Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(vi_ @ 2012 10 06, 10:48)
jot.ka, užuojauta dėl škvalo nuniokoto gėlyno. Belieka guostis, kad spalis jau, tad džiaugsmo gėlynais atimta tik kokios 2 savaitės. Bet visvien, reikia jums medžių vėjams kiek patramdyti (beje, žemiau pakabintoje foto visi medžiai, galima sakyti, miškas, yra pasodinti mūsų rankelėmis prieš 10-12 metų, prie nekurių pušelių jau keli metai kaip kazlėkai auga...).

būtent todėl ir labiausiai gaila, kad laiko gėlėm lieka vis mažiau, man šitos paskutinės savaitės brangesnės nei pirmos pavasarinės.

gerai jums, tokią užuovėją turint, mielai ir aš sodinčiau, tačiau kur??? savo kiemo per maža užuovėjai formuot iš medžių, auga gyvatvorė, o gretimi sklypai dirvonuoja, bet jie ne mano, o gaila smile.gif
parėjau iš kiemo su chrizantemos puskrūmiu, tikiuos sužydės namie mano gražuolė, vazoje smile.gif nu ir vėl, mano mylimi kvietkai etery, kadrai gaudyti, kad nesimatytų kenksmingų vėtros padarinių smile.gif

user posted image

mano nuskriaustoji chrizantema ir ant jos užgriuvęs lendrūnas

user posted image

iš kito krašto

user posted image

jau nužydėję 'Matrona' ir gludas 'Moonbeam', dabar jau šampaninės spalvos smile.gif

user posted image
Papildyta:
vi_, man ta aispros idėja graži, gal ir jsų aplinkoje tiktų, na prie svirno tai man gražu, be to nelabai žinau erdvės kas ir kaip, bet taip kaip matosi nuotraukoje, tai man tas miškiukas toks fainas, ir beržas šalia, man po juo tas gėlynas g.gif . bet vėlgi, čia man šituo rakursu žiūrint taip atrodo.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,
ieškojau temos apie durnaropes. Na bet lyg tokios ir nėra g.gif
Esu nusižiūrėjus daugiametę durnaropę biggrin.gif Grožis jos neišpasakytas... wub.gif Bet nežinau kaip jas tinkamai auginti... smile.gif Kokiu laiku geriausia nusiskinti atžalėles, ką daryt kad greičiau augtų šaknys? Na ir kaip su jomis būna žiemą? rolleyes.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
[quote=nikita123,2012 10 06, 16:03]
Sveikos 4u.gif ,

Yra, vadinasi 'Brugsmanijos ir durnaropes'. Jau 4 temos prisneketos.
Atsakyti
Labai žadėjau eiti į šitą (mokytojų namuose) ar kitas muges, bet po paskutinių abejotinų ir nepigių pirkinių Kalvarijų turguje, kuris už mugę nei geresnis/nei neblogesnis, noras bais atbuko. Be to, kai turi sodybą, iš kurios belenkokie jos prižiūrėtojai rugsėjo pabaigoje išneša kudašių, rudeniniai pirkiniai nekelia apetito, nes artimiausias pasimatymas su sodinukais gali atsitikti tik pavasarį. O betgi tačiau, žinoti, ko ten tose mugėse būna, kažkodėl įdomu. Alia tiek tos, aš dar nemačius kitų metų katalogų, į priekį prisisakiau batalionus gėliukų, kurių sodinimo vieta daugmaž aiški. Dėl kitko bent šiandien nenorėčiau sukti galvos. Gana man ir tų, kuriuos iš senojo gėlyno reiks perkelti kitur, o vieta ten ribota.

jot.ka, tas beržas ir man nepatinka, jei žiūrėti į 10 metų ateitį (dėl pavėsio sauliamėgiams ir aplamai). Tačiau dėl tam tikrų priežasčių, žiūrėti toliau nei 1-2 metus į priekį mano atveju būtų per įžūlu. Aš jau išmokau šitos trumparegystės, tad matau kiek kitaip. Tokie dalykai... Beje, kol visi saulakiai nebuvo susodinti, saulė gėliukus ir beržus apšvietė taip, kad vienų žiedeliai, kitų lapeliai kalbėjo ta pačia šnekta. Šito nepavyko užfiksuoti. Buvo graudžia gražu. Ruduo vienžo.
O jūsų gėlyno spalvos, it koks fotofiltras būtų uždėtas, visada – ramina akis, slopina smegenų norą susierzinti (dėl pavydo, ar dar kažko) ir sukelia jausmą, kad viskas dar gali būti gerai.

