, buvo mintis gabent hortenzijom ir aureolai į kaiminystę, bet šiemet to nepadariau, o kaip kitąmet susišvies bus matyt.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 08, 21:33)
<...>
o heuchera vis dar savo vietoje, stebėjau jos kaitą sezono metu, vasarą buvo nemažai žalsvų tonų, bet man tai patiko, dabar rudenį irgi graži, kur ją padėt nežinau, buvo mintis gabent hortenzijom ir aureolai į kaiminystę, bet šiemet to nepadariau, o kaip kitąmet susišvies bus matyt.

Puiki kaiminystė būtų buvus. Bet gal bus dar geresnių...

Teoriškai turiu 2 variantus, kur galėčiau heucheras padėti: 1) saulėto ausytojo gėlyno didžiajame plėtinyje, kur dar neaišku, kas ir kokioje vietoje tupės, 2) dalinai pavėsingame (arba dalinai saulėtame) hortenzijos darželyje, kuriame pavasarį įsikurs 3 Aureolos. Koks sutapimas... su jūsų neišpildytais ketinimais. smile.gif Čia aš apie antrąjį variantą. Beje, hortenzijos darželyje gyvena bais apsipatenkinusi plautė, kuriai neįkyrios bordinės kaimynkos (heucheros) turėtų būti labiau prie širdies nei padraika nakviša. Žodžiu, yra visokiausių pliusų. Bus apie ką pagalvoti iki pavasario, nes per šalnas užsiimti persodinimais, bijau, kad neišdrįsiu... Nebent mūsų forumo tokių dalykų žinovės bais padrąsintų ar net lieptų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 08 spalio 2012 - 22:31
Mano "paskiri" gėliukai - tokie žiedeliai akį džiugina šiuo metu

Astras Royal Ruby - kol kas žemas, sprindžio aukščio, bet kiek mačiau pas Rasą, tai turėtų būti vidutinio ūgio. Spalva gražiai vyšninė

user posted image

Bobramunis

user posted image

Aukštaūgis vyšninis astras - jau ima žydėt visu gražumu (į "šiukšlynėlį" prieky nekreipkit dėmesio - naujai apsodintas tas gabalėlis, gėliukai suvargę, tai tik kitais metais prašysiu jų gražesnio vaizdelio) thumbup.gif

user posted image

Geltona ežiuolė vis dar naujus žiedus krauna

user posted image

Nepavargstanti nuo pavasario iki vėlyvo rudens rožytė White the Fairy

user posted image

Žemaūgė rūgtis - išdraskyta, nes padalinta į kelias dalis - kitais metais jai numatytas nemenkas priekinio "kilimo" gabalėlis, nes nepailsdama žydi be jokių pertraukų

user posted image

vėlyviai visur nosis kaišo biggrin.gif

user posted image

žvaigždūnės (dėkui leliumai už puikius gėliukus - pilnumoj žiedais šiuo metu apsipylę)

user posted image

vidutinio aukščio astras - mano mylimukas, nes visiškai neserga ir dekoratyvus nuo A iki Z 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 08 spalio 2012 - 23:23
Mumrikai, pritrenkiantys astrai thumbup.gif
Atsakyti
mumrikai tavo gėlynuose rudens nerasta bigsmile.gif , net astrai rudens nuotaikos nekuria, atrodo dar vasara nesibaigė thumbup.gif
Papildyta:
vi_, kas link šviesos ar tamsos heucheroms, tai pas mane ant saulės nevargsta ir puikiai atrodo tik bordinės garbanės, na marameladinė atrodo įsikabino, ir gal jau irgi saulės nesibaidys, o gal visgi pirmos vasaros pusės saulė ir nebus labai maloni, šito nežinau, bet šią vasarą jai buvo saulės perdaug, tai visgi galvoju, kad jai reikalingas šešėliukas kitų augalų, būtų gal laimingesnė. na o turima ,matyt heucherela, tai jau vasarą rašiau, saulės netoleruoja absoliučiai, va dabar ant rudens ima gaivaliotis, bet ar peržiemos tai klaustukas. kita bordinė heuchera ir pavėsy skursta, gal nepatinka žemė, nežinau, bet iš turimų visgi labiausiai pasiteisino tamsioji garbanota ir marmeladinė
Atsakyti
Bagi, IV temoje liepos pabaigoje rašėte apie bordo spalvos šiemet sėtą karpažolę. Aišku, išbandymo žiema ji dar nematė, bet vis vien kažkas jau matosi, ką ji sugeba. Koks jos dydis, kokios spalvos ir formos ji buvo rugpjūtį ir dabar? Jei sėjote, gal pavadinimą žinote?
Atsakyti
labai labai dėkui už pagyrimus mano astriukams - šiandien vakare pasidemonstruosiu ne kaip paskiros gėlės atrodo, o ir kaip viena skitas gėlyno kampukas ax.gif

vi, ir aš turiu vyšninę karpažolę (pas mane ji Chameleon vardu), tai pavasarį ir rudenį ji būna ryškiai bordinė, o vasarą sako, kad pažaliuoja. Pas mane ji vyšninė buvo ir vasarą, bet gal dėl to, kad jaunas augaliukas g.gif

Pas Eglę ji suaugusi mačiau elgiasi panašiai kaip Polychroma, t.y. linkusi kiek išgulti, bet kai didžiulis krūmas ir tinkamai parinktos "kaimynkos", tai tikrai dekoratyviai atrodo ir šiek tiek bandydama skėstis į šalis (kadangi pasirėmė ant šalimais augančių gėliukų, tai vaizdelis išliko gan padorus biggrin.gif ). O gal dar kokia kitokia vyšninė yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 09, 11:38)
labai labai dėkui už pagyrimus mano astriukams - šiandien vakare pasidemonstruosiu ne kaip paskiros gėlės atrodo, o ir kaip viena skitas gėlyno kampukas ax.gif

wub.gif labai lauksiu,man jūsų gėlynai wub.gif

kitos irgi šaunuolės,o aš kol kas neturiu įkvėpimo kur ką daryti,lauksiu pavasario,per žiemą gal minčių prisirinksiu ax.gif
Atsakyti