Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(bitule @ 2012 10 04, 22:11)
Įtariu kurio  biggrin.gif , kaip tik praeitą savaitgalį, ten raudonąjį drakoną tiesiog nuseilėjau, bet visgi pasirodė, kad nenusimato jam pas mane peržiemoti  verysad.gif

Bitule, o kodėl neturėtų peržiemoti? Įvairiuose šaltiniuose nurodoma nuo 4 iki 6 zonos, dažniausiai 5 g.gif

Turiu šį drakoniuką, kol kas nėra jis pas mane labai laimingas, per vasarą ne itin sutankėjo, taip ir liko pavienės šakos, kaip ir buvo pasodintas. Bet dabar jau leidžia naujų šakelių, žydi, tai viliuosi, kad gal kaip nors įsikabino g.gif Oli_vija rašė, kad trumpaamžis augalas, bet neatsispyriau pagundai pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 10 04, 22:11)

Mūsų platumose (Kauno apylinkės), jokios rimtos bėdos su jomis neturiu. Per kokias septynias žiemas, buvo pašąlusios tik vienais metais (gerokai teko iškirpti kero centrą). Turint galvoj, kad jos pas mane kartais žiemą ir baloj pamirksta, tai skaitau puikiai.
Tiesa, jų vieta žemoka, užuovėja, tai gal ir tas padeda, nes beveik netenka plikoms žiemoti - pusnis ten beveik garantuota. Ir riebus molis joms atrodo visai tinkamas, nes vasarą bujoja kaip pasamdytos. Ir šiaip susidariau vaizdą, kad jos daug nelepesnės ir labiau prisitaikančios už viržius, kuriems labai jau reikia atitaikyti augimo vietą (bent jau man taip su jais nesiseka).
Vat kaip veiksmas būtų link  Vilniaus, ir dar sausesnėse vietose tai klausimas  g.gif? Aišku, pabandyti reiktų, o gal...  mirksiukas.gif , nes tikrai vertas augaliukas. Realiai žydėti pradeda pats pirmas, dar iš po sniego, šviečia kilimas iš tolo.

vat tai tai- pavydu. ''mano tipo'' augaliukas, bet Vilniaus apylinkese gerokai salciau. o mano apylinke aplamai kazkokia ypatinga verysad.gif aisku, viena galima pabandyti ikast, gal nebankrutuosiu g.gif
susodinus virzius i ju kompanija pradejo prasytis rododendras doh.gif nu neplanavau, bet tiesiog be jo kazkodel atrodo neisbaigta g.gif toks tarsi be tasko sakinio gale...
dar perosvka siandien nusipirkau. nu susigundziau. jei nesumastysiu kur ja ikisti- keliaus tiesiog i kaupykla. o kvapas jos kooooks blink.gif wub.gif
Atsakyti
O aš prasiėjau per mugę ties Mokytojų namais Vilniuje. "SODO KRAITĖ" lygtai vadinasi. Nors oras itin buvo nekoks, stiprus vėjas ir lietus, o visgi tačiau visokių ten grožybių nusižiūrėjau, bet valdžiausi ir nepirkau, ko tik pavyko nepirkti biggrin.gif
Kainos tai tokios, kaip čia pasakius, "pagerintos". Bet kokį retesnį augalą gal ir apsimoka nusipirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gyta*: 05 spalio 2012 - 14:56
Pas mane 4 viržiai pirkti augalų centre nušalo verysad.gif Nors šiemet kažkaip daug nuostolių žiema pridarė:magonija,buksmedis,budlėja,net belenkiek metų tujai šoną gerokai grįbštelėjo...Tai nusipirkau maximoj 7 viržius,bandysiu dengt šiemet.Baisiai man jie grąžūs ax.gif Bet taip įdomiai jų pavadinimas parašytas,viržis ir kabutėse Erika,tipo čia viržio pavadinimas g.gif Nors va Bauhofe pirkau neseniai heišerą ,,PURPLE PELIKAN'',nors iš tikrųjų heichera,,PURPLE PETTICOATS''.Ir kaip jie tuos pavadinimus sugeba supaškudyt g.gif
Merginos,gal kuri astilboidę auginat?Noriu vieną kampą pavėsingą pas uošvius apdorot,kad bordaką pridengtų,kur seniau paminklus uošvis darė.Apželdint šlifuotų akmenų skaldyklą taip sakant...Tai va ta astilboidė kažkaip užkabino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 05, 08:54)
Raudoną drakoniuką tai vakar mačiau mugėj, Parko medelyno sekcijoj.

