Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(vi_ @ 2012 10 07, 16:25)
Šiaip jau maniškis fotoaparatas spalvų kraipymu neužsiiminėja. Raudonumo mano nuotraukose dažnai pasitaiko dėl pomėgio fotografuoti vakare. Šiuo atveju spalvų pakraipymo visgi gali būti, nes abiejų foto info rodo, kad yra blicas suveikęs. Flioksą pirkau pas Rasą, tad esu rami, kad kada nors jis bus toks, koks privalo būti – violetinis į mėlynumą.
Dar dėl spalvų. Iš daugiametes.lt esu nusipirkusi budlėją ‘Blue Chip‘. Labai norėjau mėlynos, tačiau jos spalva labai panaši į apkalbamojo fliokso... sad.gif Turiu menką viltį, kad tai vėlgi pirmamečio augaliuko išdaigos, kuris subrendęs ateis į protą ir pražys mėlynai.

bet juk daugiametės.lt ir rašo kad spalva violetinė
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 06, 13:21)
Kad ir kaip savo šviesią galvą koncentruoju - neprisimenu gėlės, kuri labiausiai sugraudino: alpinariumams tinkama panašiais į uolaskėlės labais ale vat visokių spalvų nepaprasto grožio  žiedais. Šiandien dar eisiu pro ten , gal rasiu tą pardavėją.
  Šiaip prisipirkau sėklų kitiems metams - vaistinei/prieskoninei lysvei. Turiu didelę problemą su tulpių svogūnų pirkimu unsure.gif
  O vat mugėj visokie medeliai tai brangoki, nors ir smagu pasižiūrėt rūšių.

Pirma tai matyt levisija, bet kaip kam pasiseka su žiemojimu..TAD NESIŪLYČIAU PRISIPIRKTI DAUG..
O kas per problema perkant svogūnines tulpes?
Atsakyti
[quote=smth1,2012 10 06, 17:05]
[quote=nikita123,2012 10 06, 16:03]
Sveikos 4u.gif ,
Yra, vadinasi 'Brugsmanijos ir durnaropes'. Jau 4 temos prisneketos.
[/quote]
labai atsiprašau.... blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 07, 19:26)
Pirma tai matyt levisija, bet kaip kam pasiseka su žiemojimu..TAD NESIŪLYČIAU PRISIPIRKTI DAUG..
O kas per problema perkant svogūnines tulpes?

Problema su tulpėm - tai kad negaliu sustot...jau darbe mane tulpine vadina. Nors ir nesu viena tokia rolleyes.gif Kitais metais turėtų sužydėt sodas anksti ir gausiai.
Nijole, tikrai ten levisija-nepirkau, nes pirmąkart labai lijo, o kitą dieną nebespėjau. bet man ši gėlė labai graži pasirodė, nors dėl žiemojimo iškart pardavėjo klausiau, sukėlė įtarimą.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 07, 17:58)
bet juk daugiametės.lt ir rašo kad spalva violetinė

O kokia spalva parodyta abiejuose paveiksliukuose ir dar pačiame pavadinime parašyta? Beje, maniškis gėliukas yra iš Lenkijos, vazoniuke buvo įbesta foto, kurioje parodyta aiškiai mėlynos spalvos gėlė... Dar pasižiūrėjau dabar dėl įdomumo į jųjų analogiško mėlynumo veronikas “Blue Bouquet“ (užsakiau, bet neatvyko...), tai ir jų spalva žodžiais patikslinta – rausvai mėlyna (ne violetinė kartais?). smile.gif

Atsakyti
vi, ar esate kada pirkus plauku dazus parduotuvej? Ar vadovavotes nupiesta spalva arba merginos plauku spalva ant ipakavimo? As tai viena karta taip padariau. Paskiau man kirpeja paaiskino, kad reikia ziureti koda, o ne fotografijas. Geliu pasaulyje irgi taip pat. Pagal veisles pavadinima paskaityti kokios spalvos ziedais zydi, nes nuotrauka yra nuotrauka. smile.gif As cia turbut vis bandau pagreitinti ivykius, kad greiciau baigtusi procesas 'perku, nes aki viliooja'. Nu durna natura, ka padarysi:)
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 07, 22:51)
Problema su tulpėm - tai kad negaliu sustot...jau darbe mane tulpine vadina. Nors ir nesu viena tokia  rolleyes.gif  Kitais metais turėtų sužydėt sodas anksti ir gausiai.

va čia tai aukštasis pilotažas, niekaip tulpių kalnų nesugebu įkomponuot į gėlynus. Geriausiu atveju 1-2 rūšys. Kaip sugaudot žydėjimą ir suderinat su kitomis kvietkomis, bei, ką darot, kai peržydi, bet dar ne laikas iškast?