Atsakyti
o man vi_ tas beržas labai patinka wub.gif , matyt ko neturi ir negali turėt, tai pas kitus atrodo begalinis gėris, kaip ir jūsiškis miškelis wub.gif . ruduo man labai patinka, gražu man.

na o dėl jūsų gėlyne įžvelgiamo tvoros dingimo dėl išbujosiančių augalų, sakyčiau gal be reikalo sukat galvą, jei jau imt trumpalaikius planus 1-2 metam. kaip supratau, vis dar neperkandot monardų augimo subtilybių, tai gal tegu laikas ir parodo, dings ta tvora už jų su flioksais ar ne.
beje, tik perskaičius jūsų planus apie saulakių ir flioksų kompaniją, pirmiausia prieš akis iškilo mano gėlyne kažkada buvęs derinys. augalai ne visai tie patys, flioksai ir rudbekijos. tai klausiu, ar flioksai pas jus bus tokie kaip aispros nuorodoje, tokie labiau violetiniai, ar labai dažni darželiuose riūūūūžavi smile.gif. mano flioksai buvo tokie nuodingai rožiniai ir ryškūs, nors dauguma flioksų turbūt tokie itin ryškios asmenybės, ir man sunku įvaldyt tą jų savybę. o rudbekijos tai tokios senovinės, bet tas geltonumas, man rods gal ir artimas saulakiams(nors čia tik numanymas, jų neauginus negaliu tvirtint), tai derinys buvo absoliučiai nevykęs, vieno ryškumas, kitą darė tokį purvinai geltoną. bet va paveiksliuke flioksai violetiniai, ir vaizdas visai kitas. manosios monardos, vėlgi, rūžavos, tai man jau šalia tokio geltonumo nelabai norisi, jūs lyg įvarių turit, tai gal kitaip ir atrodys. tai čia tiek iš mano spalvinės patirties smile.gif,

p.s. ačiū už gražų žodį mano gėlynam
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 06, 15:14)
būtent todėl ir labiausiai gaila, kad laiko gėlėm lieka vis mažiau, man šitos paskutinės savaitės brangesnės nei pirmos pavasarinės.

Jot.ka, gražu wub.gif Apgaulingos tos nuotraukos, net nesijaučia, kad čia kažkokios audros būta. Bet gražiausia man tai, kad vis dar galite fotogtafuoti visumą ir jis gerai atrodo wub.gif

Savo kieme jau fotografuoju tik atskirus augalus, nes pilna skylių ir negražiai atrodančių egzempliorių doh.gif Vėtra gerokai prasiėjo per žiemoti turėjusius augaliukus - nupešė didžiają dalį kraujalakių bumbuliukų, lendrūnų šluotelių, ežiuolės kažkokios nuskalbtos ir nusišėrusios. Kemerą iš monardų turėjau išsigraibyti, bet gerai, kad nenulūžo. Labai keistai išmalė sibirinių vilkdalgių lapus. Turbūt jau neapsikęsiu ir nupjausiu, nors tikrai gražiai geltonavo. Bet labiausiai nervina tai, kad mano molyne gėlynai jau po truputėlį ima plaukti, o lietaus dar praneša vos ne kasdien per ateinančias dvi savaites doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 10 06, 18:08)
Jot.ka, gražu wub.gif Apgaulingos tos nuotraukos, net nesijaučia, kad čia kažkokios audros būta. Bet gražiausia man tai, kad vis dar galite fotogtafuoti visumą ir jis gerai atrodo wub.gif

Savo kieme jau fotografuoju tik atskirus augalus, nes pilna skylių ir negražiai atrodančių egzempliorių doh.gif Vėtra gerokai prasiėjo per žiemoti turėjusius augaliukus - nupešė didžiają dalį kraujalakių bumbuliukų, lendrūnų šluotelių, ežiuolės kažkokios nuskalbtos ir nusišėrusios. Kemerą iš monardų turėjau išsigraibyti, bet gerai, kad nenulūžo. Labai keistai išmalė sibirinių vilkdalgių lapus. Turbūt jau neapsikęsiu ir nupjausiu, nors tikrai gražiai geltonavo. Bet labiausiai nervina tai, kad mano molyne gėlynai jau po truputėlį ima plaukti, o lietaus dar praneša vos ne kasdien per ateinančias dvi savaites doh.gif

ačiū smile.gif, tai taip aispra ir yra, gėliukai ne pavieniai tik nuotraukose, nes kur matosi juodos žemės plotas tai ir yra gėlyno vidurys, tikrų tikriausia skylė smile.gif. matyt jūsų kraštui smarkiau kliuvo, nei pajūriui, nes pas mane ir kraujalakės su bumbuliukais, net ežiuolių neišvertė ir neišlaužė. o kemerai stovi kaip kareiviai, tai pagalvojau, va augalas kuriam net viesulai nebaisūs. pas mane su vandeniu deja tas pats, jo jau gerokai perdaug...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 06, 18:11)
<...>
beje, tik perskaičius jūsų planus apie saulakių ir flioksų kompaniją, pirmiausia prieš akis iškilo mano gėlyne kažkada buvęs derinys. augalai ne visai tie patys, flioksai ir rudbekijos. tai klausiu, ar flioksai pas jus bus tokie kaip aispros nuorodoje, tokie labiau violetiniai, ar labai dažni darželiuose riūūūūžavi smile.gif. <...>