Vat vat, aš apie šitą medelyną ir galvojau, nes ten ne viena rūgtis slystelėjo pro akį (bet dabar pasitikrinau, kad iki ano taško asortimento, jiems dar laaaabai toli).
QUOTE(smth1 @ 2012 10 05, 09:23)
Snaputis Geranium sanguineum `Striata` rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 05, 11:37)
na tikiuosi po ateinančio viesulo kvietkai liks stati

Oi, laikykitės ten unsure.gif , ir stogus laikykit 4u.gif
QUOTE(aispra @ 2012 10 05, 12:44)
Bitule, o kodėl neturėtų peržiemoti? Įvairiuose šaltiniuose nurodoma nuo 4 iki 6 zonos, dažniausiai 5 g.gif
Turiu šį drakoniuką, kol kas nėra jis pas mane labai laimingas, per vasarą ne itin sutankėjo, taip ir liko pavienės šakos, kaip ir buvo pasodintas. Bet dabar jau leidžia naujų šakelių, žydi, tai viliuosi, kad gal kaip nors įsikabino g.gif Oli_vija rašė, kad trumpaamžis augalas, bet neatsispyriau pagundai pabandyti smile.gif

Bėda yra supuolusi šlapia žemė. Tokioj vietoj purios derlingos dirvos mėgėjai labai vargsta ir atitinkamai blogai žiemoja ax.gif
Bet grožis tai grožis wub.gif gal, kad vienoj vietoj daugybė jų sustatyta buvo, tai tiesiog traukė akį iš tolo.
QUOTE(vobla @ 2012 10 05, 14:27)
aisku, viena galima pabandyti ikast, gal nebankrutuosiu g.gif 

QUOTE(adija5 @ 2012 10 05, 15:48)
Pas mane 4 viržiai pirkti augalų centre nušalo verysad.gif

Pamiršau paminėti, kad visos erikos pas mane iš vietinio medelyno, ir tikrų tikriausio vietinio dauginimo, tas man atrodo irgi duoda savo ax.gif
Šiaip tai erikos ir dauginasi nelabai mandriai. Atkėlus senesnes šakas matosi, kad kai kurios būna jau apsipūkavusios šakniukais. Belieka įkišti kokioj lengvesnėj vietoj. Esu bandžiusi, tik kad mažiukės auga jau taaaaaaip lėtai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 10 04, 17:23)
Gal turit kokių pasidalinimų patirtimi apie pasiteisinusius, gerai užkrintančius apvado augaliukus?

Pas mane asmeniškai pasiteisinę pakraštėlių augalai būtų visiškam pavėsy melsvės, plautės, bergeros, pusiau saulėj ar saulėkaitoj rasakilos, heucheros, notros lanata helen von stein (platesniais lapais nei įprastrinė), katžolės walker's low, daugiamečiai geltonai žydintys laibeniai, rūgtis (pas mane žemaūgė), bobramuniai, viksvos žemaūgės - tiek šią akimirką matau prpo langą, nes tingiu pakelt užpakalį nuo sofos ir apžiūrėt kas dar gero matyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 10 05, 17:04)

Oi, laikykitės ten  unsure.gif , ir stogus laikykit  4u.gif

atsilaikėm kažkaip, nors Klaipėdai lyg ir nekliuvo taip smarkiai kaip kitiems rajonams, pats ''smagumas'' tik pusvalandį siautėjo, bet užteko ir tiek nuostoliams. ir statyboms kliuvo, bet į gėlyną nuėjus ašarą nubraukiau, viskas guli, rykštenė su savo fejerverkais, rūgtis ištaršyta, astrai suguldyti, lendrūnas korėjinis ir tas. bet kai pamačiau chrizantemą ''Mary Stocker'' verysad.gif . Taip laukiau, kol prasiskleis oranžniniais žiedais, šitoks gražus, stambus didelis krūmas, buvo...pusės nebeliko, nulaužė...na turiu vilties, kad augalai linkę nepasiduot, po vėtrų liūčių atsistoja dažniausiai, bet dabar jau ruduo, augimas lėtėja, tai matyt rykštenės, jau ir nebepakelsiu, rūgtis su lendrūnu manau atsities, o chrizantemos pusės grožio jau nebebus.
kaip pas jus tas uraganas praėjo? nuostolių pridarė?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 06, 11:13)
atsilaikėm kažkaip, nors Klaipėdai lyg ir nekliuvo taip smarkiai kaip kitiems rajonams, pats ''smagumas'' tik pusvalandį siautėjo, bet užteko ir tiek nuostoliams. ir statyboms kliuvo, bet į gėlyną nuėjus ašarą nubraukiau, viskas guli, rykštenė su savo fejerverkais, rūgtis ištaršyta, astrai suguldyti, lendrūnas korėjinis ir tas. bet kai pamačiau chrizantemą ''Mary Stocker''  verysad.gif . Taip laukiau, kol prasiskleis oranžniniais žiedais, šitoks gražus, stambus didelis krūmas, buvo...pusės nebeliko, nulaužė...na turiu vilties, kad augalai linkę nepasiduot, po vėtrų liūčių atsistoja dažniausiai, bet dabar jau ruduo, augimas  lėtėja, tai matyt rykštenės, jau ir nebepakelsiu, rūgtis su lendrūnu manau atsities, o chrizantemos pusės grožio jau nebebus.
kaip pas jus tas uraganas praėjo? nuostolių pridarė?