Šeštadienio paryčiais maniausi, kad su visa trioba nuneš ir jau tikėjausi kieme žiaurų vaizdelį pamatyt. Visas nuostolis tik viena vienos rožės šaka nulaužta. Šį kartą pasisekė karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 08, 08:56)
va čia tai aukštasis pilotažas, niekaip tulpių kalnų nesugebu įkomponuot į gėlynus. Geriausiu atveju 1-2 rūšys. Kaip sugaudot žydėjimą ir suderinat su kitomis kvietkomis, bei, ką darot, kai peržydi, bet dar ne laikas iškast?

Šeštadienio paryčiais maniausi, kad su visa trioba nuneš ir jau tikėjausi kieme žiaurų vaizdelį pamatyt. Visas nuostolis tik viena vienos rožės šaka nulaužta. Šį kartą pasisekė  karsta.gif

Į naujai perkurtą daugiametį gėlyną tik kelios grupelės tulpių pateko, ir tik pačios mėgiamiausios - juodos ir ypatingos geltonos. O va darže tai kai sužydės... Turėjau svajonę - tulpių jūrą, ir ypač tų raudonų, paprastų, kur kvepia. Atsikovojau didžiulę juostą, kur buvo šiukšlynas palei vamzdį (metami visokie lapai-stiebai). Per kelis metus žemė ten pasidarė puiki, pilna sliekų ir t.t. Ten dabar susodinta gausybė svogūnų, ir ne tik tulpių.
Taigi - nieko aš per daug nederinau, ir patirties dar neturiu. Mano gėlyno pati pradžia, mokysiuos iš savo klaidų kitais metais. O gėlyne tai stengiaus tulpes grupuot prie vėliau pražystančių didesnių augalų, gal tuos nužydėjusius stiebus užgožtų.
Atsakyti
Budlėjų ‘Blue Chip‘ būna 2 spalvų (medium blue ir purple). Tokių pat spalvų būna ir nuotraukų. Bet formaliai pardavėjai yra teisūs, o aš žiopla. Tiek tos.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 08, 09:42)
Budlėjų ‘Blue Chip‘ būna 2 spalvų (medium blue ir purple). Tokių pat spalvų būna ir nuotraukų. Bet formaliai pardavėjai yra teisūs, o aš žiopla. Tiek tos.

Visai nenorejau nuliudinti. Taigi tiek to ta spalva, gal tau dar labiau patiks ne melyna. Gal labiau suderes su kompanionais, o gal uzknis po poros vasaru ir isvis atsisakysi. Neverta sukti smegenu:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 08, 09:56)
Visai nenorejau nuliudinti. Taigi tiek to ta spalva, gal tau dar labiau patiks ne melyna. Gal labiau suderes su kompanionais, o gal uzknis po poros vasaru ir isvis atsisakysi. Neverta sukti smegenu:)

Dėl to nesikremtu. Bet gal kam ši info dėl spalvų traktavimo ims ir padės.

Dabar labiau kremtuosi, kad mano juoduliai astrai, prisikrovę milijonus žiedų (savaitės senumo info), tuom savo pasirodymą ir baigs. Juk šalnas jau praneša. O gal jie, kaip žaliuokės ar katžolės kokios, - atsparūs tokiems dalykams?

Dar kremtuosi, kad šį savaitgalį teks nekuriuos gėliukus (vėžlūnę, prasčioką gludą, pūstataurį ir dar kažką) rauti iš ausytojo gėlyno ir trenkti į kompostą. Ir po visų šitų žudynių gėlyne vis vien liks tupėti pulkelis heucherų (nes nebeišmanau, kur jas dėti, kad būtų gražu ir teisinga, nes dabar tik gražu...), užimdamos vietą, kurioje norėčiau sodinti česnakus.
Tokie dalykai.

Atsakyti
oho, užsimetėt normaliai, juk taip pūstatauriu džiaugėtės vasaros eigoj, ir dabar tikrai kompostan?

aš irgi apie šalnas giedėjau, labai viliuosi, kad jei ir bus, tai tokios, kad rudeniniam gėlynui nebus kenksmingos. Kad taip prisiminčiau, ale nors tu ką, nepamenu, kaip manieji senukai astrai elgėsi po šalnų, kažkodėl viliuosi, kad sulig pirmosiomis neužsilenks. na šiaip ar taip, jei jau bus, tai kur dėsies, tik dabar galvoju, kad reiktų užsirašyt tokią info, kas atlaiko pirmas šalnas, kas ne, nes pasirodo atminties tam reikalui nėra doh.gif

pas mane dabar chrizantema namie savo grožį demonstruoja, nu kaip man patiko, žiedas sendamas keičia spalvą wub.gif . pernai pamenu mama atvežė šakelę chrizantemos gal spalio pabaigoje, pasimerkiau, ir išlaikiau iki naujųjų, aišku, jau paskutinieji žiedeliai kai skelidėsi, tai šakelė buvo apskabyta gerokai, na bet vistiek, kažkaip labai smagu kažkokią gyvybę matyt. dabar tikiuosi, kad manoji 'Mary Stoker' irgi ilgam pasiliks smile.gif
Atsakyti