Flioksas ‘Dusterlohe’, t.y. kiek įmanoma violetinis. Riūūūžavų monardų gal nė nebūna. Manau, kad tvora atsiras tik tada, kai pasimatys, kokio aukščio ir kokios formos jai reikėtų būti. Kiti metai monardoms bus tartum egzaminas: išlaikys – gyvens, neišlaikys – geriausiu atveju kaimynka paims, blogiausiu – kompostas... Žmonės yra žiaurūs...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 06, 21:46)
Flioksas ‘Dusterlohe’, t.y. kiek įmanoma violetinis. Riūūūžavų monardų gal nė nebūna. Manau, kad tvora atsiras tik tada, kai pasimatys, kokio aukščio ir kokios formos jai reikėtų būti. Kiti metai monardoms bus tartum egzaminas: išlaikys – gyvens, neišlaikys – geriausiu atveju kaimynka paims, blogiausiu – kompostas... Žmonės yra žiaurūs...

pasigooglinau kokis tas flioksas, o jau spalvytė.....nu kada aš išaugsiu iš tų mėlynų violetinių tonų amžiaus, man jei augalas tokios spalvos, tai jau gražus wub.gif nu labai labai gražus, o tai dabar mislinu, kiba šįmet taip nė vieno jo kadro ir neparodėt? kodėl???
nu su riūžžžavom monardom tai musiau kaip ir su kitom spalvotom kvietkom, kas vienam riūūūžava kitam gal bliednai rausva, dar kitam dar kaip kitaip atrodo. manosios tai tokios, tik kad neskaudžiai kaip flioksas, o biškelį pridusintai, beje, iš viso mano asortimento jos man pačios nemėgiamiausios, turiu tokias, kur spalva ta pati, bet va kai pradeda byrėt žiedeliai, lieka tamsūs bordiniai sėklynai, va tos man patinka, o kitos žaliais viduriais, tai tokios be veido atrodo, gali būt kad ir pas mane į kompostą iškeliaus, žiaurūs tie žmonės.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 07, 10:51)
pasigooglinau kokis tas flioksas, o jau spalvytė.....nu kada aš išaugsiu iš tų mėlynų violetinių tonų amžiaus, man jei augalas tokios spalvos, tai jau gražus  wub.gif nu labai labai gražus, o tai dabar mislinu, kiba šįmet taip nė vieno jo kadro ir neparodėt? kodėl???
<...>

Praeitos temos 8 psl. vienoje iš foto galima jį įžvelgti prie saulakio. Tik jis ten ne visai violetinis, nors ir ne riūūūžavas. smile.gif Gėliukas dar tik pirmokėlis, tad gali su spalvelės išgavimu kolei kas nesusidoroti (kaip ir veronikūnai, pamenat, apie tai kalbėjome). O gali būti ir taip, kad gėliukas būna violetinis tam tikrą savo žydėjimo tarpsnį, kurį aš pražiopsojau, nes nebuvau šalia. Kad violetinio potencialo jame yra, matyti iš foto apačioje, kur gėliukas sugautas jau nužydėjęs bei apšiuręs. Gal nė nevertėjo jį tokioje būklėje rodyti, tačiau negyvas kelmas už jo bais jau džiaugiasi prisimatavęs kažkieno žiedus... smile.gif

user posted image

Atsakyti
na dar tikėtina , kad jūsiškis fotoaparatas jį paraudonina, nepastebėjot tokios tendencijos? nes maniškis tai gerokai mėlyniau fotkina nei yra, todėl visi violetiniai gėliukai mano nuotraukose yra mėlyni, mane tas nervina, nu bet yra kaip yr. jūsiškis flioksas matosi kad turi melsvumo, bet interneto fotkėse man jis gerokai labiau į violetinumą neša. kitąmet tikiuosi pamatyt jį visame gražume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 07, 12:06)
na dar tikėtina , kad jūsiškis fotoaparatas jį paraudonina, nepastebėjot tokios tendencijos? nes maniškis tai gerokai mėlyniau fotkina nei yra, todėl visi violetiniai gėliukai mano nuotraukose yra mėlyni, mane tas nervina, nu bet yra kaip yr. jūsiškis flioksas matosi kad turi melsvumo, bet interneto fotkėse man jis gerokai labiau į violetinumą neša. kitąmet tikiuosi pamatyt jį visame gražume smile.gif

Šiaip jau maniškis fotoaparatas spalvų kraipymu neužsiiminėja. Raudonumo mano nuotraukose dažnai pasitaiko dėl pomėgio fotografuoti vakare. Šiuo atveju spalvų pakraipymo visgi gali būti, nes abiejų foto info rodo, kad yra blicas suveikęs. Flioksą pirkau pas Rasą, tad esu rami, kad kada nors jis bus toks, koks privalo būti – violetinis į mėlynumą.
Dar dėl spalvų. Iš daugiametes.lt esu nusipirkusi budlėją ‘Blue Chip‘. Labai norėjau mėlynos, tačiau jos spalva labai panaši į apkalbamojo fliokso... sad.gif Turiu menką viltį, kad tai vėlgi pirmamečio augaliuko išdaigos, kuris subrendęs ateis į protą ir pražys mėlynai.

Atsakyti