Lendrunas neatsities. Jau rasiau anksciau, kad jis linkes isgriuti. Pas mane veik visas ant zemes dar iki sios nakties uragano buvo.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 10 06, 10:27)
Lendrunas neatsities. Jau rasiau anksciau, kad jis linkes isgriuti. Pas mane veik visas ant zemes dar iki sios nakties uragano buvo.

joo, liūdna, ką darysi, kol remiasi į kitus kvietkus ir ant žemės neguli, dar pusė bėdos.
Atsakyti
jot.ka, užuojauta dėl škvalo nuniokoto gėlyno. Belieka guostis, kad spalis jau, tad džiaugsmo gėlynais atimta tik kokios 2 savaitės. Bet visvien, reikia jums medžių vėjams kiek patramdyti (beje, žemiau pakabintoje foto visi medžiai, galima sakyti, miškas, yra pasodinti mūsų rankelėmis prieš 10-12 metų, prie nekurių pušelių jau keli metai kaip kazlėkai auga...). Džiaugiuosi, kad mūsų sodyba jau stovi tuščia ir niekas nemato bei negali pakomentuoti, kas ten dabar matosi...

Pradėjau įgyvendinti šią aispros kadais pakištą idėją – saulakiai su kaimiška tvora. Kolei kas tik tiek tepaspėjau:

user posted image

Na, pas mus sodyboje nėra tokio balto namo, tik nukaršęs kluonas, bet, manau, kad saulakiai su kaimiška tvora, kurios, tiesa, dar nesimato, nes nuo atsiradimo galvoje ji nenukeliavo toliau mano ir dar kelių liežuvių, tai... apie ką mes čia?... apie kaimišką tvorą su saulakiais... tai va, man kažkaip atrodo, kad šis derinys prie nukaršusio kluono žiūrėsis geriau nei prie baltų apartamentų. Sorry, už foto kokybę, bet praeitą sekmadienį oras bei šešėliai buvo per sudėtingi pagaminti nors dokumentinę foto. Alia kažkas matosi, iš ko galima suprasti, apie ką aš čia. Taigi, čia dabar matosi iš ausytojo gėlyno atkeliavę 2 saulakiai – margalapis ir paprastasis, padalytas į 3 egz. Pavasarį kairėje dar prisidurs saulakis 'Prairie Sunset' (užsakytas jau), pats aukščiausias, be to, bordakotis ir rudaakis, kiek kitoks, žodžiu. Dar čia nesimato iš minėtojo gėlyno perkelta 1 monarda. Kitais metais, o gal ir kitą savaitgalį, čia persikels dar 6 monardos, 1 flioksas ir 1 ežiuolė. Idėja paprasta: eilė saulakių -> tvora priešais juos -> eilė nuo violetinės iki raudonos žydinčių augaliukų priešais tvorą. Ir psio. Visas gėlyno „učiastkas“ >12 m2 (>6x2 m) kastuvu jau padalytas į velėnos tortukus, kurie giliau į rudenį bus apversti aukštyn kojom (kaip kad patarėte, ačiū, už tai). Pati matau 1 šios idėjos blogybę – aukščiau išvardintų raudonai-violetinių gėliukų gali būti per daug, ir jie užstos kaimiškos tvoros grožį. Jei ne kitais metais, tai dar kitais – būtinai. O kokius blogius matote jūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 06 spalio 2012 - 11:19
Dar ką pagalvojau – šis forumas ir neabejingos mano gėliukams forumietės ženkliai pakeitė mano gėlynų vaizdą, dar daugiau – gimė naujas gėlynas. Tad galvokite, ką šnekate, mielosios. Gerąja ta žodžio prasme... smile.gif Ir ačiū jums, kad netylite. Nebijokit kritikuoti ir siūlyti savo mintis ir toliau. Esu atvira idėjoms, nors turiu savyje ir idėjų koštuvą...
Šį pranešimą redagavo vi_: 06 spalio 2012 - 12:01
QUOTE(vi_ @ 2012 10 06, 12:55)
Dar ką pagalvojau – šis forumas ir neabejingos mano gėliukams forumietės ženkliai pakeitė mano gėlynų vaizdą, dar daugiau – gimė naujas gėlynas. Tad galvokite, ką šnekate, mielosios. Gerąja ta žodžio prasme... smile.gif Ir ačiū jums, kad netylite. Nebijokit kritikuoti ir siūlyti savo mintis ir toliau. Esu atvira idėjoms, nors turiu savyje ir idėjų koštuvą...

Kad ir kaip savo šviesią galvą koncentruoju - neprisimenu gėlės, kuri labiausiai sugraudino: alpinariumams tinkama panašiais į uolaskėlės labais ale vat visokių spalvų nepaprasto grožio žiedais. Šiandien dar eisiu pro ten , gal rasiu tą pardavėją.
Šiaip prisipirkau sėklų kitiems metams - vaistinei/prieskoninei lysvei. Turiu didelę problemą su tulpių svogūnų pirkimu unsure.gif
O vat mugėj visokie medeliai tai brangoki, nors ir smagu pasižiūrėt rūšių.
Atsakyti